Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για ποσέ κι όχι για σκραμπλ εγκς (κάτι σαν τη δική μας ομελέτα αλλά πιο ωμό και πιο λάιτ σε λάδι)?
Τα σκραμπ εγκς έχουν σχήμα αυγού και βράζονται μέσα σε ζελοφάν το οποίο στην ουσία παίζει το ρόλο του τσοφλιού απ'όσο ξέρω.
Λάθος. Μιλάμε για τα
poached eggs έτσι δεν είναι; Τα poached λοιπόν (άκου ποσέ...) γίνονται με το να σπάσεις το αυγό και να το μαγειρέψεις μέσα σε νερό το οποίο δε βράζει, η σωστή θερμοκρασία θα αναφερθεί παρακάτω. Επίσης είναι καλό να αλατιστεί το νερό και να προστεθεί μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού ή λεμονιού.
Φυσικά υπάρχει η παραλαγή να το μαγειρέψεις με τη μέθοδο
sous vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος) χωρίς να σπάσεις το κέλυφος. Με αυτή τη μέθοδο, η επιθυμητή θερμοκρασία πάλι η ίδια με παραπάνω, απλά παίρνει πιο πολύ ώρα επειδή η θερμότητα πρέπει να διεισδύσει το κέλυφος. Αυτή η μέθοδος υπερισχύει της πρώτης επειδή τα μηχανήματα sous vide διατηρούν την θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτή τη μέθοδο, όση ώρα και να το αφήσεις το αυγό (εκτός αν χαλάσει) πάντα θα πετύχει.
Τώρα για τη θερμοκρασία. Εξαρτάται από το πως κάποιος θέλει τα αυγά του, αλλα αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται κυρίως για να δώσουν στο αυγό κρόκο που δεν έχει στερεοποιηθεί και ασπράδι που έχει στερεοποιηθεί. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι 66 και 70 C αντίστοιχα. Οπότε η καλύτερη δυνατή θερμοκρασία είναι στους 68 C με κάποιες παραλλαγές φυσικά.
Όσο για το ρύζι, επειδή είδα κάποιον να παραπονιέται πως δε του αρέσει, αρκεί να το βράσει σε κάποιον πρωτεινούχο ζωμό, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Θα βγεί πολύ νόστιμο.
Απολαύστε αμαρτωλοί.
Υ.Γ. Τα
scrambled eggs είναι χτυπημένα αυγά (με ή χωρίς λίπος - τα προτιμώ χωρίς λίπος ή καμιά φορά με λίγο creme fraice) σε ημι-στερεή κατάσταση.