Νέα

Delivery με μηχανάκι.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 445
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Δεν το ηξερα.

Υ.Γ. Γιατι ομως? ειναι αντιοξειδωτικος.

με πειραζει στο στομαχι γτ εχω τη συνηθεια να τον πινω μονορουφι κ μετα με πιανει τρεμουλο σα πρεζακι. πραγματικα ομως :2funny:

 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για ποσέ κι όχι για σκραμπλ εγκς (κάτι σαν τη δική μας ομελέτα αλλά πιο ωμό και πιο λάιτ σε λάδι)?

Τα σκραμπ εγκς έχουν σχήμα αυγού και βράζονται μέσα σε ζελοφάν το οποίο στην ουσία παίζει το ρόλο του τσοφλιού απ'όσο ξέρω.

Λάθος. Μιλάμε για τα poached eggs έτσι δεν είναι; Τα poached λοιπόν (άκου ποσέ...) γίνονται με το να σπάσεις το αυγό και να το μαγειρέψεις μέσα σε νερό το οποίο δε βράζει, η σωστή θερμοκρασία θα αναφερθεί παρακάτω. Επίσης είναι καλό να αλατιστεί το νερό και να προστεθεί μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού ή λεμονιού.

Φυσικά υπάρχει η παραλαγή να το μαγειρέψεις με τη μέθοδο sous vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος) χωρίς να σπάσεις το κέλυφος. Με αυτή τη μέθοδο, η επιθυμητή θερμοκρασία πάλι η ίδια με παραπάνω, απλά παίρνει πιο πολύ ώρα επειδή η θερμότητα πρέπει να διεισδύσει το κέλυφος. Αυτή η μέθοδος υπερισχύει της πρώτης επειδή τα μηχανήματα sous vide διατηρούν την θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτή τη μέθοδο, όση ώρα και να το αφήσεις το αυγό (εκτός αν χαλάσει) πάντα θα πετύχει.

Τώρα για τη θερμοκρασία. Εξαρτάται από το πως κάποιος θέλει τα αυγά του, αλλα αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται κυρίως για να δώσουν στο αυγό κρόκο που δεν έχει στερεοποιηθεί και ασπράδι που έχει στερεοποιηθεί. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι 66 και 70 C αντίστοιχα. Οπότε η καλύτερη δυνατή θερμοκρασία είναι στους 68 C με κάποιες παραλλαγές φυσικά.

Όσο για το ρύζι, επειδή είδα κάποιον να παραπονιέται πως δε του αρέσει, αρκεί να το βράσει σε κάποιον πρωτεινούχο ζωμό, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Θα βγεί πολύ νόστιμο.

Απολαύστε αμαρτωλοί.

Υ.Γ. Τα scrambled eggs είναι χτυπημένα αυγά (με ή χωρίς λίπος - τα προτιμώ χωρίς λίπος ή καμιά φορά με λίγο creme fraice) σε ημι-στερεή κατάσταση.
 

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.741
Like
18
Λάθος. Μιλάμε για τα poached eggs έτσι δεν είναι; Τα poached λοιπόν (άκου ποσέ...) γίνονται με το να σπάσεις το αυγό και να το μαγειρέψεις μέσα σε νερό το οποίο δε βράζει, η σωστή θερμοκρασία θα αναφερθεί παρακάτω. Επίσης είναι καλό να αλατιστεί το νερό και να προστεθεί μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού ή λεμονιού.

Φυσικά υπάρχει η παραλαγή να το μαγειρέψεις με τη μέθοδο sous vide (μαγείρεμα σε κενό αέρος) χωρίς να σπάσεις το κέλυφος. Με αυτή τη μέθοδο, η επιθυμητή θερμοκρασία πάλι η ίδια με παραπάνω, απλά παίρνει πιο πολύ ώρα επειδή η θερμότητα πρέπει να διεισδύσει το κέλυφος. Αυτή η μέθοδος υπερισχύει της πρώτης επειδή τα μηχανήματα sous vide διατηρούν την θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτή τη μέθοδο, όση ώρα και να το αφήσεις το αυγό (εκτός αν χαλάσει) πάντα θα πετύχει.

Τώρα για τη θερμοκρασία. Εξαρτάται από το πως κάποιος θέλει τα αυγά του, αλλα αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται κυρίως για να δώσουν στο αυγό κρόκο που δεν έχει στερεοποιηθεί και ασπράδι που έχει στερεοποιηθεί. Οι θερμοκρασίες αυτές είναι 66 και 70 C αντίστοιχα. Οπότε η καλύτερη δυνατή θερμοκρασία είναι στουσ 68 C με κάποιες παραλλαγές φυσικά.

Όσο για το ρύζι, επειδή είδα κάποιον να παραπονιέται πως δε του αρέσει, αρκεί να το βράσει σε κάποιον πρωτεινούχο ζωμό, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι. Θα βγεί πολύ νόστιμο.

Απολαύστε αμαρτωλοί.

Υ.Γ. Τα scrambled eggs είναι χτυπημένα αυγά (με ή χωρίς λίπος - τα προτιμώ χωρίς λίπος ή καμιά φορά με λίγο creme fraice) σε ημι-στερεή κατάσταση.
Θέλω συνταγή και για τα "αμελέτητα"..
Βλέπω είσαι ειδικός..!!!
 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Θέλω συνταγή και για τα "αμελέτητα"..
Βλέπω είσαι ειδικός..!!!
Εννοείς από ταύρο, από μικρό ταύρο ή από αρνί;

Επίσης, το λές σαρκαστικά ή πραγματικά θες συνταγή για αμελέτητα;

Όπως και να έχει, το κρέας δεν έχει να δώσει πολλές καινούριες μεθόδους μαγειρέματος εκτός πάλι από το sous vide (το οποίο ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ, θέλω να πάρω ένα μηχάνημα αλλά κοστίζει κάπου 500 ευρώ γαμώτο).
 

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Μηνύματα
16.435
Like
18
Πόντοι
166
Τα poached λοιπόν (άκου ποσέ...)

ποσέ το λέμε στα ελληνικά
για τον ίδιο λόγο που λέμε βαμπίρ και όχι βαμπάιερ
τα ελληνικά δανείζονταν λέξεις από τα γαλλικά πολύ πριν να γίνουν τα αγγλικά η διεθνής γλώσσα.
 

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.741
Like
18
Εννοείς από ταύρο, από μικρό ταύρο ή από αρνί;

Επίσης, το λές σαρκαστικά ή πραγματικά θες συνταγή για αμελέτητα;

Όπως και να έχει, το κρέας δεν έχει να δώσει πολλές καινούριες μεθόδους μαγειρέματος εκτός πάλι από το sous vide (το οποίο ΓΑΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ, θέλω να πάρω ένα μηχάνημα αλλά κοστίζει κάπου 500 ευρώ γαμώτο).
Εεεεμ είδες?
Κι εγώ για το "γαμάει και δέρνει" λέω..αλλά ποιός να με καταλάβει εμένα?
others-222.gif
 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
ποσέ το λέμε στα ελληνικά
για τον ίδιο λόγο που λέμε βαμπίρ και όχι βαμπάιερ
τα ελληνικά δανείζονταν λέξεις από τα γαλλικά πολύ πριν να γίνουν τα αγγλικά η διεθνής γλώσσα.
Έχεις δίκιο μου φαίνεται! Πράγματι ποσέ πρέπει να είναι Γαλλικά.
Mea culpa.
 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Εεεεμ είδες?
Κι εγώ για το "γαμάει και δέρνει" λέω..αλλά ποιός να με καταλάβει εμένα?
others-222.gif
Δε το κατάλαβα αλλά μάλλον αποπειράθηκες να κάνεις κάποιο αποτυχημένο αστείο με τη μορφή σαρκασμού.
 

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.741
Like
18
ποσέ το λέμε στα ελληνικά
για τον ίδιο λόγο που λέμε βαμπίρ και όχι βαμπάιερ
τα ελληνικά δανείζονταν λέξεις από τα γαλλικά πολύ πριν να γίνουν τα αγγλικά η διεθνής γλώσσα.
Επίσης και η τοπωνυμία "ζ μπούτσα μ"
Αναφέρεται σε πουλί,καβλί,απαραίτητη η γονική συναίνεση,γαριδάκι,πακοτίνι,αρακάς,και ότι συνεπάγεται με αυτό..!!!
 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Επίσης και η τοπωνυμία "ζ μπούτσα μ"
Αναφέρεται σε πουλί,καβλί,απαραίτητη η γονική συναίνεση,γαριδάκι,πακοτίνι,αρακάς,και ότι συνεπάγεται με αυτό..!!!
Το παίζεις έξυπνη ΟΚ.
Ναι ναι, ΟΚ, ότι πείς.
 

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Μηνύματα
16.435
Like
18
Πόντοι
166
Επίσης και η τοπωνυμία "ζ μπούτσα μ"
Αναφέρεται σε πουλί,καβλί,απαραίτητη η γονική συναίνεση,γαριδάκι,πακοτίνι,αρακάς,και ότι συνεπάγεται με αυτό..!!!

είμαι της γαλλικής εγώ, δεν τα ξέρω αυτά τα βουκολικά  :boobies:


νιώθω ότι κάτι δεν έχω πιάσει στο θρεντ, ώρα για πακοτίνια  :rockon:
 

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.741
Like
18
Δε το κατάλαβα αλλά μάλλον αποπειράθηκες να κάνεις κάποιο αποτυχημένο αστείο με τη μορφή σαρκασμού.
Έλα μου ντε?
Δεν σου'λεγα εξ'αρχής να μου φτιάξεις 2 αρχίδια κομποσέ μαγειρεμένα αλλά πήγα να το μπλέξω επιστημονικώς?
Τι δουλειά έχω εγώ μ'αυτούς που τα μαγειρεύουν..
Εγώ ξέρω να τα τρώω..!!!
 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Έλα μου ντε?
Δεν σου'λεγα εξ'αρχής να μου φτιάξεις 2 αρχίδια κομποσέ μαγειρεμένα αλλά πήγα να το μπλέξω επιστημονικώς?
Τι δουλειά έχω εγώ μ'αυτούς που τα μαγειρεύουν..
Εγώ ξέρω να τα τρώω..!!!
Ε εντάξει είπαμε πας να το παίξεις έξυπνη. ΟΚ, όπως όλες. Κάνεις χιούμορ και είσαι πνευματώδης. Μας έπεισες. Σταμάτα τις μαλακίες τώρα να πούμε τίποτα για το φαί.
 

KATERINA69

Ιερόδουλη
Εγγρ.
13 Ιουλ 2006
Μηνύματα
7.741
Like
18
Ε εντάξει είπαμε πας να το παίξεις έξυπνη. ΟΚ, όπως όλες. Κάνεις χιούμορ και είσαι πνευματώδης. Μας έπεισες. Σταμάτα τις μαλακίες τώρα να πούμε τίποτα για το φαί.
Ωραίαααα....σταματάω τις μαλακίες...
Για πες μας τώρα...
Τι σκατά προτείνεις για καλύτερο φαγητό?
Και τί αρχίδια υλικά να βάλουμε μέσα για καλύτερη πνευματική διάυγεια
χωρίς να μας πειράξει το ξεσκισμένο μας κωλάντερο?
 

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Μηνύματα
11.113
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
Ωραίαααα....σταματάω τις μαλακίες...
Για πες μας τώρα...
Τι σκατά προτείνεις για καλύτερο φαγητό?
Και τί αρχίδια υλικά να βάλουμε μέσα για καλύτερη πνευματική διάυγεια
χωρίς να μας πειράξει το ξεσκισμένο μας κωλάντερο?
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 
OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ωραίαααα....σταματάω τις μαλακίες...
Για πες μας τώρα...
Τι σκατά προτείνεις για καλύτερο φαγητό?
Και τί αρχίδια υλικά να βάλουμε μέσα για καλύτερη πνευματική διάυγεια
χωρίς να μας πειράξει το ξεσκισμένο μας κωλάντερο?
Μπορείς να φας γρασίδι. Έτσι θα σε χαρακτηρίσουν βιολογική αγελάδα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom