str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Βλέπω ότι κόπτονται αρκετοί για την ακεραιότητα των τραπεζών.
Αν είναι εργαζόμενοι(δηλαδή συνεργοί ενσυνείδητα)τότε λυπάμαι. Αν όχι, τότε είναι εμφανές ότι διάλεξαν το μπλε χάπι. Ο συμβιβασμός με μια εσφαλμένη, αλωμένη και άδικη παγιωμένη κατάσταση είναι αποδοχή του "μάτριξ". Σαφώς και θα υπάρξουν τέτοιοι, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και δυστυχώς θα είναι η πλειοψηφία και θα βρίσκονται ανάμεσα και σε αυτούς που αντιστέκονται(και είτε θα γνωρίζουν, είτε αφελώς θα συμμετέχουν) και σε αυτούς που συμπλέουν. Επειδή όμως τα πράγματα κλίνουν υπέρ της μίας πλευράς, είναι αναγκαίο να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα τις γραμμές. Έρχεται πόλεμος, διεξάγονται ήδη επιχειρήσεις όχι στα βουνά, σε όλα τα επίπεδα.
ΥΓ.: Στο πολυπαρεξηγημένο Fight Club οι τράπεζες ανατινάσσονται και ξεκινά μια άλλη εποχή.
Το fight club είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες, ίσως η μόνη που οραματίζεται την εξέγερση των white collar slaves, όχι όμως μέσω της βίας (τουλάχιστον όχι αρχικά) αλλά μέσω της εργασιακής και καταναλωτικής ανυπακοής, πράξεις οι οποίες με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο...
Και πίστεψέ με, σιχαίνομαι τις τράπεζες όσο λίγοι, ίσως διότι τις ξέρω και από μέσα και από έξω...
Ωστόσο, οι τράπεζες δεν έγιναν κράτος εν κράτει και γενικοί νταβάδες μόνοι τους...
Ειδικά στην Ελλάδα είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των μονίμως ανεύθυνων καταναλωτών, οι οποίοι για να αγοράσουν πράγματα που δεν χρειάζονταν πήγαιναν και έστηναν κώλο έξω από τα οπεν 24 και λοιπά ευαγή ιδρύματα, χωρίς να κοιτάνε καν τί υπέγραφαν...
Και όπως η γυναίκα - αράχνη αν της τα δώσεις όλα, θα σου φάει το συκώτι, έτσι και η τράπεζα, θα ξεζουμίσει το μαλακάκο που για να εντυπωσιάσει την ελεεινίδα της διπλανής πόρτας χρεώθηκε μέχρι τα μπούνια για να πάρει αμάξι η αξία του οποίου ισούται με όσα θα βγάλει τα επόμενα 20 χρόνια και κινητό με δυνατότητες δορυφόρου της Νασα και ας μην ξέρει να στείλει μήνυμα...
Επαναλαμβάνω, δεν πάω μια τις τράπεζες...Αλλά κατανοώ ότι είναι απαραίτητες, αρκεί να τις χρησιμοποιήσεις σωστά...Και δεν χρειάζεται mba στα οικονομικά για να το κάνεις...Λίγη πρόσθεση (ποια τα έσοδά μου) και αφαίρεση (ποια τα έξοδά μου) αρκεί...
Και φυσικά, όταν πάνε να μου τη φέρουν πούστικα, ένας συνδυασμός έντονης διαμαρτυρίας, απειλής για γνωστοποιήση της πουστιάς σε υπουργεία και υπηρεσίες και τέλος η γνωστοποίηση ότι αν δεν γίνει αυτό που πρέπει, θα πάρω τα λεφτουδάκια μου και θα πάω αλλού, δουλεύει μια χαρά...
Και κάτι για τους αναρχικούς του σάιτ...Σχεδόν όσοι πολίτες κατέφυγαν στα "αστικά" δικαστήρια και άλλες υπηρεσίες για τραπεζικές αλητείες (από πανωτόκια μέχρι προμήθειες) δικαιώθηκαν χάρη στη νομοθεσία της κακιάς Ε.Ε...Χωρίς γκαζάκια, βαριοπούλες ή ούζι...
Διότι οι τράπεζες δεν φοβούνται τους ληστές, φοβούνται μόνο τους ενημερωμένους καταναλωτές...(μόνο οι αντίφα θα λένε συνθήματα δηλαδή; )