Νέα

Χρυσή Αυγή vs (A) !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα AssFiller
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Δε λέει κανείς το αντίθετο. Αλλά για τον μετανάστη που δεν είχε ούτε 3 ευρώ στη χώρα του ίσως είναι παράδεισος εδώ. Εμένα όμως που μου κατέβασε το μεροκάματο στο 1/3 δεν είναι. Γιατί εγώ πληρώνω και την ανάσα που παίρνω, δε μένω σε κοινόβια όπως αυτοί και άλλα πολλά.
ναι αλλά δεν φταίει ο μετανάστης για αυτό αλλά η ανοχή της πολιτείας απέναντι στους εργοδότες κατ αρχήν αλλά και όσο και εμείς τους έχουμε στο περιθώριο οι αντιθέσεις θα μεγαλώνουν ενώ αντίθετα αν τους έχουμε από κοντά τους μάθουμε ότι έχουν δικαίωμα σε καλύτερο μεροκάματο και ασφάλεια τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και για τον Έλληνα.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δε λέει κανείς το αντίθετο. Αλλά για τον μετανάστη που δεν είχε ούτε 3 ευρώ στη χώρα του ίσως είναι παράδεισος εδώ. Εμένα όμως που μου κατέβασε το μεροκάματο στο 1/3 δεν είναι. Γιατί εγώ πληρώνω και την ανάσα που παίρνω, δε μένω σε κοινόβια όπως αυτοί και άλλα πολλά.

Δε διαφωνω....απλα θελω να σου πω οτι το γεγονος εχει δυο οψεις παντα...εσυ το βλεπεις ετσι ο μεταναστης το βλεπει αλλιως.... :)

εγω προσωπικα τα εχω πιο πολυ με τη νοοτροπια του ελληναρα αφεντικου....

Pradadevil

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2008
Κριτικές
3
Like
866
Πόντοι
96
I kalyteri lysh einai na steiloume gia 2-3 xronia olous tous anarxoaristerous na zisoun stin Komounistiki Kina na sou pw meta gia pote tha gyrisoun oloi Ethnikistes

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
ναι αλλά δεν φταίει ο μετανάστης για αυτό αλλά η ανοχή της πολιτείας απέναντι στους εργοδότες κατ αρχήν αλλά και όσο και εμείς τους έχουμε στο περιθώριο οι αντιθέσεις θα μεγαλώνουν ενώ αντίθετα αν τους έχουμε από κοντά τους μάθουμε ότι έχουν δικαίωμα σε καλύτερο μεροκάματο και ασφάλεια τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και για τον Έλληνα.
Δε διαφωνω....απλα θελω να σου πω οτι το γεγονος εχει δυο οψεις παντα...εσυ το βλεπεις ετσι ο μεταναστης το βλεπει αλλιως.... :)

εγω προσωπικα τα εχω πιο πολυ με τη νοοτροπια του ελληναρα αφεντικου....
Γι'αυτό και εγώ είπα πριν απαντώντας στον warhol για τους μετανάστες στη Γερμανία, πως πρέπει να μπαίνουν όσοι μπαίνουν με βάση κρατικό σχεδιασμό. Έτσι μόνο ξέρουμε ποιοι, πόσοι κλπ

Επισκέπτης
I kalyteri lysh einai na steiloume gia 2-3 xronia olous tous anarxoaristerous na zisoun stin Komounistiki Kina na sou pw meta gia pote tha gyrisoun oloi Ethnikistes
κατ αρχήν γράφε με ελληνικά γράμματα και δεύτερον ποιος σου είπε ότι στην Κίνα υπάρχει κομμουνισμός.
οι ταμπέλες δεν κάνουν τα καθεστώτα και τα κόμματα αλλά η πιστή εφαρμογή του Μαρξισμού Λενινισμού.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
κατ αρχήν γράφε με ελληνικά γράμματα και δεύτερον ποιος σου είπε ότι στην Κίνα υπάρχει κομμουνισμός.
οι ταμπέλες δεν κάνουν τα καθεστώτα και τα κόμματα αλλά η πιστή εφαρμογή του Μαρξισμού Λενινισμού.
Ναι ρε Αρίωνα. Δίκιο έχεις ειδικά τώρα που πάνε για Ολυμπιακούς...μέχρι και big mac τρώνε. Αλλά ο φίλος εννοεί πως εύκολα έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
Α μπράβο. Ειδκού η Ρόδος ειδού και το πήδημα μάγκες  :birdman: :birdman: :birdman:
οι αναρχοαριστεροι ειναι καλομαθημενα παιδια θα προτιμησουν 2 χρονια στον κορυδαλο... φαι τσαμπα και γαμησι. τσαμπα...απο το να πανε να δουλεψουν στην κουβα η στο βιετναμ....τι ιδιο και οι κνιτες.....

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Γι'αυτό και εγώ είπα πριν απαντώντας στον warhol για τους μετανάστες στη Γερμανία, πως πρέπει να μπαίνουν όσοι μπαίνουν με βάση κρατικό σχεδιασμό. Έτσι μόνο ξέρουμε ποιοι, πόσοι κλπ

Σε αυτο συμφωνω και εγω....πρεπει να υπαρχει ελεγχος....ουτε το μεγεθος ουτε τους πορους και κυριως ουτε την οικονομια της Γερμανιας, της Αγγλιας ή των ΗΠΑ διαθετουμε.....

Επισκέπτης
Ναι ρε Αρίωνα. Δίκιο έχεις ειδικά τώρα που πάνε για Ολυμπιακούς...μέχρι και big mac τρώνε. Αλλά ο φίλος εννοεί πως εύκολα έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες.
μα φίλε μου η Κίνα ποτέ δεν είχε κομμουνισμό ένα παραπλήσιο σύστημα λαϊκής δημοκρατίας είχε.

Επισκέπτης
οι αναρχοαριστεροι ειναι καλομαθημενα παιδια θα προτιμησουν 2 χρονια στον κορυδαλο... φαι τσαμαπα και γαμησι....απο το να πανε να δουλεψουν στην κουβα η στο βιετναμ....τι ιδιο και οι κνιτες.....
στην πολιτική μάθε καλύτερα να μιλάς με επιχειρήματα και όχι με κορώνες.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
μα φίλε μου η Κίνα ποτέ δεν είχε κομμουνισμό ένα παραπλήσιο σύστημα λαϊκής δημοκρατίας είχε.
Σωστός. Άλλωστε το πλήρες όνομα της χώρας είναι λαϊκή δημοκρατία της κίνας. Αλλά σου λέω τι εννοεί μάλλον ο φίλος και έχει αρκετό δίκιο.

Επισκέπτης
Σωστός. Άλλωστε το πλήρες όνομα της χώρας είναι λαϊκή δημοκρατία της κίνας. Αλλά σου λέω τι εννοεί μάλλον ο φίλος και έχει αρκετό δίκιο.
ναι αλλά δεν έχει σχέση με τον κομμουνισμό αυτό αλλά και οι αποκαλούμενοι αναρχοαριστεροί δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με τον κομμουνισμό ούτε και με την αναρχία.

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
366
Πόντοι
5.795
στην πολιτική μάθε καλύτερα να μιλάς με επιχειρήματα και όχι με κορώνες.
εχω απαντησει πολλες φορες με επιχειρηματα ασχετα αν δεν συμφωνεις. αλλα αποψη μου...και οι κορονες χρειαζοντε καμμια φορα...

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6

Τελικά ποια χώρα κατώρθοσε να εφαρμόσει τη Μαρξιστική θεωρία? Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει. Για όποια χώρα αναφέρθηκε μέχρι τώρα οτι είναι/ήταν κουμουνιστική όλο και κάποιος την έβγαλε σκάρτη.

Apollonia

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
0
οπως ξαναειπα πιο πανω οι ξενοι κρατανε αυτη τι στιγμη την αγροτικη οικονομια!οσον αφορα τις οικοδομες το 90 τοις εκατο που δουλευουν εκει ειναι ξενοι και ενα 10 τοις εκατο ελληνες!και ο λογος ειναι οτι ο μεταναστης ουτε ασφαλισμενος ειναι,ουτε παιρνει τα χρηματα που δικαουται και ειναι και παρανομα στη χωρα μας!η καραμελα οτι οι ξενοι παιρνουν τις δουλειες απο τους ελληνες ελιωσε!να κοιταμε την πραγματικοτητα οσο και αν δεν μας  αρεσει!

Μια διευκρίνιση, απαιράιτητη:

ΌΛΟΙ μα ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις οικοδομές (και στα έργα γενικά) είναι ασφαλισμένοι.
Το ΙΚΑ έχει δημιουργήσει της τακτική του συντελεστή που αναγκάζει τον εργοδότη να πληρώνει ένα ποσοστό έτσι κ αλλιώς, και με τακτικούς ελέγχους και πρόστιμα, δεν συμφέρει κανέναν η εργασία χωρίς ασφάλιση (υπασφάλιση΄ναι, αλλά αυτό έχει παγιωθεί)

Το πρόβλημα είναι πως η χειρωνακτική εργασία στις μέρες μας είναι υποτίμημένη απο την εθνική μας μισαλοδοξία, έτσι, αν εξαιραίσεις κάποιους τεχνίτες, η οικοδομή έχει μόνο ξένους, που δεν παίρνουν κάτι χωρίς να τους το δίνουμε.
Επιπρόσθετα, χωρίς τους ξένους θα υπήρχε μόνο ένα 20% απο τα νεόδμητα που βλέπουμε δίπλα μας.

Επισκέπτης
εχω απαντησει πολλες φορες με επιχειρηματα ασχετα αν δεν συμφωνεις. αλλα αποψη μου...και οι κορονες χρειαζοντε καμμια φορα...
μα ποια επιχειρήματα με το να λες στείλε τους εκεί και εδώ? αφού και οι χρυσαυγίτες και οι ανρχοαριστεριστες η αλλιώς πως αυτοαποκαλούντε είναι και αυτοί εργαλεία του συστήματος με στόχο να προβοκάρουν τους αγώνες της εργατικής τάξης για ένα καλύτερο αύριο. 

Επισκέπτης
Μια διευκρίνιση, απαιράιτητη:

ΌΛΟΙ μα ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις οικοδομές (και στα έργα γενικά) είναι ασφαλισμένοι.
Το ΙΚΑ έχει δημιουργήσει της τακτική του συντελεστή που αναγκάζει τον εργοδότη να πληρώνει ένα ποσοστό έτσι κ αλλιώς, και με τακτικούς ελέγχους και πρόστιμα, δεν συμφέρει κανέναν η εργασία χωρίς ασφάλιση (υπασφάλιση΄ναι, αλλά αυτό έχει παγιωθεί)

Το πρόβλημα είναι πως η χειρωνακτική εργασία στις μέρες μας είναι υποτίμημένη απο την εθνική μας μισαλοδοξία, έτσι, αν εξαιραίσεις κάποιους τεχνίτες, η οικοδομή έχει μόνο ξένους, που δεν παίρνουν κάτι χωρίς να τους το δίνουμε.
Επιπρόσθετα, χωρίς τους ξένους θα υπήρχε μόνο ένα 20% απο τα νεόδμητα που βλέπουμε δίπλα μας.
δεν ξέρεις όμως πως δουλεύει αυτό το σύστημα ασφάλισης, πρώτον οι εργοδότες στους αλλοδαπούς κολλάνε περίπου το ένα τρίτο των δεδουλευμένων και τα άλλα τα πουλάνε και αυτά που τους αναγκάζει τους εργολάβους και αγοράζουν το ΙΚΑ στην ουσία είναι περίπου το 60 με 70% των ενσήμων που ουσιαστικά απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου. 

pako

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
1
1ον Η Κινα ποτε δεν ειχε σοσιαλισμο γιατι κομμουνισμο δεν εχει πετυχει κανεις ποτε μεχρι τωρα γιατι ουδεποτε κοινονικοποιησε τα μεσα παραγωγης αλλα αφησε καταλοιπα τα οποια οδηγησαν στη δημιουργια μιας μεσης ταξης αριθμιτικα των 300εκ οι οποιοι εκμεταλευονται τους αλλους σοσιαλιστικη χωρα με 160000 νεκρους σε εργατικα ατυχηματα στα Ολυμπιακα εργα δεν υπαρχει.Τελος.
2ον Ερωτηση για τα καψιματα σημαιων.Η σημαια που κραταει ο απογονος ταγματασφαλητων και φασιστων και οπαδων των σφαγεων του διστομου και των καλαβρυτων επειδη μοιαζει εμφανισιακα με την ελληνικη σημαια που προηγειται της Πορειας του Πολυτεχνειου καθε Νοεμβρη ειναι η ιδια.Γιατι για μενα το μεν πρωτο ειναι ενα κουρελοπανο το δε δευτερο κατι ιερο.Και ξερεις γιατι γιατι η σημαια του φασιστα ειναι αγορασμενη απο gift shop στη Πλακα ενω του Πολυτεχνειου ειναι ποτισμενη με αιμα.Ολες οι σημαιες ειναι πανια το θεμα ειναι τι κανεις με αυτες.
3ον Επειδη οταν σπουδαζα δουλευα οικοδομη και ξερω ποσο σκληρη δουλεια ειναι θελω να ρωτησω τον Pilot χωρις ιχνος ειρωνιας οι συναδελφοι σου οι ξενοι δουλευουν λιγοτερο απο σενα κουραζονται λιγοτερο σας εκμεταλευεται ο εργολαβος διαφορετικα?Και στο κατω κατω της γραφης επειδη λες οτι φασιστες και κκεδες ειναι το ιδιο αν το συνδικατο οικοδομων δεν ηταν κκεδιστικο εχεις αναρωτηθει τι μεροκαματο θα επαιρνες
4ον Οσο για το κοπρονι που με βριζει 10 σελιδες τωρα ενω εγω ποτε δεν αναφερθηκα στο ονομα του ουτε τον εβρισα απατοντας στο ιδιο πνευμα θα του πω.Κοπρονι στη Νοτια Ελλαδα  λιγο πιο βορεια απο την Καλαματα εχει ενα ωραιο μερος που σου ταιριαζει αν ανοιξει καμια θεση να σου κανω κρατηση????

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
paco στην ίδια δουλειά δουλεύουμε όλοι το ίδιο. Απλά πριν χρόνια υπήρχαν δουλειές για όσους ήθελαν πάντα ενώ τώρα δεν υπάρχουν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom