1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
ας τσιμπήσει κι αυτή ενα γαυραρχίδι...........συζητηση κανουμε,μην μας παρεις και το κεφαλι ;)
ας τσιμπήσει κι αυτή ενα γαυραρχίδι...........συζητηση κανουμε,μην μας παρεις και το κεφαλι ;)
Φίλε επειδή τυχαίνει να δουλεύω σε Τράπεζα (Ιδιωτική):Με αφορμη αυτο που εγινε στην Αμερικη με την ανακοινωση πτωχευσεως
μεγαλης Τραπεζας της Αμερικης
απο τα στεγαστικα δανεια και με αφορμη της Κρισης που ολοι λιγο πολυ βιωνουμε
στην Ευρωπη γενικα και στην Ελλαδα.....
Και με το σκεπτικο οτι ΟΛΟΙ λιγο πολυ εχουμε ενα α-β κομποδεμα στην τραπεζα που για αλλους ειναι τιποτα και για πολλους ειναι κοπποι ΖΩΗΣ ...
Θετω τα εξης ερωτηματα προς ανοικτη συζητηση ωστε να βγουν καποια συμπερασματα
1ον . Ποσο ασφαλεις ειναι οι καταθεσεις μας δεδομενου οτι ολοι εχουν κι ενα στεγαστικο η επιχειρηματικο δανειο στο κεφαλι τους .
2ον . Πως εξασφαλιζουν οι τραπεζες τα κεφαλαια των πιστωτων τους (πελατες - επανδυτων - αποταμιευτων)
3ον . Ποιο ειναι το μινιμουν ποσον που μπορει να παρει καποιος απο τραπεζα αφου αυτη βαρεσει κανονι
(εχω ακουσει για 20.000 ευρω χωρις να ειναι σιγουρο καθως αλλος μου ειπε για 100.000)
4ον . Πως μπορει ο καθε καταθετης να ελεγξει αν η τραπεζα του ειναι επισφαλης η ασφαλης ;
5ον . Υπαρχει κρατικος οργανισμος που να ελεγχει τις τραπεζες ;
Να σημειωσω οτι ρωτησα τι γινεται και με αυτους που χρωστουν στην τραπεζα που θα βαρεσει κανονι....
και μου ειπαν οτι αυτοι θα τα πληρωσουν !!!!!
Μονο οι καταθετες θα χασουν δηλαδη !!!!
Ενω ρωτησα τρεις τραπεζες και ολες μου ειπαν οτι ο ανταγωνιστης τους δεν ειναι καλος (επιφοβος) ενω αυτες ειναι η κορυφη !!!!!
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Δηλώνω εκ των προτέρων ότι τα μακροοικονομικά δεν τα ξέρω καλά. Κάτι λίγα γνωρίζω, αλλά οικονομολόγος δεν είμαι οπότε δεν έχω και πλήρη κατανόηση του πως δουλεύουν τα πράγματα τα οποία δεν είναι καθόλου απλά.Μακάρι να ξερα φίλε...
Σ αυτό νομίζω ότι ο βολταίρος, η γουικιπίντια του μπουρδέλα τελεία κομ μπορεί να μας λύσει απορίες...........
Πες 'ομως κάτι, σε παρακαλώ.
Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, πως μοιράζει τα μαρούλια του τυπώνει στα κράτη της ευρωζώνης, δηλαδή με ποια κριτήρια και ποσόστωση ?
Και αν, λέμε αν, τυπώσει ευρωμαρούλια η Τράπεζα της Ελλάδος, εκτός από παπάρια κυρώσεις κλπ. Τι γίνεται?
Όχι ακριβώς. Οι κεντρικές τράπεζες θεωρητικά έχουν σαν στόχο να μεγιστοποιήσουν το ΑΕΠ σε πραγματικές τιμές. Το να τυπώνουν αβέρτα χαρτονόμισμα δεν συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση. Με λίγα λόγια τυπώνουν όσα κρίνουν σκόπιμο να τυπώσουν. Παρακολουθούν κάποια οικονομικά μεγέθη και αν θέλει κάρβουνο η μηχανή ρίχνουν χρήμα, αν έχει πολύ κάρβουνο σταματάνε να φτυαρίζουν.
Δεν μοιράζει τίποτε πλέον η ΕΚΤ στις εθνικές κεντρικές Τράπεζες των Ευρωπαϊκών Χωρών. Ότι μοίρασε, μοίρασε. Ούτε υπάρχει η δυνατότητα οι εθνικές Κεντρικές Τράπεζες να τυπώσουν χρήμα χωρίς την έγκριση της ΕΚΤ. Αυτό απαγορεύεται από άρθρο (105) της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το να γίνει κάτι τέτοιο είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Δηλαδή αύριο να βάλει κάποιος μπρος το πιεστήριο στον Χολαργό και να αρχίσει να τυπώνει 500ευρα. Στην πράξη νομίζω ότι τυπώνουν μόνον προς αντικατάσταση των φθαρμένων χαρτονομισμάτων. Η ΕΚΤ τυπώνει όμως άφθονο χρήμα το οποίο το διοχετεύει στις αγορές δηλαδή το δανείζει στις Τράπεζες: |
και για να χουμε καλό ερώτημα θριχαρτ......
Τι αντιπροσωπεύει σήμερα το νόμισμα που κρατάω στα χέρια μου;
ΟΕΟ;
Πολύ καλό post. Οι διάσπαρτοι συσχετισμοί και οι εικόνες δε στο κείμενο είναι "όλα τα λεφτά" :-)[size=20pt]What Is Really Happening?[/size]
by SexPeare in Luv
...
6. Η κολλητική "αρρώστεια" των ΗΠΑ στα sub-prime στεγαστικά δάνεια δεν ακολούθησε την πορεία του ιού του Michael Johnson κι αντιθέτως εξαπλώθηκε πέρα από τις τράπεζες, σε ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες ασφάλιζαν τα ενυπόθηκα δάνεια, όπως οι αμερικανικοί κολοσσοί με ονόματα B class restaurants Fannie Mae και Freddie Mac, οι οποίες έπρεπε να διασωθούν τελικώς από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
[size=20pt]What Is Really Happening?[/size]
by SexPeare in Luv
2. Για να αντλήσουν περισσότερα χρήματα και για να πουλήσουν περισσότερα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, οι δανειστές τα συγκεντρώνουν σε "δέσμες" μέχρι και χιλιάδες δάνεια και τα μεταπωλούν στη συνέχεια σε άλλες τράπεζες, οι οποίες στη συνέχεια θα λαμβάνουν την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου από τους δανειζόμενους. Τέτοια δάνεια πωλούνται σε επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Μια εκτίμηση μιλάει για 1.25 τρισεκατομμύριο ευρώ sub-prime δανείων σε κυκλοφορία.