Νέα

Χρηματοληπτική ικανότητα Ελληνικών Τραπεζών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 380
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• newUSD.JPG
    newUSD.JPG
    31,5 KB · Εμφανίσεις: 15

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Αγορι μου Baby, παντα ζωγραφίζεις.
Κάθε φώτο σου ειναι η αλήθεια γυμνή!!!!!!!! ΕΥΓΕ ΦΩΤΟΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΜΟΥ

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Tρίκαρδος! Τι παράξενο nick!!!!!!!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Οι οικονομιες σε κινδυνο ειναι η Αμερικανικη η Ισπανικη κεεεεεεεεεεεεεε

Greece 12 points la grece (κρυο-ζεστο-κρυο-ζεστο) douze points.

Ενυποθηκο δανειο ειναι το δανειο στο οποιο εγγυηση ειναι καποιο ακινητο (οταν εχεις εγγυηση μετρητα λέγεται collateral οταν εχεις εγγυηση χρεογραφα δλδ επιταγες καπως αλλιως).

Λοιπον η Αμερικανικη στεγαστικη πιστη κατερευσε ΚΑΙ γιατι ο Αμερικανος δεν ειναι κοροιδο ΚΑΙ γιατι οι τραπεζες μοιραζαν αβερτα δανεια ΚΑΙ γιατι οι Αμερικανοι εχουν κοινωνικη κινητικότητα .

Ετσι ο Αμερικανος πηρε σπίτι με ελαχιστη προκαταβολη - ειδε οτι πεφτουν οι αξιες των σπιτιων και βαρεσε μια πτωχευση και σηκωθηκε να παει σε αλλη πολιτεια. τωρα οι τραπεζες ειχαν δανειστει απο αλλες τραπεζες που ειχαν ασφαλισει την ζημια τους σε ασφαλιστικες και κατερευσαν ολοι παρεα.

Στο greece αφενος οι Ελληνες εχουν δωσει μεγαλες προκαταβολες για τα σπίτια απο την αλλη ουτε το κανονι ειναι ευκολο ουτε το να "φυγεις απο αυτην στην σκατοχωρα ειναι ευκολο". Για αυτο και πληρωνουν ακόμα τις δόσεις στα στεγαστικα.

Οι Τραπεζες δεν αγοτρασαν τετοια ομολογα και γιατι να το κανουν αφου εχουν ηδη μεγλα ανοιγματα στην Ελληνικη αγορα γης
Ετσι  εξεδωσαν τετοια "προιοντα"

το θεμα ειναι ποιος αγορασε αυτα τα ομολογα γιατι πολυ φοβαμαι οτι τα αγορασε το ΙΚΑ το ΤΕΒΕ το πουΤΣΑ το κρατος δηλαδη ΕΜΕΙΣ που σαν μαλακες πληρωνουμε εισφορες ΚΑΙ ισως δοση στεγαστικου!!!!

με λιγα λογια εννοω οτι η κριση ΔΕΝ μας ερχεται απο εξω ΑΛΛΑ εχουμε μια καταδικια μας η οποια δεν θα σκασει γιατι εγγυαται το κρατος (με τα δικα μας λεφτα).

Τωρα αν κλεισει η Eurobank η Αλφα ή η Περαιως ή τεσπα μια μεγαλη Τραπεζα τα 20000€ θα σου εξασφαλιζουν φαγητο για 3 ημέρες :rockon: :rockon:

ΥΓ να προσθεσω οτι στην προσφατη πτωχευση της τρ Κρητης επενεβη το κρατος και ΜΕΤΑ η Eurobank και η κτηματικη αγοραστηκε απο την ΕΤΕ!!

Το κολπο ειναι γνωστο το πως χρηματοδοτουνται αυτες οι αγορες  δανειζομαστε με 10+% και παιρνουμε τοκο καταθεσεων 3% (αλλιως spread)

Υγ2 Εννοω οτι το κρατος ως καλος πατερουλης εγγυαται τις καταθέσεις μας ΑΛΛΑ δυστυχως καποια παιδια του τα αγαπει πιο πολυ απο καποια αλλα  ;)

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
"It's not based on any particular data point," a Treasury spokeswoman told Forbes.com Tuesday. "We just wanted to choose a really large number".  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Εψηφισθη τυο σχεδιο αποφυγης της κρισης με καποιες αναμεσα τους και αυτο που μας παρλεθεσε ο Σεηπηρ (στα πλανα που ειδα ενα μελος του κονγκρεσσου ειχε ενα πινακα  με ακριβως αυτη τη φραση που παραθετει ο Σεξπηρ).

Στα δικα μας αν ισχυαν οι νομοι της αγορας με 100,000 σπίτια απουλητα θα ειχαν καταρευσει οι τιμες των ακινητων αρα και οι Τραπεζες!!

Με λίγα λόγια αν καποιος πουλησε ακινητο για να αποφυγει ην κριση στα ακινητα και τα εβαλε στην Τραπεζα εκανε μια τρυπα στο νερό!!

Η λύση ειναι σπασιμο καταθεσεων σε πολλες τραπεζες (ετσι ομως μπρει να βγαλεις λεφτα απο μια καλη τραπεζα και να τα βαλεις σε μια που θα κλεισει) καθως και επενδυση σε κρατικα ομολογα ευρωπαικων κρατων - εγω θα προτεινα Σουηδια Δανια Νορβηγια-

Αν μεχρι αυριο δεν κλεισει καμια Τραπεζα την φαγαμε την εβδομαδα.
  Μεχρι να ανοιξουν οι τραπεζες (την Δευτερα) θα επενδυσω σε ποτα και τροφιμα για να με βρει η κριση χορτατο και ψιλοστοκέφι.

οι ελευθεροι καλο θα ηταν  με αφορμη την διεθνη κριση να αποσυρουν (μερικως) την επενδυση τους σε μακροχρονιες σχέσεις και να επικεντρωθουν σε εφήμερες κρατωντας ομως και μια επαφη με τις μακροχρονιες σχεσεις για να μην μεινουν τελειωε εκτος αγοράς!!

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Με λίγα λόγια αν καποιος πουλησε ακινητο για να αποφυγει ην κριση στα ακινητα και τα εβαλε στην Τραπεζα εκανε μια τρυπα στο νερό!!
Ακριβώς, έχεις απόλυτο δίκιο.
Γι' αυτό και γω τους προτινω να αγοράσω με χρυσές λίρες.
Κάνουν μια καλή γκαβάτσα για το δύσκολο μέλλον.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Με καθηστέρηση παραθέτω το ποστ του Παραλίμνιου
Πιστεύω ότι η ζωή που προτίνει ειναι η αυριανή λύση σε πολλούς από εμάς. Μόνο έτσι δεν θα ανχονόμαστε

''Για οσα χρονια δουλεψα στα καραβια ειχα καλα λεφτα. Πολυ καλα θα ελεγα. Ασε που στο καραβι δεν χαλας λεφτα. Οταν ομως εβγαινα εξω, τα σκορπουσα στην κυριολεξια. Να τα strip, τα call girls, τα πιωματα ολων των ειδων -και ακριβα πιωματα-, τα κερασματα, οι μασες εξω, τα ταξιδια και αλλα πολλα. Ελα ομως που η ζωη στην Αθηνα ηταν και ειναι ακριβη. Μετα ωριμου σκεψεως αποφασισα να την κανω γαι επαρχια (χωριο). Εχω τα χτηματακια θα εφτιαχνα και το σπιτι. Πηραμε κι ενα δανειο και ξεκινησε η ζωη στο χωριο. Ελα ομως που το δανειο δεν εφτασε να τελιωσει το σπιτι. Ελα που η σταφιδα δεν εχει τιμη. Ελιες ουτως ή αλλως λιγες εχω, ημουν και μαθημενος στα εξοδα, βρεθηκα ξαφνικα με χρεη. Πολλα χρεη. Επιασα και δουλεια σε video club, αλλα τα λεφτα παλι λιγα. Τι κανω ? Αρχισα τις περικοπες. Strip και call girls κοπηκαν. Επομενη περικοπη η Μολδαβη γκομενα που ειχα. Καλο κοριτσι τη γουσταρα αλλα ας βρει αλλο σπονσορα. μακρυα και αγαπημενοι που λενε. Μπουζουκια και τετοια δεν πηγαινα, αλλα συναυλιες γουσταρω. Οταν εμενα Αθηνα εβλεπα τουλαχιστον 15 με 20 το χρονο. Αν και σηνηθως δεν πληρωνα αλλα και τωρα σπανια πληρωνω γιατι με γνωριζουν, εχω παιξει και ξυλο με πολλους σεκιουριταδες.....και στο τελος γινομασταν και φιλοι, τωρα μονο κανα 2 φορες ανεβαινω Αθηνα. Μετα το φαι εξω. Εδω πολλοι την παταμε. Ωραια τα ταβερνακια και οι μασες (goodys  και γενικα fast food δε τα γουσταρα ποτε) αλλα οχι ρε πουστη μου 1 ντοματα, 2-3 ελιες, λιγο αγγουρι, μια υποψια λαδι και το 1/10 της πιπεριας να το πληρωνω 7 με 8 ευρω. Αν τα επερνα απο τη λαικη δεν θα εδινα ουτε 1,5 ευρω. Ασε που τα εχω στο περιβολι μου και ξερω τι τρωω. Μπαρακια και κλαμπ εχουν να με δουν χρονια. Εγω δεν καθομε ορθιος με ενα ποτο μπομπα στο χερι για να πω οτι κατι εκανα. Προτημω την πλατεια του χωριου μου και το καφενειο με 1,50 ευρο την μπυρα. Διακοπες τελος με την εννοια που δινουν οι πολλοι. Να μπω σε καραβι Αυγουστο, να ειμαι σαν παστη σαρδελα, να πληρωσω καμια 50 ευρο τη βραδια σε δωματιο αχουρι και να φαω στη μαπα, μεθυσμενους Αγγλους ή φωνακλαδες Ιταλους. Μπα ουτε στο χειροτερο εφιαλτη μου. Τα εκανα. Τωρα χωριο και παλι χωριο. Εχω βρει και καποιες καβατζες ανα την Ελλαδα οπου παω και αραζω με τη γκομενα και τη βγαζουμε φτηνα. Αυτοκινητο, μονο για τις απαραιτητες μετακινησεις, δηλαδη μονο για δουλεια στα χτηματα. Μηχανη και ποδια. Κανει και καλο το περπατημα. Δωρα, ποτε δεν εκανα και ουτε θελω να μου κανουν. Με τον τζογο ποτε δεν ημουν φιλος,μονο κανα στοιχημα που και που, αλλα μικρο-ποσα. Internet δεν εχω ουτε υπολογιστη, μαπινω απο το μαγαζι που δουλευω, απο δω παιρνω και τα βιντεο παιχνιδια που παιζω και τα παω πισω. ΔΕΗ, δεν τη πληρωνω την πουτανα, προσωρινα παιρνω ρευμα απο το σπιτι του θειου μου που ζει στον Καναδα και του δινω ενα μικροποσο. Αν ποτε γυρισει Ελλαδα θα δω τι θα κανω.''

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
ξεχασε να αναφερει τα εξοδα κινητου νομιζω.. :think:

zac123

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2008
Κριτικές
8
Like
143
Πόντοι
6
Σε αυτη την περιπτωση οι τοκοι που θα παιρνεις θα ειναι για τον πουτσο. Η προταση μου ειναι να εμπιστευεστε τις μεγαλες τραπεζες και κυριως τις κρατικες. Ειναι μεγαλη μαλακια για να κερδιζεις λιγα χρηματα παραπανω να ρισκαρεις κεφαλαια σε ιδιωτικες κωλοτραπεζες μικρου βεληνεκους.

Αυτή είναι και δική μου απορία. Θα πρέπει να στραφούμε σε κρατικές τράπεζες ;

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ναι έχεις δικιο δεν το πρόσεξα. :think:
Μαλλον θα εχει. όπως καιεγω άλλωστε.
Πάντος στην Ελλαδα πληρόνουμε ως καλοι φορολογούμενοι και τις ζημιές των εταιρειών κινιτης τηλεφωνίας. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :headbang: :headbang: :headbang:

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙ ....

αυτη την φορα στην ΕΥΡΩΠΗ .....

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΡΙΑ .....

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ?

Η ΚΡΙΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .....

τα σχολια σας

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Κυριε Αχαχουχα, ειστε ενα ελεινό αμόρφοτο πτωχο υποκείμενο, θα αναγκαστω να σας καταγγήλω ως προβοκάτορα.
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ η χώρα μας δεν κινδυνεύει από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα μα ς προστατεύει για ΠΑΝΤΑ.
Εμεις κυριε Αχαχουχα (ακου ονομα) ειμαστε σταθερη οικονομια χωρίς ανοίγματα.
Εμεις παραγουμε, οι τραπεζές μας ειναι φιλανθρωπικα ιδρύματα, οι πολιτικοί μας ήρωες και το δημόσιο ατμομηχανη ανάπτυξης.
Τη κριση και αηδίες, παραμύθια λετε στον κόσμο.
Εμεις δεν ειμαστε Αμερικανάκια για να μην πληρόνουμε τις διαρκός αυξανόμενες δόσεις,
Γερμανάκια να σκοτονόμαστε στη δουλεία, Ιαπώνεζακια κομπλεξικα.
Εμεις ειμαστε Ελληνες γαμήκοι και εξυπνοι.

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Κυριε Αχαχουχα, ειστε ενα ελεινό αμόρφοτο πτωχο υποκείμενο, θα αναγκαστω να σας καταγγήλω ως προβοκάτορα.
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ η χώρα μας δεν κινδυνεύει από την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.
Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα μα ς προστατεύει για ΠΑΝΤΑ.
Εμεις κυριε Αχαχουχα (ακου ονομα) ειμαστε σταθερη οικονομια χωρίς ανοίγματα.
Εμεις παραγουμε, οι τραπεζές μας ειναι φιλανθρωπικα ιδρύματα, οι πολιτικοί μας ήρωες και το δημόσιο ατμομηχανη ανάπτυξης.
Τη κριση και αηδίες, παραμύθια λετε στον κόσμο.
Εμεις δεν ειμαστε Αμερικανάκια για να μην πληρόνουμε τις διαρκός αυξανόμενες δόσεις,
Γερμανάκια να σκοτονόμαστε στη δουλεία, Ιαπώνεζακια κομπλεξικα.
Εμεις ειμαστε Ελληνες γαμήκοι και εξυπνοι.

Ζιτο σιγνομι κιριε τρυκαρδαι :uglystupid: :idiot: :dancing:

δε θα το τσανακανο μι με τιμορισαιτε  :S :S

ΕΛΛΙΝΑΙΣ ΓΑΜΙΚΟΥΛΕΣ ΙΜΑΣΤΕ  :2funny: :2funny: :rockon: :rockon:

ΟΛΑ ΠΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ (ειμαι πολυ αμορφωτος ε????)

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Αυριο πια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα κανει ΜΠΟΥΜ ?

jd

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Παιδιά καλημέρα. Θα ήθελα να με διαφωτίσετε για το θέμα του εγγυημένου κεφαλαίου στις τραπεζικές καταθέσεις. Τα 20,000 αφορούν ένα καταθέτη σε όλες τις τράπεζες ή μπορείς να έχεις από 20.000 σε 3 ας πουμε τράπεζες οπότε σε περίπτωση κατάρευσης των 2 από αυτών θα πάρεις τις 40.000? Επίσης Αν έχεις κατάθεση (και μιλάμε για κλειστή) σε 3 ονόματα της οικογένειας πχ (πατέρας μητέρα παιδί) τότε το ποσό αυξάνεται σε 3 χ 20,000 στη συγκεκριμένη Τράπεζα ή θα σου πουν ότι αφού ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή επειδή το παιδί είναι ανήλικο δε πιάνεται και αίρνεις μονο τα 20,000 πίσω.

Επίσης που μπορώ να βρώ έγκυρα στοιχεία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών Τραπεζών. Τέλος έχει ακούσει κάποιος για κάποια πιθανώς επισφαλή Τράπεζα που ίσως βαρέσει κανόνι γιατί πολά λέγονται και από δημοσιογράφους τελευταία αλλά όχι ονόματα.
Ευχαριστώ

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Εκτός από τον Μεγα Βολταίρο και κανα δύο άλλους (σοβαρούς), μην περιμένεις να μάθεις πολλά. Κυκλοφορούν αρπαχτικά που πεινάνε και ξαχνουν για θηραματα.
Διαβασε το θερντ από την αρχή και θα βρεις κάποιες απαντήσεις.
Τα παπαγαλάκια-δημοσιογράφοι θελουν την τροφή τους για αυτό ψάχνονται. Παλίοτερα τους τάιζαν οι μεσήτες και οι εργολάβοι, τώρα πείνα όποτε φωνάζουν δήθεν και καλά.
Ενας παλίος νόμος της αγορας λέει ότι ο κακός εργοδότης είναι και κακός "καπετάνιος" γιατί είναι πλεονέχτης.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Παιδιά καλημέρα. Θα ήθελα να με διαφωτίσετε για το θέμα του εγγυημένου κεφαλαίου στις τραπεζικές καταθέσεις. Τα 20,000 αφορούν ένα καταθέτη σε όλες τις τράπεζες ή μπορείς να έχεις από 20.000 σε 3 ας πουμε τράπεζες οπότε σε περίπτωση κατάρευσης των 2 από αυτών θα πάρεις τις 40.000? Επίσης Αν έχεις κατάθεση (και μιλάμε για κλειστή) σε 3 ονόματα της οικογένειας πχ (πατέρας μητέρα παιδί) τότε το ποσό αυξάνεται σε 3 χ 20,000 στη συγκεκριμένη Τράπεζα ή θα σου πουν ότι αφού ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή επειδή το παιδί είναι ανήλικο δε πιάνεται και αίρνεις μονο τα 20,000 πίσω.

Επίσης που μπορώ να βρώ έγκυρα στοιχεία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των Ελληνικών Τραπεζών. Τέλος έχει ακούσει κάποιος για κάποια πιθανώς επισφαλή Τράπεζα που ίσως βαρέσει κανόνι γιατί πολά λέγονται και από δημοσιογράφους τελευταία αλλά όχι ονόματα.
Ευχαριστώ

Για να τελειώνουμε μία και καλή.

Ο νόμος είναι εδώ:

και είναι σαφής για το τι καλύπτεται:

5. Επίπεδο κάλυψης
Κάθε αποταμιευτής, οι καταθέσεις του οποίου δεν ανήκουν στην κατηγορία των εξαιρουμένων καταθέσεων, δικαιούται να λάβει αποζημίωση από το ΤΕΚ σύμφωνα με το νόμο.
Το ανώτατο όριο κάλυψης που προβλέπεται για κάθε καταθέτη, αφού ληφθεί υπόψη το σύνολο των καταθέσεών του σε ένα πιστωτικό ίδρυμα και συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις του προς αυτό, είναι 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό καταβάλλεται ως αποζημίωση σε κάθε καταθέτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση. Το ανωτέρω όριο κάλυψης, σύμφωνα με το νόμο, αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΚ στο εκάστοτε ελάχιστο όριο που θα ισχύει στο πλαίσιο των σχετικών ρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά κοινούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσότερων προσώπων, το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση και καλύπτεται μέχρι το όριο των 20.000 ευρώ. Οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους δικαιούχους δεν υπόκεινται σε κανενός είδους φόρο, τέλος ή εισφορά.

20.000 ανά πιστωτικό ίδρυμα και δικαιούχο λογαριασμού αφού πρώτα αφαιρεθούν οι απαιτήσεις της τράπεζας, δηλαδή δάνεια, κάρτες κλπ.

Δηλαδή ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών σε μία τράπεζα και αν είναι ανοιχτές, κλειστές κλπ και από το αν είναι σε 1 ή 100 υποκαταστήματα το ανώτατο είναι 20 χιλιάδες Ευρώ. Αν οι λογαριασμοί είναι σε περισσότερες Τράπεζες τότε πολλαπλασιάζεις επί τον αριθμό των Τραπεζών, δηλαδή έχεις 3 λογαριασμούς σε 2 Τράπεζες, παίρνεις 40 χιλιάδες μαξ.
Για τα ανήλικα παιδιά θέλει ψάξιμο και πιθανόν νομική γνωμάτευση. Από μία πρώτη ανάγνωση θεωρώ ότι καλύπτονται και αυτά αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά.

Ο Αλογό είπε ότι το όριο θα ανεβεί στις 30.000, αλλά άσε να το δούμε πρώτα και μετά το πιστεύουμε.

Επίσης το ΤΕΚ έχει μοιρασμένα τα αποθεματικά του σε 39 Τράπεζες - μέλη. Αν φουντάρουν κάποιες από αυτές πάνε και τα αποθεματικά οπότε πάπαλα η αποζημίωση (εκτός αν παρεμβεί ο Αλογό).

Η φερεγγυότητα των τραπεζών είναι μεγάλο θέμα. Εγώ δίνω την κεφαλαιϊκή επάρκεια σύμφωνα με ένα περιοδικό:

εικτες κεφαλαιακης επαρκειας ελληνικων τραπεζων
περιοδικο "the banker" των financial times ιουλιος 2008

1. marfin fg 37.10 %
2. probank 9.07 %
3. attikhς 8.12 %
4. alpha 7.10 %
5. aspis 7.06 %
6. marfin egnatia 6.42 %
7. πειραιως 5.47 %
8. eurobank 5.45 %
9. ete 5.40 %
10.tt 5.32 %
11.εμπορικη 4.78 %
12.ατε 4.44 %

δεικτες κεφαλαιακης επαρκειας κυπριακων τραπεζων
περιοδικο "the banker" των financial times ιουλιος 2008

1. marfin popular 6.81 %
2. ελληνικη 5.98 %
3. κυπρου 5.38 %

Από εκεί και πέρα πρέπει να το ψάξει κάποιος, να δει ισολογισμούς και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Χθες ο Σάλλας έλεγε ότι το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό γιατί οι χορηγήσεις είναι λιγότερες από τις καταθέσεις.

Όποιον θέλεις πιστεύεις.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μεγα Διαφωτιστά εγραψες πάλι, καλα το λεω εγώ ο πτωχός, δύο τρις μπορούν να μιλήσουν για τέτοια θέματα εδώ μέσα.
Φυσικά και κλίνεις με υποψίες.
Οι περισσότερες  κυριακάτικες  έχουν αρχίσει να ενημερόνουν κάπως των κόσμο, με το σταγονόμετρο, πάντος οι διαβεβαιόσεις των μεγαλοτραπεζιτών εμένα με φοβίζουνε

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
είναι το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.

, και μπορείς να δεις την πιστοληπτική ικανότητα.
Μη τα έχεις ως ευαγγέλιο ωστόσο. Και αυτοί τα στοιχεία τα παίρνουν από τους ίδιους τους οργανισμούς που αξιολογούν! Γενικά τίποτα δεν είναι 100% αξιόπιστο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom