Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86

HotVenom

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Ας προσθέσω κι εγώ το ταπεινό μου λιθαράκι (δεν διάβασα τα προηγούμενα γιατί
είμαι και τεμπελάκος...χεχεχε):

-Αγορά Ακινήτου στην Ελλάδα, έστω 80.000 ευρώ σημερινή εμπορική αξία,
αν δεν σας φοβίζει ο ΕΝΦΙΑ και έχετε την ρευστότητα.

-Το ρευστό που θα κρατήσετε στην Ελλάδα σε Τράπεζες το 'σπάτε' δια 4
και το μοιράζετε στις 4 'και καλά συστημικές', αν σας βολεύει βάζετε
και συνδικαιούχους, κάτω από 20.000 ευρώ ανά τράπεζα. (Θυμηθείτε τον
'κανόνα Γλέζου'). Ακόμα καλύτερα μετατρέπετε αυτούς τους λογαριασμούς
σε λογαριασμούς συναλλάγματος έστω USD δολλαριακούς, έτσι ώστε και
νόμισμα να αλλάξουμε, να έχετε το 'πάτημα' οτι έχετε άλλο νόμισμα
από το Ευρώ και άρα δεν θα πρέπει να 'πειραχτούν' οι λογαριασμοί σας.

-Το ρευστό σε Ευρώ που θα κρατήσετε στην Ελλάδα εκτός Τραπεζών, σε κάποιο
'ασφαλές μέρος' που δεν θα το ξέρει κανείς άλλος εκτός από εσάς και βέβαια
μέσα σε χρηματοκιβώτιο (όχι μεγάλο μικρότερο από 50cm ανά πλευρά κύβου για
να μπορεί να γίνει 'κάλυψη απόκρυψη'), κι αυτό κάτω από 20.000 ευρώ.

-Μετοχές στην Ελλάδα που και να αλλάξουμε νόμισμα θα είναι 'βράχοι'.
π.χ. ΤΤΕ, Follie Follie, έως 20.000 ευρώ.

-Χρυσός σε φυσική μορφή με αγορά μέσω internet όπου ο θεματοφύλακας σας
θα είναι εκτός Ευροζώνης (googl-άρετε: buy gold online και διαβάστε σχετικά)
κι αυτό π.χ. έως 40.000 ευρώ αξία σε χρυσό.

-Μετοχές Blue chips σε διεθνείς αγορές, έως 40.000 ευρώ.

-Μεταφορά σε 'λογαριασμό σας' στο Pay Pal 20.000 ευρώ, έτσι ώστε και νόμισμα
να αλλάξουμε να μπορείτε να αγοράζετε πράγματα απροβλημάτιστα.

Σύνολο 300.000 ευρώ.

Τα παραπάνω ποσά μπορούν να ληφθούν ως 'μεταβλητή' Χ, όπου Χ=20.000 ευρώ στο παραπάνω
παράδειγμα, και προσαρμόζετε το παράδειγμα που έδωσα στα 'κυβικά σας'.

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
πολυ ανησυχια πεφτει...
cool τιποτα δεν γινει ολα ησυχα (μηπως και πιο βαρετα) και μετα τις εκλογες θα ειναι τα
πραγματα.

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Αν ανοίξεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα εδώ στην Ελλάδα τύπου HSBC CITIBANK, ABN, BNP, BARCLAYS κτλ. είναι σαν να έχεις τα χρήματα σου στο εξωτερικό  :think:

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
τα "ηλεκτρονικα πορτοφολια" τυπου paypal κτλ ειναι μια καλη λυση
αλλα στην αρχη (αν ανοιξετε αυριο το πρωι)  εχουν χαμηλα ορια, οσο περισσοτερα χρονια το χρησιμοποιεις
τοσο αυξανεις τα ορια

ametroelpis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2014
Like
1
Πόντοι
6
ρε μάγκες όλοι εσείς που φοβάστε με τον συριζα αφού θα βγει που θα βγει, αν γίνουν όσα λέτε επίθεση ακριδων, σεισμοί και καταποντισμοί, 2 -3 γκοτζίλες τουλάχιστον κτλ γιατί δεν μετατρέπετε τα ευρουλάκια σας σε δολλάριο;;; Αφού θα πέσει η αξία του ευρώ. Σίγουρα κέρδη θα έχετε

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ρε μάγκες όλοι εσείς που φοβάστε με τον συριζα αφού θα βγει που θα βγει, αν γίνουν όσα λέτε επίθεση ακριδων, σεισμοί και καταποντισμοί, 2 -3 γκοτζίλες τουλάχιστον κτλ γιατί δεν μετατρέπετε τα ευρουλάκια σας σε δολλάριο;;; Αφού θα πέσει η αξία του ευρώ. Σίγουρα κέρδη θα έχετε

και ποιός σου είπε ότι θα πέσει η αξία του ευρώ ειδικά αν ξαποστείλουν την Ελλάδα...??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Αν ανοίξεις λογαριασμό σε ξένη τράπεζα εδώ στην Ελλάδα τύπου HSBC CITIBANK, ABN, BNP, BARCLAYS κτλ. είναι σαν να έχεις τα χρήματα σου στο εξωτερικό  :think:

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι στην τράπεζα να ζητήσεις να σου τα κάνουν αμοιβαία ξένης έκδοσης χμαηλού ρίσκου...  ;)

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι στην τράπεζα να ζητήσεις να σου τα κάνουν αμοιβαία ξένης έκδοσης χμαηλού ρίσκου...  ;)
Σωστός! Μαζί με χρυσό (λίρες κατά προτήμισιν) και μετρητά σε θυρίδα.

Σε ανοιχτούς ή προθεσμιακούς λογαριασμούς το πολύ το 10% της ρευστότητάς σου!

Και μετά παρακαλάς για δραχμή! ;)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Καλά και γιατί τους πας εσύ?

Εμπιστεύεσαι ως Έλληνας τη Γερμανία για καταθέσεις?

Σκέφτεσαι μήπως διαλυθεί το ευρώ και γυρίσει σε Μάρκο ποτέ ? Χίλιες φορές να πήγαινα σε Ελβετία ή Νορβηγία και πάνω από όλα Αμερική παρά σε Γερμανία
Τους πάω εγώ γιατί δεν μιλάνε τη γλώσσα ενω εγώ ναι. Γνωρίζω πού να πάω, με ποιους να τους φέρω σε επαφή και να τους συμβουλεύσω για τα περαιτέρω.
Λύσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό. Το θέμα είναι αν θέλεις να μείνουν οι κόποι σου εδώ με τους όποιους κινδύνους. Να μείνουν είναι εθνικά σωστό. Να τα βγάλεις έξω είναι σιγουρα σωστό για την πάρτη σου. Εσύ αποφασίζεις. Τη Γερμανία την εμπιστεύομαι ΄σο τίποτα στον κόσμο. Πρέπει να ζήσεις εκεί για να καταλάβεις το αίσθημα της ασφάλειας που σου παρέχει το κράτος. Τα υπόλοιπα κράτη που λες (Ελβετία - Νορβηγία) είναι μια τρίχα από το μουνάκι της Μερκελ από πλευράς οικονομικής ισχύος. Μιλάμε για δισεκατομμύρια πλεόνασμα και μια οικονομία τρένο. Η δική μου άποψη, βεβαίως. Μη συμφωνείς αλλά σεβάσου τη :grin:     

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι στην τράπεζα να ζητήσεις να σου τα κάνουν αμοιβαία ξένης έκδοσης χμαηλού ρίσκου...  ;)

Συμφωνω κσι συτο θα κανω και εγω αρχες φεβρουαριου .μονο hsbc υπαρχει τωρα απο ξενες στην ελλαδα,δεν ειναι σαν να τα εχεις εξωτερικο,αλλά είναι λίγο καλύτερα.
θα εισαι 100% σίγουρος στο ποσο που θα βαλεις σε αμοιβαια. εγω έχω ήδη πάρει  μερίδια στο hsbc world selection 1

Aribas

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Για τα αμοιβαία το ακούω από πολλούς αλλά επειδή δεν το γνωρίζω καθόλου το αντικείμενο δεν θέλω να ανακατευτώ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σωστός! Μαζί με χρυσό (λίρες κατά προτήμισιν) και μετρητά σε θυρίδα.

Σε ανοιχτούς ή προθεσμιακούς λογαριασμούς το πολύ το 10% της ρευστότητάς σου!

Και μετά παρακαλάς για δραχμή! ;)

εγώ το είπα... να έρθει ο τσιπούρας να τα κάνει κώλο (που θα τα κάνει δηλαδή) και να το γυρίσει στο ραχιλιάρικο... σε έναν χρόνο θα αγοράζω το οικοδομικό τετράγωνο για 1 τρις δραχμές που θα αντιστοιχούν σε 2000 λίρες... θα το γκρεμίσω και θα κάνω μονοκατοικία με κήπο και ζαρζαβατικά στα Εξάχρεια...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Συμφωνω κσι συτο θα κανω και εγω αρχες φεβρουαριου .μονο hsbc υπαρχει τωρα απο ξενες στην ελλαδα,δεν ειναι σαν να τα εχεις εξωτερικο,αλλά είναι λίγο καλύτερα.
θα εισαι 100% σίγουρος στο ποσο που θα βαλεις σε αμοιβαια. εγω έχω ήδη πάρει  μερίδια στο hsbc world selection 1

δεν είναι πρόβλημα... και στην Αλφα να πάς είναι πράκτορες πολλών αμοιβαίων εξωτερικού (ο θεματοφύλακας είναι ξένη τράπεζα) και μπορούν να σου κάνουν... 600 μύρια γυρίσανε σήμερα σε τέτοια αμοιβαία...

χαμηλής απόδοσης και χαμηλού ρίσκου (συνήθως σε ομόλογα χωρών ΑΑ και πάνω) σε ευρώ ή άλλο νόμισμα...  ;)

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.795
Πόντοι
496
Τους πάω εγώ γιατί δεν μιλάνε τη γλώσσα ενω εγώ ναι. Γνωρίζω πού να πάω, με ποιους να τους φέρω σε επαφή και να τους συμβουλεύσω για τα περαιτέρω.
Λύσεις υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό. Το θέμα είναι αν θέλεις να μείνουν οι κόποι σου εδώ με τους όποιους κινδύνους. Να μείνουν είναι εθνικά σωστό. Να τα βγάλεις έξω είναι σιγουρα σωστό για την πάρτη σου. Εσύ αποφασίζεις. Τη Γερμανία την εμπιστεύομαι ΄σο τίποτα στον κόσμο. Πρέπει να ζήσεις εκεί για να καταλάβεις το αίσθημα της ασφάλειας που σου παρέχει το κράτος. Τα υπόλοιπα κράτη που λες (Ελβετία - Νορβηγία) είναι μια τρίχα από το μουνάκι της Μερκελ από πλευράς οικονομικής ισχύος. Μιλάμε για δισεκατομμύρια πλεόνασμα και μια οικονομία τρένο. Η δική μου άποψη, βεβαίως. Μη συμφωνείς αλλά σεβάσου τη :grin:     

φιλε αν και θα συμφωνησω με οσα λες
πρεπει να ξερεις οτι και οι γερμανικες τραπεζες
εχουν και αυτες τρελη μοχλευση (κοινωs αερα)
απλα οι μαγκες στηνοντας - διατηρωντας την οικονομικη
κριση στο νοτο ανακεφαλαιωνουν τζαμπα τις τραπεζες τους χωρις μνημονια και λοιπες μλκ
γιατι?γιατι μπορουν θα απαντησω
το θεμα ειναι ο νοτος μεχρι ποτε θα ανεχεται αυτη τη γιαλαντζι οικονομικη ενωση

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
Για τα αμοιβαία το ακούω από πολλούς αλλά επειδή δεν το γνωρίζω καθόλου το αντικείμενο δεν θέλω να ανακατευτώ...

Δεν έχει να καταλάβεις τίποτα! Πας σε οποιαδήποτε τράπεζα και τους ζητας να σου αγοράσουν κάποιο αμοιβαίο εξωτερικού "διαχειρήσεως διαθεσίμων" ας πούμε της J.P. Morgan.
Δεν έχει προμήθεια εισόδου και εξόδου, αλλά ούτε και αποδόσεις. Ουσιαστικά "παρκάρεις" εκεί τα λεφτά σου κι όποτε θέλεις παίρνεις όσα θέλεις και τα ξαναβάζεις στον λογαρισμό σου.
Φυσικά κι αύριο μπορεί να σου πει ο Τσύριζας "ρευστοποίησέ τα και δώσε μου το 30%!" ας πούμε, αλλά δεν μπορεί να τα πάρει μόνος το με έναν νόμο που θα ψηφίσει Παρασκευή βράδυ όπως μπορεί να κάνει στις εδώ καταθέσεις σου, διότι είναι πλέον "προϊόν" στο εξωτερικό όχι ρευστό.
Με την ίδια λογική μπορεί να σου πει και πούλα το σπίτι σου και δώσε μου το 30%...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 33661

Επισκέπτης
Μπορεί να είναι έτσι φίλε txar1982. Αλλά οι τράπεζές τους δεν έχουν θαλασσοδάνεια (πλην της commerzbank) και περνάνε τα τεστ για πλάκα. Στην τελική, αν γυρίσουν σε μάρκο θα είναι ότι πιο ισχυρό υπάρχει στην Ευρώπη τουλάχιστον. Ο μαυρούλης κόβει αβέρτα δολλάριο και φουσκώνει την οικονομία - κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αλλά έχει τεράστιο υπερδανεισμό και δεν νομίζω να πάει μακριά.  

Επισκέπτης
το οποιο θα φυγει και αυτο σε ενδεχομενη ηττα της Ν.Δ
Δεν ειναι ενδεχομενη, αλλα δεδομενη. Το εχω γραψει σε αλλο θεμα.

Απο εκει και περα αν ειχα πανω απο 100.000Ε ισως να με προβληματιζε, αλλα ουτε ενα 500ρικο δεν εχω.
Ο,τι πιανω πανε σε χρεη, λογαριασμους και ντουνταρισματα.
Οποτε δε χολοσκαω.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Εγώ τα πήγα Κύπρο παιδιά οπου είναι ασφαλή και σιγουρα