Νέα

Χρήματα εκτός Ελλάδος / Δραχμή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 723
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Ασφάλεια χρημάτων

• ΕΚΤΟΣ Ελλάδος

Ψήφοι: 25 29,1%
  • ΕΔΩ στις τράπεζες παρόλο που είναι πολλά τα λεφτά

Ψήφοι: 15 17,4%
  • ΘΑ τα ΚΡΥΨΩ σπίτι

Ψήφοι: 17 19,8%
  • Τα έκανα χρυσό

Ψήφοι: 5 5,8%
  • Χρηματηστήριο

Ψήφοι: 3 3,5%
  • Θυρίδα

Ψήφοι: 4 4,7%
  • Λίγα έξω, λίγα σπίτι, λίγα χρυσό κλπ..

Ψήφοι: 17 19,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    86

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Αν σας ενδιαφερει παιδια, ξερω 2 φοβερους επενδυτες μελη του σαιτ να σας βοηθησουν σ'αυτα τα θεματα.  :tooth:
Η μεγαλυτερη στιγμη στην καριερα τους ηταν η επενδυση σχεδον ολων τους των χρηματων στην ουκρανια σε γριβνα, 1-2 μηνες πριν ξεσπασει ο πολεμος.  :tooth: :rockon:

Ο ένας,είναι μέλος του σάιτ και δεν γράφει..... :grin:

GSAKKI

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
210
Πόντοι
36
Το αλήθινο bank run θα γίνει οταν αχνοφαίνεται οτι δεν θέλει συγκυβερνηση ο Τσιπρας αλλά νέες εκλογές  :rolleyes:

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
αν τα στείλεις έξω και επαληθευθεί το κακό σενάριο περί δραχμής (ή εκτύπωσης ευρώ από την Ραχήλ) τότε αν τυχόν ξαναφέρεις τα λεφτά σου στην Ελλάδα θα ανακηρυχθείς εθνικός ευεργέτης…

ακόμη έχω δύο ΒΑΣ (βεβαιώσεις αγοράς συναλλάγματος ή ροζ χαρτάκια) που δεν τα χρησιμοποίησα….

με τέτοιες βεβαιώσεις για παράδειγμα μπορούσες να μην πληρώσεις φόρο όταν αγόραζες ένα ακίνητο (απαλλαγή αν η αγορά συνοδευόταν από αντίστοιχο ποσό σε ΒΑΣ), κάλυπτες τεκμήρια και πόθεν έσχες κλπ κλπ κλπ…

και φυσικά κανένας δεν ρωτούσε που τα βρήκες και τα έφερες…..

δεν έπρεπε (και δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί ποτέ όρος) να δικαιολογήσεις που τα βρήκες… ήταν εκτός οποιασδήποτε ιδέας πόθεν έσχες…. 

Ναι ρε εσύ αλλά αν γίνει δραχμή, όντως το κεφάλαιο σου αυτόματα θα έχει κετιναχθεί προς τα πάνω γιατί θα είσαι σε ευρώ. Όταν όμως το φέρεις πάλι στη χώρα, σκέφτεσαι ότι μπορεί σαν Έλληνας πολίτης ότι χρήματα φέρνεις να δέχονται την όποια υποτίμηση?

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Έχω βγάλει Γερμανία πάνω από 20 άτομα και μια Α.Ε. για να ανοίξουν λογαριασμό. 24 ώρες διαδικασία, εύκολα και άνετα για τα άτομα, αρκετά δύσκολη διαδικασία για εταιρίες. Εγώ έβγαλα χρήματα δικά μου από το 2009 με καλό επιτόκιο για τη Γερμανία. Τώρα όλοι παίρνουν εκεί 0,3% κι εγώ ως παλιός καταθέτης 4%. Οι Γερμανοί μου λένε ότι τους κλέβω!!! Μην χαρίζετε τον κόπο σας σε κανένα λαμόγιο πολιτικό. Εξαφανίστε τα λεφτά σας, γιατί κανένας δεν θα σας πει ευχαριστώ. Την άλλη βδομάδα ξαναπάω με πελάτες.

Καλά και γιατί τους πας εσύ?

Εμπιστεύεσαι ως Έλληνας τη Γερμανία για καταθέσεις?

Σκέφτεσαι μήπως διαλυθεί το ευρώ και γυρίσει σε Μάρκο ποτέ ? Χίλιες φορές να πήγαινα σε Ελβετία ή Νορβηγία και πάνω από όλα Αμερική παρά σε Γερμανία

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ναι ρε εσύ αλλά αν γίνει δραχμή, όντως το κεφάλαιο σου αυτόματα θα έχει κετιναχθεί προς τα πάνω γιατί θα είσαι σε ευρώ. Όταν όμως το φέρεις πάλι στη χώρα, σκέφτεσαι ότι μπορεί σαν Έλληνας πολίτης ότι χρήματα φέρνεις να δέχονται την όποια υποτίμηση?
φυσικά.... αλλά δεν τον φέρνεις στην Ελλάδα εκτός αν είναι να κάνεις κάποια επένδυση (πχ αγορά μιας κατοικίας, αγορά αγροτικής γής) χαμηλού ρίσκου ή ομόλογα σε ρήτρα ξένου νομίσματος (σαν εκείνα που είχε βγάλει ο Ζολώτας με ρήτρα δολλάριο, επιτόκιο 14% και δυνατότητα επανεξαγωγής κεφαλαίου στο νόμισμα που έφερες)...

με τέτοιους όρους φέρνανε λεφτά .... ή για πληρωμή τρεχουσών δαπανών της οικογένειας (όπως κάνανε οι μετανάστες που στέλνανε λεφτά στους γονείς και τα αδέλφια τους)...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

Σκέφτεσαι μήπως διαλυθεί το ευρώ και γυρίσει σε Μάρκο ποτέ ? Χίλιες φορές να πήγαινα σε Ελβετία ή Νορβηγία και πάνω από όλα Αμερική παρά σε Γερμανία

και σε μάρκο να γυρίσει θα περάσει μια μπόρα κανένα τρίμηνο και μετά θα έρθει στα σύγκαλά του... αξιοπρεπές νόμισμα με δύναμη στην αγορά... το νορβηγικό έχω αρχίσει να φοβάμαι λόγω τιμών πετρελαίου (ήδη έχει πάρει την κατιούσα) ...

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

αυτο το ειχα αναρωτηθει και εγω,εσυ τι βλεπεις να γινεται τελικα τυπε;

πως γινεται πριν ενα μηνα οι τραπεζες να παιρνανε με τα μπουνια τα στρες τεστ και τωρα να μιλανε για θεμα ρευστοτητας,μηπως σιγονταρουν τον σαμαρα η οντως υπαρχει θεμα;

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Γεια σου Καζακη αρχηγε  :uglystupid:

Το ζωικο κεφαλαιο που λειπει για να εχουμε αυταρκεια κρεατος θελει για να γινει 2-3 χρονια και όχι 6 μηνες.

Ουτε από τα σπιτια μας δεν θα μπορούμε να βγουμε μια και το μετρό χρειαζεται ανταλλακτικα SIEMENS, το ιδιο και οι φωτεινοι σηματοδοτες.

Θα καθομαστε λοιπον ολοι στα σπιτια μας και θα τρωμε ψαρια από το πρωι μεχρι το βραδυ  :headbang:

χαιρετω κ γω geoman  ;)  δεν αναφερομουν σ αυτα που γραφεις .ο καζακης δεν λεει μονο αυτα . τωρα κ μενα αυτο περι αυταρκειας εντος 6 μηνων λαθος μου φαινεται

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
αυτα που λεει ο καζακης δεν ειναι φαντασιες τωρα τι θα γινει στην ελλαδα ουδεις μπορει να πει με ακριβεια

Γεια σου Καζακη αρχηγε  :uglystupid:

Το ζωικο κεφαλαιο που λειπει για να εχουμε αυταρκεια κρεατος θελει για να γινει 2-3 χρονια και όχι 6 μηνες.

Ουτε από τα σπιτια μας δεν θα μπορούμε να βγουμε μια και το μετρό χρειαζεται ανταλλακτικα SIEMENS, το ιδιο και οι φωτεινοι σηματοδοτες.

Θα καθομαστε λοιπον ολοι στα σπιτια μας και θα τρωμε ψαρια από το πρωι μεχρι το βραδυ  :headbang:

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Θα γίνουμε στυλάκια ρε όμως.

Σκέψου λεφτά που θα βγάλει ο Καρέλιας όταν σταματήσουν τα εισαγώμενα.  :2funny:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
χαιρετω κ γω geoman  ;)  δεν αναφερομουν σ αυτα που γραφεις .ο καζακης δεν λεει μονο αυτα . τωρα κ μενα αυτο περι αυταρκειας εντος 6 μηνων λαθος μου φαινεται

δεν μας λεει τυπε τι θα κανει μ' αυτους που εχουν τα ευρω σπιτι τους, αν τους επικυρηξει, αν θα φτιαξει ειδικα μαγαζια (shop) όπως στο πρωην αντολικο μπλοκ για τους εχοντες συναλλαγμα και τους αλλοδαπούς  :S

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
δεν μας λεει τυπε τι θα κανει μ' αυτους που εχουν τα ευρω σπιτι τους, αν τους επικυρηξει, αν θα φτιαξει ειδικα μαγαζια (shop) όπως στο πρωην αντολικο μπλοκ για τους εχοντες συναλλαγμα και τους αλλοδαπούς  :S
δεν ξερω ουτε ειμαι οπαδος του ουτε τον παρακολουθω τακτικα . αλλα οντως πολλα απ αυτα που λεει ειναι αληθεια
πχ ειχε πει για την αδυναμια των ελληνικων τραπεζων κ οτι μονο μια απο τις μεγαλες τραπεζες - η αλφα- περασε τα τεστ της ΕΚΤ
κατι που βλεπουμε κ τωρα με τη προσφυγη στον ELA

HotVenom

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
διπλοκαταχώρηση προς διαγραφή.