Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
Ρε εγώ στο έγραψα για να σου δείξω πως το "κρατος" δηλαδη το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ κάνει πολιτική.
αν είχαν αρχίδια θα έλεγαν σου παίρνω την άδεια σε αποζημιώνω και τέλος.... η κουτσή Μαρία
παίρνει πλέον ΦΟΡΤΗΓΟ.

Όχι το είχαμε πει αλλά... και τώρα ΜΝΗΜΟΝΙΟ.. και "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Αλλά μια ζωή κάνουν πολιτική με ΧΡΗΜΑΤΑ άλλων. την μια με τα χρήματα της Ε.Ε
την άλλη με του λαουτσίκου.. και τα τρώνε οι μάγκες..

και όταν δεν έχουμε λεφτά ΓΑΜΗΣΙ ΑΠΑΝΤΕΣ και όποιον πάρει ο χάρος

Ε όχι ρε φίλε ΝΙΣΑΦΙ πια με τους ΜΑΛΑΚΕΣ..

Το ωραιότερο από όλα είναι ότι..

σου καλλιεργούν το ΦΟΒΟ της ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ για να σου γαμήσουν την ΖΩΗ για πάντα..
ότι και καλά θα πτωχεύσεις..

ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Σάμπως είσαι πλούσιος.. η φοβάσαι ότι δεν θα εχεις δανεικά πλέον..

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΑΝΕΙΚΑ.

είπαμε να παίξουν τη σαπουνόπερα τους αλλά αυτοί το ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ  :uglystupid:
ούτε για τομάτες δεν κάνουν οι 300 μαλάκες...
Να μη λέμε τα ίδια και γινόμαστε κουραστικοί. Εσύ διαχωρίζεις τον Έλληνα πολίτη από το Ελληνικό κράτος, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει. Εμείς είμαστε το κράτος, εμείς ψηφίσαμε τους 300, που είναι σαν τα μούτρα μας (γι' αυτό και τους ψηφίσαμε - και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, παρ' ότι εγώ ποτέ δεν ψήφισα ούτε τους μπλε, ούτε τους πράσινους, ούτε τους κόκκινους, ούτε τους μαύρους... μια φορά ψήφισα τους πορτοκαλί και το σκυλομετάνιωσα)!

Γιατί το κράτος να ξαναγοράει τις άδειες πίσω; Οι άδειες δόθηκαν το 1970 και αυτοι που αρχικά τις πήραν, έχουν πια βγει στη σύνταξη (μη σου πω ότι έχουν πεθάνει κιόλας). Άρα οι η αξία της κάθε άδειας έχει βγει και με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια και το κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντι σε κανέναν. Λογιστικά, αν θέλεις, η αξία της άδειας όταν μεταβιβάστηκε ήταν ένα λεπτό του ευρώ. Αν ο κάθε νέος φορτηγατζής αγοράζει αυτό το ένα λεπτό για δεκάδες ή για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ. Είναι σα να σου λέω να σου πουλήσω το μεταχειρισμένο κινητό μου (αξίας όταν το αγόρασα καινούργιο 60 Ευρώ, μεταχειρισμένο το βρίσκω με 5 Ευρώ) για 1000 Ευρώ. Το παίρνεις; Αλλά μια ζωή αυτό κάνουμε: προσπαθούμε να πληρώσουν άλλοι τις δικές μας μαλακίες, όχι εμείς.

Για το θέμα της χρεοκοπίας το ανέλυσα διεξοδικά πιο πάνω... δε μας παίρνει με τίποτε... Εκτός κι αν θέλουμε να γίνουμε Βουλγαρία προ Ευρώ ή Αλβανία ή Σκόπια...  Έχω ζήσει το πως θα είμασταν μέχρι που έβγαλα το Δημοτικό (ίσως και λίγο μετά). ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γυρίσω πίσω 35 χρόνια και να ζεσταίνομαι με ξυλόσομπα επειδή το πετρέλαιο είναι είδος πολυτελείας. Δε θέλω να πρέπει να μαζεύω λεφτά ένα χρόνο για να πάρω μια τηλεόραση (την φθηνότερη που υπάρχει) επειδή μία φτηνή τηλεόραση κάνει όσο τρεις μισθοί. Αν ήθελα, θα ήμουν στην Αλβανία ή τα Σκόπια! Δε θέλω να πτωχεύσω ως κράτος. Γιατί είμαι πολίτης αυτού του γαμημένου κράτους, όχι της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Και αν έβλεπα ότι και ο Τζέφρι και όλος αυτός ο κολολαός μαζί δεν είναι βολεψάκιας (γιατί είναι κι αυτός βολεψάκιας του κερατά), ή ότι ήταν αλλά επιτέλους έβαλε μυαλό, θα την έβαζα την πλάτη και δε θα έλεγα ότι θα πάρω το αεροπλάνο και θα σας ρίξω 15 φάσκελα. Τώρα πλάτη βάζω όσο μου αναλογεί, ούτε λεπτό παραπάνω.

Αυτά.

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
ρε φίλε συνεχίζω επίσης να μην κατανοώ την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.. ετσι όπως την ΠΛΑΣΑΡΕΙΣ

και θα στο γυρίσω στο ΤΣΑΜΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ..

Αυτοί που πήραν μίζες απο ΜΙΖΕΝΣ και χρυσώθηκαν πήγαν μέσα ;; --> ΟΧΙ

αφού λοιπόν είναι όλα διεφθαρμένα στο μπουρδέλο εσύ τι ΕΚΑΝΕΣ που είσαι καθώς πρέπει ---> Τιποτα ;;

Τους έδειρες... τους δίκασες.. ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;; ---> Τίποτα από όλα αυτά

Τι μπορούσες να κάνεις μόνος ΣΟΥ;; ---> Τίποτα;;

περιμένεις άλλους να το κάνουν  ---> Μάλλον

Ποιος φταιει στο ότι δεν δικάστηκαν ---> ΟΛΟΙ

Ποιο είναι οι ΟΛΟΙ --> Απροσδιόριστο..

δηλαδη φέξε μου και ΓΛΥΣΤΡΗΣΑ   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

και μην ξεχνάς και το νόμο περί ευθύνης υπουργών (που ΟΛΟΙ αποδεχθήκαμε με την λογική σου)

ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ

να κλάψουμε όλοι μαζί  ;)

Πάντως σε πάω ΜΕ ΧΙΛΙΑ ;)

Ο συλλογισμός σου είναι λάθος από την αρχή. Αν οι περισσότεροι Έλληνες δεν ήταν βολεψάκηδες και λαμόγια:

α) δεν θα καταδέχονταν οι Χριστοφοράκοι και σία να κάνουν τη δουλειά
β) δεν θα δέχονταν οι παρταόλες στελεχια, υπουργοι κ.λπ. να πάρουν ούτε ένα ευρώ
γ) δεν θα υπήρχε τρόπος να μαγειρέψει κανένας τα αποτελέσματα κανενός διαγωνισμού για να βγάλεις αυτόν που σου έχει δώσει μίζα
δ) ακόμα και αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω, αυτοί που ήξεραν (γραμματείς, φαρισαίοι, μεσάζοντες) θα πήγαιναν με τα στοιχεία γραμμή στον εισαγγελέα

και ΦΥΣΙΚΑ

ε) δε θα υπήρχε νόμος περί ευθύνης υπουργών. Οι υπουργοί θα δικάζονταν όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης.

Νομίζω ότι σε κάλυψα

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
Ο συλλογισμός σου είναι λάθος από την αρχή. Αν οι περισσότεροι Έλληνες δεν ήταν βολεψάκηδες και λαμόγια:

α) δεν θα καταδέχονταν οι Χριστοφοράκοι και σία να κάνουν τη δουλειά
β) δεν θα δέχονταν οι παρταόλες στελεχια, υπουργοι κ.λπ. να πάρουν ούτε ένα ευρώ
γ) δεν θα υπήρχε τρόπος να μαγειρέψει κανένας τα αποτελέσματα κανενός διαγωνισμού για να βγάλεις αυτόν που σου έχει δώσει μίζα
δ) ακόμα και αν δεν υπήρχαν όλα τα παραπάνω, αυτοί που ήξεραν (γραμματείς, φαρισαίοι, μεσάζοντες) θα πήγαιναν με τα στοιχεία γραμμή στον εισαγγελέα

και ΦΥΣΙΚΑ

ε) δε θα υπήρχε νόμος περί ευθύνης υπουργών. Οι υπουργοί θα δικάζονταν όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης.

Νομίζω ότι σε κάλυψα

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ..

και οι βολεψάκηδες πως προέκυψαν.. :cheesy: μήπως βρήκαν έδαφος ΓΟΝΙΜΟ;;

ΝΟΜΙΖΩ ότι ο δικός σου ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ είναι λάθος από την αρχή... :cheesy:

από την στιγμη που ανέχθηκες να ζεις σε αυτή την χώρα με αυτούς τους νόμους
που δεν τους ψήφισες εσύ αλλά αυτοί που εσυ ΨΗΦΙΣΕΣ (χωρίς να σε ρωτήσουν)
φαντάσου πόση "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙΣ" και πόσο τελικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είσαι για τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ..

αφού δεν τους ελέγχεις διότι αυτοί φρόντισαν να μην μπορείς να τους ελέγξεις..και εσύ το ανέχθηκες
και αφού η δικαστική εξουσία δικάζει βάση αποδείξεων και όχι με βάση την πραγματικότητα.
πως εσύ εσύ τα πέρασες στα ψιλά γράμματα.. και τα αγνόησες  :uglystupid:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ και ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΘΥΝΗ..

ΠΑΡΕ όση νομίζεις ότι σου αναλογεί 1/6000.000..

Τελικά ή Εσύ είσαι ΒΛΑΚΑΚΟΣ ή ΕΓΩ ΕΞΥΠΝΟΣ  :uglystupid:

Αλλα δεν έχει και πολύ σημασία γιατί η πραγματικότητα δεν αλλάζει

όπως και να έχει σκατά στη μούτρα μας ΓΙΑ ΟΛΑ..

ακόμη και για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ κατ εμέ..
και για την ΥΠΑΡΚΤΗ κατ εσένα.

ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ σε γενικές γραμμές..

boobmaniac

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
6
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ..

και οι βολεψάκηδες πως προέκυψαν.. :cheesy: μήπως βρήκαν έδαφος ΓΟΝΙΜΟ;;

ΝΟΜΙΖΩ ότι ο δικός σου ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ είναι λάθος από την αρχή... :cheesy:

από την στιγμη που ανέχθηκες να ζεις σε αυτή την χώρα με αυτούς τους νόμους
που δεν τους ψήφισες εσύ αλλά αυτοί που εσυ ΨΗΦΙΣΕΣ (χωρίς να σε ρωτήσουν)
φαντάσου πόση "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙΣ" και πόσο τελικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είσαι για τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ..

αφού δεν τους ελέγχεις διότι αυτοί φρόντισαν να μην μπορείς να τους ελέγξεις..και εσύ το ανέχθηκες
και αφού η δικαστική εξουσία δικάζει βάση αποδείξεων και όχι με βάση την πραγματικότητα.
πως εσύ εσύ τα πέρασες στα ψιλά γράμματα.. και τα αγνόησες  :uglystupid:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ και ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΕΘΥΝΗ..

ΠΑΡΕ όση νομίζεις ότι σου αναλογεί 1/6000.000..

Τελικά ή Εσύ είσαι ΒΛΑΚΑΚΟΣ ή ΕΓΩ ΕΞΥΠΝΟΣ  :uglystupid:

Αλλα δεν έχει και πολύ σημασία γιατί η πραγματικότητα δεν αλλάζει

όπως και να έχει σκατά στη μούτρα μας ΓΙΑ ΟΛΑ..

ακόμη και για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ κατ εμέ..
και για την ΥΠΑΡΚΤΗ κατ εσένα.

ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ σε γενικές γραμμές..
Μπορεί και να έχεις δίκιο... Η ιστορία διδάσκει ότι ως λαός είμαστε παρτάκηδες από αρχαιοτάτων ετών. Το έχουμε στο DNA μας... Το εθνικό μας φιλότιμο είναι η σπάνια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Κανένας μας όμως δεν επέλεξε να γεννηθεί Έλληνας. Έτσι έτυχε κι αυτό δεν αλλάζει. Στο μέτρο που μου είναι δυνατό, δίνω όπως μπορώ με τις πράξεις μου το παράδειγμα: δεν έχω δώσει ποτέ φακελάκι, δεν έχω φιλήσει ποτέ κατουρημένες ποδιές, μου έρχεται εμετός και μόνο με τη σκέψη να γίνω δημόσιος υπάλληλος (άσε που στην ηλικία μου και να ήθελα δε γίνεται), δεν έχω ψηφίσει ποτέ κανένας από αυτούς τους επικίνδυνους και ανίκανους τύπους και δεν έχω πάρει ή δώσει ποτέ μίζα για να πάρω δουλειά. Και μια φορά που έτυχε να φεσώσω κόσμο χωρίς να το θέλω, μου βγήκε ο κόλος δύο χρόνια να δουλεύω για για να πληρώσω αυτούς που χωρίς να θέλω φέσωσα. Είπαμε ότι έχω κάνει κι εγώ τις μαλακίες μου, αλλά τις πλήρωσα εγώ, δεν έβαλα άλλους να μου τις πληρώσουν (πολύ περισσότερο, δεν τις φόρτωσα να τις πληρώσει το Δημόσιο). Μπορεί να μην ζω τόσο άνετα όσο θα ήθελα. Η υπευθυνότητα σε ατομικό επίπεδο κοστίζει, τι να κάνουμε; Αν όμως η υπευθυνότητά μας ως πολίτες μπορούσε να επεκταθεί σε συλλογικό επίπεδο, θα βλέπαμε ότι μας εξοικονομεί τεράστια ποσά. Μόνο τις μίζες να βάλεις, μαζεύεται ένα σεβαστό ποσό, που τώρα λείπει από όλους μας. Από αυτή την άποψη, δε δικαιούσαι να γκρινιάζεις ούτε για την κακή παιδεία, ούτε για την κακή περίθαλψη, ούτε για την ανεπαρκή ασφάλεια, ούτε φυσικά για τα δάνεια που θέλουμε δε θέλουμε θα πληρώσουμε (τουλάχιστον το δάνειο της τρόϊκας - 110 δισ. - έχει εμπράγματες εξασφαλίσεις, δε μας το έδωσαν επειδή είμαστε όμορφοι). Αν τα χρήματα των μιζών είχαν πέσει για να γίνουν σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αντί να πάνε στις τσέπες του κάθε Χριστοφοράκου ή του κάθε Μαντέλη, θα είχαμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Ακόμα κι αν όλα αυτά δε γίνονταν, τουλάχιστον θα χρωστούσαμε λιγότερα απ' όσα χρωστάμε τώρα. Κι αυτό κέρδος θα ήταν.

Θυμήσου το διάλογο με το βγαλμένο μάτι... Μπορεί να μη βγάζουμε στην κυριολεξία ο ένας το μάτι του άλλου. Όμως ουσιαστικά αυτό συμβαίνει. Αν είστε ευχαριστημένοι, συνεχίστε το καλό σας έργο... εγώ έτσι κι αλλιώς, τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
γιατι μας τα κανεις αυτα...
το Brand experience δεν ειναι στην Οια, αλλα σε ολο το value chain απο Ελ. Βενιζελος - γκετ σιριους

μα ρε δάσκαλε είπα κάτι διαφορετικό? να σηκώσουμε τα μανικια να το φτιάξουμε όλο!

και βέβαια μη ξεχνάς ότι ΗΔΗ είμαστε μια χαρά σε πολλά!
Αθενς vs Παρις πχ
ΑΙΑ vs Charles De Gaulle? πιο γρήγορα θα έρθουν οι βαλίτσες σου στο ΑΙΑ απότι στο CDG! και πολύ πιο εύκολα θα βγεις!
πάμε ΑΜ vs RER? ΑΜ πιο καινούργιο, το ίδιο ακριβές - αξιόπιστο - όμορφο και σε 40 λεπτά στο κέντρο και τα δύο!!
Les Halles vs Syntagma? εδώ είναι που χάνουν τα γαλλάκια κατά κράτος - ίσως να μην είναι fair η σύγκριση (λε αλλ = ομόνοια) αλλά τι να κάνουμε? εκεί σε βγάζει :) ας σε έβγαζε στο ετουάλ. άσε που αν δεις τα δωμάτια στο 90% των 1000τόσων ξενοδοχείων στο παρίσι θα πεις: ρε πούστη μου τί τρύπα είναι αυτή?
νιου ακροπολις μουσεουμ vs λουβρ? οκ, στο ένα θες 3ώρες στο άλλο 2 μέρες ...αλλά και πάλι, μια χαρούλα στέκεται.

τι θέλω να πω?
ας δούμε τα μπεντσμαρκς και όχι το κομοντιτι. θα μου πεις: γιου νιντ ιτ, θα σου πω ναι αλλά δεν έχει νόημα να κυνηγάς Τουρκίες - κροατίες κλπ.
είμαστε πρίμιουμ προορισμός και έτσι πρέπει να το δούμε!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
oil derivatives/hedging - δεν υπαρχει SME η οποια δεν παιζει με hedging (currency etc)

σε έχασα κάπου.  :think:
θες να πεις ότι οι ΜΜΕ θα είχαν ήδη προβλέψει όλο το τσουνάμι φόρων που τους έπεσε στο κεφάλι?
μήπως τις υπερτιμάς λίγο?
:)

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
Και όμως επτωχεύσαμε
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

O υπουργός Οικονομικών διαλαλεί διαρκώς όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι «δεν θα πτωχεύσουμε». Η δήλωση αυτή απευθύνεται κυρίως στους ξένους επενδυτές, τους οποίους ο υπουργός προσπαθεί να πείσει για να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα. Μέχρι στιγμής δεν τον πιστεύουν. Πρώτον, διότι η πτώχευση, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δεν προαναγγέλλεται. Δεύτερον, διότι κανένας δεν πιστεύει ούτως ή άλλως τον υπουργό Οικονομικών (ούτε τον συγκεκριμένο ούτε και κανέναν άλλο) επειδή έως σήμερα όλα όσα έχει πει ότι δεν θα γίνουν έγιναν και όσα είπε ότι θα γίνουν δεν έγιναν. Τρίτον, διότι το αν η Ελλάδα θα πτωχεύσει ή όχι δεν εξαρτάται ούτε από τον υπουργό Οικονομικών ούτε από τον Πρωθυπουργό. Εξαρτάται από τους ευρωπαίους ηγέτες και την τρόικα.

Η χώρα είναι ουσιαστικά πτωχευμένη. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να μην υποστεί η ίδια τεράστιο πλήγμα αξιοπιστίας από την πτώχευση ενός μέλους της, αποφάσισε να μας διασώσει. Και θα συνεχίσει να μας στηρίζει οικονομικά ανεξαρτήτως του πόσο καλά θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το μνημόνιο. Δηλαδή, ακόμη και αν δεν έχει αποτέλεσμα, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συνεχίσει να μας στηρίζει για να μην καταρρεύσει η ίδια. Μόνο αν η ΕΕ αποφασίσει να μας εγκαταλείψει, μόνο τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Συνεπώς τη δήλωση «η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει» επιτρέπεται να την κάνουν μόνο ευρωπαίοι ηγέτες.

Η δήλωση όμως του υπουργού Οικονομικών παίρνει στα αφτιά των Ελλήνων που την ακούν και μια άλλη εκνευριστική διάσταση. Διότι ο υπουργός δεν εξηγεί ποιοι δεν θα πτωχεύσουν. Λέει δηλαδή γενικά «δεν θα πτωχεύσουμε» και δεν προσδιορίζει ποιους εννοεί. Για παράδειγμα, εφέτος πτώχευσαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Εμειναν άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Κάθε μέρα κλείνουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και μένουν νέοι άνεργοι. Προτού τελειώσει η χρονιά δεν θα έχει μείνει τίποτε όρθιο.

Οι Ελληνες λοιπόν πτωχεύουν. Κάθε μέρα και αδίκως. Και όσοι δεν πτωχεύουν, πτωχαίνουν. Τα εισοδήματα μειώνονται για όλους, η κατανάλωση πέφτει ραγδαία, επενδύσεις δεν γίνονται, δουλειές δεν υπάρχουν. Συνεπώς θα πτωχεύσουμε, κύριε Παπακωνσταντίνου. Μπορεί να μην το λέμε προς τα έξω, μπορεί η χώρα να στηρίζεται στο δεκανίκι της τρόικας, μπορεί να μην αναγκαστείτε να ανακοινώσετε ως νέος Χαρίλαος Τρικούπης το «δυστυχώς επτωχεύσαμε», αλλά εμείς οι υπόλοιποι επτωχεύσαμε.

Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και μετά το 2013 που λήγει το μνημόνιο. Θα συνεχίσει επίσης να την πιέζει να απελευθερώνει τις αγορές και τα επαγγέλματα, να περιορίζει τον δημόσιο τομέα και να μειώνει το δημόσιο έλλειμμα. Και η κυβέρνηση θα προσπαθεί να το κάνει και εμείς θα κάνουμε αναγκαστικά μεγάλες θυσίες για την επιτυχία της προσπάθειας.

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών σε αυτές τις συνθήκες, πέραν του να εφαρμόζει το μνημόνιο ώστε να του δίνουν τη δόση του δανείου για να τους πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν; Ο ρόλος του είναι να απαλύνει όσο μπορεί το βάρος για τους πολίτες και να το μοιράσει δίκαια. Είναι επίσης να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης ώστε να μη βουλιάξουν τα πάντα, αλλά να βρεθεί μια διέξοδος επιβίωσης. Και αυτό περιμένουμε από τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να κάνουν. Και περιμένοντας πτωχεύουμε.

καλημερα  δασκαλοι

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
:coffee:

καλημέρα

Και όμως επτωχεύσαμε
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

.................. 

Δεύτερον, διότι κανένας δεν πιστεύει ούτως ή άλλως τον υπουργό Οικονομικών (ούτε τον συγκεκριμένο ούτε και κανέναν άλλο) επειδή έως σήμερα όλα όσα έχει πει ότι δεν θα γίνουν έγιναν και όσα είπε ότι θα γίνουν δεν έγιναν. Τρίτον, διότι το αν η Ελλάδα θα πτωχεύσει ή όχι δεν εξαρτάται ούτε από τον υπουργό Οικονομικών ούτε από τον Πρωθυπουργό. Εξαρτάται από τους ευρωπαίους ηγέτες και την τρόικα.

Οι έξυπνοι αρθρογράφοι σιγά σιγά βλέπουν ότι η γραμμή της τρομοκρατίας και του μονόδρομου δεν περνάει άλλο.
Μένουν κάτι Πάσχοι και τέτοιοι αλλά όταν θα φάνε ντομάτες θα το καταλάβουν.

Η χώρα είναι ουσιαστικά πτωχευμένη. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να μην υποστεί η ίδια τεράστιο πλήγμα αξιοπιστίας από την πτώχευση ενός μέλους της, αποφάσισε να μας διασώσει. Και θα συνεχίσει να μας στηρίζει οικονομικά ανεξαρτήτως του πόσο καλά θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το μνημόνιο. Δηλαδή, ακόμη και αν δεν έχει αποτέλεσμα, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συνεχίσει να μας στηρίζει για να μην καταρρεύσει η ίδια. Μόνο αν η ΕΕ αποφασίσει να μας εγκαταλείψει, μόνο τότε η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Συνεπώς τη δήλωση «η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει» επιτρέπεται να την κάνουν μόνο ευρωπαίοι ηγέτες.

Αυτό έχει και μια ακόμα ανάγνωση: Η ΕΕ αν εξασφαλίσει ότι η ίδια δεν θα καταρρεύσει από πτώχευση της Ελλάδας θα την αφήσει στη τύχη της.

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών σε αυτές τις συνθήκες, πέραν του να εφαρμόζει το μνημόνιο ώστε να του δίνουν τη δόση του δανείου για να τους πληρώνει τα ομόλογα που λήγουν; Ο ρόλος του είναι να απαλύνει όσο μπορεί το βάρος για τους πολίτες και να το μοιράσει δίκαια. Είναι επίσης να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης ώστε να μη βουλιάξουν τα πάντα, αλλά να βρεθεί μια διέξοδος επιβίωσης. Και αυτό περιμένουμε από τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να κάνουν. Και περιμένοντας πτωχεύουμε.

Και αν ο "ρόλος" του δεν είναι αυτός? Λέω εγώ τώρα...
και αν πρέπει να πτωχεύσουν χιλιάδες? Λεω εγώ τώρα....

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
καλημερα
επτωχευσαμε?
αυριο θα ειναι μπλοκαρισμενος ο λογαριασμος μου στην τραπεζα?
δεν θα πληρωθω 3 του μηνος?

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
:coffee:

καλημέρα

Οι έξυπνοι αρθρογράφοι σιγά σιγά βλέπουν ότι η γραμμή της τρομοκρατίας και του μονόδρομου δεν περνάει άλλο.
Μένουν κάτι Πάσχοι και τέτοιοι αλλά όταν θα φάνε ντομάτες θα το καταλάβουν.

Αυτό έχει και μια ακόμα ανάγνωση: Η ΕΕ αν εξασφαλίσει ότι η ίδια δεν θα καταρρεύσει από πτώχευση της Ελλάδας θα την αφήσει στη τύχη της.

Και αν ο "ρόλος" του δεν είναι αυτός? Λέω εγώ τώρα...
και αν πρέπει να πτωχεύσουν χιλιάδες? Λεω εγώ τώρα....
  το  συγκεκριμενο (νικολο)  τον  διαβαζω  απο  παιδι!  βεβαια  κατα  καιρους  (οπως  ολοι) κατι πρεπει  να  γραψει  και  για  τα  συμφεροντα  του  εργοδοτη (γεια  σου  κυρ  σταυρο)  μετα  το  καλοκαιρι  συνηλθε  νομιζω :think: 

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
καλημερα
επτωχευσαμε?
αυριο θα ειναι μπλοκαρισμενος ο λογαριασμος μου στην τραπεζα?
δεν θα πληρωθω 3 του μηνος?
 μενετε  στη  βρεμη  κυριος,  και  παιζετε  με  τον  πονο  μας :think:

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
«Ελληνική οικονομία: Η επόμενη ημέρα» ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ). Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του ΚΕΠΠ :o κ. Γιάννος Παπαντωνίου. Δεν αμφισβήτησε την αναγκαιότητα του μνημονίου, αλλά, σωστά, τόνισε ότι δεν καλύπτει τον τομέα της ανάπτυξης. Συνεπώς «χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, εθνικό μνημόνιο», με στόχο «να δημιουργηθεί ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, ώστε να πεισθούν οι διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα θα διαθέτει τους πόρους για να αναπληρώσει το χρέος της». Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει ότι είναι μια πρόταση προς συζήτηση...

ρε  πουστη  μου  θα  τρελαθω! ολοι  οι  αχρηστοι  εχουν  γεμισει  τιτλους, και  δινουν  και  διαλεξεις!  και  την  ανοιξη  εβγενε  στα  καναλια  μαζι  με  τον  αλογοσκουφη  και  αλλους  οικονομικους  πρωην  υπουργους, και  διναν  συμβουλες :jerking:  αν  ειναι  δυνατον :headbang:    αυτος  που  ειπε στο  κοσμο  οτι το  χρηματιστηριο  θα  παει  8  χιλιαδες  μοναδες  και  να  επενδυσουμε :headbang:    αυτος  που  μαζι  με τον  σημιτη  το  χριστοδουλακη  και  τον  μεγα  επιστημονα  παπαδημα :jerking:  μαγειρεψαν  τα  στοιχεια  για  να  δειχνει  το  ελλειμα  στο  3%  και  να  μπουμε  στην  ευρωζωνη!  αμα  τον  δειτε  σε  καμια  διαλεξη  η  στο δρομο  και  καμια  ντοματα  απο  μενα :birdman:

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
24
Πόντοι
2.057
Απόσπασμα απο την ομιλία Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Πρώτο ψέμα, ότι μπορούμε να ζούμε συνεχώς μοιράζοντας δανεικά και συσσωρεύοντας χρέη:
[size=12pt]Το 1981, η Ελλάδα ήταν η λιγότερο χρεωμένη χώρα απ’ αυτές που αποτελούν σήμερα την Ευρωζώνη. Είχε χρέος ελάχιστο: Μόλις το 32% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματός…
Στα δέκα χρόνια που ακολούθησαν, το χρέος της Ελλάδας εκτοξεύθηκε στο 110% του ΑΕΠ
! [/size] Αυτά που ευθέως δανείστηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του ’80 – μαζί με τα δάνεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΚΟ που εγγυήθηκε τότε το Δημόσιο και κατέπεσαν οι εγγυήσεις του λίγο αργότερα – μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια από τις πιο υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης!
Δεύτερο ψέμα: ότι το χρέος το δημιούργησε η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
[size=11pt]Μιλάνε για τα 80 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα πεντέμισι χρόνια της διακυβέρνησής της. Από τις αρχές του 2004 ως τα τέλη του 2008. Όμως, αν δείτε πού πήγαν αυτά τα χρήματα θα διαπιστώσετε τα εξής:
– 50 δισεκατομμύρια από τα 80, πήγαν για την πληρωμή ετήσιων τόκων, στο δημόσιο χρέος που βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
– 10 δισεκατομμύρια από τα 80, πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί Νέας Δημοκρατίας.
– 2,5 δισεκατομμύρια πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τα προηγούμενα χρόνια και τα πλήρωσε.
– 7 δισεκατομμύρια πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις πλήρωσε η Νέα Δημοκρατία.
Από τα 80 δισεκατομμύρια που «χρεώνουν» τη Νέα Δημοκρατία ότι επιβάρυνε το συνολικό χρέος της Ελλάδας, τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Του ΠΑΣΟΚ!
[/size]
Αυτή είναι η αλήθεια…
Πρόσφατα η κυβέρνηση έκανε απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Και πολύ καλά έκανε. Και τους βρήκε 768 χιλιάδες! Το μόνο στοιχείο που δεν αποκάλυψε είναι πότε προσελήφθησαν. Πότε διογκώθηκε τόσο πολύ ο δημόσιος τομέας…
Κι έρχονται σήμερα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του κρατισμού να μας κάνουν «μαθήματα»…
Τρίτο ψέμα: ότι για όλα όσα έγιναν από τον Οκτώβριο του 2009 φταίει, τάχα, και πάλι η προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική: Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε τους τελευταίους τρείς μήνες το έλλειμμα που παρέλαβε τον Οκτώβριο.
Με τα μέτρα που είχε ήδη ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση στα τέλη Ιουνίου του 2009 και με εκείνα που εξήγγειλε πέρσι τέτοιο καιρό ο Κώστας Καραμανλής, το περσινό έλλειμμα θα έκλεινε στο 9,9% το πολύ.
Το ΠΑΣΟΚ ματαίωσε εκείνα τα διορθωτικά μέτρα, μετέθεσε έσοδα του 2009 το 2010, μετέθεσε δαπάνες του 2010 και τις ενέγραψε στο 2009 και με μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής» αύξησε το έλλειμμα του 2009 κατά 3,7 μονάδες. Και το πήγε τελικά από το 9,9% στο 13,6%!
Παρ’ όλα αυτά, ως τον περασμένο Δεκέμβριο, και, παρά τις «λαθροχειρίες» της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα είχε πρόβλημα ελλείμματος, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν είχε ακόμα πρόβλημα δανεισμού…
Πώς αποδεικνύεται αυτό;
Από τα ίδια τα επιτόκια δανεισμού που αποτελούν τον καθρέφτη αξιοπιστίας μιας κυβέρνησης: Τον Οκτώβριο, όταν παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ τα λεγόμενα spreads ήταν 130 μονάδες βάσης. Το Νοέμβριο, αφού είχε μαθευτεί ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο, τα spreads βρίσκονταν ακόμα στις 180 μονάδες. Μέχρι και στα τέλη Ιανουαρίου τα spreads ήταν γύρω στις 200 μονάδες βάσης…
Μετά εκτοξεύθηκαν. Και σήμερα βρίσκονται στις τριτοκοσμικές 1000 μονάδες βάσης!
Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πολύ διαφορετική: Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος παρόμοιο με αυτό που υπήρχε σε όλη την Ευρώπη. Και το μετέτρεψε, με ευθύνη του, σε ανεπανάληπτη κρίση δανεισμού, μοναδική στην Ευρώπη!
Αυτή είναι η αλήθεια…

Παρακαλώ διαψέυσεις απο τους κκ ειδήμονες" πορωμένους βολεμένους παπαγάλους.

helios747

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
επαναπατριστηκα διοτι στην αλλοδαπη δεν ειναι τοσο ροδινα οσο λεει το MEGA
  δεν  εχει  πλοιο  για  μενα  δεν  εχει  οδο :2funny:    καλωςηρθες  στο  θεατρο  του  παραλογου  φιλε

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
δλδ αν δεν ερχοταν το τρισκαταρατο ΠΑΣΟΚ δεν θα πτωχευαμε?
μονο 60 δις μπαιναμε καθε χρονο μεσα χωρις να παραγουμε τιποτα?
και αυτο εσαει?

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
   δεν  εχει  πλοιο  για  μενα  δεν  εχει  οδο :2funny:    καλωςηρθες  στο  θεατρο  του  παραλογου  φιλε
εχω πια 15 χρονια εδω
αλλα για να ειμαι ειλικρινης καπου καπου σκεφτομαι να την κανω παλι
κανω μετα ενα κρυο ντουζ και ολα καλα

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
μαλλον τη προηγουμενη μερα κοιταξε ολα τα χαζοβιντεακια στο youtube και τα ξεφουρνισε το βραδυ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom