Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Δεν ξέρω...όταν είναι άναρχα μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι πιο "φυσικά".
ειναι ετσι !

ειναι αδυναμια των μεταλλαγμενων η replico-ποίηση, ευτυχως..

εχω πελατη που η συζυγος του δουλευει σε μεγαλη εταιρια φυτοφαρμακων και εχει να φαει ποτιστικό πανω απο 7 χρονια, οσο δηλαδη τη γνωριζει.

τυχαιο ??  :rolleyes:

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Απλά ανησυχώ ότι τα φασόλια στρατιωτικά παρατεταγμένα ίσως δεν είναι καν φασόλια.

Δεν ξέρω, μία εντύπωση είναι, δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
εντάξει ρε φίλε και γώ προτιμώ τα φυσικά βυζιά και όχι τα σιλικοναρισμένα..

από την άλλη όμως να μην γίνεται μια ελάχιστη διαλογή και στον σωρό να έχει σαβούρες ανάμικτες με μετριότητες και με καλά.. κάτι δεν μου πάει..
αλλο πραγμα το καλιμπράρισμα και αλλο η μεταλλαξη, μην τα μπερδευεις..

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Πάντως, τα φρούτα που έχουν τρύπα από σκουλήκι, είναι με βεβαιότητα πιο νόστιμα από τα αντίστοιχα γυαλιστερά και αλάνθαστα!

:grin:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Πάντως, τα φρούτα που έχουν τρύπα από σκουλήκι, είναι με βεβαιότητα πιο νόστιμα από τα αντίστοιχα γυαλιστερά και αλάνθαστα!

και παντα τα πιό ''ασχημα'' ειναι τα πιό νοστιμα και λιγοτερο βλαβερα-βεβαρημενα..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

ναι συνδυαζουν και κρεατάκι μαζί....  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
στηρίζεις κάτι όταν είναι ανταγωνιστικό τουλάχιστον σε ποιότητα (ξεχνάμε για λίγο την τιμή)...

Παμε να τα δουμε ενα ενα...

κρίνεις ότι τα ελληνικά προιόντα (εξαιροουμένου του ελαιολάδου) που κυκλοφορούν στην αγορά (δεν μιλάμε για προσωπική παραγωγή) είναι καλύτερα σε ποιότητα από τα εισαγόμενα?

Ναι ειναι ανωτερα σε ποιοτητα,αρκει να ξερεις να τα διακρινεις....
 Αλλα...(βλεπε παρακατω..)

απλά ο έλληνας αγρότης δεν κάνει καμμία διαλογή και με την δικαιολογία "ελληνικό" πασάρει μέσα σε ένα κιλό ντομάτες μία καλή και 5 είτε σάπιες είτε πράσινες.. δες τις πατάτες τις ελληνικές (τουλάχιστον αυτές που λένε ότι είναι ) και τις κυπραίκες ή τις αιγυπτιακές... μέρα με την νύχτα.. οι ελληνικές χτυπημένες, ανισομεγέθεις, διαφορετικές ποικιλίες (δεν αγοράζουμε ρε φίλε χόρτα για πίττα) κλπ.. οι εισαγωγής προεδρική φρουρά διαλεγμένες, ισομεγέθεις με διαχωρισμό ποικιλιών, χωρίς χτυπήματα και ΦΤΗΝΟΤΕΡΕΣ .. Πως διάολο το καταφέρνουνε ????????????? :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Λοιπον φιλαρακι,μας εμαθαν τεχνηεντως να ψωνιζουμε απο τα σουπερ μαρκετ,να ψωνιζουμε με το ματι...
 Ειναι προφανες οτι σου λειπουν τα πανω κατω στις λαικες αγορες
 Απο τοτε που οι μαλακισμενες οι γυναικες τσιμπησαν στο δολωματακι των αφεντικων για χειραφετηση και ανεξαρτησια
 και διαφυγη απο τα οικοκυρικα,και βγηκαν στο μεροκαματο,το δυναμικο τους ματι και ενστικτο στην οργανωση και συντηρηση
 μιας οικογενειας πηγα κατα διαολου..Διοχετευτηκε στην καριερα,και στα γραφεια...

Στις λαικες πλεον πανε οσες δεν δουλευουν (ελαχιστες..)παντα με το αχγος του ρολογιου,"τσακα-τσακα να τελειωνουμε"..
 Ψωνιζουν με το ματι,ελαχιστες ψαχνουν να βρουν την ποιοτητα που τους ενδιαφερει και την τιμη που αντεχουν,και στο
 τελος βαριουνται αυτην την φαση,αυτη την ιεροτελεστια της προετοιμασιας του μεσημεριανου,και καταληγουν στις αγκαλες
 των σουπερ μαρκετ....

Εχεις δει ντοματες απο την Κανδυλα;Ροδακινα και νεκταρινια απο Βελβενδο;Μπορεις να μου βρεις εφαμιλλα τους εξω;
 Οχι δεν μπορεις.Γιατι και οι ξενοι απο εμας παιρνουν,στελνουμε εξαγωγη..
 Εκεινο που μπορεις ειναι να πας στην μαρκετα,να παρεις το ωριμασμενο,στους 14 βαθμους μεσα στο ψυγειο,μεσα στην δροσια
 του καταστηματος απο τα ερκοντισια,και να αποφυγεις τους ποδαροδρομους στην λαικη....

Εχεις μαθει την διακρινεις(η εστω ασχοληθηκες να μαθεις..) την διαφορα αναμεσα στην πατατα Αχαιας και σε εκεινη του
 Νευροκοπιου ή των Ψαχνων;Ξερεις ποτε ειναι η εποχη της μιας και ποτε της αλλης;

Μπορεις να διακρινεις τις Αρλεττες;Την διαφορα στα τσαγαλακια;Στον "κωλο" του πεπονιου;του καρπουζιου;ξερεις τον ηχο
 που το σφαλιαριζει επιδεικτικα,να καταλαβεις ποτε ειναι γινωμενο και ποτε κολοκυθι;

Λοιπον Φιλε,ειναι πολλα τα θεματα
 Και εσυ μπορει να τα ξερεις,γιατι εχεις προλαβει τα παλια...
 Απο τα κοριτσοπουλα που γραφουν εδω μεσα,ποσες νομιζεις μπορουν να διακρινουν το "καλο",ποσες αντεχουν το περπατημα
 στην λαικη;
 Την Ερμου βεβαια την γαμανε πανω κατω 2335262 φορες,αλλα αυτα ειναι αλλλλλλααααα κολπα.

Ψαχτε στις λαικες,εχει πραμα
 Και ελληνικο και ξενο,και "καλο" και "σουπα",και ακριβο και φτηνο
 Παζαρεψτε,γκρινιαξτε,ΖΗΣΤΕ εν τελει,για την διατροφη μας προκειτε...
  Οι προτιμησεις μας θα ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ στα προιοντα που θελουμε να καταναλωνουμε
 Μην μας παρει απο κατω το τζανκ φουντ,τα εμφραγματα σερνονται τελευταιως.....

αυτα τα ολιγα,και δεν εχουμε πλεον τον χρονο να πουμε περισσοτερα

Αλλα ΝΑΙ,τα ελληνικα ειναι ΑΝΩΤΕΡΑ
 εχουμε Ηλιο,γιαυτο!!!!!!

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Απο τα κοριτσοπουλα που γραφουν εδω μεσα,ποσες νομιζεις μπορουν να διακρινουν το "καλο",ποσες αντεχουν το περπατημα  στην λαικη;

Τα κοριστόπουλα που αναφέρεις, εάν τους δώσεις να καταπιούν ένα χαπάκι με γεύση γκρεναντίνη και την ώρα που το καταπίνουν κοιτάνε μία φωτογραφία καρπουζιού στο i-phone τους, θεωρούν ότι ζήσανε ελληνικό καλοκαίρι.

:2funny:

PS: πως καταφέρνεις και βάζεις μονίμως αυτά τα tabs στα posts σου, δεν μπορώ να καταλάβω.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
πολλα ειπες, αλλα κραταω μονο να απαντησω σ αυτο για να μπει και λιγο ο ρεαλισμος στη συζητηση..

αργα, πολυ αργα, τελος..

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
πολλα ειπες, αλλα κραταω μονο να απαντησω σ αυτο για να μπει και λιγο ο ρεαλισμος στη συζητηση..

αργα, πολυ αργα, τελος..

Και κατσε να δεις ακομα....
  Εχει κανει καποιος τωρα τελευταια σπερμοδιαγραμμα,χυστες μου;

Για τραβατε να δειτε ΤΙ ΘΑ δειτε,και ποσο ρολο παιζει η διατροφη

Να μην το παω και παρακατω....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
 Παμε να τα δουμε ενα ενα...

Ναι ειναι ανωτερα σε ποιοτητα,αρκει να ξερεις να τα διακρινεις....
 Αλλα...(βλεπε παρακατω..)

Λοιπον φιλαρακι,μας εμαθαν τεχνηεντως να ψωνιζουμε απο τα σουπερ μαρκετ,να ψωνιζουμε με το ματι...
 Ειναι προφανες οτι σου λειπουν τα πανω κατω στις λαικες αγορες
 Απο τοτε που οι μαλακισμενες οι γυναικες τσιμπησαν στο δολωματακι των αφεντικων για χειραφετηση και ανεξαρτησια
 και διαφυγη απο τα οικοκυρικα,και βγηκαν στο μεροκαματο,το δυναμικο τους ματι και ενστικτο στην οργανωση και συντηρηση
 μιας οικογενειας πηγα κατα διαολου..Διοχετευτηκε στην καριερα,και στα γραφεια...

Στις λαικες πλεον πανε οσες δεν δουλευουν (ελαχιστες..)παντα με το αχγος του ρολογιου,"τσακα-τσακα να τελειωνουμε"..
 Ψωνιζουν με το ματι,ελαχιστες ψαχνουν να βρουν την ποιοτητα που τους ενδιαφερει και την τιμη που αντεχουν,και στο
 τελος βαριουνται αυτην την φαση,αυτη την ιεροτελεστια της προετοιμασιας του μεσημεριανου,και καταληγουν στις αγκαλες
 των σουπερ μαρκετ....

Εχεις δει ντοματες απο την Κανδυλα;Ροδακινα και νεκταρινια απο Βελβενδο;Μπορεις να μου βρεις εφαμιλλα τους εξω;
 Οχι δεν μπορεις.Γιατι και οι ξενοι απο εμας παιρνουν,στελνουμε εξαγωγη..
 Εκεινο που μπορεις ειναι να πας στην μαρκετα,να παρεις το ωριμασμενο,στους 14 βαθμους μεσα στο ψυγειο,μεσα στην δροσια
 του καταστηματος απο τα ερκοντισια,και να αποφυγεις τους ποδαροδρομους στην λαικη....

Εχεις μαθει την διακρινεις(η εστω ασχοληθηκες να μαθεις..) την διαφορα αναμεσα στην πατατα Αχαιας και σε εκεινη του
 Νευροκοπιου ή των Ψαχνων;Ξερεις ποτε ειναι η εποχη της μιας και ποτε της αλλης;

Μπορεις να διακρινεις τις Αρλεττες;Την διαφορα στα τσαγαλακια;Στον "κωλο" του πεπονιου;του καρπουζιου;ξερεις τον ηχο
 που το σφαλιαριζει επιδεικτικα,να καταλαβεις ποτε ειναι γινωμενο και ποτε κολοκυθι;

Λοιπον Φιλε,ειναι πολλα τα θεματα
 Και εσυ μπορει να τα ξερεις,γιατι εχεις προλαβει τα παλια...
 Απο τα κοριτσοπουλα που γραφουν εδω μεσα,ποσες νομιζεις μπορουν να διακρινουν το "καλο",ποσες αντεχουν το περπατημα
 στην λαικη;
 Την Ερμου βεβαια την γαμανε πανω κατω 2335262 φορες,αλλα αυτα ειναι αλλλλλλααααα κολπα.

Ψαχτε στις λαικες,εχει πραμα
 Και ελληνικο και ξενο,και "καλο" και "σουπα",και ακριβο και φτηνο
 Παζαρεψτε,γκρινιαξτε,ΖΗΣΤΕ εν τελει,για την διατροφη μας προκειτε...

αυτα τα ολιγα,και δεν εχουμε πλεον τον χρονο να πουμε περισσοτερα

Αλλα ΝΑΙ,τα ελληνικα ειναι ΑΝΩΤΕΡΑ
 εχουμε Ηλιο,γιαυτο!!!!!!

οντως τα ελληνικά είναι ανώτερα.. και ΠΑΝΤΑ στην λαική ψωνίζω ανελλιπώς κάθε Σάββατο... και το ψάχνω και προμηθευτές δικούς μου έχω (πίνω κάτι τσίπουρα μαζί τους που κάθε Σαββάτο πάω το μεσημέρι σπίτι ντίρλα  :2funny: :2funny: :2funny:) και την γυναίκα μου ΔΕΝ την αφήνω να ψωνίζει τρόφιμα (σοβαρές δουλειές δεν τις αφήνουμε σε γυναίκες  :2funny: :2funny: :2funny:) και ξέρω να ξεχωρίζω το καλό... το πρόβλημα στο επαναλαμβάνω ότι είναι η πουστιά του έλληνα εμπόρου/μεσάζοντα/παραγωγού ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπρώξει το κακό προιόν σε βάρος του καλού και έτσι στον πάγκο βάζει 5 καλά και 50 σαβούρες ανάμικτα...

και κάτι άλλο ακόμη που μου την βιδώνει.. διπλανοί πάγκοι με τομάτες... ο ένας έμπορος και ο άλλος (αποδεδειγμενα γιατί έχω πάει στο χωράφι του) παραγωγός... τιμή η ίδια 1 ευρώ το κιλό.. και ερωτώ? γιατί ρε πούστη? ο έμπορος τις έχει αγοράσει από σένα 0.70 ευρώ και βγάζει μεροκάματο 30 λεπτά ενώ εσύ ας πούμε βγάζεις από αυτόν 10 λεπτά.. αρα όταν μου τις πουλάς και σύ 1 ευρώ εσύ κονομάς 40 λεπτά ενώ ο έμπορος 30 λεπτά.. γιατί ρε πούστη ???????????????????????

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
σακ μάι μπολζ, εγώ τρώω ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κουκιά, φασολάκια, πατάτες, σκόρδα, κρεμύδια, ραδίκια, λεμόνια, πορτοκάλια, μούσμουλα, σύκα, κεράσια, ρόδια και μήλα από τον κήποοο  :birdman:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
και κάτι άλλο ακόμη που μου την βιδώνει.. διπλανοί πάγκοι με τομάτες... ο ένας έμπορος και ο άλλος (αποδεδειγμενα γιατί έχω πάει στο χωράφι του) παραγωγός... τιμή η ίδια 1 ευρώ το κιλό.. και ερωτώ? γιατί ρε πούστη? ο έμπορος τις έχει αγοράσει από σένα 0.70 ευρώ και βγάζει μεροκάματο 30 λεπτά ενώ εσύ ας πούμε βγάζεις από αυτόν 10 λεπτά.. αρα όταν μου τις πουλάς και σύ 1 ευρώ εσύ κονομάς 40 λεπτά ενώ ο έμπορος 30 λεπτά.. γιατί ρε πούστη ???????????????????????

Δεν τις εχει παρει .70 απο τον παραγωγο
 Τον παραγωγο τον εχουν γαμησει,τους τις εχουν παρει .20 και .30 λεπτα και τα υπολοιπα οι μεσαζοντες
 Ρωτα και τον Παραλιμνιο να σου πει...
 Εγω προσπαθω να παιρνω ΜΟΝΟΝ απο παραγωγους
 Και κατα την γνωμη μου οι λαικες θα επρεπε να λειτουργουν ΜΟΝΟ με παραγωγους που θα φερνουν οι ιδιοι
 τα προιοντα τους στην αγορα....
 Εμποροι,στα κολοχαρτα και στα λεκανακια της κυρα-Λουλας,και σε οτι δεν παραγεται απο την ελληνικη Γη

Αιντε με τα πουστακια

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
σακ μάι μπολζ, εγώ τρώω ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κουκιά, φασολάκια, πατάτες, σκόρδα, κρεμύδια, ραδίκια, λεμόνια, πορτοκάλια, μούσμουλα, σύκα, κεράσια, ρόδια και μήλα από τον κήποοο  :birdman:

κανε μου ενα τραπεζιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
  παραγωγινα μου εσυ..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom