Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
τους Ρότσιλντ και τους υπαλληλους τους τύπου Σόρος που στους κουβαλάνε εδώ τους ρώτησες τι γνώμη έχουν?
ρε τυπε, αφου δε θα γινουμε ποτε κορεα που ονειρευεσαι, συρε αυτοκτονα να βρεις την υγεια σου  ;)

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
εσύ που ποσταρεις είσαι σίγουρα ο Τραμουντάνας?

που διαφωνείς λοιπόν ρε μαλάκα στον ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ?ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ?

στη χώρα τους ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ.
xrisiaygic.jpg

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Η έρευνα για τον μυστικό στρατό της CIA στην Ελλάδα, εκείνον που έγινε γνωστός ως "Κόκκινη Προβιά" και κατάφερνε με πρόσχημα την αντιμετώπιση του σοβιετικού "κινδύνου" να κάνει πραξικοπήματα, να χειραγωγεί πολιτικούς και πολίτες και να καθορίζει τις εξελίξεις, συνεχίζεται.

Ο όγκος και η σοβαρότητα των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας και έπρεπε να ερευνήσουμε ήταν τέτοιος, που μας ανάγκασε να αναβάλλουμε την κυκλοφορία του περιοδικού για μια εβδομάδα.

Έτσι το νέο Hot Doc. με ακόμη περισσότερα στοιχεία και συγκλονιστικότερες αποκαλύψεις για τη δράση της "Κόκκινης Προβιάς" που έγραψε -καλύπτοντας τα ίχνη της επί δεκαετίες- τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Στο «καυτό» Hot Doc. που από την ερχόμενη Πέμπτη θα βρίσκεται στα περίπτερα και το διαδίκτυο, αποκαλύπτουμε μεταξύ άλλων πώς η «Κόκκινη Προβιά» δημιούργησε το Κυπριακό με δράση σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, πώς δημιούργησε τα δύο πραξικοπήματα Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, πώς συνδέθηκε με προβοκάτσιες και βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα και πώς φτάνει ως τη σύγχρονη τρομοκρατία τη δεκαετία του ’90.

Μια ζωή προτεκτοράτο, μια ζωή πουλημενοι δοσίλογοι...
Μια ζωή η Ελλάδα πουλιέται με το κομμάτι για να ζουν τα σόγια της διαπλοκής και της σαπίλας...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Απόφαση ακύρωσης των απολύσεων στην ΕΡΤ εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο ζητάει από το ελληνικό Δημόσιο να τους επανατοποθετήσει.

Η απόφαση 2732/2014 δέχεται εν μέρει την αγωγή των απολυμένων που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου και υποχρεώνει το δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προς της απόλυσής τους καθήκοντα, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράλειψης συμμόρφωσης.

αυτα τα κοβουμε απο τον κεδικογλου τωρα και τα δινουμε? πως παει?

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Τρέμει ο Κάμερον την ανεξαρτησία της Σκωτίας: «Μην κάνετε ένα άλμα στο άγνωστο»

Να μην κάνουν ένα «άλμα στο άγνωστο», ψηφίζοντας υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου, κάλεσε τους Σκωτσέζους ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια χώρα πολύτιμη και ιδιαίτερη. Αυτό είναι που διακυβεύεται. Συνεπώς ας μην αφήσουμε καμιά αμφιβολία στους Σκοτσέζους: θέλουμε απελπισμένα να μείνετε, δεν θέλουμε να διαλυθεί αυτή η οικογένεια εθνών», γράφει στην Daily Mail ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Αν το Ηνωμένο Βασίλειο διαλυθεί, διαλύεται για πάντα. Η επιλογή που σας προσφέρεται είναι συνεπώς ξεκάθαρη: ένα άλμα στο άγνωστο με το 'ναι' ή ένα καλύτερο μέλλον για τη Σκωτία με το 'όχι'», υπογραμμίζει.

Ο Κάμερον προσθέτει πως ψηφίζοντας «όχι», οι Σκωτσέζοι θα παραμείνουν στην Ένωση, αλλά με ενισχυμένες αρμοδιότητες για τη Βουλή, όσον αφορά στο δανεισμό, τους φόρους και τις δαπάνες.

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να αποφύγει την απόσχιση της Σκωτίας, ένα ενδεχόμενο που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης μπορεί να αναγκάσει ακόμα και σε παραίτηση τον Κάμερον, και οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας δείχνουν το «ναι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας να ανεβαίνει και να βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το «όχι», μετατρέποντας σε θρίλερ το δημοψήφισμα και την πορεία προς αυτό.

Όχι μόνο η ιδέα της ΕΕ έχει φαληρήσει, αλλά ακόμη κι η ιδέα των μεγάλων πολυεθνικών κρατών.
Όταν το ΗΒ χειροκροτούσε τη διαλυση της Γιουγκοσλαβίας και της Τσεχοσλοβακίας, δε φανταζόταν ότι σε λίγα χρόνια θα τρεμει η δικη του λοκωτρυπίδα για τη Σκωτία και γιατι οχι και για την Ουαλλία !

Ετσι πριν προλαβουν οι φιλοι μας οι Αγγλοι να θυμηθούν παλι την μουσουλμανική μειονοτητα της Θρακης που ...καταπιέζεται, οι φίλτατοι Σκώτοι τους φοράνε χονδρό καυλί στις 18.9.2014...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
βλάκα σε εχω ξαναρωτήσει...

είμαι λεμονοπαραγωγός θέλω να διαθέσω τα προιοντα μου στην αγορά και πάει η κυβέρνηση και εισάγει από εξω..

δεν εισάγει καμμιά κυβέρνηση αλλά κάποιοι έμποροι γιατί βρίσκουν καλύτερα και φτηνότερα από τα δικά σου

που θα τα διαθέσω εγώ όταν δε δίνουν προτεραιότητα σε μένα?πως θα συνεχίσω να παράγω και γιατί?με τι κίνητρο?για την ψυχή της μάνας μου?

με κίνητρο να παράγεις φτηνότερα και σε καλύτερη ποιότητα ώστε να βαρέσεις τον ανταγωνισμό... με προστατευτισμό θα παράγεις σαβούρες και θα τα πουλάς χρυσάφι και ο κόσμος δεν θα μπορεί να τα αγοράσει

ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ.

δεν απαντάς όμως...κοκοκο.

όσο για τον Κίσινγκερ και τους λοιπούς Πουέβαλες όλος ο πλανήτης ξέρει το ρόλο τους εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια...φαίνεται ε΄χει καλές γυάλες μέσα στο κωλογραφείο σου.

Τραμουβλάκα έρχομαι σε ΄σενα..καταρχήν οι πύργοι έπεσαν από βόμβες στα θεμέλια γκε γκε?αεροπλάνα δεν υπήρχαν.

καμμιά πηγή και απόδειξη έχεις ?? και τα αεροπλάνα που πέσανε τι γίνανε ??  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δεύτερον παλιομαλάκα η μάνα μου στο ξαναέγραψα μπήκε στο δημόσιο με 8,6 πτυχίο..εσύ πόσο έχεις είπαμε?άριστα 5?

ούτε ΝΔ ψήφισε ποτέ ουτε Μπατσοκ..δεν είναι όλοι σαν το μούτρο σου υπάρχουν και άνθρωποι με το σταυρό στο χερι σε ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ μουνόπανο.

6.7 και 7.4 στα δύο πτυχία που έχω και έφτασε .. και στο πτυχίο που θα πάρω τώρα θα βγάλω 6.8 (εργαζόμενος και 58 ετών).. δεν μου λες έδωσε κανέναν διαγωνισμό ή μπααα πήρε τηλέφωνο ο βουλευτής ?? αλλά όλο για την μαμάκα σου μιλάς ... εσύ στην ζωή σου τι έκανες ??

ΤΟ 1987 ΔΙΚΑΊΩς ΈΓΙΝΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕς ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ..

γιατί δεν τα πήρε σαν συντάξιμα ?? μια χαρά τα πήρε ηλίθιε και προσμετρηθήκανε στα χρόνια υπηρεσίας της και πήρε την παχυλή σύνταξη από το δημόσιο και το εφάπαξ χωρίς να δίνει εισφορές από το 1987 μέχρι το 1997... να φέρει πίσω τα κλεμμένα ρε που βγήκε σε πλήρη σύνταξη χωρίς εισφορές

σε ποιο άλλο κράτος ξέρεις ρε κατεστραμμένε που στο LinkedIn είσαι σαν βαμμένη πορδή ανθρώπους να δουλεύουν για το δημόσιο και να κολλάνε έσνημα στον ιδιωτικό τομέα? :jerking: βλαχο..φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρε κωλόπαιδο...και άντε γαμηθείτε από εδώ..

σε όλα τα πολιτισμένα κράτη υπάρχει ένα ταμείο συντάξεως και όχι πεντακόσια που υπήρχαν εδώ ηλίθιε...

ενημερωτικά και το 1987 υπήρχαν κρατήσεις χοντρομαλάκα κωλόγερε.τελικά αποφάσισε πότε ξεκίνησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δίνου εισφορές?το 93 μας το κανες 95.. :2funny: :2funny: βλέπεις τι κανει η μαλακια σε αυτή την ηλικια γερακο?"

ο νόμος το 1993 και σταδιακά εφαρμοστηκε από το 1995 έως το 1997

τώρα έγινες και υπερασπιστής των τραπεζών?είναι συνιδιοκτήτης οσο έχω το δάνειο?ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ...

εγώ υπερασπίζομαι τις συμβάσεις τις οποίες απαιτώ να τις σέβονται όλοι... γιατί όπως κάποιος δεν σέβεται την σύμβαση του με μια τράπεζα και δεν την πληρώνει γιατί έτσι γουστάρει, αύριο μπορεί να μην σεβαστεί και την σύμβαση του μαζί μου και να μην με πληρώνει για την δουλειά μου...
αρχίδια θα πληρώσει λοιπόν και καλά θα κάνει να πάρει τα σπίτια από όλα τα λαμόγια που δανειστήκανε και δεν θέλουν να τα δώσουν πίσω...

Κάνεις προστατευτισμό ΜΑΛΑΚΑ προστατεύεις όλα τα ελληνικά γεωργικά προιόντα και στέλνεις έξω στοχευμένα για να πάρεις αυτά τα αγαθά που σου λείπουν.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕς Ως ΤΙΣ 31-12-2001 ΓΕΡΑΚΟ.

ναι ξέρουμε το έχουμε δει και το έχουμε ζήσει με τις κρητικές μπανάνες που ήτανε για πέταμα, κοστίζανε δέκα φορές πάνω από τις μπανάνες ισημερινού και παρόλα αυτά προσπαθούσαν να τις προστατεύσουν απαγορεύοντας τις εισαγωγές.. και τελικά καταλήγανε στις χωματερές και τις πλήρωνε χρυσάφι ο ελληνικός λαός σε επιδοτήσεις... το θέμα είναι που και σε τι τιμές θα βρείς να τα στείλεις έξω όταν εσύ αρνείσαι να εισάγεις προιόντα άλλων... θα σε γαμήσουνε στον εμπορικό αποκλεισμό και δίκιο θα έχουνε... λες και έχουμε πράγματα που δεν παράγουν και άλλοι σε καλύτερη μάλιστα ποιότητα και σε χαμηλώτερες τιμές..

Ναι θα κάνω άρνηση χρέους και θα πω στους Νορβηγούς να τα παρουν από αυτούς που ζήτησαν δανεικά για να φτιάχνουν βιλάρες ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ.

και φυσικά ο νορβηγός θα σου πεί.. εντάξει παίκτη αλλά σταματάω να αγοράζω λάδι και λεμόνια από σένα... μόλις με ξεχρεώσεις τα ξανασυζητάμε.. και να δούμε που θα πουλήσεις τα προιόντα που θα παράγει η περήφανη αγροτιά σου μαλάκα...

Η Αργεντινη΄παλιομαλάκα πλην των Εβραίων της Αμερικής ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΡΑΤΟΣ.

ναι βέβαια... έχει εμπορικές σχέσεις.. πουλάει σόγια και κρέας σε τιμές που μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια μπας και μαζέψει κανένα δολλάριο και μπορέσει να αγοράσει κανένα φάρμακο για τον κόσμο....

που είσαι... όταν μιλάς για εβραίικες συνωμοσίες να μην ξεχνάς να βάζεις και λίο από μασώνους, μια κουταλιά του γλυκού ελοχίμ, μισή κουταλιά της σούπας ελοχίμ και μια πρέζα από έλ... δένει καλύτερα η σάλτσα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Απόφαση ακύρωσης των απολύσεων στην ΕΡΤ εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο ζητάει από το ελληνικό Δημόσιο να τους επανατοποθετήσει.

Η απόφαση 2732/2014 δέχεται εν μέρει την αγωγή των απολυμένων που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αναγνωρίζει ότι είναι άκυρη η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου και υποχρεώνει το δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προς της απόλυσής τους καθήκοντα, με απειλή χρηματικής ποινής 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράλειψης συμμόρφωσης.

αυτα τα κοβουμε απο τον κεδικογλου τωρα και τα δινουμε? πως παει?

το μουνί ο μπαξεβάνης δεν αναφέρει ότι η απόφαση δεν είναι άμεσα εκτελεστή ... τι πουσταριό είναι και τι μαλάκες είναι αυτοί που τον διαβάζουνε...

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της ΕΡΤ προκαλεί δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώνονται οι απολύσεις 10 εργαζομένων του προηγούμενου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν ορίζει άμεσα εκτελεστή την απόφασή του, ενώ η υπόθεση αναμένεται να κριθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο. Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν οι 10 απολυμένοι της ΕΡΤ, με την υπ΄αριθμόν 2732/14 απόφαση, που εξέδωσε, κρίνει άκυρες τις απολύσεις τους και υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων στις θέσεις που είχαν προ την απόλυση και με τους ίδιους μισθούς. Ορίζει, επίσης, πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που το εναγόμενο Δημόσιο δεν εφαρμόζει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζομένου. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημιώσεις ύψους 9.000 - 13.000 ευρώ στον καθένα από αυτούς.

ο γκαίμπελς μπροστά του ωχριά...

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115

είμαι λεμονοπαραγωγός θέλω να διαθέσω τα προιοντα μου στην αγορά και πάει η κυβέρνηση και εισάγει από εξω..

που θα τα διαθέσω εγώ όταν δε δίνουν προτεραιότητα σε μένα?πως θα συνεχίσω να παράγω και γιατί?με τι κίνητρο?για την ψυχή της μάνας μου?

όσο για τον Κίσινγκερ και τους λοιπούς Πουέβαλες όλος ο πλανήτης ξέρει το ρόλο τους εδώ και 50 τουλάχιστον χρόνια...φαίνεται ε΄χει καλές γυάλες μέσα στο κωλογραφείο σου.

Τραμουβλάκα έρχομαι σε ΄σενα..καταρχήν οι πύργοι έπεσαν από βόμβες στα θεμέλια γκε γκε?αεροπλάνα δεν υπήρχαν.

Δεύτερον παλιομαλάκα η μάνα μου στο ξαναέγραψα μπήκε στο δημόσιο με 8,6 πτυχίο..εσύ πόσο έχεις είπαμε?άριστα 5?

ούτε ΝΔ ψήφισε ποτέ ουτε Μπατσοκ..δεν είναι όλοι σαν το μούτρο σου υπάρχουν και άνθρωποι με το σταυρό στο χερι σε ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ μουνόπανο.

ΤΟ 1987 ΔΙΚΑΊΩς ΈΓΙΝΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕς ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ..

σε ποιο άλλο κράτος ξέρεις ρε [size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]κατεστραμμένε που στο LinkedIn είσαι σαν βαμμένη πορδή[/size][/size][/size][/size][/size] ανθρώπους να δουλεύουν για το δημόσιο και να κολλάνε έσνημα στον ιδιωτικό τομέα? :jerking: βλαχο..φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρε κωλόπαιδο...και άντε γαμηθείτε από εδώ..

ενημερωτικά και το 1987 υπήρχαν κρατήσεις χοντρομαλάκα κωλόγερε.τελικά αποφάσισε πότε ξεκίνησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δίνου εισφορές?το 93 μας το κανες 95.. :2funny: :2funny: βλέπεις τι κανει η μαλακια σε αυτή την ηλικια γερακο?"

τώρα έγινες και υπερασπιστής των τραπεζών?είναι συνιδιοκτήτης οσο έχω το δάνειο?ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ...

Κάνεις προστατευτισμό ΜΑΛΑΚΑ προστατεύεις όλα τα ελληνικά γεωργικά προιόντα και στέλνεις έξω στοχευμένα για να πάρεις αυτά τα αγαθά που σου λείπουν.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕς Ως ΤΙΣ 31-12-2001 ΓΕΡΑΚΟ.

Ναι θα κάνω άρνηση χρέους και θα πω στους Νορβηγούς να τα παρουν από αυτούς που ζήτησαν δανεικά για να φτιάχνουν βιλάρες ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ.

Η Αργεντινη΄παλιομαλάκα πλην των Εβραίων της Αμερικής ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΡΑΤΟΣ.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16

MOSCOW, September 9 (RIA Novosti) – Chinese companies are ready to invest 400 billion rubles ($10.8 billion) in a project to construct Russia’s first high-speed rail line between Moscow and Kazan, a spokesman for a Russian Railways subsidiary told RIA Novosti on Tuesday.
“[Chinese companies] are ready to attract and accumulate these funds [400 billion rubles] and use them for project financing of the Moscow-Kazan high-speed rail line,” a spokesman for Skorostniye Magistrali said.
First Deputy President of Russian Railways and Director General of Skorostniye Magistrali Aleksander Misharin held negotiations with China’s investment and construction companies in July.
The talks also focused on using new technologies during the construction of the project, Misharin said.
The road show, involving a total of 172 companies, including investment funds and construction companies, was held in March. European and US companies also showed interest in developing the project.
The Moscow-Kazan high-speed rail project is worth 1 trillion rubles ($27 billion), with around 380 billion rubles ($10.2 billion) in government funding.
According to Russian Direct Investment Fund, China has plans to invest $20 billion into domestic projects in Russia, particularly in infrastructure, and Beijing is aiming to increase investment in Russia four-fold by 2020.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για να ξεφτυλίσω ακόμη μία φορά τον μεμοτέξ θα πώ μερικά για το βαμβάκι το περίφημο “χρυσάφι” του Θεσσαλικού κάμπου

αυτή την στιγμή η διεθνής τιμή του εκκοκισμένου βάμβακος είναι 0.63 δολλάρια η λίμπρα δηλαδή 1.39 δολλάρια το κιλό ...

με δεδομένο ότι για να παραχθεί ένα κιλό εκκοκισμένου βάμβακος (στις καλύτερες των περιπτώσεων η αναλογία είναι 32%) απαιτούνται 3.15 κιλα συσπόρου βαμβακιού… αυτά πληρώνονται στον παραγωγό προς 0.45 ευρωλεπτά το κιλό οπότε το κόστος της πρώτης ύλης είναι 1.42 ευρώ το κιλό δηλαδή 1.73 δολλάρια δηλαδή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ του τελικού προιόντος…

θα μου πείτε εν βγάζει μόνο το βαμβάκι το εκκοκιστήριο… βγάζει και σε ποσοστό περίπου 53% βαμβακόσπορο ο οποίος έχει τιμή διεθνώς περί τα 15 λεπτά το κιλό…

δηλαδή από τα 3.15 κιλά που χρειάζεται για να βγάλει 1 κιλό εκκοκισμένο βαμβάκι θα βγάλει 1.67 κιλα βαμβακόσπορο και θα εισπράξει γιαυτόν 27 ευρωλεπτά….

έχουμε λοιπόν και λέμε …

3.15 κιλά βαμβάκι από τον παραγωγό βγάζουν

1 κιλό εκκοκισμένο * 1.15 ευρώ = 1.15 ευρώ

1.7 κιλά βαμβακόσπορο * 0.15 ευρώ =  0.255 ευρώ

0.8 κιλά απορρίματα * 0.06 ευρώ =  0.05 ευρώ  το σύνολον λοιπόν εισπράττει 1.455 ευρώ ενώ ο αγρότης παίρνει 1.42 ευρώ ..

δεν βάζουμε φυσικά μέσα ρεύμα, εργατικά, καύσιμα και λιπαντικά, γενικά βιομηχανικά έξοδα και κύρια τα χρηματοοικονομικά (δηλαδή τόκους για το κεφάλαιο που δεσμεύεται από την πληρωμή του παραγωγού με την παράδοση μέχρι την πληρωμή του εκκοκιστή μετά την πώληση των προιόντων και των υποπροιόντων)… ούτε φυσικά τις αποσβέσεις εξοπλισμού, επισκευές και συντηρήσεις του κλπ κλπ κλπ

γενικόν συμπέρασμα … το περίφημο “χρυσάφι” του θεσσαλικού κάμπου είναι “σκατά” και αμα δεν ήταν οι επιδοτήσεις της Ε.Ε (οι οποίες πληρώνονται από τον εκκοκιστή και εισπράτονται από αυτόν) ο παραγωγός δεν θα έπαιρνε ούτε 20 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι που παράγει…. (οι παραγωγοί στην Τουρκία και Αίγυπτο παίρνουν περί τα 18 λεπτά το κιλό)..

αυτό είναι το περίφημο “χρυσάφι” του Θεσσαλικού κάμπου με το οποίο βλήματα σαν τον μεμορέξ νομίζουν ότι θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος …

πηγές

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

σε ποιο άλλο κράτος ξέρεις ρε κατεστραμμένε που στο LinkedIn είσαι σαν βαμμένη πορδή ανθρώπους να δουλεύουν για το δημόσιο και να κολλάνε έσνημα στον ιδιωτικό τομέα? :jerking: βλαχο..φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρε κωλόπαιδο...και άντε γαμηθείτε από εδώ..

τουλάχιστον εγώ έχω τα προσόντα να έχω προφίλ στο linkedin... εσύ τι θα βάλεις ?? τον βαθμό του πτυχίου της μαμάκας σου ??

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Απόφαση-βόμβα για το Ελληνικό
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 18:40

Ισχυρό ράπισμα στην απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό επιφέρει απόφαση Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μπλοκάρει, προσωρινά τουλάχιστον την πώληση, επικαλούμενο λόγους παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι μάλιστα η άποψη της προέδρου του Ζ Κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Αγγελικής Μαυρουδή η οποία αμφισβητεί ευθέως κατά πόσο επωφελής θα είναι για το ελληνικό δημόσιο η σύμβαση και η διαδικασία ανάδειξης πλειοδότη για την πώληση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία, μετά από προέλεγχο του σχεδίου της επένδυσης, υπήρξε παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού καθώς «περιορίστηκε η συμμετοχή στην διαδικασία πώλησης μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους».

Έτσι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, παρεμποδίστηκαν οι οικονομικοί φορείς που δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, όπως είναι τα φυσικά πρόσωπα, κλπ., είτε αυτοτελώς είτε σε ένωση ή κοινοπραξία μεταξύ τους ή ακόμη σε ένωση και με νομικά πρόσωπα.

Ο αποκλεισμός αυτός έγινε μάλιστα «χωρίς να προκύπτει καμία επίκληση ή συνδρομή συγκεκριμένου λόγου δημοσίας τάξης ή δημοσίας ασφαλείας ή δημόσιας υγείας ή άλλου επιτακτικού λόγου δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί έναν τέτοιας ένστασης περιορισμό», προσθέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον, παρά τα όσα προβλέπονται στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιήθηκαν δύο όροι του διαγωνισμού εκ των υστέρων και σε τέτοιο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που δεν ήταν δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από μη προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενους επενδυτές,

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι νόμιμα δεν έγινε η αποτίμηση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» και των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν πριν από την έναρξη της ελεγχόμενης από το Ελεγκτικό Συνέδριο διαδικασίας για την αξιοποίησή τους, καθώς αυτό επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του ΤΑΙΠΕΔ σε πιο ακριβές χρονικό σημείο θα γίνει.

Αντίθετα, η πρόεδρος του Κλιμακίου, είχε διαφορετική άποψη για το ζήτημα της αποτίμησης, ότι δηλ. θα έπρεπε να διενεργηθεί πριν την έναρξη της ελεγχόμενης από το Ελεγκτικό Συνέδριο διαδικασίας. Και αυτό για να μπορούν όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό να γνωρίζουν την αξία του υπό πώληση ακινήτου για να μπορούν να διαμορφώσουν τις προσφορές τους.

Ακόμη, η κυρία Μαυρουδή τονίζει ότι δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ ως προς «την διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος και την εφαρμογή της χρηστής δημοσιονομικής διοικήσεως, καθώς και ως προς το αν η ελεγχόμενη από το Ελεγκτικό Συνέδριο συναλλαγή είναι επωφελής και συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο».

Σε περίπτωση που το ΤΑΙΠΕΔ καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Κλιμακίου (κάτι που είναι το πιθανότερο), τότε η αίτηση θα συζητηθεί από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

μετα θελουμε αναπτυξη

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

η τρομοκρατια του τσυριζα επι τω εργω

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.053
Πόντοι
6.515
12 αστυνομικοι σε 3 βαρδιες φυλανε μεταξυ αλλων τη ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ, για να γλυφει το κατεστημενο, ενω στα παραμεθορια με την αλβανια χωρια υπαρχουν ελαχιστοι, ετσι οι αλβανοι μπουκαρουν  κατά βουληση και κακοποιουν τους εναπομηναντες  γεροντες  >:(

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
12 αστυνομικοι σε 3 βαρδιες φυλανε μεταξυ αλλων τη ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ, για να γλυφει το κατεστημενο, ενω στα παραμεθορια με την αλβανια χωρια υπαρχουν ελαχιστοι, ετσι οι αλβανοι μπουκαρουν  κατά βουληση και κακοποιουν τους εναπομηναντες  γεροντες  >:(

πηγουλα;

heimweh_64

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2011
Κριτικές
6
Like
305
Πόντοι
296
Απόφαση-βόμβα για το Ελληνικό
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 18:40

Ισχυρό ράπισμα στην απόφαση για την επένδυση στο Ελληνικό επιφέρει απόφαση Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μπλοκάρει, προσωρινά τουλάχιστον την πώληση, επικαλούμενο λόγους παράβασης των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι μάλιστα η άποψη της προέδρου του Ζ Κλιμακίου του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Αγγελικής Μαυρουδή η οποία αμφισβητεί ευθέως κατά πόσο επωφελής θα είναι για το ελληνικό δημόσιο η σύμβαση και η διαδικασία ανάδειξης πλειοδότη για την πώληση του 100% των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία, μετά από προέλεγχο του σχεδίου της επένδυσης, υπήρξε παράβαση των αρχών της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού καθώς «περιορίστηκε η συμμετοχή στην διαδικασία πώλησης μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους».

Έτσι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, παρεμποδίστηκαν οι οικονομικοί φορείς που δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, όπως είναι τα φυσικά πρόσωπα, κλπ., είτε αυτοτελώς είτε σε ένωση ή κοινοπραξία μεταξύ τους ή ακόμη σε ένωση και με νομικά πρόσωπα.

Ο αποκλεισμός αυτός έγινε μάλιστα «χωρίς να προκύπτει καμία επίκληση ή συνδρομή συγκεκριμένου λόγου δημοσίας τάξης ή δημοσίας ασφαλείας ή δημόσιας υγείας ή άλλου επιτακτικού λόγου δημοσίου συμφέροντος που να δικαιολογεί έναν τέτοιας ένστασης περιορισμό», προσθέτει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον, παρά τα όσα προβλέπονται στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού τροποποιήθηκαν δύο όροι του διαγωνισμού εκ των υστέρων και σε τέτοιο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που δεν ήταν δυνατή η υποβολή νέων προσφορών από μη προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενους επενδυτές,

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι νόμιμα δεν έγινε η αποτίμηση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» και των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν πριν από την έναρξη της ελεγχόμενης από το Ελεγκτικό Συνέδριο διαδικασίας για την αξιοποίησή τους, καθώς αυτό επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του ΤΑΙΠΕΔ σε πιο ακριβές χρονικό σημείο θα γίνει.

Αντίθετα, η πρόεδρος του Κλιμακίου, είχε διαφορετική άποψη για το ζήτημα της αποτίμησης, ότι δηλ. θα έπρεπε να διενεργηθεί πριν την έναρξη της ελεγχόμενης από το Ελεγκτικό Συνέδριο διαδικασίας. Και αυτό για να μπορούν όσοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό να γνωρίζουν την αξία του υπό πώληση ακινήτου για να μπορούν να διαμορφώσουν τις προσφορές τους.

Ακόμη, η κυρία Μαυρουδή τονίζει ότι δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ ως προς «την διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος και την εφαρμογή της χρηστής δημοσιονομικής διοικήσεως, καθώς και ως προς το αν η ελεγχόμενη από το Ελεγκτικό Συνέδριο συναλλαγή είναι επωφελής και συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο».

Σε περίπτωση που το ΤΑΙΠΕΔ καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Κλιμακίου (κάτι που είναι το πιθανότερο), τότε η αίτηση θα συζητηθεί από το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

μετα θελουμε αναπτυξη

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

η τρομοκρατια του τσυριζα επι τω εργω

Απορία: Γνωρίζεις το θεσμικό πλαίσιο που διέπει λ.χ. τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, έστω την αρχή της ισότητας, της διάφανειας της διαγωνιστικής διαδικασίας, των ίσων ευκαιριών στον ανταγωνισμό, κάποια οδηγία ή εσωτερικό δίκαιο? Το π.δ. 60/2007 σου λέει κάτι η οδηγία 2004/18 ας πούμε?

Ευχαριστώ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

ακόμη μια παπαριά του Χίου… γιατί έσβησε τα ονόματα και τα ξανάγραψε ??? γιατί έσβησε τα στοιχεία του εγγράφου ??

γενικά όταν βλέπω πηγή το μακελειό ξέρω σίγουρα ότι αυτό που διαβάζω είναι μούφα

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Απορία: Γνωρίζεις το θεσμικό πλαίσιο που διέπει λ.χ. τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων, έστω την αρχή της ισότητας, της διάφανειας της διαγωνιστικής διαδικασίας, των ίσων ευκαιριών στον ανταγωνισμό, κάποια οδηγία ή εσωτερικό δίκαιο? Το π.δ. 60/2007 σου λέει κάτι η οδηγία 2004/18 ας πούμε?

Ευχαριστώ...

οχι

γνωριζω ομως να φτιαχνω καλο τζατζικι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom