heimweh_64
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Νοε 2011
- Κριτικές
- 6
- Like
- 309
- Πόντοι
- 296
οχι
γνωριζω ομως να φτιαχνω καλο τζατζικι
Κατάλαβα ως τζατζικολόγος σχολιάζεις. Δεν βαριέσαι όλοι οι καλοί χωράνε.
οχι
γνωριζω ομως να φτιαχνω καλο τζατζικι
δεν πειραζει ας το τραβηξουν καμμια εικοσαρια χρονια το ελληνικο
οι ανεργοι μπορουν να περιμενουν
50000 θεσεις εργασιας στην αναμονη
ευχαριστουμε
Χμμμ, ώστε για την παρανομία ευθύνεται ο ελέγχων και όχι ο παρανομών.
Ας υποθέσουμε ότι για να δημιουργήσω νέες θέσεις εργασίας φτιάχνω ένα δρόμο. Πρέπει να πάρει το σπίτι σου για να γίνει ο δρόμος. Σου απαλλοτριώνω ως Κράτος το σπίτι και σε πετώ έξω, χωρίς προηγούμενως να σου καταβάλω αποζημίωση. Σου αρέσει?
Αν ναι, έχεις δίκιο σε όλα.
Ευλογείτε
ο δρομος κορινθου πατρας γιαυτο δεν εχει γινει λογω των απαλλοτριοσεων που ζητουσαν υπερογκες αποζημιωσεις οι βλαχοι που ειχαν τα χωραφια τους
πηγαινε να τα πεις στους συγγενεις των νεκρων απο τα τροχαια αυτα
αλλα πρεπει να διαφυλαξουμε τα φιλετα οπως το ελληνικο
μακελειο μαλιστα
χιος μαλιστα
τωρα πειστηκα
ελα ρε σοβαρα? δλδ οταν κανανε τα πανηγυρια με τις μπουλντοζες οτι ξεκινα το εργο και ερχεται η αναπτυξη δεν το ηξεραν τοτε οτι θενε αποζημιωση οι βλαχοι ε? ρε συρε αυτοκτονα λεμε πρασινη μυξαο δρομος κορινθου πατρας γιαυτο δεν εχει γινει λογω των απαλλοτριοσεων που ζητουσαν υπερογκες αποζημιωσεις οι βλαχοι που ειχαν τα χωραφια τους
πηγαινε να τα πεις στους συγγενεις των νεκρων απο τα τροχαια αυτα
αλλα πρεπει να διαφυλαξουμε τα φιλετα οπως το ελληνικο
τουλάχιστον εγώ έχω τα προσόντα να έχω προφίλ στο linkedin... εσύ τι θα βάλεις ?? τον βαθμό του πτυχίου της μαμάκας σου ??
Για να ξεφτυλίσω ακόμη μία φορά τον μεμοτέξ θα πώ μερικά για το βαμβάκι το περίφημο “χρυσάφι” του Θεσσαλικού κάμπου
αυτή την στιγμή η διεθνής τιμή του εκκοκισμένου βάμβακος είναι 0.63 δολλάρια η λίμπρα δηλαδή 1.39 δολλάρια το κιλό ...
με δεδομένο ότι για να παραχθεί ένα κιλό εκκοκισμένου βάμβακος (στις καλύτερες των περιπτώσεων η αναλογία είναι 32%) απαιτούνται 3.15 κιλα συσπόρου βαμβακιού… αυτά πληρώνονται στον παραγωγό προς 0.45 ευρωλεπτά το κιλό οπότε το κόστος της πρώτης ύλης είναι 1.42 ευρώ το κιλό δηλαδή 1.73 δολλάρια δηλαδή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ του τελικού προιόντος…
θα μου πείτε εν βγάζει μόνο το βαμβάκι το εκκοκιστήριο… βγάζει και σε ποσοστό περίπου 53% βαμβακόσπορο ο οποίος έχει τιμή διεθνώς περί τα 15 λεπτά το κιλό…
δηλαδή από τα 3.15 κιλά που χρειάζεται για να βγάλει 1 κιλό εκκοκισμένο βαμβάκι θα βγάλει 1.67 κιλα βαμβακόσπορο και θα εισπράξει γιαυτόν 27 ευρωλεπτά….
έχουμε λοιπόν και λέμε …
3.15 κιλά βαμβάκι από τον παραγωγό βγάζουν
1 κιλό εκκοκισμένο * 1.15 ευρώ = 1.15 ευρώ
1.7 κιλά βαμβακόσπορο * 0.15 ευρώ = 0.255 ευρώ
0.8 κιλά απορρίματα * 0.06 ευρώ = 0.05 ευρώ το σύνολον λοιπόν εισπράττει 1.455 ευρώ ενώ ο αγρότης παίρνει 1.42 ευρώ ..
δεν βάζουμε φυσικά μέσα ρεύμα, εργατικά, καύσιμα και λιπαντικά, γενικά βιομηχανικά έξοδα και κύρια τα χρηματοοικονομικά (δηλαδή τόκους για το κεφάλαιο που δεσμεύεται από την πληρωμή του παραγωγού με την παράδοση μέχρι την πληρωμή του εκκοκιστή μετά την πώληση των προιόντων και των υποπροιόντων)… ούτε φυσικά τις αποσβέσεις εξοπλισμού, επισκευές και συντηρήσεις του κλπ κλπ κλπ
γενικόν συμπέρασμα … το περίφημο “χρυσάφι” του θεσσαλικού κάμπου είναι “σκατά” και αμα δεν ήταν οι επιδοτήσεις της Ε.Ε (οι οποίες πληρώνονται από τον εκκοκιστή και εισπράτονται από αυτόν) ο παραγωγός δεν θα έπαιρνε ούτε 20 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι που παράγει…. (οι παραγωγοί στην Τουρκία και Αίγυπτο παίρνουν περί τα 18 λεπτά το κιλό)..
αυτό είναι το περίφημο “χρυσάφι” του Θεσσαλικού κάμπου με το οποίο βλήματα σαν τον μεμορέξ νομίζουν ότι θα λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος …
πηγές
τουλάχιστον εγώ έχω τα προσόντα να έχω προφίλ στο linkedin... εσύ τι θα βάλεις ?? τον βαθμό του πτυχίου της μαμάκας σου ??
δεν πειραζει ας το τραβηξουν καμμια εικοσαρια χρονια το ελληνικο
οι ανεργοι μπορουν να περιμενουν
50000 θεσεις εργασιας στην αναμονη
ευχαριστουμε
![]()
![]()
Τι να πει κανεις για το φασιστακι...........................
![]()
![]()
Λες να εχει ο ασχετος αρχηγος του ο Καζακης Λινκντιν?![]()
![]()
![]()
αν δεις το LinkedIn μου θα κλάψεις κατεστραμμένε 58 χρονε σε παραγωγική ηλικία..![]()
![]()