Συμφωνώ απόλυτα σε όλα, μεχρι και στο τελευταίο !
Αλλά προσπαθεις να δώσεις λύση σε ένα πολιτικο πρόβλημα με τη λογική ενός λογιστή: τρεις το λαδι, τρεις το ξύδι.
το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό είναι καθαρα οικονομικό και κοινωνικό...ομελέτα δεν γίνεται χωρίς να σπάσεις τα αυγά
Η προταση που λες για τις συνταξεις ειναι σωστή, αλλά ρε παιδάκι μου δε γίνεται να λυσεις το πρόβλημα με μερικές επιμερους διορθωσεις, ακομη και σωστες να ειναι αυτες.
δεν είναι επιμέρους διορθώσεις διότι πρέπει να συνοδευθούν από ολοκληρωμένο πακέτο όπως για παράδειγμα εθνική σύνταξη (επιτέλους καθιερώθηκε), ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών, τρείς πυλώνες ασφάλισης κλπ
Θα γυρισει ολη η κοπρος του Αυγειου (κομματικο κρατος, συνδικαλιστες, πολιτικοί κτλ ) πίσω και θα σε καταπλακώσει.
γιαυτό λέω ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό και η κοινωνία θα πρέπει να τους κόψει τα πόδια...
Πόση εξοικονομηση θα κανεις κοβοντας συνταξεις τη στιγμη που με το PSI έκοψες από τα ταμεία 12 δις ευρώ και κυριολεκτικα τους γαμησες τα ραμματα, ενω τις τραπεζες του Λατση και του Σαλα τις ανακεφαλαιοποιεις συνεχεια ;
από την μια έκοψε από τα ταμεία 12 δις και από την άλλη τα χρηματοδοτεί ετησίως με 17 δις... ποιός είναι ο κερδισμένος της υπόθεσης... και όσο για τις τράπεζες τα είπαμε πολλές φορές αλλά δεν εννοείς να το εμπεδώσεις... οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με 27 δις ΑΝΗΚΟΥΝ στο δημόσιο κατά μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή οι μέτοχοι των τραπεζών χάσαν την περιουσία τους
Την άλλη την πρακτική τα λεφτά των ταμειων να τα δανείζεται το κράτος (άτοκα νομιζω ; ) και να τα κάνει θαλασσοδανεια, σπαταλες και προσλήψεις στο δημόσιο που έχει ξεκινήσει εδώ και 30+ χρόνια, τη θυμασαι ;
το κράτος διαχειριζόταν διαχρονικά τα αποθεματικώ των ταμείων άτοκα με υποχρέωση να καλύπτει τα τυχόν ελλείματα τους.. και το έκανε και το κάνει ανελλιπως από το 1954 και μετά.. το 25% των ασφαλιστικών εισφορών γινόταν αποθεματικό και με το 75% πληρωναν συντάξεις και περίθαλψη.. και αμα δεν φτάνανε τσονταριζε το δημόσιο.. και χάρις σε αυτά τα λεφτά στηθήκανε βιομηχανικά συγκροτήματα όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η Πειραική Πατραική η Αιγαίον κλπ κλπ κλπ διότι τότε το κράτος δεν ήταν σε θέση να πάρει δάνειο από πουθενά
Ή ξεχνας τα 1 εκατομμυριο ακομη περιπτωσεις κακοδιαχειρησης από τις διορισμενες κομματικες ηγεσιες των ταμειων και το μαυρο χρημα που ερεε στα κομματα ;
δεν ξεχνώ καμμία περίπτωση κακοδιαχείρισης όπως για παράδειγμα τις συντάξεις σε πεθαμένους, τις συντάξεις σε τυφλούς αετομάτηδες κλπ κλπ κλπ κλπ οι οποίες όμως γίναν υπό τον μανδύα της κοινωνικής πολιτικής και χειροκροτηιήκανε από όλους... όσο για το μαύρο χρήμα στα κομματικά ταμεία δεν είδα πουθενά να ρέει τέτοιο από τα ασφαλιστικά ταμεία
Ποιος θα πληρωσει ασφαλιστικες εισφορες όταν οι μισθοι πηγαν στα 400-300 ευρω (για την ωρα...), για να παρεις πισω εσυ τα ένσημα που κατεβαλες μεχρι τωρα ;
η δικιά μου η γενιά είναι χαμένη από τις συντάξεις .. τελείωσε και τα έχουμε διαγράψει..προσωπικά εγώ την σύνταξη την έχω διαγράψει προ πολλού και έχω φροντίσει για τα γεροντάματα μου να μην κρέμομαι από αυτήν.. την έχω διαγράψει από την στιγμή που γνώρισα (
) κυρίες 37 ετών συνταξιούχες με 15 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο ....
Γι αυτο λεμε ότι η Ελλάδα πρέπει να :
Χρεοκοπήσει και διαγραψει ολο το χρεος
μάλιστα... και να επιστρέψουμε στην δεκαετία του '50
Ιδρυσει νεο κρατος με νεο Συνταγμα και να φυλακισει ολο το σαπιο πολιτικο συστημα
αλλαγές στο σύνταγμα μπορούν να γίνουν όσες θέλουμε... δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε ρολά στο κράτος γιαυτό.. όσο για τις φυλακίσεις δεν νομίζω ότι θα δώσουν κάτι στην οικονομία και είναι ένα πρότζεκτ το οποίο πρέπει να τρέχει παράλληλα με το έργο της αναδιάρθρωσης της οικονομίας και σε low priority... καλό το αίμα και σπέρμα αλλά δεν βλέπω με ποιόν τρόπο θα ωφελήσει τον προυπολογισμό της χώρας, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις
Κοψει εθνικο ονομα και βγει απο το ευρω και την υπαρχουσα οικονομικη ΕΕ
μάλιστα... και να χάσουμε τις μεγαλύτερες αγορές των προιόντων μας (ΕΕ) ενώ παράλληλα θα κοιτάμε τον ξένο και θα λέμε καλως ήρθε το δολλάριο...
Εθνικοποιησει τις τραπεζες
μάλιστα... και για να πάρει δάνειο ο επιχειρηματίας θα πρέπει να δίνει την εισφορά στο κόμμα όπως γινόταν επί κρατικών τραπεζών του αντρέα.. και για να πάρεις στεγαστικό δάνειο θα πρέπει να προσκομίσεις πιστοποιητικό ΕΠΑΜιτικων φρονημάτων όπως παλιά χαρτί από την κλαδική του ΠΑΣΟΚ.. καλά για πιστωτική καρτα δεν το συζητάμε θα πρέπει να σε συστήσει υπουργός και πάνω
Προστατευτισμος για την οικονομια κτλ
ξέρεις προστατευτισμό εσύ άρνηση αγοράς οι άλλοι... και οι άλλοι έχουν αγορές και προιόντα μονοπωλιακά.. εσύ τι μονοπωλιακό προιόν εχεις που θα λείψει από τις αγορές αν μουλαρώσεις ??
Που σημαινει ΕΠΑΜ και πάλι ΕΠΑΜ !
ο λαός και γνώση έχει και κρίση ... γιαυτό έδωσε στο ΕΠΑΜ αυτό το μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές