Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Οχι, εννοω κανονικα...
Χωρις PSI, PCI, PBI, FBI και τα ρεστα

Θα ερθει ο Στρατουλης και θα μας φουνταρει

Τελος
Γιατι να ερθει ρε τύπε ο Στρατουλης και να μας φουνταρει?
Του το χρωσταμε?
Δεν καταλαβα δηλαδη.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Υπάρχει ενα μπέρδεμα.Η τελευταία ιστορία με την τρόικα εχει να κάνει με δημοσιονομικό κενό δηλαδή έλλειμα του προυπολογισμού του 2014 που η τρόικα εκτιμά σε 2-2,5 δις και η κυβέρνηση σε 500εκ περίπου,δεν έχει να κάνει με χρηματοδοτικό κενό δηλαδη χρηματοδότηση δανείων, αποπληρωμή ομολόγων κλπ, αυτό είναι άλλο θέμα.
Όχι δεν είναι μπέρδεμα τύπε. Το χρηματοδοτικό κενό στο αρχικό μήνυμά μου το έβαλα κι εγώ σε "...". Δημοσιονομικό κενό εννοεί ο τύπος ο kosamf. Απλά μαζί με τα ληξιπρόθεσμα γίνεται χρηματοδοτικό. Δεν έχει σχέση με το έλλειμμα πάντως. Είναι ξεκάθαρο και από την τρόικα ότι τουλάχιστον το 2014 θα είναι πλεονασματικό (2 δις περίπου).

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Υπάρχει ενα μπέρδεμα.Η τελευταία ιστορία με την τρόικα εχει να κάνει με δημοσιονομικό κενό δηλαδή έλλειμα του προυπολογισμού του 2014 που η τρόικα εκτιμά σε 2-2,5 δις και η κυβέρνηση σε 500εκ περίπου,δεν έχει να κάνει με χρηματοδοτικό κενό δηλαδη χρηματοδότηση δανείων, αποπληρωμή ομολόγων κλπ, αυτό είναι άλλο θέμα.

Ρε φιλε, εγω νομιζω λοτι ο piderof το διατυπωσε σωστα και ξεκαθαρα  (βασει των οσων ξερω κι εγω, δηλαδη)

Το χρηματοδοτικο κενο αφορα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μετα τη ληξη του μνημονιου - δηλαδη β' εξαμηνο 2014...

Εσωτερικα, εξωτερικα, τοκους... ΤΑ - ΠΑΝΤΑ!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Οχι μονο την  αξιοπρεπεια μας αλλα και την σιλουετα μας . Απο το πολυ περπατημα θα κανουμε τρελες καυσεις και θα τρωμε κρεας 3 φορες τον μηνά οποτε θα αποκτησουμε ιδανικο ΔΜΣ .

ΥΓ Οποιος θυμαται τους Αλβανους του 1990 μπορει να καταλαβει τι σημαινει πτωχευση . Νταξ και αλλοι πτωχευσαν χωρις να καταστραφουν αλλα εμεις χρωσταμε πααααααααααααααρα πολλα και δυστυχως εξαρτωμαστε ολύ από εισαγωγες .
Η πλακα ειναι οτι καποιοι μιλανε για πτωχευσεις και στασεις πληρωμων και παραλληλα πιστευουν οτι θα εχουν και βενζινουλα την αλλη μερα να πανε τριημερο.
Να μην θυμισω τους Κυπριους, που βαλανε στον κωλο τους τα "ΟΧΙ" και αντι για κουρεμα 10% βρεθηκανε με 50%.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Γιατι να ερθει ρε τύπε ο Στρατουλης και να μας φουνταρει?
Του το χρωσταμε?
Δεν καταλαβα δηλαδη.

Εγω πιστευω οτι ανηκω στο 1% των πιο ψυχραιμων απο την αρχη της κρισης
Ισως και λογω θεσης (δεν εχω οικογενεια, δεν εχω παιδια... στα παπαρια μου ολα)

ΑΛΛΑ

Δε γουσταρω να γαμηθω για τοκους
Τερμα
Τελεία

Αν το καταλαβει ο Σαμ και κανει μια τελευταια προσπαθεια μπλοφας (σοβαρη, ομως), ισως κρατηθει στο πολιτικο σκηνικο και την επόμενη μερα (οποια κι αν ειναι αυτη)
Αν δεν το καταλαβει και παει οικειοθελως στη γκιλοτινα, θα σαρωθει απο τους... Στρατουληδες

Ειτε σου/μου αρεσει, ειτε οχι!

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εγω πιστευω οτι ανηκω στο 1% των πιο ψυχραιμων απο την αρχη της κρισης
Ισως και λογω θεσης (δεν εχω οικογενεια, δεν εχω παιδια... στα παπαρια μου ολα)

ΑΛΛΑ

Δε γουσταρω να γαμηθω για τοκους
Τερμα
Τελεία

Αν το καταλαβει ο Σαμ και κανει μια τελευταια προσπαθεια μπλοφας (σοβαρη, ομως), ισως κρατηθει στο πολιτικο σκηνικο και την επόμενη μερα (οποια κι αν ειναι αυτη)
Αν δεν το καταλαβει και παει οικειοθελως στη γκιλοτινα, θα σαρωθει απο τους... Στρατουληδες

Ειτε σου/μου αρεσει, ειτε οχι!
Γουσταρεις δεν γουσταρεις τύπε, τι πρεπει να γινει?
Και εγω μπορει να μην γουσταρω να γαμηθω για να πληρωνω π.χ. το στεγαστικο μου.
Ε δεν μπορω ομως και να εχω και την αξιωση να μενω μεσα χωρις να πληρωνω.
Δεν το πιανεις?
Ε και δεν ειμαι διατεθειμενος να μενω σε χαρτοκουτο στο δρομο, απλα για να εχω...την αξιοπρεπεια μου. Ποια αξιοπρεπεια?

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Ρε φιλε, εγω νομιζω λοτι ο piderof το διατυπωσε σωστα και ξεκαθαρα  (βασει των οσων ξερω κι εγω, δηλαδη)

Το χρηματοδοτικο κενο αφορα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μετα τη ληξη του μνημονιου - δηλαδη β' εξαμηνο 2014...

Πρωτογενές έλλειμμα: Οι κρατικές δαπάνες υπερβαίνουν τα κρατικά έσοδα ΧΩΡΙΣ να λαμβάνεται υπόψη η εξυπηρέτηση των τοκοχρεωλυσίων
Δημοσιονομικό (ή γενικό) έλλειμμα: Οι κρατικές δαπάνες ΣΥΝ την εξυπηρέτηση των τοκοχρεωλυσίων υπερβαίνουν τα κρατικά έσοδα
Δημοσιονομικό κενό: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των τόκων των ομολογιακών δανείων
Χρηματοδοτικό κενό: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των τόκων και άλλων ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου

edit: Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ  :think:

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16

Ολη η ιστορία ξεκίνησε με το προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό του 2014,γι'αυτό γίνεται ολη η φασαρία,για χρηματοδοτικό κενό πάει μακρυά το πράγμα.Για το 2013 πιθανόν να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα,αυτό θα μετρηθεί στο τέλος του χρόνου και θα πρέπει να επικυρωθεί απο τη Eurostat.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ολη η ιστορία ξεκίνησε με το προβλεπόμενο δημοσιονομικό κενό του 2014,γι'αυτό γίνεται ολη η φασαρία,για χρηματοδοτικό κενό πάει μακρυά το πράγμα.Για το 2013 πιθανόν να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα,αυτό θα μετρηθεί στο τέλος του χρόνου και θα πρέπει να επικυρωθεί απο τη Eurostat.
Εσυ ως οικονομολογος πώς τα βλεπεις τα πραγματα?
Τι ειναι στραβο? Τι παιρνει διορθωση?
Πού οδηγει το πραγμα ως εχει?

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Πρωτογενές έλλειμμα: Οι κρατικές δαπάνες υπερβαίνουν τα κρατικά έσοδα ΧΩΡΙΣ να λαμβάνεται υπόψη η εξυπηρέτηση των τοκοχρεωλυσίων
Δημοσιονομικό (ή γενικό) έλλειμμα: Οι κρατικές δαπάνες ΣΥΝ την εξυπηρέτηση των τοκοχρεωλυσίων υπερβαίνουν τα κρατικά έσοδα
Δημοσιονομικό κενό: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των τόκων των ομολογιακών δανείων
Χρηματοδοτικό κενό: Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των τόκων και άλλων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου

edit: Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ  :think:

Ρε παιδια, μην τρελαθουμε τελειως...
Δεν υπαρχει οικονομικη ορολογια "χρηματοδοτικου κενου"

Υπαρχει ελλειμμα (πρωτογενες, "δευτερογενες") και χρεος

Οταν λεμε κενο, εννοουμε ειτε πρωτογενες, ειτε "δευτερογενες" (μαζι με τοκους και χρεωλυσια) ελλειμμα, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ "ΕΙΣΡΟΗ" για να καλυφθει

Δεδομενου οτι το μνημονιο ληγει την Ανοιξη, εμεις δεν εχουμε αλλες ΕΙΣΡΟΕΣ (γενικως). Αρα, δεν θα εχουμε ουτε και ειδικως (για τους τοκους κλπ)
Ο piderof το διατυπωσε σωστα, αλλα μετα τα περιεπλεξε

ΥΓ: Κι εγω δεν ειμαι βεβαιος, αλλα ετσι νομιζω

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Και κατι αλλο:
Μετα το πρωτο σοκ, ολα τα λαμογια που εχουν τα λεφτα τους στην Ελβετια, θα πεσουν σαν κορακια στα απουλητα ακινητα, προσφεροντας ΤΕΡΑΣΤΙΑ ρευστοτητα
E, όχι τύπε να γίνουν μάγκες τα λαμόγια και επισήμως! Αυτό και αν ειναι αναξιοπρεπές!

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
E, όχι τύπε να γίνουν μάγκες τα λαμόγια και επισήμως! Αυτό και αν ειναι αναξιοπρεπές!

Ουτε κι εμενα μ' αρεσει να θριαμβευουν οι μαυραγοριτες
Αλλα οι επιλογες στενευουν, φιλε μου

Θα πρεπει καποιος να παρει αποφασεις ΤΩΡΑ!

Ο Σαμαρας εδειξε χαρακτηρα στην υποθεση ΕΡΤ και ΧΑ (ασχετα οτι στο πρωτο διαφωνησα και διαφωνω ευθεως μαζι του)
Πρεπει να δειξει χαρακτηρα και τωρα
Να το τραβηξει στα ακρα!

(Και αν καποιοι απο 'δω μεσα εισαστε πολιτευτες ΝΔ, ή στελεχη, να το μεταφερετε αυτο... Σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει επιστροφη!)

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Ρε παιδια, μην τρελαθουμε τελειως...
Δεν υπαρχει οικονομικη ορολογια "χρηματοδοτικου κενου"

Υπαρχει ελλειμμα (πρωτογενες, "δευτερογενες") και χρεος

Οταν λεμε κενο, εννοουμε ειτε πρωτογενες, ειτε "δευτερογενες" (μαζι με τοκους και χρεωλυσια) ελλειμμα, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ "ΕΙΣΡΟΗ" για να καλυφθει

Δεδομενου οτι το μνημονιο ληγει την Ανοιξη, εμεις δεν εχουμε αλλες ΕΙΣΡΟΕΣ (γενικως). Αρα, δεν θα εχουμε ουτε και ειδικως (για τους τοκους κλπ)
Ο piderof το διατυπωσε σωστα, αλλα μετα τα περιεπλεξε

ΥΓ: Κι εγω δεν ειμαι βεβαιος, αλλα ετσι νομιζω
Όπως εξηγείται, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το «δημοσιονομικό κενό» το οποίο υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική προσαρμογής. «Αν η τελευταία αλλάξει, π.χ. αν αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, τότε ceteris paribus (σ.σ. κρατώντας όλα τα άλλα σταθερά) το κενό γίνεται μεγαλύτερο και μαζί του οι δανειακές ανάγκες».
Μάλιστα σημειώνεται ότι το «κενό» διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών και τότε μετονομάζεται σε «χρηματοδοτικό κενό». Και τεκμαίρεται ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το "κενό" αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια».

:dunno:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Όπως εξηγείται, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το «δημοσιονομικό κενό» το οποίο υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική προσαρμογής. «Αν η τελευταία αλλάξει, π.χ. αν αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, τότε ceteris paribus (σ.σ. κρατώντας όλα τα άλλα σταθερά) το κενό γίνεται μεγαλύτερο και μαζί του οι δανειακές ανάγκες».
Μάλιστα σημειώνεται ότι το «κενό» διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών και τότε μετονομάζεται σε «χρηματοδοτικό κενό». Και τεκμαίρεται ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το "κενό" αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια».

:dunno:

Με ολο το σεβασμο στο... Βημα, νομιζω πως λεει πιπες

Οταν αναφεραμε "πρωτογενες πλεονασμα", πλάι βαζαμε και ενα "δημοσιονομικο ελλειμμα" (δηλαδη, για ολη τη λειτουργια του κρατους, εσωτερικα και εξωτερικα)
Νπομιζω πως, εν τελει, το δημοσιονομικο ειναι ταυτοσημο με το χρηματοδοτικο κενο.
Ισως κανω και λαθος...

Παντως, το θεμα ειναι πως, εδω μεσα, ολοι εχουμε συνεννοηθει:
Μετα την αποχωρηση του Τομσεν, την Ανοιξη, τελειωνει η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ στηριξη...

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Εσυ ως οικονομολογος πώς τα βλεπεις τα πραγματα?
Τι ειναι στραβο? Τι παιρνει διορθωση?
Πού οδηγει το πραγμα ως εχει?

Δεν πιστεύω πως μπορεί να σωθεί το πράγμα.Απο την αρχή ήταν εξαιρετικά απίθανο,ηταν σαν να ζητάς απο κάποιον που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι να σηκωθεί και να κάνει σπρίντ.

piderof

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
44
Πόντοι
66
Με ολο το σεβασμο στο... Βημα, νομιζω πως λεει πιπες

Οταν αναφεραμε "πρωτογενες πλεονασμα", πλάι βαζαμε και ενα "δημοσιονομικο ελλειμμα" (δηλαδη, για ολη τη λειτουργια του κρατους, εσωτερικα και εξωτερικα)
Νπομιζω πως, εν τελει, το δημοσιονομικο ειναι ταυτοσημο με το χρηματοδοτικο κενο.
Ισως κανω και λαθος...

Παντως, το θεμα ειναι πως, εδω μεσα, ολοι εχουμε συνεννοηθει:
Μετα την αποχωρηση του Τομσεν, την Ανοιξη, τελειωνει η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ στηριξη...
Εγώ έχω καταλάβει ότι οι δύο όροι δεν ταυτίζονται. Δημοσιονομικό είναι το κενό που υπάρχει όσον αφορά μόνο τους τόκους, Χρηματοδοτικό είναι το κενό που αφορά τόκους + ληξιπρόθεσμα χρέη. Το δεύτερο είναι μεγαλύτερο από το πρώτο. Αν υπάρχει κανείς οικονομολόγος ας το διευκρινήσει.
Τέλος πάντων, το σημαντικό είναι ότι η όλη συζήτηση δεν έχει νόημα γιατί γίνεται επί δεδομένων που θα αλλάξουν. Το χρέος δε θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μέσα στο 2014 θα γίνει κούρεμα του OSI ή στη χειρότερη περίπτωση, παράταση του χρόνου αποπληρωμής και μεγάλη πτώση του επιτοκίου αναδρομικά. Οπότε θα μιλάμε επί άλλης βάσης.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Εγώ έχω καταλάβει ότι οι δύο όροι δεν ταυτίζονται. Δημοσιονομικό είναι το κενό που υπάρχει όσον αφορά μόνο τους τόκους, Χρηματοδοτικό είναι το κενό που αφορά τόκους + ληξιπρόθεσμα δάνεια. Το δεύτερο είναι μεγαλύτερο από το πρώτο. Αν υπάρχει κανείς οικονομολόγος ας το διευκρινήσει.
Τέλος πάντων, το σημαντικό είναι ότι η όλη συζήτηση δεν έχει νόημα γιατί γίνεται επί δεδομένων που θα αλλάξουν. Το χρέος δε θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μέσα στο 2014 θα γίνει κούρεμα του OSI ή στη χειρότερη παράταση του χρόνου αποπληρωμής και μεγάλη πτώση του επιτοκίου αναδρομικά. Οπότε θα μιλάμε επί άλλης βάσης.

Αααααα

Καταλαβα τι εννοεις "ληξιπροθεσμα"

Οπως, πχ, σε μια επιχειρηση προσμετρωνται λογιστικα μονο οι τοκοι στα "εξοδα", και οχι οι εκροες για αποπληρωμη κεφαλαιου (= ταμειακη ροη αλλα οχι εξοδο χρησης), ετσι και στο κρατος, ΑΥΤΟ το αποκαλουν χρηματοδοτικο κενο!

Αν ειναι ετσι, τοτε βγαζει νοημα...

Οσο για το OSI που λες, κρατα μικρο καλαθι! Αν ηταν να γινει, η Μερκελ θα ειχε αρχισει απο τωρα τις "γλύκες", για να μπορει να κυκλοφορησει στο δρομο χωρις να πεφτει γιούχα

(Εννοω πως, ακομα και οι κωλοτουμπες απαιτουν τακτ... Δεν γινεται να στριψεις 180 μοιρες, μεσα σε 2 μηνες, γιατι τοτε γελιοποιεισαι ανεπανορθωτα)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Δεν πιστεύω πως μπορεί να σωθεί το πράγμα.Απο την αρχή ήταν εξαιρετικά απίθανο,ηταν σαν να ζητάς απο κάποιον που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι να σηκωθεί και να κάνει σπρίντ.

Και ΝΑΙ και ΟΧΙ...

Αν ΤΩΡΑ, μας δωσουν μια οποιαδηποτε λυση στο χρεος, και πχ του χρονου ενα επενδυτικο πακετο 5-6 δισ. θα επιβιωσουμε
Αλλιως μονο με δραχμη

PeterAndrews

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2012
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
16
Και ΝΑΙ και ΟΧΙ...

Αν ΤΩΡΑ, μας δωσουν μια οποιαδηποτε λυση στο χρεος, και πχ του χρονου ενα επενδυτικο πακετο 5-6 δισ. θα επιβιωσουμε
Αλλιως μονο με δραχμη

Στα οικονομικά δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες, ούτε συνταγές.Το ιδιο πράγμα σε διαφορετικό χρόνο και τόπο έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.Το ολο μυστικό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα, αρκεί αυτό να είναι υγιές και διατηρήσιμο.Στη δική μας περίπτωση δεν είναι ουτε το ένα ούτε το άλλο.Οι φόροι και οι περικοπές σκότωσαν την παραγωγική βάση της χώρας, η οτι είχε απομείνει απο αυτή.Αυτη η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί,έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom