Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Τι πα να πει απο αυτα που ποσταρω?

Το ποστ με τις αμπελοφιλοσοφιες του τραμου ειναι και λινκ,δειξε μου λοιπον εαν εκανα καπου λαθος.

Μετα σπασε φραγκοδιφραγκα τα καλιαρντα που εγραψες και τα ξαναλεμε.

Όποιος άρχει, είναι άρχουσα τάξη. Μαφιόζος, ξεμαφιόζος, ανήκει στους προνομιούχους. Καλώς - κακώς, ανήκει.

Αυτό έγραψα και διάβασα την παράθεσή σου κι όχι παραπίσω

Επισκέπτης
Το αναγνώρισες με τη μία, ε;  :birdman:

Πιθανότατα να το δω τον Ιούνιο. Παίζει να τρέξω σε μια ορεινή διαδρομή κι επειδή είναι ξεθεωτική ελπίζω να το βλέπω, να εκνευρίζομαι και να τα δίνω όλα.

ΥΓ: Εναλλακτικά θα μπορούσα να βάλω ένα ποτ πουρί από Sabbath, Metallica, Maiden, Rainbow, ACDC σε ακουστικά να παίζει

Και δεν έρχεσαι?
Άμα σου έρθει καμιά ξανάστροφη με το γλωσσίδι της καμπάνας του αϊ γιώργη όμως να μη διαμαρτυρηθείς μετά..

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Πως γινεται να τρεχεις,ανωμαλο κιολας,και να βλεπεις ταυτοχρονα το μνημειο στο Φενεο?

Λέμε, εάν δεσπόζει από μακριά. Δεν ξέρω την περιοχή καθόλου.

Θα μας πει ο nacho_70 που πιθανότατα πάει και κάνει την ανάγκη εκεί.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Και δεν έρχεσαι?
Άμα σου έρθει καμιά ξανάστροφη με το γλωσσίδι της καμπάνας του αϊ γιώργη όμως να μη διαμαρτυρηθείς μετά..

Αυτό είναι όπως με το κονσερβοκούτι που και καλά θα έβλεπα άξαφνα να αστράφτει στη συναυλία OZZY το 2010 στη Μαλακάσα;  :2funny:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.480
Πόντοι
25.467
και οι πιστωτικες στο πορτοφολι σου (και μου) μοχλευση ειναι. Και τα μισα revolver δανεια που περνουν οι επιχειρησεις για κεφαλαια κινησης. Το αν το χρηματοοικομικο συστημα θα πρεπει να τρεχει μοχλευση η αν με καθε τυπο που δε πληρωνει τη πιστωτικη του η το δανειο του θα πρεπει να σου κουρευει εσενα τις καταθεσεις (Ναι το κανω ακραιο για λογους απλοτητας) για να ειναι παντα zero sum ειναι θεμα θεωρητικης συζητησης.

Μετά τα γεγονότα της Κύπρου, και κατόπιν κάποιων δηλώσεων των κομισάριων (από την κομισιόν), δεν νομίζω ότι η συζήτηση παραμένει σε τόσο θεωρητικό επίπεδο.

Δεν εχει καμια σχεση με τα παραγωγα, αυτα ειναι αλλο θεμα δεν ειναι το απλοικο που πετανε οι ασχετοι τυπου θεοι σωστε μας 600 τρις σε παραγωγα στηριζονται πανω σε 600 δις assets, θα μας πεσει ο ουρανος στο κεφαλι με 1000x παγκοσμια μοχλευση.

Όντως. Το θέμα των παραγώγων δεν είναι απλό. (Και αν θέλετε την γνώμη μου, αυτό γίνεται εκσεμμένα, διότι η πολυπλοκότητα είναι αυτό που επιτρέπει, ή αν θέλετε, δύναται να αβαντάρει τους καιροσκόπους). Κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να τεθούν κάποιοι φραγμοί. Άλλα αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

υγ η πηγη του προβληματος δεν ειναι η μοχλευση, ειναι οτι οι τραπεζες επενδυτικες η μη εξ ορισμου παντα καταληγουν να "πουλανε" μεταβλητοτητα (τα χαρτοφυλακια τους ειναι short volatily που λενε και στο χωριο μου).

Σαφώς. Το  short volatility είναι το alter ego της μόχλευσης.

Επισκέπτης
Αυτό είναι όπως με το κονσερβοκούτι που και καλά θα έβλεπα άξαφνα να αστράφτει στη συναυλία OZZY το 2010 στη Μαλακάσα;  :2funny:

Στον Ozzy όπως έχει καταντήσει δε θα πήγαινα ποτέ.
Το Φενεό όμως, τον έχω ένα τσιγάρο (όταν κάπνιζα) δρόμο..

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Στον Ozzy όπως έχει καταντήσει δε θα πήγαινα ποτέ.
Το Φενεό όμως, τον έχω ένα τσιγάρο (όταν κάπνιζα) δρόμο..

Μην παραπονεύεσαι.

Όταν έρχομαι πάντα σου το λέω.

Εντάξει εκτός από το 3ήμερο της 25η Μαρτίου

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
οχι, διαβασε το risk metrics που εβγαλε η JP Morgan ως συνεχεια του νομπελικου μοντελου Black–Scholes (που στην ουσια γεννησε τα παραγωγα) και θα καταλαβεις ποσο αρρηκτα συνδεδεμενη ειναι η εννοια της μοχλευσης με την εννοια του ρισκου (ακομα και με το ρισκο του αντισυμβαλλομενου σε καθε συμβολαιο που κανεις).

Για να φτασεις στο τι μοχλευση τρεχει μια clearing bank πρεπει μεσα σε μερικα εκατομμυρια συμβολαια παραγωγων που κανει καθε χρονο να βρεις ποια και σε τι εκταση χτυπανε τα ιδια κεφαλαια. Πραγμα αδυνατο οταν καθε συμβολαιο μπορει να διασταυρωνεται με αλλα 50, το καθενα με διαφορετικους αντισυμβαλλομενους.

10 χρονια αυτη τη δουλεια εκανα. Πιστεψε με, μπροστα στο θεμα παραγωγο ακομα και η κβαντικη μηχανικη ειναι απλη αλγεβρα Λυκειου.

ελα ρε μπρο, που βαζεις στην ιδια προταση Παουλι, Μπορν, Χαιζενμπεργκ με τους...Κερβιελ αυτου του κοσμου (κ λοιπους κουαντς...)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
ελα ρε μπρο, που βαζεις στην ιδια προταση Παουλι, Μπορν, Χαιζενμπεργκ με τους...Κερβιελ αυτου του κοσμου (κ λοιπους κουαντς...)
........αυτος συμφωνα με την τραμουντανια περιγραφη της αρχουσας ταξης,ειναι πολυ "αρχοντας"....

Temaxistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2009
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16

:2funny: :2funny: :2funny:

Πες τα, Τομ.

Ο τύπος μπερδεύει την υψηλή θεωρητική σκέψη με τα numerics.

Aπό τους mainstream οικονομολόγους πάντως, οι quants είναι καλύτεροι. Μπορούν να υπολογίσουν κάτι. Οι άλλοι είναι εντελώς παπατζήδες.

Επισκέπτης
Όταν κουβεντιάζουν μεταξύ τους όσοι έχουν κάνει σπουδές στα οικονομικά , είναι σαν τους Αρτινούς.
Κανείς απ' τους υπόλοιπους δεν καταλαβαίνει χριστό..

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16

ελα μωρε που το πηρες και συ τις μετρητοις, μια απλη υπερβολη ηταν για να καταλαβουν καποιοι που ακουνε ντεριβς και το βλεπουν σε φαση παναθηναικος/ολυμπιακος ηταν οφσαιντ αναλυση οτι οσο απλη ειναι η κβαντομηχανικη αλλο τοσο απλο ειναι να καταλαβεις τα ντεριβς αν δεν εχεις σχετικη γνωση. Και ειπα να καταλαβεις. Να φτιαξεις ειναι σκαλες πιο δυσκολο. Και σσ. ο Κερβιελ απλος προγκ τρειντερ ηταν,αυτοματο αρμπιτραζ εκανε.

Παντως απο το πανεπιστημιο, οι 3ς θεωρητικα πιο "εξυπνοι" που γνωρισα κουαντς στην Γκολντμαν τους βρηκα. Ο τεταρτος πηγε στη Τζενεραλ Νταιναμικς κι ο πεμπτος στη Νασα.

:2funny: :2funny: :2funny:

Πες τα, Τομ.

Ο τύπος μπερδεύει την υψηλή θεωρητική σκέψη με τα numerics.

Aπό τους mainstream οικονομολόγους πάντως, οι quants είναι καλύτεροι. Μπορούν να υπολογίσουν κάτι. Οι άλλοι είναι εντελώς παπατζήδες.

μπα, απλα εχω δει σγουαπς πολυ πιο πολυπλοκα στη συλληψη και την αποτιμηση απο την εξισωση σρεντιγκερ. Ακομα και για οικονομολογους.

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Deutsche Bank !!!!
τρεμετε μαλακες καταθετες  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ακούστηκε και αυτό για την ντόιτσε...

".. και πάνω από όλα τζογάριζαν τα λεφτά των καταθετών..."

αντε να δώ τι άλλη μαλακία θα ακούσουμε ....  :headbang: :headbang: :headbang:

δηλαδή τι άλλα λεφτά έχουν οι τράπεζες ?? ποιό είναι το αντικείμενο τους ?? δεν είναι να αγοράζουν και να πουλάνε χρήμα ??

δηλαδή ο έμπορος που αγοράζει από έναν προμηθευτή πχ πουκάμισα (με πίστωση) και τα πουλάει στο μαγαζί του τίνος τα λεφτά τζογάρει... ??

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
ελα μωρε που το πηρες και συ τις μετρητοις, μια απλη υπερβολη ηταν για να καταλαβουν καποιοι που ακουνε ντεριβς και το βλεπουν σε φαση παναθηναικος/ολυμπιακος ηταν οφσαιντ αναλυση οτι οσο απλη ειναι η κβαντομηχανικη αλλο τοσο απλο ειναι να καταλαβεις τα ντεριβς αν δεν εχεις σχετικη γνωση. Και ειπα να καταλαβεις. Να φτιαξεις ειναι σκαλες πιο δυσκολο. Και σσ. ο Κερβιελ απλος προγκ τρειντερ ηταν,αυτοματο αρμπιτραζ εκανε.

Παντως απο το πανεπιστημιο, οι 3ς θεωρητικα πιο "εξυπνοι" που γνωρισα κουαντς στην Γκολντμαν τους βρηκα. Ο τεταρτος πηγε στη Τζενεραλ Νταιναμικς κι ο πεμπτος στη Νασα.

μπα, απλα εχω δει σγουαπς πολυ πιο πολυπλοκα στη συλληψη και την αποτιμηση απο την εξισωση σρεντιγκερ. Ακομα και για οικονομολογους.

ελα ρε μπρο - λιγο Revuz/Yor, λιγο C++ κ τ αγορι μ δλδ; :2funny:

σε ποια GS ησουν; εχω μπολικο αλουμνι...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Όταν κουβεντιάζουν μεταξύ τους όσοι έχουν κάνει σπουδές στα οικονομικά , είναι σαν τους Αρτινούς.

σσσσσσσστ μη διακοπτεις παιζει πωληση μουρης τωρα

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.480
Πόντοι
25.467

:2funny:  :thumbsup:

Να ξέρατε τι μου θυμήσατε τώρα...

Προ αμνημονεύτων ετών, ημουν περαστικός από την Άρτα. Είχε φτάσει μεσημέρι και σταμάτησα για να φάω κάτι. Μαζί με το φαγητό, ζήτησα από τον σερβιτόρο να μου φέρει και μια μπύρα. Τότε λοιπόν, εκείνος μου απαντά:
-Έχω μόνο σεμπρίκ.

Υποθέτωντας ότι πρόκειται για προϊόν κάποιας τοπικής ζυθοποιείας, δέχομαι.

Κατόπιν αυτός επιστρέφει με το κουβέρ, ένα ποτήρι και μια Heineken κουτί (Το σεμπρίκ σήμαινε σε μπρίκι).  :headbang: 

Επισκέπτης
:2funny:  :thumbsup:

Να ξέρατε τι μου θυμήσατε τώρα...

Προ αμνημονεύτων ετών, ημουν περαστικός από την Άρτα. Είχε φτάσει μεσημέρι και σταμάτησα για να φάω κάτι. Μαζί με το φαγητό, ζήτησα από τον σερβιτόρο να μου φέρει και μια μπύρα. Τότε λοιπόν, εκείνος μου απαντά:
-Έχω μόνο σεμπρίκ.

Υποθέτωντας ότι πρόκειται για προϊόν κάποιας τοπικής ζυθοποιείας, δέχομαι.

Κατόπιν αυτός επιστρέφει με το κουβέρ, ένα ποτήρι και μια Heineken κουτί (Το σεμπρίκ σήμαινε σε μπρίκι).  :headbang: 

Είχα όταν ήμανε φοιτηταριό 2 φιλαράκια Αρτινούς.
Όταν συμμετείχαν στην κουβέντα της παρέας, παρά την αξάν όλα καλά.
Μόλις έπιαναν κουβέντα μεταξύ τους, χανόταν η μπάλα..

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Morgan Stanley: Aνάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013, 10:36

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προβλέπει έκθεση της Morgan Stanley.

Η έκθεση αναφέρει ότι η ύφεση για φέτος θα κυμανθεί στο 4%, ενώ δεν αποκλείει τη σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014. Μάλιστα η Morgan Stanley αναφέρει τους εξής σημαντικούς λόγους, χάρη στους οποίους θα ανακάμψει κατά την άποψή της η οικονομία της Ελλάδας:

•Oρισμένα στοιχεία παρουσιάζουν λιγότερο αρνητική εικόνα, καθώς τα σοκ που «κτύπησαν» την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανησυχιών για Grexit, αρχίζουν να «διαλύονται», ενώ πλήρως σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι ροές στις καταθέσεις.
•Ενώ το Grexit απομακρύνεται, θεωρεί πως είναι πολύ σκληρό το σενάριο για νέο «κούρεμα» 60% σε ιδιώτες και επίσημους πιστωτές.
•Φέτος αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα και σύντομα και πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών.
•Είναι περιορισμένος ο κίνδυνος μετάδοσης από την κυπριακή κρίση.
•Κλείνει το κενό στην ανταγωνιστικότητα και με το μοναδιαίο κόστος εργασίας να αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω, παύει να ισχύει το κίνητρο για έξοδο από το ευρώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom