Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.384
Πόντοι
3.656
Άλλη  έννοια το υψηλό ρίσκο και άλλη  έννοια η υψηλή εγγενής μόχλευση.  ;)
ναι,ειναι σαν να εχεις λευχαιμια η μια εννοια,η καρκινο στο συκωτι η αλλη
εχουν μεγαλη διαφορα στο δια ταυτα... :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η γνωμη μου ειναι οτι οι τραπεζες θα επρεπε ναχουν διακριτους τιτλους,,μια τραπεζα που επενδυει σε παραγωγα κλπ προιντα ,να αναγραφει "επενδυτικη τυπου α" πχ,μια που ειναι εξω απο αυτα να γραφει κατι αλλο
κατι σαν τα αμοιβαια δηλ
οποτε ο καθεις να γνωριζει που ακουμπα,σε ποια πολιτικη τα χρηματα του
εγω πχ οτι εχω,τα εχω σε 2 αγγλικα ιδρυματα με την εγγυηση της αγγλιας,με επιτοκιο ανυπαρκτο,αλλα που δεν επενδυουν σχεδον σε τιποτα σχεδον εκτος απο ακινητα νομιζβ.παντως σιγουρα οχι σε αραγωγα κ μετοχες...

συνηθως έτσι είναι... Investment Banks... και οι περισσότερες έχουν έναν βραχίονα που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τέτοιου είδους συναλλαγές...

βέβαια ο βραχίονας αυτός είναι 100% θυγατρική... και τα λεφτά που διαχειρίζεται είναι της μητρικής (καταθέσεις που έχουν γίνει σε αυτήν) οι οποίες με την σειρά τους κατατίθενται στην επενδυτική ....

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.384
Πόντοι
3.656
συνηθως έτσι είναι... Investment Banks... και οι περισσότερες έχουν έναν βραχίονα που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τέτοιου είδους συναλλαγές...

βέβαια ο βραχίονας αυτός είναι 100% θυγατρική... και τα λεφτά που διαχειρίζεται είναι της μητρικής (καταθέσεις που έχουν γίνει σε αυτήν) οι οποίες με την σειρά τους κατατίθενται στην επενδυτική ....
ναι αυτο γινεται οποτε αθελα σου συμετεχεις στις μαλ..ιες του γκολντεν μπου,που φυσικα γνωριζει το ισκο της "επενδυσης",αλλα τα μπονους ειναι αμεσακαι το δελεαρ μεγαλο,,,, ;)
γι αυτο λεω,θα πρεπει οπως κ με τα αμοιβαια καποτε να ειναι ξεκαθαρο τι γινονται στο συνολο οι καταθεσεις τους...
και φυσικα η μοχλευση,δεν ξερω κατα ποσον ειναι κατι που θα πρεπει να συνεχιζει να γινεται αποδεκτο,μετα απο τοσες αλλεπαλληλες καταστροφικες αποτυχιες...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
η γνωμη μου ειναι οτι οι τραπεζες θα επρεπε ναχουν διακριτους τιτλους,,μια τραπεζα που επενδυει σε παραγωγα κλπ προιντα ,να αναγραφει "επενδυτικη τυπου α" πχ,μια που ειναι εξω απο αυτα να γραφει κατι αλλο
κατι σαν τα αμοιβαια δηλ
οποτε ο καθεις να γνωριζει που ακουμπα,σε ποια πολιτικη τα χρηματα του
εγω πχ οτι εχω,τα εχω σε 2 αγγλικα ιδρυματα με την εγγυηση της αγγλιας,με επιτοκιο ανυπαρκτο,αλλα που δεν επενδυουν σχεδον σε τιποτα σχεδον εκτος απο ακινητα νομιζβ.παντως σιγουρα οχι σε αραγωγα κ μετοχες...

στις επενδυτικές δεν μπορεί να περάσει την πόρτα κοινός καταθέτης....

στην Αγγλία οι καταθέσεις είναι εγγυημένες μέχρι του ποσού των 85.000 λιρών (περίπου 100.000 ευρώ)...

οι τράπεζες που λές είναι οι λεγόμενες building societies οι οποίες ξεκινήσανε τον προηγούμενο αιώνα σαν συνεταιριστικές στεγαστικές και τα τελευταία 20 χρόνια έχουν μπεί στον αμιγή τραπεζικό χώρο...  ;) σε αυτές μέχρι πρίν από 15 χρόνια ο καταθέτης ήταν και συνεταίρος με δικαίωμα ψήφου (ισχύει ακόμη για τους παλαιούς καταθέτες όπως εγώ που έχω έναν λογαριασμό από το 1986)

πάθανε μεγάλη πλάκα και αυτές με τα ακίνητα αλλά επειδή δεν είχαν επεκταθεί εκτός Αγγλίας ορθοποδήσανε (ορισμένες με ανακεφαλαιοποίηση και μετά πώληση ορισμένες με υποχρεωτική αύξηση κεφαλαίων, ορισμένες με υποχρεωτική συγχώνευση).... και δεν τους επιτρέπεται να επενδύουν σε προιόντα υψηλού ρίσκου ...

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Άλλη  έννοια το υψηλό ρίσκο και άλλη  έννοια η υψηλή εγγενής μόχλευση.  ;)

οχι, διαβασε το risk metrics που εβγαλε η JP Morgan ως συνεχεια του νομπελικου μοντελου Black–Scholes (που στην ουσια γεννησε τα παραγωγα) και θα καταλαβεις ποσο αρρηκτα συνδεδεμενη ειναι η εννοια της μοχλευσης με την εννοια του ρισκου (ακομα και με το ρισκο του αντισυμβαλλομενου σε καθε συμβολαιο που κανεις).

Για να φτασεις στο τι μοχλευση τρεχει μια clearing bank πρεπει μεσα σε μερικα εκατομμυρια συμβολαια παραγωγων που κανει καθε χρονο να βρεις ποια και σε τι εκταση χτυπανε τα ιδια κεφαλαια. Πραγμα αδυνατο οταν καθε συμβολαιο μπορει να διασταυρωνεται με αλλα 50, το καθενα με διαφορετικους αντισυμβαλλομενους.

10 χρονια αυτη τη δουλεια εκανα. Πιστεψε με, μπροστα στο θεμα παραγωγο ακομα και η κβαντικη μηχανικη ειναι απλη αλγεβρα Λυκειου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ναι αυτο γινεται οποτε αθελα σου συμετεχεις στις μαλ..ιες του γκολντεν μπου,που φυσικα γνωριζει το ισκο της "επενδυσης",αλλα τα μπονους ειναι αμεσακαι το δελεαρ μεγαλο,,,, ;)
γι αυτο λεω,θα πρεπει οπως κ με τα αμοιβαια καποτε να ειναι ξεκαθαρο τι γινονται στο συνολο οι καταθεσεις τους...
και φυσικα η μοχλευση,δεν ξερω κατα ποσον ειναι κατι που θα πρεπει να συνεχιζει να γινεται αποδεκτο,μετα απο τοσες αλλεπαλληλες καταστροφικες αποτυχιες...

υπάρχει και η λογική του "μόνος χόρευε και όσο θέλεις πήδα"... αλλά εκεί μην περιμένεις τεράστιες αποδόσεις (εκτός αν έχεις αρκετό χρήμα) και ορισμένες πόρτες δεν μπορείς να τις διαβείς (εκτός αν έχεις αρκετό χρήμα)...

η λογικές είναι απλές...

(1) ο έμπορος κερδίζει στην αγορά  ;)
(2) διαμοιρασμός του κινδύνου..για παράδειγμα αν έχεις 300.000 ευρώ σπάσε τα σε πακέτα των 60.000 ευρώ και τρία νομίσματα σε δύο τρείς χώρες
(3) αλληλοσυμπλήρωση .. όταν μπαίνεις κάπου με υψηλό ρίσκο δεν τα σπρώχνεις όλα αλλά τόσα έτσι αυτά που σου μένουν με ασφαλείς αποδόσεις να μπορούν σε ένα διάστημα τριετίας να σου καλύψουν χασούρα της τάξης του 75%
(4) no pain no gain
(5) και το κυριώτερο... όποιος ψάχνει τα πολλά χάνει και τα λίγα....

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.384
Πόντοι
3.656
10 χρονια αυτη τη δουλεια εκανα. Πιστεψε με, μπροστα στο θεμα παραγωγο ακομα και η κβαντικη μηχανικη ειναι απλη αλγεβρα Λυκειου.
για αυτο κ πρεπει να σταματησει αυτο το εργο ακομα κι αν μεινεις ανεργος
η τουλαχιστον να συνεχισει μονο με την συναινεση εκεινων που το πιστευουν,κι οχι να στηριζετε στην αγνοια των καταθετων
δεν ειπα ποτε να κλεισει το καζινο
απλα εγω δεν θελω ν απαιζω τα λεφτα μου,κ μαλιστα χωρις να διαλεγω τα νουμερα στην ρουλετα ο ιδιος... :grin: :grin:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.384
Πόντοι
3.656
υπάρχει και η λογική του "μόνος χόρευε και όσο θέλεις πήδα"... αλλά εκεί μην περιμένεις τεράστιες αποδόσεις (εκτός αν έχεις αρκετό χρήμα) και ορισμένες πόρτες δεν μπορείς να τις διαβείς (εκτός αν έχεις αρκετό χρήμα)...

η λογικές είναι απλές...

(1) ο έμπορος κερδίζει στην αγορά  ;)
(2) διαμοιρασμός του κινδύνου..για παράδειγμα αν έχεις 300.000 ευρώ σπάσε τα σε πακέτα των 60.000 ευρώ και τρία νομίσματα σε δύο τρείς χώρες
(3) αλληλοσυμπλήρωση .. όταν μπαίνεις κάπου με υψηλό ρίσκο δεν τα σπρώχνεις όλα αλλά τόσα έτσι αυτά που σου μένουν με ασφαλείς αποδόσεις να μπορούν σε ένα διάστημα τριετίας να σου καλύψουν χασούρα της τάξης του 75%
(4) no pain no gain
(5) και το κυριώτερο... όποιος ψάχνει τα πολλά χάνει και τα λίγα....
ειδικα με το τελευταιο συμφωνω απολυτα

στον τζογο,εχω κανει πισω απο την πλευρα οχι του πελατη,αλλα του παροχου,σε πολυ μικρο επειπεδο βεβαια
ακομα λοιπον κι αν ειδα καποιου; να πηραν πολλα κερδη απο τους παικτες η απολυτη πλειοψηφια βγαινιε χαμενη
ιδια ειναι η αποψη μου κ για ολα τα χχρηματηστηριακα προιοντα,θεμελιωμενη με καμμια 40μυρια το 99,σε bluechips βασικα,,(εδω γελανε)
οποτε εε[ειδη οπως λες no pain no gain,θελω οταν βαζω καπου τα οσα χρηματα βγαζω,να γνωριζω οτι δεν στοιχηματιζονται στις ιδιοφυεις εμπνευσεις καποιυ βουτυροχλεχλε
οταν προτοδιαβασα μια αιρετικη αποψη,δεν θυμαμαι ποιος τοχε πει,ενας οικονομολογος αμερικανος,"το χρηματηστηριο ειναι οπλο μαζικης καταστροφης" ξεχασε να πει οτι το ιδιο ειναι πλεον κι οι τραπεζες σε χωρες οπως ελλαδα κυπρο κι οπου αλλου ,δεν υπαρχει νομος κι ελεγχος  κατ ουσιαν.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.749
Πόντοι
25.467
οχι, διαβασε το risk metrics που εβγαλε η JP Morgan ως συνεχεια του νομπελικου μοντελου Black–Scholes (που στην ουσια γεννησε τα παραγωγα) και θα καταλαβεις ποσο αρρικτα συνδεδεμενη ειναι η εννοια της μοχλευσης με την εννοια του ρισκου (ακομα και με το ρισκο του αντισυμβαλλομενου σε καθε συμβολαιο που κανεις).

Για να φτασεις στο τι μοχλευση τρεχει μια clearing bank πρεπει μεσα σε μερικα εκατομμυρια συμβολαια παραγωγων που κανει καθε χρονο να βρεις ποια και σε τι εκταση χτυπανε τα ιδια κεφαλαια. Πραγμα αδυνατο οταν καθε συμβολαιο μπορει να διασταυρωνεται με αλλα 50, το καθενα με διαφορετικους αντισυμβαλλομενους.

Για να μην μακρυγορούμε αγαπητέ, το θέμα είναι ότι σε μια "ομαλή" περίοδο ορισμένες τράπεζες αναλαμβάνουν υψηλούς κινδύνους  προκειμένου  παράγουν σημαντικά κέρδη. Άλλες πάλι αναλαμβάνουν κινδύνους των οποίων το ρίσκο (δεδομένης της οικονομικής σταθερότητας)  δεν φαίνεται υψηλό. Και στις μέν και στις δε, στη βάση αυτού του σχήματος είναι η υψηλή μόχλευση, δηλαδή η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος με σχετικά λίγα ίδια κεφάλαια. Αυτό, όσο τα πράγματα πάνε καλά δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Και τα πράγματα δεν νομίζω ότι πάνε και τόσο καλά τώρα τελευταία...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.384
Πόντοι
3.656
Για να μην μακρυγορούμε αγαπητέ, το θέμα είναι ότι σε μια "ομαλή" περίοδο ορισμένες τράπεζες αναλαμβάνουν υψηλούς κινδύνους  προκειμένου  παράγουν σημαντικά κέρδη. Άλλες πάλι αναλαμβάνουν κινδύνους των οποίων το ρίσκο (δεδομένης της οικονομικής σταθερότητας)  δεν φαίνεται υψηλό. Και στις μέν και στις δε στη βάση αυτού του σχήματος είναι η υψηλή μόχλευση, δηλαδή η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος με σχετικά λίγα ίδια κεφάλαια. Αυτό, όσο τα πράγματα πάνε καλά δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Και τα πράγματα δεν νομίζω ότι πάνε και τόσο καλά τώρα τελευταία...
μα θα πανε καλα στο αμεσο μελλον,ετσι καταλαβα απο τις τηλεορασεις
πιστευεις οτι υπαρχει λογος να ανυσηχουμε?
η απλα κινδυνολογεις αγαπητε κ πας να μας διασπειρεις πανικο για ν απληξεις το συστημα?? :tickedoff:

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Για να μην μακρυγορούμε αγαπητέ, το θέμα είναι ότι σε μια "ομαλή" περίοδο ορισμένες τράπεζες αναλαμβάνουν υψηλούς κινδύνους  προκειμένου  παράγουν σημαντικά κέρδη. Άλλες πάλι αναλαμβάνουν κινδύνους των οποίων το ρίσκο (δεδομένης της οικονομικής σταθερότητας)  δεν φαίνεται υψηλό. Και στις μέν και στις δε, στη βάση αυτού του σχήματος είναι η υψηλή μόχλευση, δηλαδή η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος με σχετικά λίγα ίδια κεφάλαια. Αυτό, όσο τα πράγματα πάνε καλά δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα. Και τα πράγματα δεν νομίζω ότι πάνε και τόσο καλά τώρα τελευταία...

και οι πιστωτικες στο πορτοφολι σου (και μου) μοχλευση ειναι. Και τα μισα revolver δανεια που περνουν οι επιχειρησεις για κεφαλαια κινησης. Το αν το χρηματοοικομικο συστημα θα πρεπει να τρεχει μοχλευση η αν με καθε τυπο που δε πληρωνει τη πιστωτικη του η το δανειο του θα πρεπει να σου κουρευει εσενα τις καταθεσεις (Ναι το κανω ακραιο για λογους απλοτητας) για να ειναι παντα zero sum ειναι θεμα θεωρητικης συζητησης. Δεν εχει καμια σχεση με τα παραγωγα, αυτα ειναι αλλο θεμα δεν ειναι το απλοικο που πετανε οι ασχετοι τυπου θεοι σωστε μας 600 τρις σε παραγωγα στηριζονται πανω σε 600 δις assets, θα μας πεσει ο ουρανος στο κεφαλι με 1000x παγκοσμια μοχλευση.

υγ η πηγη του προβληματος δεν ειναι η μοχλευση, ειναι οτι οι τραπεζες επενδυτικες η μη εξ ορισμου παντα καταληγουν να "πουλανε" μεταβλητοτητα (τα χαρτοφυλακια τους ειναι short volatily που λενε και στο χωριο μου).

Επισκέπτης
για να τελειώσουμε με το παραμύθι περί άρχουσας τάξης...

άρχουσα τάξη είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν διασφαλίσει τα προς το εύ (με την σωστή σημασία της έννοιας) ζείν με τρόπο ώστε ότι και να γίνει να συνεχίσουν να διατηρούν τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει...

κάτω από αυτό το πρίσμα στην άρχουσα τάξη ανήκει όποιος έχει διασφαλίσει με κάποιον τρόπο αυτάρκεια σε αυτά που είναι απαραίτητα για να διατηρήσει το επίπεδο ζωής το οποίο έχει επιλέξει ...

για παράδειγμα ένας αγρότης ο οποίος παράγει την τροφή του, την ενέργεια για την κίνηση των μηχανημάτων του, φωτισμό και θέρμανση του σπιτιού του όπως επίσης διαθέτει και περίσσευμα παραγωγής για να το ανταλλάξει με ότι δεν μπορεί να παράγει ανήκει στην άρχουσα τάξη...

τα άλλα είναι παπαριές...

Και δε μου λες? Αν αυτή είναι η άρχουσα τάξη, τότε η τάξη που άρχει πως λέγεται??

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Και δε μου λες? Αν αυτή είναι η άρχουσα τάξη, τότε η τάξη που άρχει πως λέγεται??

sorry αλλά ξέχασα να συμπληρώσω το εξής...

αυτή είναι η άρχουσα τάξη την οποία έχουν βάλει στο μάτι οι αναρχοάπλυτοι...

Επισκέπτης
Κατ'αρχην εχασα το επικο αυτο ποστ και λυπαμαι,δευτερον παρατηρω(τωρα που δεν γελαω με τις τραβαροπαπαρολογιες)οτι στα χαρακτηριστικα της κατα τραμου αρχουσας ταξης χωρανε ΑΝΕΤΑ οι μαφιοζοι...
άρχουσα τάξη είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν διασφαλίσει τα προς το εύ (με την σωστή σημασία της έννοιας) ζείν με τρόπο ώστε ότι και να γίνει να συνεχίσουν να διατηρούν τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει...

κάτω από αυτό το πρίσμα στην άρχουσα τάξη ανήκει όποιος έχει διασφαλίσει με κάποιον τρόπο αυτάρκεια σε αυτά που είναι απαραίτητα για να διατηρήσει το επίπεδο ζωής το οποίο έχει επιλέξει ...

Επισκέπτης
sorry αλλά ξέχασα να συμπληρώσω το εξής...

αυτή είναι η άρχουσα τάξη την οποία έχουν βάλει στο μάτι οι αναρχοάπλυτοι...

Mάλλον είναι η τάξη η οποία πολύ θα ήθελε να είναι άρχουσα.
Και είναι αυτή η τάξη την οποία η πραγματική άρχουσα προμηθεύει με χαπάκια ψευδαισθήσεων, ώστε να πιστεύει πως είναι κι αυτή άρχουσα.
Είναι επίσης η τάξη η οποία πολύ θα ήθελε να  είναι στόχος των αναρχοάπλυτων, γι' αυτό μπαίνει μπροστά από την πραγματική λειτουργώντας ως ασπίδα. Αποτέλεσμα της επίδρασης των χαπιών κι αυτό.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Κατ'αρχην εχασα το επικο αυτο ποστ και λυπαμαι,δευτερον παρατηρω(τωρα που δεν γελαω με τις τραβαροπαπαρολογιες)οτι στα χαρακτηριστικα της κατα τραμου αρχουσας ταξης χωρανε ΑΝΕΤΑ οι μαφιοζοι...

Όπως το περιγράφει και από αυτά που ποστάρεις, σαφώς και χωρούν.

Τί απαγορεύει σε κάποιον που έχει πάρα πολλά χρήματα να άρχει; Άσχετο το πως τα έβγαλε.

Μας νοιάζει εάν άρχει προκειμένου να ενταχθει.

Επισκέπτης

Τί απαγορεύει σε κάποιον που έχει πάρα πολλά χρήματα να άρχει; Άσχετο το πως τα έβγαλε.

Επιτέλους ένα σωστό αβατάρι σύντροφε..

Επισκέπτης

Τι πα να πει απο αυτα που ποσταρω?

Το ποστ με τις αμπελοφιλοσοφιες του τραμου ειναι και λινκ,δειξε μου λοιπον εαν εκανα καπου λαθος.

Μετα σπασε φραγκοδιφραγκα τα καλιαρντα που εγραψες και τα ξαναλεμε.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Επιτέλους ένα σωστό αβατάρι σύντροφε..

Το αναγνώρισες με τη μία, ε;  :birdman:

Πιθανότατα να το δω τον Ιούνιο. Παίζει να τρέξω σε μια ορεινή διαδρομή κι επειδή είναι ξεθεωτική ελπίζω να το βλέπω, να εκνευρίζομαι και να τα δίνω όλα.

ΥΓ: Εναλλακτικά θα μπορούσα να βάλω ένα ποτ πουρί από Sabbath, Metallica, Maiden, Rainbow, ACDC σε ακουστικά να παίζει

Επισκέπτης
Πιθανότατα να το δω τον Ιούνιο. Παίζει να τρέξω σε μια ορεινή διαδρομή κι επειδή είναι ξεθεωτική ελπίζω να το βλέπω, να εκνευρίζομαι και να τα δίνω όλα.
Πως γινεται να τρεχεις,ανωμαλο κιολας,και να βλεπεις ταυτοχρονα το μνημειο στο Φενεο?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom