Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.477
Πόντοι
2.606
Για οσο δεν υπαρχει οριτζιναλ λαικο κινημα ετοιμο να σηκωσει πολιτικα ΟΛΟ το βαρος τετοιων αποφασεων οι φιλοι του Μπαμπη θα παιζουν χωρις αντιπαλο...αντε στο τσακιρ κεφι να φτιαξουν εναν αντιπαλο μαιμου για να του ριξουν κανα 25-0 στην προπονηση...
.....ΑΚΡΙΒΩΣ....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Για οσο δεν υπαρχει οριτζιναλ λαικο κινημα ετοιμο να σηκωσει πολιτικα ΟΛΟ το βαρος τετοιων αποφασεων οι φιλοι του Μπαμπη θα παιζουν χωρις αντιπαλο...αντε στο τσακιρ κεφι να φτιαξουν εναν αντιπαλο μαιμου για να του ριξουν κανα 25-0 στην προπονηση...

υπάρχουν μόνο οι ορίτζιναλ της ΑΕΚ...

κάπως έτσι φαντάζεσαι τα "λαικά" κινήματα...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656
ααα ναι και σύνταξη θα πάρω από το ΤΣΜΕΔΕ και όχι από το ΙΚΑ... και φυσικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στις οποίες ρίχνω λεφτά εδώ και πολλά χρόνια (και φυσικά όχι στις παπαριές του Ψωμιάδη στις οποίες σπεύσανε πάρα πολλοί επειδή είχε 1% παραπάνω θεωρητική απόδοση να τα σπρώξουνε)...
σε ποσα χρονια α βγεις στην συνταξη φιλτατε?
ετσι για να δω,αν το προαισθημα που εχω με τις "πυραμιδες" των ιδιωτικων ασφαλειων,αν θα μπορεσυν να πληρωνουν οσα εταξαν σε ενα υφεσιακο περιβαλλον,,
νομιζω αδικως κακισες τον ψωμιαδη  ;) ;) ;)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.477
Πόντοι
2.606
μάλιστα..

κατα τα άλλα "η κορυφαία στιγμή του εργατικού κινήματος" μην χέσω μέσα...

και φυσικά ο πόντικας ώς συνεπής γκεμπελίσκος αντιπαρέρχεται το γεγονός ότι το ΙΚΑ είχε ουσιαστικά χρεωκοπήσει επί Αντρέα

αυτά και άλλα πολλά...
........ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και αν εχουν κατακτηθει δικαιωματα(οχι χαριστει)με αγωνες και αιμα????που θα δουλευε ακομα με λαιμαρια και μπαλα σιδερενια στο ποδι ,με παχουλο τυπο να του βαραει τυμπανο στον ρυθμο,ηλιο με ηλιο!!!!ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΟΥ...και σου απανταει με αντρεα  :2funny: :2funny: .....ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ παντως....Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.704
Πόντοι
6.515
ααα ναι και σύνταξη θα πάρω από το ΤΣΜΕΔΕ και όχι από το ΙΚΑ... και φυσικά από αυτά και άλλα πολλά...

εβγαλε ανακοινωση ο γιγαντας Σπριντζης του ΤΕΕ. Αρχιζει αγωνας. Εβαλαν στους νεους ημιαπασχολουμενους ή ανεργους μηχανικους εισφορες 600€/μηνα. :jerking: Ολοι μιλουν για σταση πληρωμων

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
σε ποσα χρονια α βγεις στην συνταξη φιλτατε?
ετσι για να δω,αν το προαισθημα που εχω με τις "πυραμιδες" των ιδιωτικων ασφαλειων,αν θα μπορεσυν να πληρωνουν οσα εταξαν σε ενα υφεσιακο περιβαλλον,,
νομιζω αδικως κακισες τον ψωμιαδη  ;) ;) ;)

έχω ήδη εισπράξει τα πρώτα στα 55... στα 58 (σε ενάμιση χρόνο) εισπράττω δεύτερη δόση, στα 61 τρίτη δόση στα 63 τρίτη δόση και στα 65 τέταρτη...

κάθε δόση από δύο τουλάχιστον διαφορετικές ασφαλιστικές και φυσικά από αμιγή αποταμιευτικά προγράμματα και όχι unit linked...  ;) ...

αναμένω τις αποδόσεις σύμφωνα με το εγγυημένο μαθηματικό επιτόκιο... τίποτε παραπάνω... 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
εβγαλε ανακοινωση ο γιγαντας Σπριντζης του ΤΕΕ. Αρχιζει αγωνας. Εβαλαν στους νεους ημιαπασχολουμενους ή ανεργους μηχανικους εισφορες 600€/μηνα. :jerking: Ολοι μιλουν για σταση πληρωμων

σιγά τα νέα... ο μηχανικός δεν νοείται ποτέ άνεργος (όπως και ο δικηγόρος)...

εφόσον θέλει να έχει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και το δικαίωμα υπογραφής θα πρέπει να είναι μέλος του ΤΕΕ και για να είναι μέλος του ΤΕΕ θα πρέπει να καταβάλλει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656
έχω ήδη εισπράξει τα πρώτα στα 55... στα 58 (σε ενάμιση χρόνο) εισπράττω δεύτερη δόση, στα 61 τρίτη δόση στα 63 τρίτη δόση και στα 65 τέταρτη...

κάθε δόση από δύο τουλάχιστον διαφορετικές ασφαλιστικές και φυσικά από αμιγή αποταμιευτικά προγράμματα και όχι unit linked...  ;) ...

αναμένω τις αποδόσεις σύμφωνα με το εγγυημένο μαθηματικό επιτόκιο... τίποτε παραπάνω... 
οποτε δεν ειχες κανει συνταξιοδοτικο....επενδυτικο ηταν με μανδυα ασφαλιστικου?οι δοσεις σταματουν δηλαδη σε10χρονια
για να δουμε λοιπον τα αμεσα σε εναμισυ χρονο εστω..ο χρονος μεχρι τοτε ειναι τεραστιας δυναμικης κι εξελιξεων κατα την ταπεινη μου γνωμη
βεβαια ,επανερχομαι
εγω αναφερομουν σε ιδιωτικα συνταξιοδοτικα,οπου διδεται απο τα 67 κ μετα μια μονιμη συνταξη,οσον διαστημα ζει ο πελατης(κι αυτοι παρακαλουν να πεθανει) :grin: :grin: :grin:
αυτα δεν νομιζω οτι ειναι πλεον ρεαλιστικο να περιμενει καποιος να τα εισπρατει στο απωτερο μελλον,σε χωρες ευρωζωνης αλλα κ γενικοτερα με ελαχιστες εξαιρεσεις,5-6 χωρες,και αν..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
οποτε δεν ειχες κανει συνταξιοδοτικο....επενδυτικο ηταν με μανδυα ασφαλιστικου?οι δοσεις σταματουν δηλαδη σε10χρονια
για να δουμε λοιπον τα αμεσα σε εναμισυ χρονο εστω..ο χρονος μεχρι τοτε ειναι τεραστιας δυναμικης κι εξελιξεων κατα την ταπεινη μου γνωμη
βεβαια ,επανερχομαι
εγω αναφερομουν σε ιδιωτικα συνταξιοδοτικα,οπου διδεται απο τα 67 κ μετα μια μονιμη συνταξη,οσον διαστημα ζει ο πελατης(κι αυτοι παρακαλουν να πεθανει) :grin: :grin: :grin:
αυτα δεν νομιζω οτι ειναι πλεον ρεαλιστικο να περιμενει καποιος να τα εισπρατει στο απωτερο μελλον,σε χωρες ευρωζωνης αλλα κ γενικοτερα με ελαχιστες εξαιρεσεις,5-6 χωρες,και αν..

Δηλαδη μας λεει πιπες ο δημοσιος?  :P

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656
σιγά τα νέα... ο μηχανικός δεν νοείται ποτέ άνεργος (όπως και ο δικηγόρος)...

εφόσον θέλει να έχει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και το δικαίωμα υπογραφής θα πρέπει να είναι μέλος του ΤΕΕ και για να είναι μέλος του ΤΕΕ θα πρέπει να καταβάλλει εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ...
σωστα
αν πας  ομως και πιεις καφε καπου κ σε χρεωσουν 30ε τον καφε,και σου πουν "ηπιες καφε κυριε πρεπει να τον πληρωσεις",θα ειναι αιτιολογημενη η τιμη?
θελω ν απω ,οπως κ με τα διοδια,το θεμα δεν εχει μονο την παραμετρο την ποιοτικη,αλλα ειναι αμεσα συνδεδεμενο και με την πσοτικη
αλλο 60ε κι αλλο600ε,γιατι τοτε οχι κ 1200ε??
:helpplea:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
βεβαια ,επανερχομαι

έχω την δυνατότητα να τα εισπράττω στην μορφή συντάξεως για όσο διάστημα ζω από την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου.. αλλά γενικά δεν συμφέρει... συμφέρει να πάρεις lump sum και να κάνεις άλλου είδους διαχείριση (ακόμη και ένα ποσό να το ρίξεις σε ασφαλιστικό συμβόλαιο με κοντινή λήξη  ;))

ας πούμε από αυτό που έληξε στα 55 μου θα μπορούσα να εισπραττω 380 ευρώ τον μήνα για όλο τον υπόλοιπο βίο μου.. προτίμησα να το πάρω cash (80.000)... το ίδιο θα κάνω και με τα επόμενα...  ;)

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656
Δηλαδη μας λεει πιπες ο δημοσιος?  :P
δεν το συνελαβα,παντως δεν εννοω οτι ο τραμουντανα λεει πιπες,αν εννοεις αυτο
απλα λεω οτι τετοια προγραματα εχουν μανδυα συνταξιοδοτικου για πολλους λογους,ενω ειναι κατα βαση επενδυτικα

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656
ας πούμε από αυτό που έληξε στα 55 μου θα μπορούσα να εισπραττω 380 ευρώ τον μήνα για όλο τον υπόλοιπο βίο μου.. προτίμησα να το πάρω cash (80.000)... το ίδιο θα κάνω και με τα επόμενα...  ;)
αν ειμουν στην θεση σου,και γινοταν,θα εξαργυρωνα αμεσα ολο το συμβολαιο,η τουλαχιστον μεχρι εκεινο το σημειο που τα πεναλτις δεν ειναι εξοντωτικα,ο λογος απλος
δεν πιστευω καθολου στην αντοχη των ασφαλιστικων στα επερχομενα μεγα-μποφορ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
αν ειμουν στην θεση σου,και γινοταν,θα εξαργυρωνα αμεσα ολο το συμβολαιο,η τουλαχιστον μεχρι εκεινο το σημειο που τα πεναλτις δεν ειναι εξοντωτικα,ο λογος απλος
δεν πιστευω καθολου στην αντοχη των ασφαλιστικων στα επερχομενα μεγα-μποφορ...

το σκέφτομαι σοβαρά να κλείσω αυτό που είναι στα 65 όταν συμπληρώσω τα 58 μου...  ;)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
σωστα
αν πας  ομως και πιεις καφε καπου κ σε χρεωσουν 30ε τον καφε,και σου πουν "ηπιες καφε κυριε πρεπει να τον πληρωσεις",θα ειναι αιτιολογημενη η τιμη?
θελω ν απω ,οπως κ με τα διοδια,το θεμα δεν εχει μονο την παραμετρο την ποιοτικη,αλλα ειναι αμεσα συνδεδεμενο και με την πσοτικη
αλλο 60ε κι αλλο600ε,γιατι τοτε οχι κ 1200ε??
:helpplea:

γιατί κάποια στιγμή το ασφαλιστικό κόστος δεν μπορεί να στηρίζεται σε υποχρεωτικές εισφορές τρίτων (πχ εισφορα υπέρ ΤΣΜΕΔΕ στις άδειες οικοδομής, εισφορές υπέρ ΤΣΜΕΔΕ σε όλα τα δημόσια έργα, στο κτηματολόγιο κλπ κλπ κλπ κλπ)...

το ασφαλιστικό κόστος πρέπει να το επωμίζεται ο ασφαλισμένος (εφόσον είναι ελεύθερος επαγγελματίας) ή ο ασφαλισμένςο και ο εργοδότης (εφόσον είναι μισθωτός)...

τα περί κοινωνικού πόρου είναι παπαριές (αγγελιόσημα, τέλη υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, τέλη υπερ Ταμείου Νομικών, ΟΓΑ κλπ κλπ κλπ κλπ)...

κάποια στιγμή θα πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο θα έχει μια κατ ελάχιστον ανταποδοτικότητα...

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Σαφώς.

Κατηγορείται όμως και για "υψηλότατη μόχλευση".

δεν μπορεις, ουτε μαθηματικα ουτε πρακτικα ουτε λογιστικα να κατηγορησεις clearing bank για υψηλη μοχλευση. Σε ενα ποσοστο που προσεγγιζει το 95% ειναι αδυνατο ακομα και για το εσωτερικο risk management που εχει προσβαση σε ολες τις θεσεις να ξεκαθαρισει ποιες τρεχουν ρισκο και ποιες ειναι ουδετερες.

.......Α. + Β. στο τερμα απλο=δημιουργικη λογιστικη τραπεζων.....

Καμια σχεση. Απλα η λογιστικη δεν μπορει να απεικονισει ρεαλιστικα το 80% των παραγωγων που κανει μια clearing bank. Στην Ελλαδα (και στην Κυπρο) καμια Τραπεζα (εκτος της ΤΤΕ για ενα μικρο διαστημα) δεν εχει τρεξει βιβλιο παραγωγων ουτε για μια μερα. Και σκασανε μια χαρα ευκολακι οι Κυπριακες τραπεζες.

Το θεμα ειναι αν θα μπει μπροστα η Αμερικη να βαλει περιορισμους με νομο στο τι παραγωγο μπορει να γραψει μια τραπεζα η οχι. Λογιστικα μη ψαχνεις ακρη, δε θα βρεις ουτε σε 400 χρονια.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656
δεν μπορεις, ουτε μαθηματικα ουτε πρακτικα ουτε λογιστικα να κατηγορησεις clearing bank για υψηλη μοχλευση. Σε ενα ποσοστο που προσεγγιζει το 95% ειναι αδυνατο ακομα και για το εσωτερικο risk management που εχει προσβαση σε ολες τις θεσεις να ξεκαθαρισει ποιες τρεχουν ρισκο και ποιες ειναι ουδετερες.

Καμια σχεση. Απλα η λογιστικη δεν μπορει να απεικονισει ρεαλιστικα το 80% των παραγωγων που κανει μια clearing bank. Στην Ελλαδα (και στην Κυπρο) καμια Τραπεζα (εκτος της ΤΤΕ για ενα μικρο διαστημα) δεν εχει τρεξει βιβλιο παραγωγων ουτε για μια μερα. Και σκασανε μια χαρα ευκολακι οι Κυπριακες τραπεζες.

Το θεμα ειναι αν θα μπει μπροστα η Αμερικη να βαλει περιορισμους με νομο στο τι παραγωγο μπορει να γραψει μια τραπεζα η οχι. Λογιστικα μη ψαχνεις ακρη, δε θα βρεις ουτε σε 400 χρονια.
καλα τωρα μιλατε σοβαρα οτι δεν ξερετε τι εγινε στην κυπρο?και ψαχνετε να βρειτε αιτιολογησεις?
απλουστατα εφαγαν τα χρηματα απο τους καταθετες και  σε θαλασοδανεια,αλλα κ με το ετσι θελω,με "αποροφηση" σε οοφσορ λογαριασμους,οι ιδιοι οι τραπεζιτες,εννοειται με την αμειβομενη προστασια των πολιτικων τους ηγεσιων
ουτε μοχλευσεις ουτε τιποτα
εξαφανισαν μια τεραστια καταθετικη βαση χωρις παραστατικα κατ ουσια...
ειναι ξεκαθαρη περιπτωση κλοπης καταθεσεων κι οχι κακοδιαχειρησης
γι αυτο κ προσπαθουν να τα κουκουλωσουν μεσω της δηθεν χρωκοπιας ....
ουτε 3,5δις διαθεσιμα δεν ειχαν...τα φαγανεν ουλα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ετσι ακριβώς... θα πρέπει να βάλεις έναν στρατό από ελεγκτές με ειδίκευση στα παράγωγα να εκτιμούν το ρίσκο κάθε θέσης που έχει πάρει η τράπεζα τόσο ανεξάρτητα όσο και σε συνδυασμό με τις άλλες θέσεις (πχ μια θέση σε δολλάρια έχει πχ 100 ρίσκο, μια θέση σε ευρώ 110 αλλά αν πέσει έξω το δολλάριο τότε το ρίσκο του ευρώ γίνεται -120 και πάει λέγοντας)....

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
13.104
Πόντοι
3.656

ετσι ακριβώς... θα πρέπει να βάλεις έναν στρατό από ελεγκτές με ειδίκευση στα παράγωγα να εκτιμούν το ρίσκο κάθε θέσης που έχει πάρει η τράπεζα τόσο ανεξάρτητα όσο και σε συνδυασμό με τις άλλες θέσεις (πχ μια θέση σε δολλάρια έχει πχ 100 ρίσκο, μια θέση σε ευρώ 110 αλλά αν πέσει έξω το δολλάριο τότε το ρίσκο του ευρώ γίνεται -120 και πάει λέγοντας)....
η γνωμη μου ειναι οτι οι τραπεζες θα επρεπε ναχουν διακριτους τιτλους,,μια τραπεζα που επενδυει σε παραγωγα κλπ προιντα ,να αναγραφει "επενδυτικη τυπου α" πχ,μια που ειναι εξω απο αυτα να γραφει κατι αλλο
κατι σαν τα αμοιβαια δηλ
οποτε ο καθεις να γνωριζει που ακουμπα,σε ποια πολιτικη τα χρηματα του
εγω πχ οτι εχω,τα εχω σε 2 αγγλικα ιδρυματα με την εγγυηση της αγγλιας,με επιτοκιο ανυπαρκτο,αλλα που δεν επενδυουν σχεδον σε τιποτα σχεδον εκτος απο ακινητα νομιζβ.παντως σιγουρα οχι σε αραγωγα κ μετοχες...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.262
Πόντοι
25.467

Άλλη  έννοια το υψηλό ρίσκο και άλλη  έννοια η υψηλή εγγενής μόχλευση.  ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom