Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
....Η πλακα ξερεις ποια ειναι?ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ...ΕΚΕΙ αρχιζει το μεγαλο δραμα της πλανης τους!

για να τελειώσουμε με το παραμύθι περί άρχουσας τάξης...

άρχουσα τάξη είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν διασφαλίσει τα προς το εύ (με την σωστή σημασία της έννοιας) ζείν με τρόπο ώστε ότι και να γίνει να συνεχίσουν να διατηρούν τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει...

κάτω από αυτό το πρίσμα στην άρχουσα τάξη ανήκει όποιος έχει διασφαλίσει με κάποιον τρόπο αυτάρκεια σε αυτά που είναι απαραίτητα για να διατηρήσει το επίπεδο ζωής το οποίο έχει επιλέξει ...

για παράδειγμα ένας αγρότης ο οποίος παράγει την τροφή του, την ενέργεια για την κίνηση των μηχανημάτων του, φωτισμό και θέρμανση του σπιτιού του όπως επίσης διαθέτει και περίσσευμα παραγωγής για να το ανταλλάξει με ότι δεν μπορεί να παράγει ανήκει στην άρχουσα τάξη...

τα άλλα είναι παπαριές...

Επισκέπτης
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ετσι ετσι...
Θα βγει ο συριζα κουφαλες η ακομα καλυτερα το ΚΚΕ και θα τα κανει πουτανα ολα.....
ΤΡΕΧΤΕ ΚΡΥΦΤΗΤΕ   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Μην φας! Εχουμε γλαροσουπα! Το ΚΚΕ γυριζει στα ποσοστα που επρεπε να του αναλογουσαν εδω και χρονια και κατι σκουπιδια σαν και εσας ερχεται να τα πατησει η μποτα της Χρυσης Αυγης  :2funny:

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.111
Πόντοι
6.515
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
ετσι ετσι...
Θα βγει ο συριζα κουφαλες η ακομα καλυτερα το ΚΚΕ και θα τα κανει πουτανα ολα.....
ΤΡΕΧΤΕ ΚΡΥΦΤΗΤΕ   :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

και χρυση αυγη τυπε. Αμα συνεχισει το κατουρημα πχ στον ant1 θα σκεφτω να τους ψηφισω :rockon:

C4mper

Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2012
Like
0
Πόντοι
16
........ΚΑΙ μια και εγραψα για δεξιοστροφη μαλακια .....αυτο το πηρε το ματι σου ?

.......Η λέξη ''πρωτοφανείς'' είναι ελάχιστη για να περιγράψει τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank.

Τρεις πρώην, πλέον, υπάλληλοι της κατήγγειλαν πριν από 2,5 χρόνια την Deutsche Bank πως εξαφάνισε με λογιστικά μαγειρέματα ζημίες 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέκυψαν από γιγαντιαίο τζογάρισμα της Deutsche Bank σε παράγωγα αξίας, κρατηθείτε, 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Το κόλπο μάλιστα έγινε μεσούσης της κρίσης στις αγορές, δηλαδή από το 2007 εως το 2009.

Ουσιαστικά φέρεται η Deutsche Bank να απέκρυψε τις ζημίες των 12 δις για να μην τρομοκρατηθούν και φύγουν οι επενδυτές της που είχαν μπει σε παράγωγα αξίας 130 δις.

....η εισαι απασχολημενος να ψαχνεις περιπτωσεις ,που κανα λιμα αρπαξε κανα χοιρομερι απο την υπηρεσια που τον εχωσε ο πολιτικος του χωριου του? και δεν ασχολεισαι με μικροποσα!

μαλακιες

α) δεν εκρυψε "ζημιες", αυτο που λενε ειναι οτι εμφανiσε ασφαλισμενα συμβολαια της Berkshire Hathaway (της εταιρειας του Buffet) για να ισοσκελησει θεσεις στα χαρτια (paper losses). To SEC παντως δε βρηκε τιποτα στραβο

β) τα 130 δις παραγωγα σε clearing bank δεν ειναι τιποτα. Για να στο εξηγησω στο τερμα απλο, αν εγω εχω ενα συμβολαιο με σενα να σου πουλησω 1 εκατομμυριο ευρω και να αγορασω δολλαρια και ενα συμβολαιο με τον Τραμουντανα να αγορασω 1 εκατομμυριο ευρω και να του πουλησω δολλαρια λογιστικα εχω θεσεις 2 εκατομμυριων ευρω, πρακτικα ομως εχω μηδενικη θεση αφου το ενα συμβολαιο "ακυρωνει" το αλλο

γ) αυτο για το οποιο κατηγορουν την DB ξερεις πιο ειναι? Οτι τα εκανε αυτα για να μην υποχρεωθει να παρει κρατικη βοηθεια

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
Μην φας! Εχουμε γλαροσουπα! Το ΚΚΕ γυριζει στα ποσοστα που επρεπε να του αναλογουσαν εδω και χρονια και κατι σκουπιδια σαν και εσας ερχεται να τα πατησει η μποτα της Χρυσης Αυγης  :2funny:

ααααααχαχαχααχχαχχαχαχα 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
μαλακιες

α) δεν εκρυψε "ζημιες", αυτο που λενε ειναι οτι εμφανiσε ασφαλισμενα συμβολαια της Berkshire Hathaway (της εταιρειας του Buffet) για να ισοσκελησει θεσεις στα χαρτια (paper losses). To SEC παντως δε βρηκε τιποτα στραβο

β) τα 130 δις παραγωγα σε clearing bank δεν ειναι τιποτα. Για να στο εξηγησω στο τερμα απλο, αν εγω εχω ενα συμβολαιο με σενα να σου πουλησω 1 εκατομμυριο ευρω και να αγορασω δολλαρια και ενα συμβολαιο με τον Τραμουντανα να αγορασω 1 εκατομμυριο ευρω και να του πουλησω δολλαρια λογιστικα εχω θεσεις 2 εκατομμυριων ευρω, πρακτικα ομως εχω μηδενικη θεση αφου το ενα συμβολαιο "ακυρωνει" το αλλο

γ) αυτο για το οποιο κατηγορουν την DB ξερεις πιο ειναι? Οτι τα εκανε αυτα για να μην υποχρεωθει να παρει κρατικη βοηθεια

Παίχτη εσύ προφανώς από οικονομικά ξέρεις πάρα πολλά και για ότι λες η άποψή σου έχει μια σημαντική βαρύτητα.

Αλλά προσπάθησε να τα λες λίγο πιο απλά, στο έχω ξαναπεί!

Εδώ μέσα τα 3/4 δεν ξέρουν τί σημαίνει "παράγωγο"!
Και αμφιβάλω αν ένα 10% μπορεί να δώσει έναν, περιγραφικό έστω, ορισμό του χιλιοχρησιμοποιημένου όρου "σπρεντ" χωρίς να τον γκουγκλάρει...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μαλακιες

γενικά ο συγκεκριμένος όλο μαλακίες γράφει και αναμασήματα από ηλίθια μπλόγκς...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.885
Πόντοι
25.467

Σαφώς.

Κατηγορείται όμως και για "υψηλότατη μόχλευση".

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.784
Πόντοι
1.206
γενικά ο συγκεκριμένος όλο μαλακίες γράφει και αναμασήματα από ηλίθια μπλόγκς...

Σωστά τα λες, αλλά έτσι όπως το έγραψες είναι σαν να αναφέρεσαι σ' αυτόν που παραθέτεις.
Τουλάχιστον να υπογράμιζες το "μαλακίες" στην παράθεση.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Για να μαθαίνεις και κάποια πράγματα ο Σίτιμπανκ είχε επίσης προβλέψει (και όχι μόνο μία φορά) έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ και το γεγονός το είχε τοποθετήσει με βεβαιότητα τον Ιανουάριο του 2013! Το είδες εσύ να γίνει;

Επίσης η Σίτιμπανγκ είναι σαφές πως "σορτάρει" την Ελλάδα (προσδοκά κέρδη από ενδεχόμενη της χρεοκοπεία) εδώ και πολύ καιρό, γι αυτό εξ άλλου και έχει κλείσει από το τέλος του προηγούμενου χρόνου τα μισά της υποκαταστήματα, μαζικά μάλιστα!

Τώρα το 13, το 14, το 15, "μαντέματα" είναι σε κάθε περίπτωση.
Ας έρθει τέλος πάντων κάποια φορά αυτή η συφοριασμένη η ανάπτυξη όσο γρηγορότερα μπορεί.

Εκτός βέβαια αν "κάποιοι" δεν το θέλουν αυτό, διότι ίσως έτσι δεν γίνει τελικά (γι ακόμα μια φορά!) η επανάσταση...
Μα ποιος σου είπε ότι συμφωνώ με την κωλοτράπεζα?
Για να μαθαίνεις κι εσύ κάποια πράγματα...θες να σου θυμίσω πότε λέγανε οι σωτήρες πολιτικοί μας ότι θα ξαναμπούμε στις αγορές...πότε θα έχουμε ανάπτυξη...πότε θα ξαναπαρθούν τα τελευταία μετρα....μέχρι πότε θα ισχύει το χαράτσι...ποτε...ποτε...
Εθνική ΄γιορτή πρέπει να την θεσπίσουμε την Πρωταπριλιά!

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.489
Πόντοι
2.606
μαλακιες

.......Α. + Β. στο τερμα απλο=δημιουργικη λογιστικη τραπεζων.....Η ιδια ακριβως που χρειαστηκε για να εισελθει η χωρα και να δεθει στο ευρω επι σημιτη...
Γ...εννοειται πως η ντοιτσε και τα "παιδια μαλαμα"(γκολντεν μποις) που εχει στο δυναμικο της,θα ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΥΠΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ....Μετα βεβαια παντα τα κοζια αλλαζουν,οι τραπεζες καταρρεουν ,τα παιδια μαλαμα ξαποσταινουν ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, γιατι οι τραπεζες ειναι θεμελιος λιθος της αναπτυξης και της οικονομιας και αλλες τετοιες "ιερες αγελαδεςμαλακιες"....ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΡΥ ΑΓΑΠΗΤΕ...και ο λογαριασμος στον μαλακα!
ΥΓ...Προφανως και δεν μπορω να μπω σε βαθος οικονομικης αναλυσης "παιδιου μαλαμα",αλλα ουτε και αυτοι μπορουνε απο οτι φαινεται(ποσοι αλλωστε ηξεραν τι περιλαμβανει ενα τοξικο δομημενο ομολογο της λημαν)....ΑΥΤΙΑ!

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.885
Πόντοι
25.467
so what?? εφόσον διαθέτει την δυνατότητα να καλύψει τα ανοίγματα της, που είναι το πρόβλημα ???

Με τις υπάρχουσες πολιτικές ισσοροπίες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα αν αυτές οι ισσοροπίες θα συνεχίσουν να υφίστανται.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
.......Α. + Β. στο τερμα απλο=δημιουργικη λογιστικη τραπεζων.....Η ιδια ακριβως που χρειαστηκε για να εισελθει η χωρα και να δεθει στο ευρω επι σημιτη...
Γ...εννοειται πως η ντοιτσε και τα "παιδια μαλαμα"(γκολντεν μποις) που εχει στο δυναμικο της,θα ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΥΠΟ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΑΡΜΕΓΟΥΝ....Μετα βεβαια παντα τα κοζια αλλαζουν,οι τραπεζες καταρρεουν ,τα παιδια μαλαμα ξαποσταινουν ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, γιατι οι τραπεζες ειναι θεμελιος λιθος της αναπτυξης και της οικονομιας και αλλες τετοιες "ιερες αγελαδεςμαλακιες"....ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΡΥ ΑΓΑΠΗΤΕ...και ο λογαριασμος στον μαλακα!
ΥΓ...Προφανως και δεν μπορω να μπω σε βαθος οικονομικης αναλυσης "παιδιου μαλαμα",αλλα ουτε και αυτοι μπορουνε απο οτι φαινεται(ποσοι αλλωστε ηξεραν τι περιλαμβανει ενα τοξικο δομημενο ομολογο της λημαν)....ΑΥΤΙΑ!

γιαυτό και η λύση που επιλέχθηκε στην Κύπρο είναι περισσότερο ορθολογική (αν μάλιστα περιελάμβανε και όλες τις καταθέσεις θα ήταν σωστότερη)...

δεν πλερώνει ο λαός το μάρμαρο αλλά οι άμμεσα εμπλεκόμενοι (μέτοχοι/προμηθευτές)...

ακόμη να το καταλάβεις ???? εντάξει απαιτεί και στοιχειώδη δείκτη νοημοσύνης αλλά δεν περίμενα να μην τον διαθέτεις...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Με τις υπάρχουσες πολιτικές ισσοροπίες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα αν αυτές οι ισσοροπίες θα συνεχίσουν να υφίστανται.

ωραία λοιπόν.. μέτοχοι(αφεντικά)/καταθέτες(προμηθευτές) ας πλερώσουν το μάρμαρο και ας μην μου ζαλίζουν περαιτέρω τους όρχεις .........

τίμια και καθαρά όπως θα συνέβαινε σε κάθε χρεωκοπία...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
642
Πόντοι
376
Το οριο αναληψεων στην Κυπρο ειναι στα 300? Διαβασα καλα?  :rolleyes:
Αρα εδω που ειναι 600, ειμαστε χλιδα. Ζωαρα!
Στουρναρα μην σταματας!  :rockon:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το οριο αναληψεων στην Κυπρο ειναι στα 300? Διαβασα καλα?  :rolleyes:
Αρα εδω που ειναι 600, ειμαστε χλιδα. Ζωαρα!
Στουρναρα μην σταματας!  :rockon:

πάλι μαλακίες γράφεις...

την Ελλάδα το όριο αναλήψεων είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ.... όπως και δεν υπάρχει κανένα όριο στην μεταφορά των κεφαλαίων

με την κάρτα (αναλόγως τον καταθέτη και την τράπεζα) είναι από 600-800 (και αυτό για προστασία του καταθέτη όπως ισχύει διεθνώς)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom