Kurtinaitis
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
εχω μια διαφορετική οπτική επί του θέματος και περιμένω να δω αν θα βγω αληθής...
όπως πιστεύω πως ο Τσίπρας θα έκανε/κάνει εάν βγει με τις παρούσες συνθήκες τα ίδια ακριβώς, έτσι πιστεύω πως οι Ιταλοί που περιμένουνε διαφορετική αντιμετώπιση πραγμάτων θα βρεθούν προ έκπληξης
Η Ιταλία είναι πολύ μακριά από αυτό που έχουμε δει στην Ελλάδα ακόμα. Παρότι το χρέος της είναι μεγαλύτερο και πιο προβληματικό.
Έχει δε τα ακριβώς ίδια στοιχεία πολιτικού σκανδάλου που έχουμε κι εμείς όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
Δύσκολα ο Ιταλός θα δεχτεί να αφήσει εσπρέσο και καλό ντύσιμο για να αντιταχθεί σε πολιτικές που θεωρεί λάθος και να δεχτεί να πεινάσει.
ξαναλέω...γνώμη μου και θα δούμε αν έχω δίκιο
πάντως εγώ ελεύθερη πτώση δεν βλέπω.
Τι ακριβώς συγκρίνεις αγαπητέ;
Θεωρείς ότι ο Ιταλός που δουλεύει στην Αλφα Ρομέο ή τη Φερράρι θα δεχθεί να τον πηγαίνουν στα τέσσερα οι γερμανοί όπως ο Ελληνας που δουλεύει στα Γκούντις και το Φλοκαφέ;
Εχεις συνειδητοποιήσει ποιές χώρες, με τι διαφορές παραγωγικές και τι πληθυσμό συγκρίνεις;
Εχεις καταλάβει ότι το μόνο σου κοινό στοιχείο με την Ιταλία είναι η Αδριατική θάλασσα;
Εχεις συνειδητοποιήσει ότι η Ιταλία εάν γυρίσει σε εθνικό νόμισμα μπορεί μέσα σε 2 χρόνια να έχει πλεόνασμα απο τις εξαγωγές σε ότι προιόν μπορείς να φανταστείς, απο μακαρόνια, κρασί, ρούχα, είδη μπάνιου και κολώνιες, μέχρι αυτοκίνητα, εργαλεία και ηλεκτρικά;
Εχεις ας πούμε ξεχάσει ποιάς εθνικότητας είναι η Φιατ, η πιρέλι;
Τέλος πάντων.
Ιδωμεν.