Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

  • Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

    Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

    Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

    Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

    Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

    Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

    Ψήφοι: 24 12,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Μηνύματα
2.551
Κριτικές
200
Like
1.203
Πόντοι
2.310
πιό χοντρά παιγνίδια



ποιός θυμάται ποιό VIP επισκέφτηκε την Κύπρο σε "ανύποπτο" χρόνο?


--------

μιλώντας για γκαζια....



---------


-----------




--------

φουσκώνει το ευρώ και κάποιοι αδειάζουν.
είμαι περίεργος πώς θα πάει μέχρι το φθινοπωρο, πού θα κρατηθεί και πού θα σκοντάψει, αλλά και τί παρτυ θα γίνει μετά

------



------------



 

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Μηνύματα
502
Like
0
Πόντοι
6
Μεγάλε, σε ζηλεύω!
Εσύ είσαι στην ανώτερη κοινωνική τάξη!
Πρόσεχε, μην έρθουν οι κουμουνιστές και στα πάρουν!

Η ουσία είναι ότι άλλο το "δεν έχω τα βασικά" ή "οι Έλληνες πεινάνε", και άλλο το δεν θα χαλάσω απόψε το βράδυ όσα χάλαγα παλιά.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.736
Πόντοι
1.306
Σχόλιο Παραπολιτικής: Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν τον άθλιο Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα, πιστεύοντας μάλιστα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ του...1980!

πες πες το πιστεψαν
 

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.230
Like
0
Πόντοι
16
Κ. Σημίτης: Χρειάζεται νέο «κούρεμα»
Συνέντευξη στη Handelsblatt
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2013 11:39

Απαραίτηση θεωρεί μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή των θεσμικών πιστωτών, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Σημίτης αναφέρει πως με τους σημερινούς υπολογισμούς το χρέος της Ελλάδας το 2020 θα είναι στο 124%, ενώ το 2009 ήταν στο 129%.

Η πρόοδος λοιπόν είναι μικρή, λέει και υποστηρίζει πως «μία οριστική λύση προϋποθέτει ότι το συνολικό χρέος θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό, αισθητά κάτω από το 100% του ΑΕΠ», κάτι που απαιτεί ένα νέο «κούρεμα».

Ο κ. Σημίτης εκφράζει, παράλληλα, την ανησυχία του για τη συνοχή της κοινωνίας, την οποία βλέπει σε πραγματικό κίνδυνο αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση στην οικονομία.


 

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Μηνύματα
2.714
Like
10
Πόντοι
16
Σχόλιο Παραπολιτικής: Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν τον άθλιο Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο» για τη χώρα, πιστεύοντας μάλιστα ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ του...1980!

Ε, δεν είναι; Αφού έκανε και "ανοίγματα σε Ρώσους και Κινέζους".
Ήταν εθνικά υπερήφανος ο Καραμανλής junior. Για αυτό τον έριξαν οι Αμερικάνοι.
Ένας αυτός και ένας ο Καποδίστριας...

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.736
Πόντοι
1.306
μπαλασκας

παπαγεωργοπουλος

ψωμιαδης

λελουδα

κι αλλο λελουδο

Σε δίκη πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος για σκάνδαλο 700.000 ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013, 16:32

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας (350/2012) ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου και ο πρώην αντιδήμαρχος της πόλης Παύλος Μαρκάκης, καθώς και τρεις υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου Βόλου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ, της ΔΕΜΕΚΑΒ και του Δήμου, η πρώτη ζημιώθηκε με το ποσό των 700.000 ευρώ.

 

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Μηνύματα
44.984
Like
30.417
Πόντοι
5.006
Νόμος-φρένο στις... απεργίες
Απόφαση με πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων και όχι της συνέλευσης, αλλά και επιστροφή του λοκ άουτ - Αντιδράσεις από ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ


Τέλος εποχής για τις «απεργίες μειοψηφιών», τα ανεξέλεγκτα δικαιώματα συνδικαλιστών, την υφιστάμενη οργάνωση των συνδικάτων, αλλά και «επιστροφή-επαναφορά» του απαγορευμένου εργοδοτικού δικαιώματος της ανταπεργίας, γνωστού και ως «λοκ άουτ». Η κυβέρνηση γυρίζει σελίδα στον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και στην άσκηση του δικαιώματος της απεργίας έπειτα από 30 χρόνια ισχύος του πλέον φιλελεύθερου συνδικαλιστικού νόμου της Ευρώπης, του 1264/1982. Ηδη στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας υπάρχουν διαμορφωμένες προτάσεις για αναμόρφωση του συγκεκριμένου συνδικαλιστικού νόμου, γεγονός που θεωρείται αναγκαιότητα πρώτης προτεραιότητας κατά τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.



Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του «Βήματος» φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ως το τέλος του 2013, αφού προηγηθεί ολιγόμηνος διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Δεν μπορεί να υποχρεωνόμαστε σε συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών για να λειτουργήσει η κοινωνία και την ίδια στιγμή να διατηρούμε τη δυνατότητα ολιγομελών σωματείων να ακινητοποιούν δημόσιες επιχειρήσεις» τόνιζε προς «Το Βήμα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Οι κεντρικοί άξονες των αλλαγών αφορούν τον υφιστάμενο τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης, τη σύσταση - συγκρότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως και την οργάνωση του κινήματος σε νέες βάσεις, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες. Ακόμη και την επανεξέταση των δικαιωμάτων των συνδικαλιστών, όπως είναι οι συνδικαλιστικές άδειες. Ταυτοχρόνως συζητείται η επαναφορά της ανταπεργίας (κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων), την οποία προέβλεπε ο νόμος 330/1976 (του τότε υπουργού Εργασίας Κωνσταντίνου Λάσκαρη) και την απαγόρευσε ο νόμος 1264 το 1982, επί υπουργίας κ. Απ. Κακλαμάνη.

Οι αλλαγές
Οι αλλαγές που συζητούνται στο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας αφορούν όλη τη δομή του νόμου, τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων κ.λπ. Τα βασικά σημεία επικεντρώνονται στα εξής:

Αλλαγή στον τρόπο λήψης της απόφασης για την κήρυξη απεργίας. Οι προτάσεις-ιδέες που βρίσκονται στο τραπέζι έχουν ως κεντρικό στοιχείο την «έννοια της πλειοψηφίας» για τη λήψη απεργιακής απόφασης. Ωστόσο την πλειοψηφία των εργαζομένων σε μια επιχείρηση και όχι των συμμετεχόντων στη γενική συνέλευση. Αναφέρεται χαρακτηριστικά το γεγονός ότι ένα μικρό σωματείο του μετρό (μηχανοδηγοί) ή της ΔΕΗ μπορεί να ακινητοποιήσει ολόκληρη την επιχείρηση.

Στις «ιδέες» που έχουν ακουσθεί περιλαμβάνεται και το «περίφημο άρθρο 4» του νόμου 1365/1983 για τις «κοινωνικοποιήσεις» των δημοσίων επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αρσένη, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το άρθρο 4 προέβλεπε για τη λήψη απόφασης την απόλυτη πλειοψηφία (50% + 1) των εγγεγραμμένων στο πρωτοβάθμιο σωματείο μιας ΔΕΚΟ.

Σημειωτέον ότι στις ΔΕΚΟ όλοι οι εργαζόμενοι είναι εγγεγραμμένοι από την πρόσληψή τους στο σωματείο. Ως εκ τούτου, η επίτευξη τέτοιας πλειοψηφίας είναι μάλλον αδύνατη. Το υπουργείο Εργασίας πάντως αναζητεί μια ρύθμιση που «δεν θα επιτρέπει την "εύκολη απόφαση" ούτε θα οδηγεί στην "αδύνατη λήψη" της». Στον νόμο 1264/82 για την κήρυξη απεργίας προβλέπονται τα εξής: «Απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κηρύσσεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης. Για ολιγόωρες στάσεις εφόσον δεν πραγματοποιούνται την ίδια μέρα ή μέσα στην ίδια εβδομάδα αρκεί απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Η απεργία στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης κηρύσσεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως και οι απεργίες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Αλλαγή στο καθεστώς των συνδικαλιστικών αδειών. Ενας μεγάλος αριθμός συνδικαλιστικών στελεχών - κυρίως στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα - δεν εργάζεται, κάνοντας χρήση των λεγόμενων συνδικαλιστικών αδειών. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ΔΕΚΟ, οι άδειες αυτές (χιλιάδες εργατοώρες) «μοιράζονται - κατανέμονται» με αποφάσεις της διοίκησης των συνδικάτων «με απολύτως αδιαφανή τρόπο» και για «προφανείς σκοπούς».

Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των συνδικαλιστών προέρχεται από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Και αυτό γιατί ποιος επιχειρηματίας στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσε να «συντηρεί» υψηλόβαθμους συνδικαλιστές που δεν εργάζονται ποτέ; Κοινή είναι η πεποίθηση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι «το σύστημα αυτό πρέπει να επανεξεταστεί».

Ο νόμος 1264/82 για τις συνδικαλιστικές άδειες προβλέπει τα εξής: «Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων, των ελεγκτικών επιτροπών και τους αντιπροσώπους των πρωτοβαθμίων στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Την ίδια υποχρέωση έχει για τα διοικητικά συμβούλια, τις ελεγκτικές επιτροπές και τους αντιπροσώπους των δευτεροβαθμίων στις τριτοβάθμιες, όπως και για τα διοικητικά συμβούλια και τις ελεγκτικές επιτροπές των τριτοβαθμίων οργανώσεων. Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να παρέχει: α) Στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της πιο αντιπροσωπευτικής τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης άδεια απουσίας όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους. β) Στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πιο αντιπροσωπευτικών δευτεροβαθμίων οργανώσεων άδεια απουσίας ως 9 μέρες τον μήνα και ως 15 για τον πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γεν. γραμματέα και ταμία. γ) Στους πρόεδρο, αντιπρόεδρο, γενικό γραμματέα των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων άδεια απουσίας έως 5 μέρες τον μήνα αν τα μέλη τους είναι 500 και πάνω, και ως τρεις μέρες αν είναι λιγότερα. δ) Στους αντιπροσώπους στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις άδεια απουσίας για όλη τη διάρκεια συνεδρίων που συμμετέχουν».

Οργάνωση, δοµή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Απαιτείται άλλη οργάνωση στη δομή του κινήματος. Τα Εργατικά Κέντρα θεωρούνται - ήδη - μια παρωχημένη μορφή οργάνωσης και «αμφισβητείται η δυνατότητά τους - που σήμερα διαθέτουν - να κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις». Μόνο σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να διατηρήσουν την παρέμβασή τους και μάλιστα σε «θέματα τοπικού ενδιαφέροντος». Αλλαγές σχεδιάζονται και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (σωματεία), γεγονός που επιβάλλει η συνεχιζόμενη μείωση της αντιπροσωπευτικότητας των σωματείων.

Ανταπεργία (λοκ άουτ). Πρόκειται για τη ρύθμιση που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις. Στις προτάσεις θα υπάρχει η επαναφορά - υπό όρους - του δικαιώματος των εργοδοτών στην ανταπεργία. Δηλαδή στο κλείσιμο της επιχείρησης σε περιπτώσεις απεργιακών κινητοποιήσεων. Το «δικαίωμα της ανταπεργίας» καταργήθηκε με τον νόμο 1264/82, ωστόσο ορισμένοι εργοδοτικοί φορείς θέτουν - από καιρού εις καιρόν - το αίτημα της επαναφοράς του.




Ι. Βρούτσης
«Ωρα να ανοίξει η συζήτηση»
Ο σημερινός υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου δηλώνοντας στο «Βήμα» ότι «δεν υπάρχει τίποτα σχετικό αυτή τη στιγμή». Ωστόσο διατύπωσε τον προβληματισμό ότι «έχουν περάσει 30 χρόνια από τη θέσπιση του υφιστάμενου νόμου και οι εποχές, οι συνθήκες, αλλά και οι ανάγκες του συνδικαλιστικού κινήματος επιβάλλουν - τουλάχιστον - να ανοίξει η συζήτηση».

Την αναγκαιότητα αλλαγών στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος υποστηρίζουν και οι συνδικαλιστές, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν σε έναν νομό να λειτουργούν τρία ή και τέσσερα εργατικά κέντρα, τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν παρά ελάχιστους εργαζομένους.

Ο κατακερματισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, η περιορισμένη αντιπροσωπευτικότητά του, η χαμηλή πυκνότητα στις τάξεις των συνδικάτων, η οικονομική τους κατάσταση, είναι μερικά από τα στοιχεία που επιβάλλουν την αναζήτηση αλλαγών στην οργάνωση του κινήματος. Ωστόσο, οι συνδικαλιστές διαφωνούν με τις κυοφορούμενες αλλαγές στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργία, αλλά και στην επαναφορά του λοκ άουτ.

www.tovima.gr/politics/article/?aid=497543]http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=497543[/url]

*Μάλιστα.........
 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.473
Κριτικές
7
Like
3.199
Πόντοι
786
να μην ξεχνάμε ότι ο βρούτσης ήταν συνδικαλιστής (πρόεδρος δακε εφοριακών)
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.160
Like
32
Πόντοι
366
να μην ξεχνάμε ότι ο βρούτσης ήταν συνδικαλιστής (πρόεδρος δακε εφοριακών)
Γιατί ο μόνος είναι?
Τι να κάνει κι αυτός!Άλλωστε έχουνε αλλάξει οι συνθήκες και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα!  :tooth:
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Γιατί ο μόνος είναι?
Τι να κάνει κι αυτός!Άλλωστε έχουνε αλλάξει οι συνθήκες και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα!  :tooth:
υπάρχει αντίρρηση ως προς το οτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κινούνται και πράττουν οι συνδικαλιστές παντός κομματικού συνδυασμού;
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.160
Like
32
Πόντοι
366
υπάρχει αντίρρηση ως προς το οτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κινούνται και πράττουν οι συνδικαλιστές παντός κομματικού συνδυασμού;
Ναι δεν είναι σωστό να υπουργοποιούνται μετά από λίγα χρόνια! :grin:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
υπάρχει αντίρρηση ως προς το οτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κινούνται και πράττουν οι συνδικαλιστές παντός κομματικού συνδυασμού;

εεεε μα κάτι κεκτημένα, κάτι "δημοκρατικά" δικαιώματα..... κάτι συνδικαλιστικές άδειες.. κάτι Ρίζοι και ΣΙΑ ...

θα διαφωνήσουν φαντάζομαι...

εγώ πάλι αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί σε μια επιχείρηση σαν το Μετρό πχ (κρατική μεν, επιχείριση δε) θα πρέπει να υπάρχουν καμμιά δεκαριά σωματεία ?? έχουν να χωρίσουν κάτι οι εργαζόμενοι μεταξύ τους ??
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Ναι δεν είναι σωστό να υπουργοποιούνται μετά από λίγα χρόνια! :grin:
εφόσον χάσουν τη δυναμική τους, πίστεψέ με πως δεν θα υπουργοποιούνται...
για την ακρίβεια ούτε καν θα ασχολείται κανείς μαζί τους.

έχει γίνει ο κάθε κηφήνας ήρωας του πούτσου.
 

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Μηνύματα
17.480
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Που'ναι ρε παιδιά η νατσούλα, η πάπια και οι υπόλοιποι Στίγκλιτς και Κρούγκμαν του μπου να μας πούνε πόσο χαζός είναι ο CHRIS 1971 και τι βλακείες λέει για τους Έλληνες και τα ακίνητα;  :2funny:

www.zougla.gr/money/article/akrivo-mou-keramidi]http://www.zougla.gr/money/article/akrivo-mou-keramidi  [/url]

Επισημαίνεται πως κατά το Υπουργείο Οικονομικών, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών αγγίζει το μυθικό ποσό του 1,3 τρισ. ευρώ, πλησιάζει δηλαδή το συνολικό δημόσιο χρέος της Ιταλίας. Ασύλληπτο, αλλά όμως αληθινό.

Εντυπωσιακό είναι και το ύψος της αξίας των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων και των εκτός Σχεδίου Πόλεως ακινήτων, που αγγίζει τα 450 δισ. ευρώ. Είναι προφανές πως το Υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε μία δεξαμενή εσόδων, η οποία για πολλές δεκαετίες παρέμενε σχετικά στο απυρόβλητο.

Το «κεραμίδι» δεν φορολογήθηκε ποτέ στη μεταπολεμική Ελλάδα, όσο φορολογήθηκε στις άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Άλλωστε, το δόγμα του ελληνικού (βαλκανικού) καπιταλισμού ήταν πάντα: «Όσο τραβά η οικοδομή, όλα πηγαίνουν καλά». Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες δηλαδή, διότι στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν άρδην.

Συμπέρασμα. Η γη στην Ελλάδα πλέον φορολογείται και θα φορολογείται εσαεί. Παρά τις αντιρρήσεις των παραδοσιακών βαρόνων της Νέας Δημοκρατίας και των βουλευτών που ανήκουν στην κατηγορία των πλουσιοτέρων ιδιοκτητών ακινήτων της χώρας, σε πείσμα των πελατειακών σχέσεων, ο φόρος ακίνητης περιουσίας από το 2014 φαίνεται πως αποτελεί πραγματικότητα. (οι βιοπαλαιστές που υπερασπίζονται οι νατσοπαπιούλες :2funny:)

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Υπουργείο Οικονομικών κατέληξε, όπως δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», σε δύο πίνακες. Ο πρώτος προβλέπει αφορολόγητη αξία ακινήτου έως 100.000 ευρώ. Ο δεύτερος πίνακας και κατά τους αρμοδίους του Υπ. Οικονομικών είναι και πιθανότερο να υιοθετηθεί, προβλέπει ανώτερο ύψος αφορολόγητης αξίας ακινήτου τα 50.000 ευρώ.
υπάρχουνε διάφορα θέματα.

1. τόσο καιρό το ΠΑΣΟΚ που ήταν η πολιτική σου επιλογή και μας τα έπρηζες δεν ακουμπούσε την ιδιοκτησία. Βέβαια τώρα ξαφνικά έχεις κάνει κωλοτούμπα κατά το συμφέρον σου, προκειμένου να διασφαλίσεις πάντα τασυνδικαλιστικά σου

2. τα όποια ακίνητα ο κάθε ιδιοκτήτης τα έχει πληρώσει. Με δεδομένο πως ΔΕΝ μπορεί να βρει το πού έχουν γίνει φοροδιαφυγές, το να βάζει χαράτσια και μάλιστα μόνιμα δεν αποδίδει πουθενά αλλού παά στο να πληρώσουνε πάλι αυτοί που πλήρωναν τόσο καιρό. Και στο να ξαναπληρώσουνε κάτι που απέκτησαν.
Σαν να σου λέει ας πούμε αυτός που πήρες τον καναπέ πως θα τον πληρώνεις για να τον έχεις εσσαεί κάθε χρόνο.

3. Πάλι δηλαδή να γαμήσουμε αυτούς που έχουνε μεσαία εισοδήματα αλλά οι παππούδες τους χτίζανε ένα σπίτι για τα παιδιά τους και το κληροδοτούσανε. Αυτοί που έχουνε τις μεγάλες περιουσίες τις έχουνε γραμμένες σε εταιρίες ώστε να μην φορολογούνται με αυτόν τον τρόπο...δεν ξέρω καν αν θα φορολογηθούν καν κιόλας. Ή αν θα τα δώσουνε κιόλας τα χρήματα εφόσον φορολογηθούνε.
Σε κάθε περίπτωση άλλη είναι η φοροδοτική ικανότητα του Πάγκαλου και άλλη η φοροδοτική ικανότητα ενός που απλά κληρονόμησε 2 σπίτια του 60 που δεν μπορούν ούτε να πουληθούν ούτε να κατοικηθούν και είναι άνεργος.
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.736
Πόντοι
1.306
ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα 398 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο
Στοιχεία εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 11:53shortlink  Πλεονασματικό ήταν το πρωτογενές αποτέλεσμα τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία προκύπτει πως τον μήνα Ιανουάριο παρουσιάσθηκε πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 159 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 490 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 873 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 398 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 33 εκατ. ευρώ το 2012 και στόχου για έλλειμμα 413 εκατ. ευρώ. Έτσι, το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 132,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom