κατ αρχήν θα φρόντιζα να απαλλαγώ από ότιδήποτε επισύρει φόρους, χαράτσια, τέλη κλπ κλπ κλπ για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που θέλει τον χρόνο τρία χιλιάρικα για τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες.. έστω και με προσωρινή χασούρα
μετά θα περιόριζα τις ανάγκες έτσι ώστε να συνεχίσω να έχω κάποιο περίσσευμα...
και τελευταίο θα φρόντιζα να απαλλαγώ από κάποια περιουσιακά στοιχεία και με το ότι εισέπραττα από αυτά θα συντηρούσα τα υπόλοιπα...
δηλαδή εσύ τι θα έκανες??? δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε μάνα εξ ουρανού... και οι δύο δοξασίες περιέχονται σε κάποια βιβλία των οποίων προ καιρού το περιεχόμενο τους έχει απαξιωθεί...
-παρντον??????
-Για να προσπαθησουμε λοιπον να εξηγησουμε τον ΟΡΟ "στρατηγικης χρεοκοπιας" που περιγραφεις γλαφυρα με ενα παραδειγμα ,στην σημερινη πραγματικοτητα....
ΜΑΣ ΛΕΣ...
κατ αρχήν θα φρόντιζα να απαλλαγώ από ότιδήποτε επισύρει φόρους, χαράτσια, τέλη κλπ κλπ- ....ΣΩΣΤΟ ,πρεπει μονο εσυ να το σκεφτηκες....βεβαια το οτι επισυρει χαρατσια φορους κτλ θα βρεθει καποιος-ας τον πουμε
μαλακα-να το αγορασει εστω και στο μισο της τιμης....εχει και ενα καλο με τον τυπο που φυτεψε ενα φασολι και αυτο μεγαλωσε και εφτασε τα συννεφα και βρηκε το σπιτι ενος γιγαντα......διαβασε και αυτο!
ΜΕΤΑ μας λες πως..."μετά θα περιόριζα τις ανάγκες έτσι ώστε να συνεχίσω να έχω κάποιο περίσσευμα..."....παλι μου φαινεσαι πρωτοπορος στη σκεψη δικε μου,ολοι βεβαια αυτοι εκει εξω
που δεν -πλεον ουτε για τα βασικα ,το κανουν μαλλον γιατι ανακαλυψαν τον
βουδιστικο ασκητισμο!
-Για κλεισιμο μας λες το εξης..."τελευταίο θα φρόντιζα να απαλλαγώ από κάποια περιουσιακά στοιχεία και με το ότι εισέπραττα από αυτά θα συντηρούσα τα υπόλοιπα..."....μαλιστα,χμμμμμ!δηλαδη αν εχεις εξοχικο,2-3 οικοπεδα,καμια ντουζινα γκαρσονιερες,ολο και κατι θα
"σκοτωνεις " για να επιβιωσεις λες...μα αμα στην τελικη γινει θεμα επιβιωσης το πραγμα(που ειναι πλεον)-αυτος που θα στο παρει καψοχρονια, μαλακας ειναι να μη σου δωσει ενα δυο τενεκεδες λαδι και να σου χτυπησει φιλικα την πλατη λεγοντας σου -
"μη σκας φιλε τραμ,ξερεις απο τι χαρατσια σε γλυτωνω και το λαδι ειναι εξτρα"....
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ (ΩΩΩ!τι εκπληξη...ακολουθει η κλασσικη ερωτηση)...
δηλαδή εσύ τι θα έκανες???
-ΡΕ δικε μου,ευκολακι.....
ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕ!!!