Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.491
Πόντοι
2.606
1. ΔΕΝ είμαι τακίμι κανενός

2. για το φιλελεύθερος: για πες μου το πρόβλημά σου με τη φιλελεύθερη σκέψη/πρακτική
ΕΓΩ (εντελώς προσωπικά αφού αναφέρεσαι προσωπικά σε εμάνα) ξεκίνησα να δουλεύω με 320,000 ΔΡΑΧΜΕΣ έχοντας 2 πτυχία όταν ο βασικός ήταν 360,000 δραχμές.

Και ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκα. Αλλά δούλεψα. Έμαθα. Εξελίχθηκα. Απαίτησα βάσει της ΔΟΥΛΕΙΑΣ μου. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου. Τα φέρνω στην Χ εταιρία; Μου δίνει. Με ανταμοίβει. ΔΕΝ τα φέρνω; Με διώχνει.
Πού διαφωνείς;
Εγώ λέω το απλό: εργάζομαι σωστά; πληρώνομαι και παίρνω και μπόνους. Δεν εργάζομαι όπως πρέπει; Τον πούλο. Υπάρχει άλλος κόσμος που θέλει να κάνει τη δουλειά μου καλύτερα από εμένα που βαράω μύγες.

Αν εσένα η λογική σου είναι να παίρνουνε πολλά αυτοί που κάθονται και λίγα αυτοί που δουλεύουνε σαν τα σκυλιά, τότε προφανώς ε΄χουμε διαφορά νοοτροπίας και φιλοσοφίας.
απο κατω προς τα πανω -αν και βαριεμαι γιατι θα πανε στον βροντο-Προφανως και εχουμε διαφορα νοοτροπιας- απο φιλοσοφια δεν υπαρχεις απλα...ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ-ειναι σπαταλη-ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ειναι το δικιο....με την λογικη σου παμε σε πρακτικες ζουγκλας -το δυνατοτερο ζωο τρωει περισσοτερο ....
ΑΛΛΟ εργαζομαι σωστα και ευσυνειδητα ,αλλο γινομαι δουλος των παθων μου και των θελω μου(που διαφερεις απο ενα πρεζονι η αλκοολικο μετα)...αυτα που λες περι μπονους(εξηγουνται παβλοφικα αυτα τα συνδρομα)τα ακουω βερεσε...
ΟΣΟ για τις φιλελευθερες πρακτικες που λες(εχεις παρει χαμπαρι που μας φτασανε) κοιτα γυρω σου....το δογμα -αναπτυξη με ανεργια- ξεδιπλωνει το μεγαλειο του....θες ενα κομματι ψωμι-ελα σκλαβος-δε θες?χιλιαδες θα κανουν τα παντα γι αυτο....ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ...Αφουγκρασου πρωτα την σκληρη πραγματικοτητα που ο -και καλα φιλελευθερισμος εχει επιφερει και επιβαλλει...νομιζεις πως δεν θα σε αγγιξει ποτε?ισως πιστευεις πως θα γλυτωσεις?γραναζι εισαι -αναλωσιμο μαλιστα!
Δεν ειπα πουθενα να διαμαρτυρηθεις για να ζεις μαχαραγιας,....πουθενα...Αλλωστε ετσι δεν θα αλλαζε τιποτα....

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
 :2funny: :2funny:

αυτος ο τυπος ειναι..κα8ηγητης σε ΑΕΙ;;
μηλιος, τσακαλωτος, βαρουφακης, λαπαβιτσας... :2funny: :2funny: :2funny: ενας και ενας ολοι τους.και στις προβλεψεις τους ακριβεις. :2funny: :2funny: :2funny: ολοι τους διδασκουν...αστα να πανε μπρο...ειχες δικιο τελικα σε οτι ειπες.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.491
Πόντοι
2.606
-ME ΜΑΤ και ΙΚΕΑ για μια ελλαδα νεα....ΤΡΑΓΙΚΟ συμβαν στο μπαγκλαντες-ναι εκει που ζουνε "κατσαριδες" και καμια φορα περνανε και τα συνορα μας συμφωνα με την παπακωστα....
Χιλιάδες εργάτες στην υφαντουργία και τις βιοτεχνίες ενδυμάτων της χώρας διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας καλύτερες συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας τους, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αποθήκη του εργοστασίου της Tazreen Fashion, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα.

Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι σε δυτικές φίρμες όπως ο ολλανδικός όμιλος C&A, ο γαλλικός Carrefour και ο σουηδικός Ikea παγιδεύτηκαν στις φλόγες. Τα 110 θύματα, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, πέθαναν από ασφυξία ή δηλητηρίαση ή πηδώντας στο κενό στην προσπάθειά τους να σωθούν.

-Ισως πολλοι απο σας τα βλεπουν αυτα πολυ εξωτικα η πολυ μακρινα η απιθανα να συμβουν εδω...ΑΝ διαβαζατε σημερινη εφημεριδα το 2008 -οχι το 06 η το 04-ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ...ΔΕΝ θα ηταν σαν κακογραμμενο θριλερ επιστημονικης φαντασιας?

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
για πες και ποια η κατ' εσέ σημασία?

πως επηρεάζει τη συζήτηση?
απλό είναι.
ένας δημόσιος υπάλληλος που δεν πατάει ποτέ στη δουλειά του προκειμένου να συμμετέχει σε κομματικά συμφέροντα για μένα δεν έχει αξία να τον ακούσω.

αν είναι ένας εργαζόμενος/ελ. επαγγελματίας/ βιοπαλαιστής γενικά τότε σεβαστή η άποψη του καθενός και το αν διαφωνούμε ή όχι για κάτι είναι έτερον εκάτερον.

τόσο απλό είναι για μένα. Σέβομαι τον ιδρώτα του εργαζόμενου. Όχι του κομματικά βολεμένου.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
όπως θα διάβασες διδάσκει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και όχι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ...

γούγλαρε λίγο και αν έχεις απορία να σου εξηγήσω...

μάλιστα... και κατά την γνώμη σου τα εν λόγω περιοδικά εις τα οποία εδημοσίευσε τα πονήματα του ο περι ου ο λόγος "επιστήμων" διαθέτουν διεθνή αναγνώρισιν ώστε οι δημοσιεύσεις εις αυτά να θεωρούνται ως επιστημονική έρευνα και να αποτελούν κριτήρια για την εκλογήν εις ακαδημαικά αξιώματα???

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
όπως ξέρεις έχω πολλούς φανς που πρέπει να απαντήσω και δεν έχω και τον άπειρο χρόνο, ούτε πάντα την διάθεση...

αν μπαγιατέψει το ημίωρο βιντεάκι, σίγουρα θα βάλεις την επόμενη έκδοση...

ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως πρόγραμμα την αναδιάρθρωση του δημοσίου.

όσοι καταδικασθούν για πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα (όπως είναι οι μπάτσοι που ανέφερες) μπορεί να εκδιωχθούν από το δημόσιο...

σου θυμίζω ότι προς το παρόν δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ...
δεν με ενδιαφέρει αν κυβερνά ή όχι.
ΚΡΙΝΕΤΑΙ
όπως κρίνετε εσείς την Δημιουργία Ξανά και λέτε τον οποιονδήποτε πως είναι ουρά του ενός ή του άλλου ή πως είναι φασίστας κλπ, έτσι θα δέχεστε κι εσείς κριτική.

Δεν είστε οι κριτές των πάντων που δεν επιδέχεστε κρίση από κανέναν. Από κει και πέρα, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κρίνω τον καθέναν ΑΦΟΥ τον ακούσω, τον διαβάσω ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ και όχι τα παπαγαλάκια που παραπληροφορούν γενικά και κόβουν/ράβουνε ομιλίες.

Οπότε, έδωσα συγκεκριμένο λινκ που βρήκα.
ΔΕν είμαι μέλος ΚΑΝΕΝΟΣ κόμματος, οπότε δεν ξέρω πότε και αν θα βγει επόμενο μισάωρο σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση.

Σου έδωσα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΙΝΚ και μου ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ πως θα το ακούσεις και θα μου πεισ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

το οτι ακόμα δεν έδωσες απάντηση σημαίνει για μένα 2 πράγματα:
ή δεν βρίσκεις κάτι να πεις
ή δεν θες να ακουσεις τον άλλον μην τυχόν και σε ρουμπώνει.

ΚΑΝΕΙΣ "αριστερός" από εδώ μέσα δεν είχε έστω ΕΝΑ μισάωρο λοιπόν;;
όλοι τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο απασχολημένοι είστε στο να πάτε να τρέξετε, να γυμναστείτε, να βγείτε για καφέ, να φάτε κλπ; Για να γράψετε έχετε χρόνο, για να περιμένετε να γράψει και ο άλλος έχετε χρόνο. Να ακούσετε ένα μισαωράκι και να σχολιάσετε ελεύθερα ΔΕΝ έχετε;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
εγώ είμαι αγράμματος κατά κάποιον προλαλήσαντα....
μπορείτε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς είναι η πολιτική οικονομία; Τι ακριβώς πραγματεύεται;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
-ME ΜΑΤ και ΙΚΕΑ για μια ελλαδα νεα....ΤΡΑΓΙΚΟ συμβαν στο μπαγκλαντες-ναι εκει που ζουνε "κατσαριδες" και καμια φορα περνανε και τα συνορα μας συμφωνα με την παπακωστα....
Χιλιάδες εργάτες στην υφαντουργία και τις βιοτεχνίες ενδυμάτων της χώρας διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας καλύτερες συνθήκες ασφαλείας στους χώρους εργασίας τους, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε αποθήκη του εργοστασίου της Tazreen Fashion, 30 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα.

Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι σε δυτικές φίρμες όπως ο ολλανδικός όμιλος C&A, ο γαλλικός Carrefour και ο σουηδικός Ikea παγιδεύτηκαν στις φλόγες. Τα 110 θύματα, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, πέθαναν από ασφυξία ή δηλητηρίαση ή πηδώντας στο κενό στην προσπάθειά τους να σωθούν.

-Ισως πολλοι απο σας τα βλεπουν αυτα πολυ εξωτικα η πολυ μακρινα η απιθανα να συμβουν εδω...ΑΝ διαβαζατε σημερινη εφημεριδα το 2008 -οχι το 06 η το 04-ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ...ΔΕΝ θα ηταν σαν κακογραμμενο θριλερ επιστημονικης φαντασιας?
άσχετο
μία τραγωδια είναι τραγωδία παντού.

το αν θέλουμε ή αν μπορούμε να αντέξουμε σαν κράτος εδώ άλλους μετανάστες (πόσο μάλλον παράνομους μετανάστες) είναι άλλο θέμα.
κατά τη γνώμη μου καλό θα είναι να ξαναθυμηθεί ο Έλληνας πώς είναι να δουλεύει.
Γιατί το ξαναέγραψα:
κανείς Έλληνας δεν θέλησε να έρθει να δουλέψει στο μάζεμα ελιών.
το ξαναγράφω: ΚΑΝΕΙΣ - ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ

αλλά όλοι κλαίγονται.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

επιμενουνε ακομα στις πολεις να προσπαθουνε να την "βγαλουνε" περα...
  αλλα μολις καταλαβουνε,θα δεις πως θα γυρισουν στα χωρια

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.906
Πόντοι
25.467
άσχετο

το αν θέλουμε ή αν μπορούμε να αντέξουμε σαν κράτος εδώ άλλους μετανάστες (πόσο μάλλον παράνομους μετανάστες) είναι άλλο θέμα.
Γιατί το ξαναέγραψα:

αλλά όλοι κλαίγονται.

Εκτός από αυτό που μας γράφετε. Δεν έχετε παρατηρήσει καμία τάση ή δείγμα επιστροφής;
Καμία ενασχόληση με τα μέχρι πρότεινος παρατημένα αγροτεμάχια;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.491
Πόντοι
2.606
άσχετο

Γιατί το ξαναέγραψα:

αλλά όλοι κλαίγονται.
-Αρχηγουλι εχεις σοβαρο προβλημα αντιληψης θαρρω(ως ενα βαθμο κατανοητο λογω της μη αμεσοτητας διαλογου,αλλα με εσενα παραγινεται το "κακο")...1ον ...μιλαω ειρωνικα για την παπακωστα που χαρακτηρισε ανθρωπους ως κατσαριδες-ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΦΩΝΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ως επρεπε-
2ον...οι τραγωδιες στα τριτοκοσμικα κρατη σε εργοστασια καπιταληστικων εταιριων ειναι τοσο συχνες οσο και τα "ξενοπηδηματα" του τραμιτζανα...προφανως για να σου πουλησουν- εδω στον και καλα "ανεπτυγμενο κοσμο"- τα προιοντα τους ανταγωνιστικα ,κανουν σαφεις εκπτωσεις εκει στις συνθηκες ασφαλειας και ωραριου...αλλωστε τη αξια εχει η ζωη μιας κατσαριδας(ετσι παπακωστα?)εκει μπροστα σε ενα φτηνο σετ σεντονια εδω!
-ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ποσταρεις για μεταναστες,αν χωρανε εδω η οχι και μαζεμα ελιων απο ελληνες που δεν εχουν μαθει να δουλευουν?
:huh: :huh: :S :S :S ζαλιστηκα μεγαλε!

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
  επιμενουνε ακομα στις πολεις να προσπαθουνε να την "βγαλουνε" περα...
  αλλα μολις καταλαβουνε,θα δεις πως θα γυρισουν στα χωρια
gaba
για το χωριό μιλάω
πήγα σε ένα καφενείο και ζήτησα εργάτες ΕΛΛΗΝΕΣ. Κι ας έδινα και παραπάνω.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
-Αρχηγουλι εχεις σοβαρο προβλημα αντιληψης θαρρω(ως ενα βαθμο κατανοητο λογω της μη αμεσοτητας διαλογου,αλλα με εσενα παραγινεται το "κακο")...1ον ...μιλαω ειρωνικα για την παπακωστα που χαρακτηρισε ανθρωπους ως κατσαριδες-ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΦΩΝΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ως επρεπε-
2ον...οι τραγωδιες στα τριτοκοσμικα κρατη σε εργοστασια καπιταληστικων εταιριων ειναι τοσο συχνες οσο και τα "ξενοπηδηματα" του τραμιτζανα...προφανως για να σου πουλησουν- εδω στον και καλα "ανεπτυγμενο κοσμο"- τα προιοντα τους ανταγωνιστικα ,κανουν σαφεις εκπτωσεις εκει στις συνθηκες ασφαλειας και ωραριου...αλλωστε τη αξια εχει η ζωη μιας κατσαριδας(ετσι παπακωστα?)εκει μπροστα σε ενα φτηνο σετ σεντονια εδω!
-ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ ποσταρεις για μεταναστες,αν χωρανε εδω η οχι και μαζεμα ελιων απο ελληνες που δεν εχουν μαθει να δουλευουν?

λάθος.. μέγα λάθος... τα εργοστάσια δεν ανήκουν στις κατά την ρήσιν σου καπιταληστικές εταιρείες αλλά σε εντόπιους προύχοντες .. φασονατζίδικα είναι σαν και αυτά που την δεκαετία του '80 ανθούσαν στην Βόρεια Ελλάδα (ειδικά στον χώρο του ενδύματος)

95% των επιχειρήσεων αυτών ανήκουν σε ντόπιους... και ας μην ξεχνάμε ότι στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές και σε γενικά ινδουστικές χώρες υπάρχουν ακόμη κάστες...

και στο 5% των επιχειρήσεων που ανήκουν σε πολυεθνικές ατύχημα έχει να συμβεί από το ατύχημα στο μομπάλ της Union Carbide..

ανοιξε και κανένα  βιβλίο κοντινούλη και πάψε να λες παπαριές...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
δεν είμαι δικηγόρος κανενός μαλακοΠαπακώστα, οπότε δεν έχω κανένα λόγο να τον υπερασπισθώ.

το αν είναι συχνές ή όχι οι τραγωδίες είναι αδιάφορο....αυτό που ενδιαφέρει είναι πως είναι τραγωδίες.

Αν δεν σου αρέσει αυτός ο διάλογος να πας αλλού.
Δημοκρατία έχουμε, λες το δικό σου, λέω το δικό μου.

Για μένα στη ζωή σου πρέπει να βάζεις προτεραιότητες ΠΑΝΤΑ.
Πρώτα κοιτάς τα κοντινά σου και μετά τα μακρινά σου. Τα κοντινά σου για να τα λύσεις και τα μακρινά σου για να παραδειγματιστείς και να αποτρέψεις να γίνουνε και κοντά σου.

Στην αριστερά τα κάνουνε όλα τουμποφλό - ίδια σημαντικότητα.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.491
Πόντοι
2.606
δεν είμαι δικηγόρος κανενός μαλακοΠαπακώστα, οπότε δεν έχω κανένα λόγο να τον υπερασπισθώ.- εδω χαθηκε η μπαλα!

το αν είναι συχνές ή όχι οι τραγωδίες είναι αδιάφορo....αρκει να μπορω να αγορασω συρταριερα φτηνα-σωστος!

Για μένα στη ζωή σου πρέπει να βάζεις προτεραιότητες ΠΑΝΤΑ.
Πρώτα κοιτάς τα κοντινά σου και μετά τα μακρινά σου. Τα κοντινά σου για να τα λύσεις και τα μακρινά σου για να παραδειγματιστείς και να αποτρέψεις να γίνουνε και κοντά σου.

Στην αριστερά τα κάνουνε όλα τουμποφλό - ίδια σημαντικότητα.
:S :S  ΜΑ γι αυτο το λογο ποσταρισα το ατυχημα....δεν πονταρα στο οτι θα συγκινησω ,αλλα στο οτι θα προβληματισω γι αυτα που μας "φτιαχνουνε"...γι αυτα που μας ετοιμαζουν,γι αυτα που ερχονται ΤΑΧΕΩΣ....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Εκτός από αυτό που μας γράφετε. Δεν έχετε παρατηρήσει καμία τάση ή δείγμα επιστροφής;
Καμία ενασχόληση με τα μέχρι πρότεινος παρατημένα αγροτεμάχια;
έγραψα την προσωπική μου εμπειρία
εγώ περίμενα πως ο Χ άνεργος που δεν του φτάνουνε τα γρόσια θα θέλει να δουλέψει για κάποιες μέρες και να βγάλει μεροκάματα χωρίς μάλιστα να τα δηλώσει και να του χαλάσει το επίδομα ανεργίας.

Δεν ήρθε κανείς Έλληνας. και δεν είμαι ο μόνος που το λέει. Έχω φίλο που μου είπε ακριβώς το ίδιο. Και έχει το ίδιο πρόβλημα.

που στην ουσία δεν είναι πρόβλημα βέβαια. Θα πάρεις τελικά αλλοδαπούς και θα σου πούνε και ευχαριστώ.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
:S :S  ΜΑ γι αυτο το λογο ποσταρισα το ατυχημα....δεν πονταρα στο οτι θα συγκινησω ,αλλα στο οτι θα προβληματισω γι αυτα που μας "φτιαχνουνε"...γι αυτα που μας ετοιμαζουν,γι αυτα που ερχονται ΤΑΧΕΩΣ....
ΠΡΩΤΑ κοιτάς τα άμεσα προβλήματά σου λέμε

δεν βαφτίζεις τα μακρινά σου κοντινά.

το πρόβλημά σου δεν είναι το ατύχημα ΤΩΡΑ.

πρώτα κοιτάς πως δεν έχεις καν βιομηχανία. Και οι περισσότεροι εδώ δεν τις θέλουνε καν τις βιομηχανίες!!

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.491
Πόντοι
2.606
έγραψα την προσωπική μου εμπειρία...

Δεν ήρθε κανείς Έλληνας.
-Σε απαντηση της προσωπικης εμπειριας,επισημη ανακοινωση!
Περίπου 4.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Από τις αιτήσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν υπογραφεί 243 συμβόλαια μίσθωσης γης σε 11 περιφερειακές ενότητες.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, το 24% είναι νέοι έως 35 ετών, το 14% άνεργοι και το 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών. Επίσης, το 87% των συμβολαίων αφορά στη μίσθωση έως 4 στρεμμάτων, έως 10 στρεμμάτων το 9% κι άνω των 10 στρεμμάτων το 4%. Ενδιαφέρον, δε, έχει το γεγονός ότι σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Το υπόλοιπο 17% της γης που ενοικιάστηκε, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζωοτροφών ή ως βοσκότοπος.

-Προσωπικη εμπειρια,ζευγαρι γνωστων μου ,εμεινε πρωτα ανεργος ο συζυγος,μετα 6 μηνες η συζυγος...και απο χτες ειναι κατοικοι επαρχιακης κωμοπολης στην οποια ειχαν ιδιοκτητο εξοχικο...και κατι κληρονιμικα χωραφακια....θα παρουν φωτια οι τσαπες λεμε...παντου μενουν ξενοικιαστα σπιτια και οσοι εχουν κανα ιδιοκτητο επαρχια αλε...για να ζησουν!

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
gaba
για το χωριό μιλάω
πήγα σε ένα καφενείο και ζήτησα εργάτες ΕΛΛΗΝΕΣ. Κι ας έδινα και παραπάνω.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.

οσοι νεοι ειναι ακομα στα χωρια τους,μενουν και ζουνε εκει δηλαδη,λιγο πολυ εχουνε τις δικες
 τους δουλειες,λιγο προβατα,λιγο ελιες,λιγο απο ολα,δεν τρεχουνε σε ξενα μεροκαματα...

Εγω στο δικο μου ορεινο χωριουδακι,οι νεοι που εμειναν στο χωριο και δεν κατεβηκαν σε
 πολεις,ειναι σε καλυτερη μοιρα απο τους συνομιλικους τους που πηγαν σε πολεις για υπαλληλοι...

Δεν βρισκεις για τον απλο λογο οτι ελαχιστοι εχουν επιστρεψει στο χωριο

Περιμενε λιγο καιρο και ολοι θα μαζευουν τις ελιες τους πλεον στα χωρια,και μαλιστα
 μονοι τους,γιατι αλβανοι δεν θα υπαρχουν,θα εχουν φυγει...

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
-Σε απαντηση της προσωπικης εμπειριας,επισημη ανακοινωση!
Περίπου 4.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής για τη μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Από τις αιτήσεις αυτές έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν υπογραφεί 243 συμβόλαια μίσθωσης γης σε 11 περιφερειακές ενότητες.

Το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, το 24% είναι νέοι έως 35 ετών, το 14% άνεργοι και το 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών. Επίσης, το 87% των συμβολαίων αφορά στη μίσθωση έως 4 στρεμμάτων, έως 10 στρεμμάτων το 9% κι άνω των 10 στρεμμάτων το 4%. Ενδιαφέρον, δε, έχει το γεγονός ότι σε ποσοστό 83% η γη που μισθώθηκε θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τροφίμου που είναι ενταγμένο στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Το υπόλοιπο 17% της γης που ενοικιάστηκε, θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζωοτροφών ή ως βοσκότοπος.

-Προσωπικη εμπειρια,ζευγαρι γνωστων μου ,εμεινε πρωτα ανεργος ο συζυγος,μετα 6 μηνες η συζυγος...και απο χτες ειναι κατοικοι επαρχιακης κωμοπολης στην οποια ειχαν ιδιοκτητο εξοχικο...και κατι κληρονιμικα χωραφακια....θα παρουν φωτια οι τσαπες λεμε...παντου μενουν ξενοικιαστα σπιτια και οσοι εχουν κανα ιδιοκτητο επαρχια αλε...για να ζησουν!

Ακριβως!!!!

Εγω παντως μισθωσα μια εκταση μονοκομματη..διπλα στα δικα μου..
200 στρεμματα...

Ζυγωνει ο καιρος να την κανω απο το ρημαδι..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom