Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Μην την ψαχνεις ετσι περσονα...

Πρωτον ο βασικος μισθος σε απολυτα νουμερα(εκει αναφερθηκα)ηταν ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ απο το 1981 μεχρι το 2012.

Ξαναλεω,ο βασικος μισθος σε απολυτα νουμερα.Τα στοιχεια ειναι της ΓΣΕΕ,βαριεμαι να ψαχνω.

Δευτερον,ο Βολταιρος μας λεει οτι η μαυρη εργασια δεν μετριοταν και αρα κλπ.,κλπ..Το μαυρο ΠΡΟΙΟΝ της εργασιας μετριοταν δηλαδη?

Γιατι το διαγραμμα που παρεθεσε αναφερεται σε TOTAL ECONOMY,στο ΑΕΠ δηλαδη(εκτος και αν κανω λαθος).

Και οπως ολοι λενε ενα μερος του ΑΕΠ,25% τουλαχιστον,ειναι ΜΑΥΡΟ.

Ε βέβαια, πες μας την εσύ που την ψάχνεις σε βάθος. Πάντα ψαγμένος και υποψιασμένος.

1ο Θέμα: Το ότι ένα μέρος από το προϊόν της μαύρης εργασίας περνάει στο ΑΕΠ και μετριέται είναι πολύ απλό.
Τα πάκια μαζεύουν τις φράουλες στην Μανωλάδα αλλά αυτές μπαίνουν μέσα σε κουτάκια που παράγονται εδώ, μεταφέρονται σε φορτηγά που χρησιμοποιούν βενζίνη και τελικά πωλούνται σε σούπερμαρκετ (που κόβουν αποδείξεις και αποδίδουν ΦΠΑ).
Όταν εσύ γαμούσες τις πουτάνες της Πόπης την παλιά καλή εποχή όλο και κάποιο βρακί αυτές θα αγόραζαν από τον Χόντο.
Γιά αυτό τον λόγο η αποτίμηση του ποσοστού της μαύρης οικονομίας στο επίσημο ΑΕΠ είναι δύσκολο ζήτημα και για αυτό τον λόγο οι επίσημες στατιστικές δεν την περιλαμβάνουν.

Αλλά ας πούμε ότι έχεις δίκηο.
Έλα όμως που το κόστος της εργασίας πάει στον αριθμητή και το προϊόν στον παρονομαστή. Δηλαδή με όσα ισχυρίζεσαι αυξάνει ο αριθμητής και αυξάνει ο παρονομαστής. Οπότε (χονδρικά) η τιμή του κλάσματος δεν αλλάζει.
Έτσι λέει η Αριθμητική την τελευταία φορά που κοίταξα.
Αλλά μπορεί να βγει τώρα η Επαναστατική Επιτροπή του bou.com και να αποφανθεί ότι η Αριθμητική είναι αστική και ιμπεριαλιστική επιστήμη και ότι δεν ισχύει.

(Πολλές φορές αναρωτιέμαι πόσο σοβαρά και επισταμένως έχεις διαβάσει Μαρξ. Ιδιαίτερα το Κεφάλαιο. Αλλά μου φαίνεται ότι αντιγράφοντας τα τσιτάτα του Indymedia και των blogs βολεύεσαι. )

2ο Θέμα: Ας πούμε ότι τα στοιχεία της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό είναι σωστά. Θα ήθελα να δω τα ακριβή νούμερα, τους συντελεστές του αποπληθωρισμού κλπ αλλά βαριέσαι να τα βρεις.

ΤΣΠΑ, τα πραγματικά θεματάκια είναι δύο:

α) Τι ποσοστό της εργασίας αμοίβονταν με τον κατώτατο μισθό το 81 και τι το 2000 ή το 2010; Μήπως ήταν πολύ μεγαλύτερο το '81;

β) Εκτός από τον κατώτατο μισθό υπάρχουν και οι άλλοι μισθοί που διαμορφώνουν το μοναδιαίο κόστος της εργασίας. Έχεις την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι μισθοί μείναν ίδιοι από το 81 ή ότι ακολούθησαν μόνον τον πληθωρισμο;

Αμ έχω την απάντηση και μάλιστα δια στόματος κανενός άλλου πλην του σύντροφου αγωνιστή Πέρσυ:

για όσους δεν είχαν ούτε τα προσόντα, ούτε τον εγκέφαλο ούτε τις ικανότητες δημιουργήθηκε αυτό το εξάμβλωμα.
τότε μπορούσε ένας εξέπσιοναλ πιτσιρικάς να κάνει μέχρι και τέρν ντάουν τζομπ οφερς που δεν τον ικανοποιούσαν.
εάν τώρα θα παει κάποιος να ζητήσει αυτά που ζητούσαμε εμείς τότε και μάλιστα πλειοδοτούσαν οι εταιρειες μεταξύ τους στα μπονους οφερς τώρα θα γελάνε μέχρι και οι θυρωροι.

Δεν πιστεύω τώρα να αμφισβητείς τον σύντροφο Περσόνα;;;;;;

Επισκέπτης
ΤΣΠΑ, τα πραγματικά θεματάκια είναι δύο:

α) Τι ποσοστό της εργασίας αμοίβονταν με τον κατώτατο μισθό το 81 και τι το 2000 ή το 2010; Μήπως ήταν πολύ μεγαλύτερο το '81;

β) Εκτός από τον κατώτατο μισθό υπάρχουν και οι άλλοι μισθοί που διαμορφώνουν το μοναδιαίο κόστος της εργασίας. Έχεις την εντύπωση ότι οι υπόλοιποι μισθοί μείναν ίδιοι από το 81 ή ότι ακολούθησαν μόνον τον πληθωρισμο;
α)Μεγαλυτερο το 1981.

β)Εννοειται οτι επηρεαζουν και οι αλλοι μισθοι.Ξανα αντιγραφω παντως απο την εκθεση του ΙΝΕ(σελ 212).
"Από τις μεταβολές του δείκτη αυτού (Διάγραμμα 41) προκύπτει ότι στη διάρκεια των ετών 2000-2009, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος στις 35 βιομηχανικές χώρες, σε εθνικά νομίσματα, αυξήθηκε συνολικά στην εν λόγω περίοδο κατά περίπου 4%. Αυτό σημαίνει ότι από την αύξηση του σταθμισμένου μοναδιαίου κόστους εργασίας σε δολάρια (23%) το 19% οφειλόταν στις μεταβολές της ονομαστικής σταθμισμένης συναλλαγματικής ισοτιμίας, δηλαδή στην ανατίμηση του ευρώ (και παλαιότερα της δραχμής ενόψει της ένταξης στην νομισματική ένωση), σε ενδεχόμενες αλλαγές στην γεωγραφική και στην κλαδική κατανομή του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδας, και μόνον κατά 4% στις απαιτήσεις των εργαζομένων για υψηλότερες αποδοχές."

Ξαναλεω,αναφερθηκα στον βασικο μισθο και μονο.

Το τι καθαριζαν πχ οι διευθυνταδες που διοριζε η ΠΑΣΟΚαρα και η ΝΔ δεν με αφορα.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.716
Πόντοι
6.515
ποσες φορες ακομα τα καναλια της διαπλοκης θα δειξουν το σπασιμο ενος (του ιδιου παγκου) απο την Χ,Α ?

Ειναι η γνωστη μεθοδος της αποσιωπισης των σημαντικων που συνεχιζει ακαθεκτη χωρις να καταλαβαινει απο κριση και εξασφαλισε προσφατα 20 εκατ. θαλασσοδανειο για τους μεγαλοεκδοτες.

Ελα ομως που ο κοσμος αρχισε να καταλαβαινει, και ο Παναγοπουλος της ALCO το πρωι δηλωσε οτι δεν ξερουμε τι να πουμε για την αυξηση των ποσοστων της Χ. Α.  :idiot: :uglystupid:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
χμ... ένσταση...
ο κόσμος ακόμα κοιμάται
και περιμένει να γυρίσει στο 2007

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Στέλιος Μποζίκης - Δήμαρχος Ζακύνθου

Από τους 388 που λάμβαναν επίδομα τυφλότητος και στους οποίους έγινε επανεξέταση βρέθηκαν 23 πραγματικά τυφλοί...

υστερα απορούμε γιατί η ελλάδα χρεωκόπησε...

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
Από τους 388 που λάμβαναν επίδομα τυφλότητος και στους οποίους έγινε επανεξέταση βρέθηκαν 23 πραγματικά τυφλοί...

Έχει και εσύ φάει το παραμύθι ότι η χώρα χρεωκόπησε επειδή 365 άτομα παίρνανε επίδομα χωρίς να πρέπει, ότι η φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο έχει σακατέψει την εθνική οικονομία, ή επειδή όλοι οι πεθαμένοι που παίρνανε σύνταξη (χωρίς να τη διακαιούνται) μέσα σε 20 χρόνια "έφαγαν" από τα ασφαλιστικά ταμεία 50 εκ. ευρώ.

Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά τα παραμύθια έχουν βγει για να πεισθούμε όλοι ότι ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ (κατά το "Μαζί τα φάγαμε") για τα χάλια, και όχι αυτοί που κυβερνάνε 30 χρόνια τώρα.

Τα λεφτά που λείπουν, φίλε, είναι 1.000 δις (1 τρις), και όχι 50 ή 100 εκατ.
Δηλαδή περίπου 100.000 φορές περισσότερα.
Δυστυχώς η μέθοδος βασίζεται στο ότι την έννοια "τάξη μεγέθους" δεν την ξέρει πολύς κόσμος.

Για να το κάνω πιο λιανά:
Αν σε φωνάξουν και σου πουν:
"Κέρδισες στο Λόττο 300 εκ. ευρώ" Θα χαρείς, θα σου κάνει αίσθηση, θα είσαι χαρούμενος.
"Κέρδισες στο Λόττο 300 δις. ευρώ" Θα χαρείς, θα σου κάνει αίσθηση, θα είσαι χαρούμενος. Τα λεφτά είναι 1.000 φορές περισσότερα.
Όμως η αίσθηση που θα σου κάνει, δεν είναι 1.000 φορές περισσότερη. Γιατί δεν "καταλαβαίνεις" τη διαφορά. Τα ίδια πράματα που είχες ονειρευτεί ότι θα κάνεις με 300 εκ., θα κάνεις και με 300 δις.

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα:
"Το παιδί σου έκανε μια ζημιά με το αμάξι, και χρωστάς 10 εκ. ευρώ" θα πάθεις πλάκα, θα στενοχωρηθείς, θα βρεθείς σε απελπισία.
"Το παιδί σου έκανε μια ζημιά με το αμάξι, και χρωστάς 100 εκ. ευρώ" πάλι θα πάθεις πλάκα, θα στενοχωρηθείς, και θα βρεθείς σε απελπισία.
Θα είναι αυτά τα αισθήματα 10 φορές περισσότερα?  Όχι βέβαια. Θα είναι τα ίδια. Γιατί είτε 10 εκ., είτε 100 εκ., εσύ το ίδιο θα είσαι μπλεγμένος, γιατί και στις δυο περιπτώσεις δεν έχεις να τα πληρώσεις.

Το ίδιο κάνουν τώρα με αυτές τις διάφορες ανοησίες που "ανακοινώνουν".
Έχουν φάει 1 τρις (= 1.000 δις, = 1.000.000 εκ., = 1.000.000.000.000 ευρώ) και μας σερβίρουν (για να απασχολούμαστε) ιστορίες των 1 εκ., ή 10 εκ., ή 100 εκ. σου λέω εγώ.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας καλλιεργούν και την αίσθηση ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε για το χάλι (οι τυφλοί της Ζακύνθου), και ότι πρέπει να το πληρώσουμε κι όλας.

Φαίνεται πως δουλεύει καλά η μέθοδος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Έχει και εσύ φάει το παραμύθι ότι η χώρα χρεωκόπησε επειδή 365 άτομα παίρνανε επίδομα χωρίς να πρέπει, ότι η φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο έχει σακατέψει την εθνική οικονομία, ή επειδή όλοι οι πεθαμένοι που παίρνανε σύνταξη (χωρίς να τη διακαιούνται) μέσα σε 20 χρόνια "έφαγαν" από τα ασφαλιστικά ταμεία 50 εκ. ευρώ.

Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά τα παραμύθια έχουν βγει για να πεισθούμε όλοι ότι ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ (κατά το "Μαζί τα φάγαμε") για τα χάλια, και όχι αυτοί που κυβερνάνε 30 χρόνια τώρα.

Τα λεφτά που λείπουν, φίλε, είναι 1.000 δις (1 τρις), και όχι 50 ή 100 εκατ.
Δηλαδή περίπου 100.000 φορές περισσότερα.
Δυστυχώς η μέθοδος βασίζεται στο ότι την έννοια "τάξη μεγέθους" δεν την ξέρει πολύς κόσμος.

Για να το κάνω πιο λιανά:
"Κέρδισες στο Λόττο 300 εκ. ευρώ" Θα χαρείς, θα σου κάνει αίσθηση, θα είσαι χαρούμενος.
"Κέρδισες στο Λόττο 300 δις. ευρώ" Θα χαρείς, θα σου κάνει αίσθηση, θα είσαι χαρούμενος. Τα λεφτά είναι 1.000 φορές περισσότερα.
Όμως η αίσθηση που θα σου κάνει, δεν είναι 1.000 φορές περισσότερη. Γιατί δεν "καταλαβαίνεις" τη διαφορά. Τα ίδια πράματα που είχες ονειρευτεί ότι θα κάνεις με 300 εκ., θα κάνεις και με 300 δις.

Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα:
"Το παιδί σου έκανε μια ζημιά με το αμάξι, και χρωστάς 10 εκ. ευρώ" θα πάθεις πλάκα, θα στενοχωρηθείς, θα βρεθείς σε απελπισία.
"Το παιδί σου έκανε μια ζημιά με το αμάξι, και χρωστάς 100 εκ. ευρώ" πάλι θα πάθεις πλάκα, θα στενοχωρηθείς, και θα βρεθείς σε απελπισία.
Θα είναι αυτά τα αισθήματα 10 φορές περισσότερα?  Όχι βέβαια. Θα είναι τα ίδια. Γιατί είτε 10 εκ., είτε 100 εκ., εσύ το ίδιο θα είσαι μπλεγμένος, γιατί και στις δυο περιπτώσεις δεν έχεις να τα πληρώσεις.

Το ίδιο κάνουν τώρα με αυτές τις διάφορες ανοησίες που "ανακοινώνουν".
Έχουν φάει 1 τρις (= 1.000 δις, = 1.000.000 εκ., = 1.000.000.000.000 ευρώ) και μας σερβίρουν (για να απασχολούμαστε) ιστορίες των 1 εκ., ή 10 εκ., ή 100 εκ. σου λέω εγώ.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά μας καλλιεργούν και την αίσθηση ότι ΕΜΕΙΣ φταίμε για το χάλι (οι τυφλοί της Ζακύνθου), και ότι πρέπει να το πληρώσουμε κι όλας.

Φαίνεται πως δουλεύει καλά η μέθοδος.

φίλε μαζί σου.. αλλά αν μαζέψεις όλα αυτά τα μικρά κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.. το οποίο αν το προσθέσεις σε ένα δεύτερο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ κάνεις κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ...

αρα κάνε τις αναγωγές σου (κατα την περσόνεια έκφραση)..

και έχω πολλάκις δηλώσει ότι τα βέλη θα πρέπει να στραφούν κατ όλων..χωρίς σειρά και προτεραιότητες.. όποιον βρίσκουμε τον τσιμπάμε και τον βαράμε...

διότι άμα αρχίσουμε τις λογικές "γιατί εγώ και όχι αυτός?" ή "γιατί εμένα δεν βλέπεις πόσα έφαγε ο γείτονας?" δεν θα κάνουμε τίποτε..

αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι θα τους πάρει όλους η μπάλλα.. το ξέρω ότι με τον τρόπο αυτό κάποιους η μπάλλα θα αργήσει να τους πάρει.. δεν με ενδιαφέρει.. αρκεί να τους πάρει..

δεν συγχωρώ ΚΑΝΕΝΑΝ.. για μένα το ίδιο ένοχος είναι ένας που έκλεψε 10.000 ευρώ με έναν που έκλεψε 10.000.000 ευρώ.. απλά στον πρώτο πιθανόν να ρίξω κανα δυό σφαλιάρες λιγώτερες...

οι συμψηφισμοί και τα μετρήματα της ενοχής μας φέρανε εδώ που μας φέρανε...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν έφαγε 1 τρις μονομιάς, αλλά 1-2 εκατομύρια κόσμος από κανένα εκατομύριο ο καθένας,
10⁶*10⁶=10¹²
αλλά εσύ που καταλαβαίνεις την διαφορά του 1τρις από το 1εκατομύριο, δεν καταλαβαίνεις ότι κούτσα κούτσα μαζεύεται το χρέος και άμα τρώει ένα ψίχουλο ο καθένας στο τέλος μαζεύεται ολόκληρη φρατζόλα.
κάνε τώρα την ίδια πράξη αλλά με ελληνικά μεγέθη.
τα ίδια είπες και πριν 3-4 μέρες για την φοροδιαφυγή και το παρεμπόριο, αλλά άμα τα βάλεις κάτω αυτά τα λεφτά, πληρώνεις τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων και γλιτώνεις και καμιά πούτσα από το μνημόνιο.
ψάχνε εσύ ποιος(ένας-1) έφαγε 300δις που είναι το σημερινό χρέος. δεν τα έφαγε ο ένας που ψάχνεις εσύ, τα έφαγαν αυτοί οι πολλοί που σου σερβίρουνε συχνά πυκνά αλλά εσύ ψάχνεις τον έναν.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
10
Πόντοι
16
φίλε μαζί σου.. αλλά αν μαζέψεις όλα αυτά τα μικρά κάνεις ένα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ.. το οποίο αν το προσθέσεις σε ένα δεύτερο ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ κάνεις κάτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ...

αρα κάνε τις αναγωγές σου (κατα την περσόνεια έκφραση)..

και έχω πολλάκις δηλώσει ότι τα βέλη θα πρέπει να στραφούν κατ όλων..χωρίς σειρά και προτεραιότητες.. όποιον βρίσκουμε τον τσιμπάμε και τον βαράμε...

διότι άμα αρχίσουμε τις λογικές "γιατί εγώ και όχι αυτός?" ή "γιατί εμένα δεν βλέπεις πόσα έφαγε ο γείτονας?" δεν θα κάνουμε τίποτε..

αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι θα τους πάρει όλους η μπάλλα.. το ξέρω ότι με τον τρόπο αυτό κάποιους η μπάλλα θα αργήσει να τους πάρει.. δεν με ενδιαφέρει.. αρκεί να τους πάρει..

δεν συγχωρώ ΚΑΝΕΝΑΝ.. για μένα το ίδιο ένοχος είναι ένας που έκλεψε 10.000 ευρώ με έναν που έκλεψε 10.000.000 ευρώ.. απλά στον πρώτο πιθανόν να ρίξω κανα δυό σφαλιάρες λιγώτερες...

οι συμψηφισμοί και τα μετρήματα της ενοχής μας φέρανε εδώ που μας φέρανε...

Δεν πιάνεις το νόημα μου.
Θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο ποστ μου με προσοχή. Ίσως πάσχω από ικανότητα έκφρασης.

Κια μια που αναφέρεις αυτόν που έφαγε 10.000 ή 10 εκ., ξεχνάς και κάποιον ακόμα:
Αυτόν που για να μπορέσει να φάει τα 10 εκ., ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕ 1 δις.
Από αυτούς έχει γίνει η ζημιά, όχι από τους τυφλούς της Ζακύνθου.

Πρόσεξε: δε λέω ότι καλώς τα έπαιρναν οι "τυφλοί". Κακώς.
Αλλά όχι να μου λένε ότι αυτοί έχουν κάνει τη ζημιά.

Δεν το τρώω πλέον.

προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν έφαγε 1 τρις μονομιάς, αλλά 1-2 εκατομύρια κόσμος από κανένα εκατομύριο ο καθένας,
Κατά τη δική σου λογική δηλαδή, υπάρχουν στη χώρα 1-2 εκ. κόσμος εκατομμυριούχοι σήμερα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Θα σε παρακαλούσα να ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο ποστ μου με προσοχή. Ίσως πάσχω από ικανότητα έκφρασης.

Κια μια που αναφέρεις αυτόν που έφαγε 10.000 ή 10 εκ., ξεχνάς και κάποιον ακόμα:

Δεν το τρώω πλέον.
Κατά τη δική σου λογική δηλαδή, υπάρχουν στη χώρα 1-2 εκ. κόσμος εκατομμυριούχοι σήμερα.

εγώ απλά λέω ότι ΚΑΙ αυτοί κάναν την ζημια...

και σκέψου ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι διαχρονικές τα τελευταία 30 χρόνια...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
φαντάσου να υπέθετα ότι θα το καταλάβεις από μόνος σου την 1η φορά που θα το διάβαζες.
10⁶*10⁶=10¹²
αλλά εσύ που καταλαβαίνεις την διαφορά του 1τρις από το 1εκατομύριο, δεν καταλαβαίνεις ότι κούτσα κούτσα μαζεύεται το χρέος και άμα τρώει ένα ψίχουλο ο καθένας στο τέλος μαζεύεται ολόκληρη φρατζόλα.
[move]κάνε τώρα την ίδια πράξη αλλά με ελληνικά μεγέθη.[/move]
τα ίδια είπες και πριν 3-4 μέρες για την φοροδιαφυγή και το παρεμπόριο, αλλά άμα τα βάλεις κάτω αυτά τα λεφτά, πληρώνεις τα έξοδα των ασφαλιστικών ταμείων και γλιτώνεις και καμιά πούτσα από το μνημόνιο.
ψάχνε εσύ ποιος(ένας-1) έφαγε 300δις που είναι το σημερινό χρέος. δεν τα έφαγε ο ένας που ψάχνεις εσύ, τα έφαγαν αυτοί οι πολλοί που σου σερβίρουνε συχνά πυκνά αλλά εσύ ψάχνεις τον έναν.
Υποσημείωση, κανείς δεν έχει φάει 1τρις, το παραπάνω παράδειγμα ήταν κάποια συνέχεια του λογισμού που έγραψες, το γράφω για να προλάβω και άλλες ερωτήσεις που ήδη υπάρχουν γραμμένες-κρυμμένες.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

δηλαδή από που μαζεύει το μπουρδελο τα 2 δισ τον χρόνο από το χαράτσι? από το ένα πεντακοσάρικο που πληρώνει ένας που έχει ένα σπίτι?

υπάρχουν πολλοί ανθρωποι που πληρώνουν τέσσερα, πέντε, έξι χιλιαρικα για χαράτσι.. αυτό σημαίνει ότι η αξία της περιουσίας τους είναι κοντά στο μύριο ίσως και παραπάνω...

θα μου πείς σήμερα τα ακίνητα δεν αξίζουν πολλά γιατί δεν υπάρχουν αγοραστες.. εεε ας μην κλείνανε το χρήμα σε ντουβάρια...

Επισκέπτης
Στέλιος Μποζίκης - Δήμαρχος Ζακύνθου

Για τους υπόλοιπους 365 δεν υπάρχουν αρχεία?
Να φαίνεται δλδ ποιοι γιατροί υπέγραφαν??

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
Δεν το τρώω πλέον.

Τον Ιανουαριο του 2009, επι κυβερνησης Ρουσσοπουλου, οι αγροτες ειχαν κατεβασει τα τρακτερ και ειχαν κλεισει τους δρομους. Εγω τοτε δε ζουσα Ελλαδα αλλα ας πουμε λογω εργασιας παρακολουθουσα στενα τα οικονομικα της Ελλαδας. Τοτε, λιγους μηνες μετα τη Lehman, ολοι θεωρουσαμε δεδομενο οτι η Ελλαδα καποια στιγμη θα κανει μπουμ, το θεμα ηταν πως και ποτε. Και παμε στους αγροτες. Τι εκανε ο Ρουσσοπουλος για να τους αντιμετωπισει? Ειχε 8 δις χρεολυσια να καλυψει. Για να τα καλυψει επρεπε να κανει καινουργια εκδοση ομολογου. Οποτε τι εκανε? Αντι να βγαλει ομολογο 8 δις εβγαλε ομολογο 10 δις. 8 πηγαν στο χρεος, 1 πηγε στους αγροτες και 1 εμεινε ταμειο αλλα εξαφανιστηκε μεχρι τον Μαρτιο. Καπου εκει εμεις οι τοτε κακοι γυρισαμε την Ελλαδα σε net short.

ΕΤΣΙ χανονται τα λεφτα. Αν εσυ νομιζεις οτι θα βρεις 20-50-100-1000 τσοχατζοπουλους να χουν φαει απο 10-100 δις ο καθενας τοτε πραγματικα ζεις εκτος πραγματικοτητας.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

Δεν το τρώω πλέον.
χμ... θα σου πω με απόλυτη συναισθηση πως δεν υπάρχουνε 1-2 μύρια....αλλά πως είναι αρκετές χιλιάδες αυτοί (αλλά περισσότερες από όσες φαντάζεσαι) και αρκετοί υπεράνω υποψίας.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
έλα μου ντε....
για πες μας πάλι για τους ΔΥ
γιατί ΔΥ ήταν οι γιατροί που υπέγραφαν...νεσπά;

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

ενας γιατρος υπέγραφε.. για όλους ένας.. ο οποίος αυτή την στιγμη υπηρετεί στον Πύργο επειδή το υπηρεσιακό συμβούλιο (αποτελούμενο φυσικά από συναδέλφους του) έτσι έκρινε...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ενας γιατρος υπέγραφε.. για όλους ένας.. ο οποίος αυτή την στιγμη υπηρετεί στον Πύργο επειδή το υπηρεσιακό συμβούλιο (αποτελούμενο φυσικά από συναδέλφους του) έτσι έκρινε...
και ο οποίος να κάνω μια υπόθεση εργασίας πως δηλώνει ας πούμε κανά 10ρικο χιλιάρικα στην εφορία; και έπαιρνε και επιστροφή φόρου ας πούμε;

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
και ο οποίος να κάνω μια υπόθεση εργασίας πως δηλώνει ας πούμε κανά 10ρικο χιλιάρικα στην εφορία; και έπαιρνε και επιστροφή φόρου ας πούμε;
πιθανότατα

και?

να τους διώξουμε όλους μάλλον ε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom