Παπαντζες μας λέει ο βερνίκος. Αμφιβάλλω αν ο μόνος τρόπος δραστηριοποίησης εφοπλιστών είναι οι οφφσορ,μέσα από τόσες εταιρικές μορφές που προβλέπονται. Αντιθέτως τις οφφσορ τις ξέρω για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ή φοροδιαφυγή. Περαν τούτου το μεγάλο θέμα είναι κατά ποσό μπορεί να γίνει υπουργός άτομο που έχει καταδικαστεί για εξαπάτηση επενδυτών, ειδικά απο την τουλάχιστον φειδωλη επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Βεβαία αντί να σκαλίσει το θέμα αυτό ο τσυριζα επέλεξε και ίσως ορθά το προφανές και αναντιρρητο ασυμβίβαστο. Το μόνο φάουλ του είναι το αρχικά απολογητικό ύφος της ανακοίνωσης.Όσο για την ΝΔ ξαναγυρίσαμε στα νόμιμα και ηθικα...
εγώ δεν μιλάω για την στάση του σύριζα...
εγώ σχολιαζω τον νόμο και το μέγεθος της γελοιότητας του (ο οποίος συμβαδίζει με το γελοίον του συντάκτη του Καστανίδη).. τίποτε άλλο..
ααα και κάτι ακόμη επειδή λές ότι ξέρεις περί εξωχωρίων εταιρειών...
γνωρίζεις φυσικά ότι οι εξωχώριες εταιρείες που δραστηριποιούνται στην Ελλάδα δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα και να έλκουν εισόδημα από πράξεις που γίνονται στην Ελλάδα .. πόθεν λοιπόν συνάγεις το συμπέρασμα ότι μια εξωχώρια ναυτιλιακή εταιρεία που έχει τα γραφεία της στην Ελλάδα (του παλαι ποτέ κραταιού ΑΝ 89/67 ο οποίος έφερε στην Ελλάδα περίπου 50.000 εξωχώριες εταιρείες οι οποίες υποχρεωτικά κάναν εισαγωγή και δραχμοποίηση συναλλάγματος 50.000 δολλαρίων κατ ετος)..
οι εξωχώριες εταιρείες που καλύπτουν λαμογιές δεν έχουν γραφεία στην Ελλάδα παλληκάρι μου... έχουν έδρα σε κάποια δικηγορικά γραφεία φορολογικών παραδείσων (μεταξύ αυτών και της Κύπρου συμπεριλαμβανόμενης) ..
και κάτι ακόμη.. πόθεν συνάγεται ότι ο Βερνίκος είναι ιδιοκτήτης της εν λόγω εξωχώριας.. από την εταιρική επωνυμία φαντάζομαι διότι τα εταιρικά μερίδια των εξωχωρίων είναι ανώνυμα και ανήκουν εις τον κομιστήν...
εντιτ.. με την τελευταία τροποιποίηση που έγινε το 2005 θα πρέπει να έχουν έξοδα τουλάχιστον 100.000 δολλαρίων και να απασχολούν μόνιμα τουλάχιστον 4 άτομα η κάθε μία... τα δε έξοδα θα καλύπτονται με ισόποση εισαγωγή συναλλάγματος...
ο δε φόρος των εταιρειών αυτών προκύπτει όχι με βάση τα έσοδα τους αλλά με βάση τα έξοδα τους και δεν μπορεί να είναι λιγώτερο από 5% ..
αυτά για να αποκαταστήσουμε λίγο το νόημα του τι είναι εξωχώρια εταιρεία...