Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

soisix

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.informecanica.gr/filox-xs15-big.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
ασε ρε φιλαρακι να 'ουμε,κανενας δεν σας κανει...ο ενας παρολιγον τυφλος,ο αλλος παραιτηθηκε  για λογους υγειας,παρεμπιπτοντως ο νεος το μαρτη ελεγε οτι δεν ειχε πολιτικες βλεψεις-ελκει τους κωλοτουμπες ο αντωνακης- και βρεθηκε ενας ανθρωπος με οραμα,με πιστη στη πατριδα που τι εκανε?εχει μια οφσορ να βαζει το υστερημα του,που με τοσο ιδρωτα μαζεψε...μια κωλοεταιρια γαμω...τι θε δηλαδη, να τα θαψει στην αυλη?να τα βαλει κατου απ'το στρωμα?αφου ειναι νομιμο λεμε,αρα και ηθικον... ;)

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Κύπρος και Ισπανία προστέθηκαν στον μηχανισμό
πουθενά όμως δεν είπαν ότι αυτοί είναι τεμπέληδες
μόνο για τους έλληνες βγάζαν το σιχαμένο εαυτό τους οι φρίτζηδες

Είχαν  αυτοί μογγολάκια να γυρνάνε από δω κι από κει και να μιλάνε για  κλέφτες , απατεώνες , τιτανικούς  κτλ . ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Μ αυτά που διάβασα για πάρτη του, ο  άνθρωπος είναι αξιέπαινος. Τιμή τους θα ήταν να τον έχουν στην βουλή/κυβέρνηση. Άκυρο στο συριζα εδώ.
H πλακα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εβγαλε και ανακοινωση μετα, περιπου απολογητικη, οτι "δεν εχει τιποτα με τον αγωνιστη της δημοκρατιας Βερνικο".

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
H πλακα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εβγαλε και ανακοινωση μετα, περιπου απολογητικη, οτι "δεν εχει τιποτα με τον αγωνιστη της δημοκρατιας Βερνικο".

Τίποτα δεν έμαθες τελικά Άλεξ.

puteen69

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Οκτ 2010
Κριτικές
16
Like
372
Πόντοι
2.277
και η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο Βερνίκος παραιτήθηκε διότι η υπουργοποίηση του σκόνταφτε σε έναν νόμο του γελοίου Καστανίδη ο οποίος λέει ότι δεν επιτρέπεται υπουργοί και γενικά πολιτικά πρόσωπα να έχουν συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες...

έναν νόμο τόσο γελοίο σαν το σχετικό άρθρο του συντάγματος περί απασχόλησης των πολιτικών...

και τον έκανε ποιός?? ο Καστανίδης ο μεγάλος πολέμαρχος του νόμου περί βασικού μετόχου του Καραμανλή (ενός νόμου ο οποίος έβαζε κάποιο χερι στα διαπλεκόμενα) σε αγαστή συνεργασία με τους λοιπούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ και με το κλείσιμο του ματιού της αριστεράς βεβαίως βεβαίως (και το γελοίο στην υπόθεση είναι ότι ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα τον επαναφέρει)... μια συνεργασία που εφτασε στην καταγγελία του νόμου στην κομισιόν και την εξώθηση της κυβέρνησης καραμανλή σε αναδίπλωση

και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πατώντας πάνω σε ένα γελοίο νόμο εξωθεί σε παραίτηση έναν από τους λίγους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης ο οποίος είχε τα προσόντα να παράξει έργο στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας...

τι μαλάκες Θεέ μου.. τι μαλάκες

ΥΓ .. για την ιστορία λίγα πράγματα περί του βασικού μετόχου

και λίγα πράγματα για την στάση της αριστεράς

Μ αυτά που διάβασα για πάρτη του, ο  άνθρωπος είναι αξιέπαινος. Τιμή τους θα ήταν να τον έχουν στην βουλή/κυβέρνηση. Άκυρο στο συριζα εδώ.

Τον ξέρετε προσωπικά τον Βερνίκο και του κάνετε τόσο εγκωμιαστικά σχόλια;  Γιατί εγώ ξέρω και τον ίδιο και κάποιους κολλητούς του φίλους και δεν έχω την ίδια άποψη με σας...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Και που'ναι το πρόβλημα;;;

Aπ'ό,τι είπανε ειδήσεις πάντως υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο...εκεί πάτησε κ ο σύριζα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Και που'ναι το πρόβλημα;;;

Aπ'ό,τι είπανε ειδήσεις πάντως υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο...εκεί πάτησε κ ο σύριζα.
Φυσικα υπαρχει προβλημα.
Δεν καταλαβαινω τη σταση του ΣΥΡΙΖΑ να βγαζει ανακοινωση, στην οποια ουτε λιγο ουτε πολυ ζηταει συγνωμη απο τον Βερνικο που προκαλεσε την παραιτηση του, ονομαζοντας τον "αγωνιστη της δημοκρατιας κατα της Χουντας" και άλλα φαιδρα.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Φυσικα υπαρχει προβλημα.
Δεν καταλαβαινω τη σταση του ΣΥΡΙΖΑ να βγαζει ανακοινωση, στην οποια ουτε λιγο ουτε πολυ ζηταει συγνωμη απο τον Βερνικο που προκαλεσε την παραιτηση του, ονομαζοντας τον "αγωνιστη της δημοκρατιας κατα της Χουντας" και άλλα φαιδρα.
Συγγνώμη αλλά έτσι είναι ο νόμος.

Αυτό ακριβώς,πού κολλάς;;; :think:

puteen69

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Οκτ 2010
Κριτικές
16
Like
372
Πόντοι
2.277

Δεν έχω τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτός, ούτε κανένα άλλο κόμμα, αλλά επειδή εδώ μέσα πολύ "ράδιο αρβύλα" και παραπληροφόρηση κυκλοφορεί, όπως το "H πλακα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εβγαλε και ανακοινωση μετα", η ανακοίνωση που εξέδωσε ήταν μία και μοναδική και έλεγε κατά λέξη τα εξής, όπως την μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όμως, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρεία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».

Και η δήλωση Βερνίκου μετά την παραίτησή του:

«Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου, αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, έχουν τη νομική μορφή εξωχώριας εταιρείας και αυτό προβλέπεται ρητά από την Ελληνική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε λοιπόν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ναυτιλίας, αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.

Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του Κράτους έθετε υπόψη μου τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν, θα γνώριζα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας, για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο. Άλλωστε είναι πεποίθησή μου, πως οι ενεργοί επιχειρηματίες και οι άνθρωποι της αγοράς επιβάλλεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπου η Πολιτεία θεωρεί, ότι μπορούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ιδιαίτερα σήμερα που απαιτείται συστράτευση εθνικής ευθύνης.

Παρόλο που τις λίγες αυτές ημέρες είχα αποσυρθεί πλήρως από όλες τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, θέλοντας να αφοσιωθώ και να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της πατρίδας μας, για λόγους ευθιξίας και για να μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα στην κυβέρνηση, ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου. Θα είμαι πάντα αυτό που ήμουν, ενεργός πολίτης, ενεργός επιχειρηματίας, άνθρωπος της κοινωνίας των πολιτών».

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Δεν έχω τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτός, ούτε κανένα άλλο κόμμα, αλλά επειδή εδώ μέσα πολύ "ράδιο αρβύλα" και παραπληροφόρηση κυκλοφορεί, όπως το "H πλακα ειναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εβγαλε και ανακοινωση μετα", η ανακοίνωση που εξέδωσε ήταν μία και μοναδική και έλεγε κατά λέξη τα εξής, όπως την μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού.

Όμως, με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρεία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. υφυπουργό;».

Και η δήλωση Βερνίκου μετά την παραίτησή του:

«Με την ευγενικά διατυπωμένη για το πρόσωπό μου ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορήθηκα ότι η πρόσφατη ιδιότητά μου, αυτή του υφυπουργού Ναυτιλίας, είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ασυμβίβαστη με τη συμμετοχή σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες. Οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα, έχουν τη νομική μορφή εξωχώριας εταιρείας και αυτό προβλέπεται ρητά από την Ελληνική νομοθεσία. Οποιοσδήποτε λοιπόν δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της ναυτιλίας, αποκλείεται κάποια στιγμή να γίνει μέλος της κυβέρνησης.

Εάν με την ανάληψη των καθηκόντων μου κάποια νομική υπηρεσία του Κράτους έθετε υπόψη μου τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν, θα γνώριζα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα και θα ενημέρωνα σχετικά τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που με εμπιστεύτηκαν και στηρίζουν την κυβέρνηση. Δυστυχώς τέτοιος μηχανισμός δεν υπάρχει.

Αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω υφυπουργός Ναυτιλίας, για να προσφέρω σε ένα αντικείμενο που ξέρω και αγαπώ και όχι προφανώς για κάποιο άλλο λόγο. Άλλωστε είναι πεποίθησή μου, πως οι ενεργοί επιχειρηματίες και οι άνθρωποι της αγοράς επιβάλλεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπου η Πολιτεία θεωρεί, ότι μπορούν να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ιδιαίτερα σήμερα που απαιτείται συστράτευση εθνικής ευθύνης.

Παρόλο που τις λίγες αυτές ημέρες είχα αποσυρθεί πλήρως από όλες τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, θέλοντας να αφοσιωθώ και να προσφέρω τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της πατρίδας μας, για λόγους ευθιξίας και για να μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα στην κυβέρνηση, ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου. Θα είμαι πάντα αυτό που ήμουν, ενεργός πολίτης, ενεργός επιχειρηματίας, άνθρωπος της κοινωνίας των πολιτών».
Αν ειναι ετσι, ακομη χειροτερα.
Τεραστια υποκρισια.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Τον ξέρετε προσωπικά τον Βερνίκο και του κάνετε τόσο εγκωμιαστικά σχόλια;  Γιατί εγώ ξέρω και τον ίδιο και κάποιους κολλητούς του φίλους και δεν έχω την ίδια άποψη με σας...

Φιλε μου με βαση αυτα που ξερω για αυτον ειναι αξιεπαινος για μενα. Αν αυριο ξερω αλλα θα τον κρινω με τα αλλα. Τι εννοεις αν τον ξερω προσωπικα? θα πρεπε? Και το οτι τον ξερεις προσωπικα και εχεις αλλη αποψη δεν μου λεει κατι.

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Η υποκρισια ειναι στο απολογητικο υφος περι "αγωνιστη της δημοκρατιας".
Γιατί υποκρισία;;;

Το αντίθετο...αποσαφηνίζει ο σύριζα πως δεν είναι προσωπική επίθεση αλλά λόγω νόμου.

Όταν τάχα μου ήταν με τους κουκουλοφόρους σας ξίνιζε...τώρα πάλι σας ξινίζει;;; :headbang:

puteen69

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Οκτ 2010
Κριτικές
16
Like
372
Πόντοι
2.277
Φιλε μου με βαση αυτα που ξερω για αυτον ειναι αξιεπαινος για μενα. Αν αυριο ξερω αλλα θα τον κρινω με τα αλλα. Τι εννοεις αν τον ξερω προσωπικα? θα πρεπε? Και το οτι τον ξερεις προσωπικα και εχεις αλλη αποψη δεν μου λεει κατι.

Προφανώς δεν σου λέει κάτι, γιατί πιθανόν σε ενδιαφέρει μόνο το "φαίνεσθαι" και όχι το "είναι", όπως και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Γιατί υποκρισία;;;

Το αντίθετο...αποσαφηνίζει ο σύριζα πως δεν είναι προσωπική επίθεση αλλά λόγω νόμου.

Όταν τάχα μου ήταν με τους κουκουλοφόρους σας ξύνιζε...τώρα πάλι σας ξυνίζει;;; :headbang:
Αυτη ειναι η αποψη μου. Οσο το διαβαζω, με πιανουν τα γελια.
Μηπως δακρυσε κιολας ο συνταξας το κειμενο, επειδη αναγκαζοταν να ρουφιανεψει τον Βερνικο ως μελος διοικησης οφσορ εταιριας?
"Μπουχουχουχου κλαιω με αναφυλλητα κυριε Βερνικο, αγωνιστη κατα της Χουντας, αλλά ξερεις...πρεπει για χαρη του νομου να σε ρουφιανεψω οτι εισαι σε διοικηση οφσορ εταιριας...Παραιτησου αλλά λυπαμαι πολυ πολυ...μπουχουχουχουυυυυυυ"....

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Παπαντζες μας λέει ο βερνίκος. Αμφιβάλλω αν ο μόνος τρόπος δραστηριοποίησης εφοπλιστών είναι οι οφφσορ,μέσα από τόσες εταιρικές μορφές που προβλέπονται. Αντιθέτως τις οφφσορ τις ξέρω για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ή φοροδιαφυγή. Περαν τούτου το μεγάλο θέμα είναι κατά ποσό μπορεί να γίνει υπουργός άτομο που έχει καταδικαστεί για εξαπάτηση επενδυτών, ειδικά απο την τουλάχιστον φειδωλη επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Βεβαία αντί να σκαλίσει το θέμα αυτό ο τσυριζα επέλεξε και ίσως ορθά το προφανές και αναντιρρητο ασυμβίβαστο. Το μόνο φάουλ του είναι το αρχικά απολογητικό ύφος της ανακοίνωσης.Όσο για την ΝΔ ξαναγυρίσαμε στα νόμιμα και ηθικα...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Παπαντζες μας λέει ο βερνίκος. Αμφιβάλλω αν ο μόνος τρόπος δραστηριοποίησης εφοπλιστών είναι οι οφφσορ,μέσα από τόσες εταιρικές μορφές που προβλέπονται. Αντιθέτως τις οφφσορ τις ξέρω για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων ή φοροδιαφυγή. Περαν τούτου το μεγάλο θέμα είναι κατά ποσό μπορεί να γίνει υπουργός άτομο που έχει καταδικαστεί για εξαπάτηση επενδυτών, ειδικά απο την τουλάχιστον φειδωλη επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Βεβαία αντί να σκαλίσει το θέμα αυτό ο τσυριζα επέλεξε και ίσως ορθά το προφανές και αναντιρρητο ασυμβίβαστο. Το μόνο φάουλ του είναι το αρχικά απολογητικό ύφος της ανακοίνωσης.Όσο για την ΝΔ ξαναγυρίσαμε στα νόμιμα και ηθικα...
Ναι, εσενα να σου φταιει για ολα η ΝΔ, γενιτσαρε.
Προταση του ΠΑΣΟΚ ηταν ο Βερνικος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom