Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Η ανταλλαγή είναι δικαιότατη !
Οι βόρειες χωρες "πασχουν" απο εσπεριδοειδή κι άλλα γεωργικα προιοντα που ευδοκιμουν στη μεσογειο.
Για την αξία αυτων των προιοντων θα παρεις την αντιστοιχη αξια σε πετρελαιο - πρώτες ύλες.
Για τον τουρισμό ομοίως. Ο φτηνος ελληνικος τουρισμός κι η δραχμη θα στρεψουν μαζικα τους βορειοευρωπαιους - σλαβους προς την ελλαδα. (Δες το τελευταιο κυριακατικο Βημα μια αναλυση σχετικη)

Εγραψα δυο νούμερα : ~12 δις από τουρισμό και ~18-20 δις από ναυτιλία. Σύνολο 30-32 δις.
Πάλι στο ένθετο αναπτυξη του τελευταιου Βηματος θα δεις ότι οι ελληνικες εισαγωγες για το 1ο 8μηνο του  2011 ήταν γυρω στα 17 δις !
Αρα εχεις ακόμη "αερα"  ~10 δις !

Όσον αφορά τη σταση των ευρωπαιων μετα τη χρεωκοπια, σου λεω ότι ειναι θεμα τιμων ! Αν ειναι φτηνοτερη η Ροδος κι Μυκονος από την Ιμπιζα, θα ερθουν εδω κι ας εχεις φεσωσει ολες τις τραπεζες τους !

Όταν παίρνεις συναλλαγμα απο έξω, δε χρειαζεται να υποτομηθούν τα πχ εμβολια. Αυξανεις το συναλλαγμα και λυνεις το προβλημα.

Το πόσα χρονια για την ανακαμψη θα σου χρειαστουν ειναι άγνωστο - εκτιμαται απο τα προηγουμενα παραδειγματα χωρών περιπου 2-3 χρόνια.

Όμως η απορία σου ειναι σε λαθος βαση : με ρωτας σε πόσο χρονο θα αναρρωσεις τη στιγμη που η αλλη σου εναλλακτικη ειναι ο θάνατος !
Το ευρω σε οδηγει ταχιστα προς το θανατο, το βλεπεις ηδη γυρω σου.

Αρα οσος χρονος αναρρωσης με τη δραχμη κι αν χρειαστει, δεν εχει μεγαλη σημασία.

Αν ομως μου πεις ότι εγω δε θελω να ζοριστω καθολου και προτιμω να ξεπουληθει η χωρα στους ξενους , μηπως και διατηρηθεί ενα βιοτικο επίπεδο πλησιον του 2009 και θα περιμενω ακομη 2-3 χρονια να δω που θα με βγαλει η συνταγη της ΕΕ-ΔΝΤ-ΓΑΠ, θα το καταλαβω.
Αλλά θα σου ζητησω αμεσα εκλογες για να δουμε τι θελει η πλειοψηφία !
Αν η πλειοψηφια προτιμαει ευρω, τοτε ας γινει αυτό !
Αλλά να το εχει επιλεξει δημοκρατικα ο λαός με εκλογες !
να σου θυμίσω πως ΔΕΝ έχεις έσοδα από τη ναυτιλία
πού στο λύκο το βρήκες αυτό το νούμερο;
αφού ΔΕΝ φορολογούνται!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
να σου θυμίσω πως ΔΕΝ έχεις έσοδα από τη ναυτιλία
πού στο λύκο το βρήκες αυτό το νούμερο;
αφού ΔΕΝ φορολογούνται!

και μάλιστα δεν φορολογούνται διεθνώς...

έσοδα από ναυτιλία έχεις μόνο παράπλευρα και εφόσον καταφέρεις να προσελκύσεις ναυτιλιακές επιχειρήσεις να έχουν έδρα την χώρα σου ....

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Πέρασε το 7 το 10ετές της Ιταλίας. :o :helpplea:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

BS.

[video]http://blogs.wsj.com/overheard/2011/11/09/who-will-rescue-italy/?mod=WSJBlog&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter[/video]

PS.
Κάνε μας τώρα και καμία πρόβλεψη και εσύ που είσαι ειδκός:

Υπομονή μέχρι τον Ιούνιο, tomorrow γιοκ  :rockon: :tits2: :rockon: :tits2: :rockon: :tits2:

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16

«Είναι επιτακτική η ανάγκη ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης άμεσα», προειδοποιεί ο κεντρικός τραπεζίτης, Γ. Προβόπουλος.

Η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, συμπληρώνει ο ίδιος.

Το πλήρες κείμενο της δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στους Financial Times αναφέρει τα εξής:

"Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία.

Κατά την τελευταία διετία, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους. Τελευταία, η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας. Για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ".

karamitroglou

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
1
BS.

[video]http://blogs.wsj.com/overheard/2011/11/09/who-will-rescue-italy/?mod=WSJBlog&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter[/video]
Αν κατάλαβα καλά κάτι λέει οτι το ΔΝΤ είναι καλύτερη λύση απο την ΕΚΤ.
Μην χαλάσουμε τις καρδιές μας, αφού εσυ επιμένεις οτι το ΔΝΤ σώζει με τα προγράμματα του εγω απλά συμφωνώ.
Βέβαια κάτι γράφει αυτό που παρέθεσες για βραχυχρόνιο δανεισμό, ενω το δικό μου γράφει για μακροχρόνια "τελική" λύση, αλλά μην κολλάμε σε λεπτομέρειες...

PS.
Κάνε μας τώρα και καμία πρόβλεψη και εσύ που είσαι ειδκός:
Την γνώμη μου γράφω, οι προβλέψεις πληρώνονται  :grin: :birdman: :grin: :birdman:
Πέρα απο την μαλακία που με δέρνει σε τι άλλο να ωφείλεται άραγε η ύπαρξη μας ως σήμερα...
α)Στην ορθότητα του ΔΝΤ?
β)Στις ικανότητες του ΓΑΠ? ( :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:)
γ)Η Ρώμη ούτε χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε γκρεμίστηκε....

Τώρα που ήρθε η ώρα της Ρώμης θα επιμείνεις πολύ ακόμα στο ΔΝΤ?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Εεεεελα λεμε  :rockon: :rockon: :rockon:

Ερχονται οι ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ... με ΟΥΖΟ και ΡΑΚΙ  :rockon: :rockon: :rockon:

Αφιερωμεο στον φιλο FIDELE.... Με τα τσιτσάτα του...  :dancing:

με τσίπουρα και ούζα  :2funny:

OYZO1.bmp

ο Μεζές ειναι απο τον ΑΛΕΞΑΚΟ-71  :grin:

tomcat00

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

περα απο (πιπες) μοραλ χαζαρτν, Βαιμαρης και οικονομικης ορ8οδοξιας, δεν φαινεται να υπαρχει, ή να εχω καταλαβει εγω, πειστικο επιχειρημα...

οσο για το διλλημα της πρωτογενους αγορας, ειναι ενα 8εμα, αλλα κατα την ταπεινη μου αποψη, οχι κριτικαλ - την στιγμη, που τα Ισπανικα ειναι πλεον στις 580 μβ και το φειλουρ  τεινει να γινει καταστροφικ

ή 8α κανει εξπαντ το B/s της η ΕΚΤ ή....

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
και που εισαι κυριε Fidele

αυτο αποτελει δειγμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

προς τους ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ που θαυμαζεις  :cheesy:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Η ανταλλαγή είναι δικαιότατη !
Οι βόρειες χωρες "πασχουν" απο εσπεριδοειδή κι άλλα γεωργικα προιοντα που ευδοκιμουν στη μεσογειο.
Για την αξία αυτων των προιοντων θα παρεις την αντιστοιχη αξια σε πετρελαιο - πρώτες ύλες.
Για τον τουρισμό ομοίως. Ο φτηνος ελληνικος τουρισμός κι η δραχμη θα στρεψουν μαζικα τους βορειοευρωπαιους - σλαβους προς την ελλαδα. (Δες το τελευταιο κυριακατικο Βημα μια αναλυση σχετικη)
ούτε που το περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα ότι με τα πορτοκάλια μπορείς να αγοράσεις πετρέλαιο! για τον τουρισμό, θα δούμε πιο κάτω. σε ποια τιμή να πούμε ότι θα πουλάς τα πορτοκάλια στους ρώσους; 0,3 ευρώ το κιλό; κοίτα εδώ τι έγινε πέρσι το χειμώνα:
Σε αδιέξοδο έχουν φθάσει οι εσπεριδοκαλλιεργητές εξαιτίας της εξευτελιστικές τιμής πώλησης των πορτοκαλιών. Οι τιμές στα πορτοκάλια που δίδονται προς εξαγωγή κυμαίνονται από 6 λεπτά έως 11 λεπτά το κιλό
εγώ λέω άντε να τα πουλάς 30 λεπτά λοιπόν. άρα ένας τόνος = 1.000 Χ 0,3 = 300 ευρώ. ακόμη κι αν καταφέρεις και φυτέψεις πορτοκαλιές και στον Παρνασσό, ώστε να φτάσεις π.χ. την παραγωγή της Ιταλίας, δηλ. γύρω στα 2εκ. τόνους και καταφέρεις να τα εξάγεις όλα, θα πάρεις 300 ευρώ Χ 2εκ. τόνους = 600 εκ. ευρώ. οι ανάγκες για πετρέλαιο είναι κάπου στα 120 εκ. βαρέλια. αν υπολογίσουμε να μειωθούν μιας και δεν θα έχουμε πλέον καγιέν να κυκλοφορούν, και να φτάσουν έστω στα 80 εκ. βαρέλια, με 100 $ το βαρέλι, δηλ. γύρω στα 73 ευρώ το βαρέλι, έχουμε: 80 Χ 73 = 5.840 εκ. ευρώ.
στα παραπάνω να υπενθυμίσω ότι ποσότητες και τιμές του εξαγόμενου προϊόντος είναι υπερβολικά τραβηγμένες και να σημειώσω ότι στο εισαγόμενο δεν έχουν υπολογιστεί οι φόροι.
Συμπέρασμα: με πορδές δεν βάφονται αργά.  

Εγραψα δυο νούμερα : ~12 δις από τουρισμό και ~18-20 δις από ναυτιλία. Σύνολο 30-32 δις.
Πάλι στο ένθετο αναπτυξη του τελευταιου Βηματος θα δεις ότι οι ελληνικες εισαγωγες για το 1ο 8μηνο του   2011 ήταν γυρω στα 17 δις !
Αρα εχεις ακόμη "αερα"  ~10 δις !

Όσον αφορά τη σταση των ευρωπαιων μετα τη χρεωκοπια, σου λεω ότι ειναι θεμα τιμων ! Αν ειναι φτηνοτερη η Ροδος κι Μυκονος από την Ιμπιζα, θα ερθουν εδω κι ας εχεις φεσωσει ολες τις τραπεζες τους !

Όταν παίρνεις συναλλαγμα απο έξω, δε χρειαζεται να υποτομηθούν τα πχ εμβολια. Αυξανεις το συναλλαγμα και λυνεις το προβλημα.

για τη ναυτιλία, δώσε μου λινκ να δω από πού βγήκε το νούμερο που λες.
για τον τουρισμό, μέχρι και τον αύγουστο είχαμε 7,7 δις, (αύξηση 10% από πέρσι) και άντε με τα έσοδα του σεπτέμβρη να πήγαμε στα 10 δις. αν ρίξουμε τις τιμές στο μισό για να προσελκύσουμε τους τουρίστες, για να φτάσουμε πάλι τα 10 δις θα πρέπει να διπλασιαστούν οι τουρίστες! αν διαγράψεις το χρέος δεν θα φεσώσεις μόνο τράπεζες. το χρέος που δημιούργησες με το μνημόνιο θα το διαγράψεις κι αυτό; προφανώς ναι. δηλ. γερμανία, γαλλία, ιταλία κ.λπ. θα πουν "στα αρχίδια μας";

Το πόσα χρονια για την ανακαμψη θα σου χρειαστουν ειναι άγνωστο - εκτιμαται απο τα προηγουμενα παραδειγματα χωρών περιπου 2-3 χρόνια.

Όμως η απορία σου ειναι σε λαθος βαση : με ρωτας σε πόσο χρονο θα αναρρωσεις τη στιγμη που η αλλη σου εναλλακτικη ειναι ο θάνατος !
Το ευρω σε οδηγει ταχιστα προς το θανατο, το βλεπεις ηδη γυρω σου.

Αρα οσος χρονος αναρρωσης με τη δραχμη κι αν χρειαστει, δεν εχει μεγαλη σημασία.

Αν ομως μου πεις ότι εγω δε θελω να ζοριστω καθολου και προτιμω να ξεπουληθει η χωρα στους ξενους , μηπως και διατηρηθεί ενα βιοτικο επίπεδο πλησιον του 2009 και θα περιμενω ακομη 2-3 χρονια να δω που θα με βγαλει η συνταγη της ΕΕ-ΔΝΤ-ΓΑΠ, θα το καταλαβω.
Αλλά θα σου ζητησω αμεσα εκλογες για να δουμε τι θελει η πλειοψηφία !
Αν η πλειοψηφια προτιμαει ευρω, τοτε ας γινει αυτό !
Αλλά να το εχει επιλεξει δημοκρατικα ο λαός με εκλογες !

το ότι το ευρώ είναι ο θάνατος το λες εσύ (οκ, όχι μόνο εσύ). αν γίνουν επιτέλους λίγα σωστά πράγματα (κι από εμάς κι από τους ευρωπαίους), μπορεί να αποφευχθεί ο θάνατος και να γλιτώσουμε αυτά τα 2-3 χρόνια που λες εσύ (20 λέω εγώ) ζορίσματος. και το ζόρισμα αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο άγριο από ό,τι φαντάζεσαι. αλλιώς, λέω ναι στη δραχμή, αλλά όχι έτσι απότομα. με μια περίοδο προετοιμασίας 2 ή 3 χρόνια ή δεν ξέρω πόσο θα πάρει, ώστε να αποφευχθεί το σοκ της διάλυσης της οικονομίας.
πώς θα αποδειχτεί μέσω εκλογών αν η πλειοψηφία προτιμάει το ευρώ; αν π.χ. πασοκ και νδ πάρουν συνολικά 40%, αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θέλει το ευρώ;

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Go British for a week

Συνημμένα

• Go British.jpg
    Go British.jpg
    81,3 KB · Εμφανίσεις: 16

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
@georgebest
Giorgi Mia xara ta les.
Alla ta 2-3xronia proetoimasia proypothetoune ksiloma tou systimatos - den problepetai dystyxws.
Sorry Gia ta greeklish -grafw apo ipad

Επισκέπτης
Ο δυτικός άνθρωπος στηρίζεται παραδοσιακά στο συνδυασμό υψηλής ευφυίας και αστείρευτης βίας.Οι Ασιάτες έχουν ευφυία αλλά στερούνται βίας και οι μαύροι έχουν βία αλλά στερούνται ευφυίας.
Γενικα συμφωνω,ειδικα για το κοκκινισμενο.

Επισκέπτης
Τέρυυυυυυυυυυυυυυυ

Τι έπαθε ο δικός σου ρεεεεεεεεεεεεεεεεε??
Την ουρίτσα απ'όξω για ψηφαλάκια?? :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
αυτό κατάλαβες απο αυτό που έγραψα ρε παπαρα;

πρόχειρα για όλα τα ζωντόβολα με τις παρωπίδες...
άλλος θεωρεί τον ευρωπαικό πολιτισμό κολοσσιαίο, για άλλον δεν υπάρχει αλλος πολιτισμός πλην των αρχαίων....
πρόχειρα και για όσους έχουν ακόμα το σύμπλεγμα του ότι "ο μπαμπάς μου την έχει μεγάλη" και οι άλλοι μπαμπάδες δε γαμουν....
πολιτσιμοί έκτος απ τον ελληνικο που επι της ουσίας δε σας τον μαθαίνουν απλα σας βάζουν να διαβάζετε όμηρο και και νας λένε πόσο γαμάτοι ήταν οι πρόγονοί σας υπήρξαν πολλοί και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερα επιτεύγματα...
απο που να ξεκινήσω; απ τους Φοίνικες, τους Αιγυπτίους τους Ινκας του Μαγια;

ακόμα και τους Αραβες που θεωρείτε αξεστους έχουν προσφέρει στα μαθηματικά όσο κανενας άλλος πολιτισμός μαζί με τους αρχαίους.
αλλά στην ελλάδα θεωρούμε μοναδικό τον πολιτισμό του Αριστοτέλη που θεωρούσε την Γη το κέντρο του κόσμου και θρησκεία έχουμε των αμόρφωτων τζομπάνηδων που ο εθνάρχης τους αποφάσισε ότι στο βουνό που πήγε εκδρομή ήρθε ο θεός και του είπε ότι αυτος και ο λαός του είναι ο εκλεκτός...
έτσι απλά γιατι τάιζαν καλά τα ζώα.
αιντε με συγχύσατε πρωινιάτικα μαλάκες.
κατά τα λοιπά καλημέρες.

Εσύ άλλο είπες. Πως ο ευρωπαίος δεν είναι πολιτισμένος λόγω ότι έκανε πολέμους. Εγώ σαφώς και δεν αμφισβητώ πως υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί. Αμφισβητώ το ότι ισχυρίστηκες πως ο ευρωπαίος είναι βάρβαρος. επειδή... έκανε πολέμους! Λες και οι άλλοι δε κάναν δηλαδή. Και εξάλλου ΣΗΜΕΡΑ το γαμημένο το ΣΗΜΕΡΑ μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο πολιτισμένος αν οχι ο δυτικοευρωπαίος?

Επισκέπτης
Και εξάλλου ΣΗΜΕΡΑ το γαμημένο το ΣΗΜΕΡΑ μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο πολιτισμένος αν οχι ο δυτικοευρωπαίος?

Πόσοι λαοί εκτός Ευρώπης έχουν καταφέρει ν'αποφύγουν τη μακροχρόνια καταπίεση του δυτικοευρωπαίου κατακτητή?
Έτσι για να διατηρήσει ή και ν'αναπτύξει το δικό του πολιτισμό??

Επισκέπτης
Εσύ άλλο είπες. Πως ο ευρωπαίος δεν είναι πολιτισμένος λόγω ότι έκανε πολέμους. Εγώ σαφώς και δεν αμφισβητώ πως υπάρχουν και άλλοι πολιτισμοί. Αμφισβητώ το ότι ισχυρίστηκες πως ο ευρωπαίος είναι βάρβαρος. επειδή... έκανε πολέμους! Λες και οι άλλοι δε κάναν δηλαδή. Και εξάλλου ΣΗΜΕΡΑ το γαμημένο το ΣΗΜΕΡΑ μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο πολιτισμένος αν οχι ο δυτικοευρωπαίος?
O Eυρωπαικος πολιτισμος ειναι ο πλεον πετυχημενος γιατι εκανε τους πλεον πετυχημενους πολεμους-συνδυασμος ευφυιας και βιας κατα τον Kman.

Τελευταια φορα που μη δυτικη δυναμη επαιξε εκτος εδρας και απειλησε πραγματικα την Δυση ηταν τον 16ο αιωνα επι Σουλειμαν του πρωτου.

Απο το γυρισμα του 17ου αιωνα και δωθε οι νεωτερικοι θεσμοι ΠΑΓΙΩΣΑΝ την στρατιωτικη αρα και πολιτικη πρωτοκαθεδρια της Δυσης.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom