Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 19 άτομα (0 μέλη και 19 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Η αυταπάτη της διαπραγματευτικής ισχύος
Του Βασιλη Zηρα

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κατέρρευσε μια ακόμη αυταπάτη του μεγαλύτερου μέρους του πολιτικού συστήματος και μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Δοκιμάστηκε για πρώτη φορά ανοικτά η θεωρία, σύμφωνα με την οποία επειδή η Ελλάδα είναι συστημικός κίνδυνος για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, μπορεί να διαπραγματευθεί από θέση ισχύος με τους εταίρους και να διεκδικήσει μια πιο χαλαρή εφαρμογή του Μνημονίου. Να επιβραδύνει τη δημοσιονομική προσαρμογή, να νομιμοποιήσει τις εκπτώσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, να ακυρώσει μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η άποψη των περισσότερων μελών του υπουργικού συμβουλίου και της πλειονότητας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που επί 16 μήνες καταλόγιζαν στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου υποχωρητικότητα στις απαιτήσεις της τρόικας. Αυτή είναι η «εναλλακτική» πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Επί της ουσίας, την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος δοκίμασε την πολιτική Σαμαρά στην πράξη. Αυτή την προσέγγιση έχουν όσοι –είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας– δίνουν μάχη οπισθοφυλακών για να περισώσουν το χρεοκοπημένο ελληνικό αναπτυξιακό υπόδειγμα, το οποίο επί τρεις δεκαετίες τούς εξασφάλισε εύκολο πλουτισμό, εις βάρος του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας. Η κυβέρνηση επιχείρησε να ξαναγράψει τη συμφωνία με τους δανειστές, επειδή δεν είχε την πολιτική βούληση να την εφαρμόσει, να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Προσπάθησε να μετατρέψει το Μεσοπρόθεσμο σε Ζάππειο ΙΙ, απειλώντας ότι, διαφορετικά, θα «αυτοκτονήσει» παρασύροντας μαζί της ολόκληρο το οικοδόμημα της νομισματικής ένωσης. Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος το βλέπουμε από την Τρίτη και μετά. Η καταβολή της δόσης του δανείου είναι περισσότερο αβέβαιη από ποτέ, σε μια στιγμή που τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους οριακά καλύπτουν τις ανάγκες για μερικές εβδομάδες.

Ολες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μηδεμιάς εξαιρουμένης, είναι οργισμένες και το μήνυμα που στέλνουν από το βράδυ της Δευτέρας στην Αθήνα είναι πως εάν η Ελλάδα δεν θέλει να σωθεί, εφαρμόζοντας το Μνημόνιο, εκείνες είναι έτοιμες να σώσουν τους υπόλοιπους και το κοινό νόμισμα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε είπε χθες ότι η πόρτα της εξόδου από το ευρώ είναι ανοικτή για την Ελλάδα εάν δεν θέλει να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Η αντίληψη ότι η ένταξη της Ελλάδας είναι ιστορικό λάθος της Ευρωζώνης παγιώνεται. Εδραιώνεται η πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπερβεί την κρίση χρέους, όσα χρήματα κι αν πάρει από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, ότι είναι μια sui generis περίπτωση, διαφορετική από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Το είπε ανοικτά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ. Το καταγράφουν οι αγορές ομολόγων.

Τον τελευταίο μήνα τα spreads των ελληνικών ομολόγων διευρύνονται, ενώ αυτά των πορτογαλικών και κυρίως των ιρλανδικών περιορίζονται. Ο χρόνος που έχει η κυβέρνηση για να αναστρέψει την κατάσταση και να αποτρέψει τη χρεοκοπία είναι κάτι μεταξύ δύο εβδομάδων και δύο μηνών. Ο χρόνος είναι πλέον ελάχιστος, ενδεχομένως να αποδειχθεί ανεπαρκής...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Δεν έχεις δει τίποτε ακόμη.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.757
Πόντοι
2.606
Εντελως ομως?
Και ο αλλος απο κατω λεει, οτι "θα ξεχαστει η διαφορα πιστωτικης και χρεωστικης και θα γινει βιωμα", λες και εκδιδει πλεον καμια τραπεζα πιστωτικες σε κανεναν.
ΤΩΡΑ ρε συ αγοραρε κανεις χαβαλε δεν εξηγειτε αλλιως...Κανουμε μια υποθετικη κουβεντα στο μπου.προσεξε τωρα ,εγω διαβλεπω προσπαθεια πιστωτικης επεκτασης και σε πιο υγιη κομματια καταναλωτων που πληρωναν η τουλαχιστον ειναι αυτο που λεμε 'νοικοκυρηδες'...και συ αντ αυτου βλεπεις πολυ κοντα και λες οτι πλεον δεν βγαζουν καρτα σε κανεναν...εσενα δηλαδη δεν σου βγαζουν,εμενα με κυνηγανε προσωπικα.Τεσπα δες το θεμα ευρυτερα,οσοι δεν εχουν πεσει στην παγιδα "καρτα" πρεπει να πεσουν τωρα,ΜΕ καποιο κινητρο(φοροαπαλλαγη)η αναγκαστικα(μελλοντικη καταργηση συναλλαγων με μετρητα).ΟΠΩς ομως και να αντιλαμβανεσαι το θεμα,στην ουσια εισαι χαμενος γιατι δεν εχεις δυνατοτητα επιλογης...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Να αντιταξω κι εγω το "να τελειωνουμε με τους ξενους γιατι μας εχουν πρηξει τ αρχιδια"?

Ας μην τους ζητούσες λεφτά εξ αρχής...

Υ/γραφο: Ας καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι οι διεθνείς αγορές δεν είναι η γιουρομπανκ της γειτονιάς να πας να κάνεις τσαμπουκάδες και ότι Κατσελονόμοι δεν υπάρχουν στον εξωτερικό δανεισμό...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
ΤΩΡΑ ρε συ αγοραρε κανεις χαβαλε δεν εξηγειτε αλλιως...Κανουμε μια υποθετικη κουβεντα στο μπου.προσεξε τωρα ,εγω διαβλεπω προσπαθεια πιστωτικης επεκτασης και σε πιο υγιη κομματια καταναλωτων που πληρωναν η τουλαχιστον ειναι αυτο που λεμε 'νοικοκυρηδες'...και συ αντ αυτου βλεπεις πολυ κοντα και λες οτι πλεον δεν βγαζουν καρτα σε κανεναν...εσενα δηλαδη δεν σου βγαζουν,εμενα με κυνηγανε προσωπικα.Τεσπα δες το θεμα ευρυτερα,οσοι δεν εχουν πεσει στην παγιδα "καρτα" πρεπει να πεσουν τωρα,ΜΕ καποιο κινητρο(φοροαπαλλαγη)η αναγκαστικα(μελλοντικη καταργηση συναλλαγων με μετρητα).ΟΠΩς ομως και να αντιλαμβανεσαι το θεμα,στην ουσια εισαι χαμενος γιατι δεν εχεις δυνατοτητα επιλογης...
Στις υποθετικες κουβεντες δηλαδη δεν μιλαμε σοβαρα?
Συγνωμη, δεν το καταλαβα.
Πόσοι ελληνες αυτη τη στιγμη πληρουν τις προυποθεσεις για εκδοση πιστωτικης καρτας?

Xeiroglykanos

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ που είμαι ένας φοιτητής στην οδό Φυλής και οι γονείς μου με ταϊζουν μπουρδελάκια , τι αντίκτυπο θα έχω αν γίνουν όλα αυτά τα αρνητικά που λέτε?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πόσοι ελληνες αυτη τη στιγμη πληρουν τις προυποθεσεις για εκδοση πιστωτικης καρτας?

Αρκετοί...Αλλά μόνο μίας και με πιστωτικό όριο στα € 1500, όχι 7-8 με συνολικό πιστωτικό όριο € 80.000 και να σου βγάζουν και άλλες όπως γινόταν προτού οι κακοί ξένοι μας βάλουν στο μάτι...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ας μην τους ζητούσες λεφτά εξ αρχής...
Δεν με καταλαβατε. Η αγενεια και η χοντραδα με ενοχλει.
Ε κι αυτοι ας μην τα παρουν λοιπον. Αμα ψοφησουμε, τι θα εισπραξουν? Τα ιματια του πτωματος?

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Να αντιταξω κι εγω το "να τελειωνουμε με τους ξενους γιατι μας εχουν πρηξει τ αρχιδια"?

XAXA! Αυτοί μας τα έχουν πρήξει;

Δηλαδή θα σου ζητούσα λεφτά, θα τα έπινα στα μπαρ, θα αδυνατούσα να σε πληρώσω, θα σου ξαναζητούσα για να μην πεινάσει η οικογένειά μου και δεν θα απαιτούσες να σταματήσω να τα πίνω στο μπαρ; Θα θεωρούσες ότι μου τα πρήζεις με το να μου ζητάς να συνετιστώ;

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.757
Πόντοι
2.606
Σοβαρα απανταω τωρα,πανω απο τους μισους...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
XAXA! Αυτοί μας τα έχουν πρήξει;

Δηλαδή θα σου ζητούσα λεφτά, θα τα έπινα στα μπαρ, θα αδυνατούσα να σε πληρώσω, θα σου ξαναζητούσα για να μην πεινάσει η οικογένειά μου και δεν θα απαιτούσες να σταματήσω να τα πίνω στο μπαρ; Θα θεωρούσες ότι μου τα πρήζεις με το να μου ζητάς να συνετιστώ;
Απαντησα παραπανω.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.757
Πόντοι
2.606
Αρκετοί...Αλλά μόνο μίας και με πιστωτικό όριο στα € 1500, όχι 7-8 με συνολικό πιστωτικό όριο € 80.000 και να σου βγάζουν και άλλες όπως γινόταν προτού οι κακοί ξένοι μας βάλουν στο μάτι...
ετσι!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Δεν με καταλαβατε. Η αγενεια και η χοντραδα με ενοχλει.
Ε κι αυτοι ας μην τα παρουν λοιπον. Αμα ψοφησουμε, τι θα εισπραξουν? Τα ιματια του πτωματος?

Από ένα σημειο και μετά, κοιτάνε να περιορίσουν τη χασούρα τους και προφανώς το να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν είναι περισσότερο επιζήμιο από το να χάσουν ό,τι έχουν δώσει τώρα...
Το βαρέλι δεν έχει πατο δυστυχώς και έχουν καταλάβει ότι όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα για να σωθούμε, ψευδόμαστε ασύστολα και κάνουμε και λεονταρισμούς....

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Εγώ που είμαι ένας φοιτητής στην οδό Φυλής και οι γονείς μου με ταϊζουν μπουρδελάκια , τι αντίκτυπο θα έχω αν γίνουν όλα αυτά τα αρνητικά που λέτε?
Απλά θα παίρνεις μόνο το απλό πρόγραμμα πια. :2funny:

Επίσης να μην πρήζεις τα @@ στο γέρο σου, με το μαλακό - έτσι; ;) :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Αν ο Νώε ήταν έλληνας Εκτύπωση

Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε:

Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μία Κιβωτό.
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συμφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό. Θυμήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις μαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.
Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηματίζεται μια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.
Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;
Συγχώρεσε με Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.
Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.
Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονας μου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία.
Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες.
Αλλά όμως ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες.
Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.
Όταν άρχισα να μαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, μου έκανε μήνυση μία ομάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα μόνο δύο από κάθε είδος.
Όταν ξεμπέρδεψα με αυτή τη μήνυση με ενημέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόμενου κατακλυσμού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρμοδιότητα στις αποφάσεις του Δημιουργού του Σύμπαντος.
Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόμενης ροής των υδάτων του κατακλυσμού. Εγώ τους έστειλα μία υδρόγειο.
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.
Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής.
Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να μην πληρώσω φόρους.
Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.
Πραγματικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 - 6 χρόνια.

Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα.
Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις όλα;;;

Και απάντησε ο Θεός,

Μπα, δε βαριέσαι.. Ας το κάνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .!!!

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Πρωΐ δεν είναι αλλά τσπα.
Η συλλογιστική του ότι η Ευρώπη μας δάνεισε για να πέσουν οι τιμές των assets κάπου χάνει.
Όχι, δεν υπήρχε ελάχιστο ποσοστό.

Α. Οι ξένοι δεν μας δάνεισαν για να πέσουν οι τιμές των άσσετς. Οι ξένοι μας δάνεισαν γιατί ξέροντας ότι θα πέσουν οι τιμές των άσσετς θα πάρουν περισσότερα (και εξασφαλισμένα πλέον, αν δούμε τις κινήσεις των Φιλανδών) όταν θα σκάσει το κανόνι.

Β. Όχι, ελάχιστο ποσοστό δεν υπήρχε, αλλά υπήρχε ποσοστό στόχος για να έχει ουσία το ρολλόβερ και το νέο πρόγραμμα διάσωσης.

ΟΟΣΑ: Προς "φιάσκο" το rollover

Ο κ. Παντοάν είπε ότι το σχέδιο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν λειτουργεί και θα πρέπει να εξεταστούν και άλλοι μηχανισμοί.
«Από τη μια πλευρά δεν είναι ελκυστικό για τον ιδιωτικό τομέα και από την άλλη ανακαλύπτουμε ότι είναι πολύ ακριβό για την Ελλάδα από την αρχή», σημείωσε.
«Όταν είναι τόσο ακριβό, γίνεται λιγότερο αξιόπιστο», προσέθεσε.
Οι συνομιλίες με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν διαρκέσει περισσότερο απ' ό,τι αρχικά αναμενόταν και το ποσοστό συμμετοχής κυμαίνεται στο 75% των ελληνικών ομολόγων που λήγουν ώς το 2020, έναντι του στόχου για 90%.
«Βλέπουμε ότι δεν λειτουργεί, οπότε ίσως θα μπορούσαν να εξεταστούν και άλλοι μηχανισμοί για την Ελλάδα», ανέφερε.

Στις πιο πρόσφατες γερμανογαλλικές επικοινωνίες ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ εμφανίζεται υπέρμαχος του να «τελειώνουμε με τους Έλληνες μας έχουν φλομώσει στο ψέμα» και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι εκείνη που συνιστά ψυχραιμία και «συντεταγμένο τρόπο αποχώρησης από την ευρωζώνη  μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού …». Αυτό ήταν και ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη συζήτηση μεταξύ της κας Μέρκελ και του κ Bαν Ρομπάι στις αρχές της εβδομάδας.

Κάποιος κάπου κάποτε στην καρδιά μου μίλησε που έλεγε και το λαϊκό άσμα. Άλλο το να κάνεις μια γελοία μπλόφα και να στην γυρίζουν πίσω, και άλλο το "οι ξένοι είναι πονηροί και θέλουν το κακό μας, μπαίνουν στην κουζίνα μας να φαν το φαγητό μας". Εντάξει καταλάβαμε, το γκαπ πρέπει να βγάλει αναίμακτα την ΔΕΘ και θα μας τον ακουμπήσουν πάλι μετά.

λες και εκδιδει πλεον καμια τραπεζα πιστωτικες σε κανεναν.

Πάντως χθες με πήραν από την Γιούρο για να μου πουν τα προνόμια της γκολντ γουατέβερ πιστωτικής που εκδίδουν. Λες και με ενδιέφερε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom