Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Ρε τύπε, τι λες τώρα;
Αυτός που πλήρωνε μετρητοίς, θα συνεχισει να πληρώνει μετρητοίς και απλά δεν θα έχει το μπόνους στην φοροαπαλαγή.
Αν τώρα ο ίδιος τύπος, πληρώσει με την κάρτα του και τα λεφτά που θα έδινε μετρητοίς στο βενζινά τα δώσει στο τέλος του μήνα στην τράπεζα, τί ακριβώς ζημιά θα έχει;

τωρα καταλαβαίνω την μεγάλη επιτυχία αυτού του σάιτ

χιλιάδες ποσταρίσματα για το αυτονόητο!!!!!

εσύ λες "έξω ειναι μέρα" και ο άλλος απαντάει "όχι,θα βρέξει σε λίγο"....

πόσοι ρε συ ξοφλάνε την πιστωτική του σε ένα μήνα????

δηλαδή έχουν υπόλοιπο μηδέν????...ελ'αχιστοι νομίζω

άρα,θα πληρώσω εγώ με πιστωτική για να πάρω το δήθεν φορομπόνους και μετά το ποσό θα μπαίνει στο λογαριασμό με 18& επιτόκιο μαζί φυσικά με τις άλλες αγορές μου(παίρνοντας πάντα σαν δεδομένο ότι θα έχω 2-3-4 χιλιάδες υπόλοιπο και ΔΕΝ θα την ξοφλήσω πάνω στον μήνα,όπως κάνει η πλειοψηφία)

με απλά λόγια,τα 150 ευρώ θα πληρώσω χρυσάφι στην τράπεζα,για να πάρω δήθεν το φορομπόνους

ΥΓ το κάνουν ήδη οι τράπεζες με τις επιστροφές που λένε....

βενζίνη,σούπερ μάρκετ κλπ ψωνίζεις με πιστωτική και σου επιστρέφουν κάποια χρήματα πίσω

φυσικά εσύ τις 50 ευρώ βενζίνη που έβαλες στην πιστωτική,θα τις πληρώσεις 500 ευρώ περίπου μέσω της κάρτας με τους τόκους,τις συνδρομές,τις καθυστηερήσεις και τις λοιπές χρεώσεις....

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Και δε μου λε ρε παλουκάρι, αν ο βενζινάς, ο παντοπώλης κτλ πληρώνεται με κάρτες, τί μετρητά θα έχει πανω του για να ληστέψει ο ντόπιος ή εισαγόμενος εγκληματίας;
Ή είναι καλύτερα να κυκλοφορείς με πεντακοσαερυρα για τις καθημερινές συναλλαγές και όχι με 2-3 κάρτες;

Το μόνο που φοβάμαι είναι για τους συντρόφους που θα επισκέπτονται ct και θα έχουν πάνω κανά € 300 το λιγότερο...

Δηλαδίς το μέτρο θα είναι γενικό και όχι μόνο στα μεγάλα καταστήματα όπως είναι και τώρα;  Θα γίνονται και συναλλαγές της τάξεως των δύο καφέδων ή της μιας κανάτας μπύρας; :think:

Μιλάμε για cashless society...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πλην των ληστών που θα στραφούν σε μικροεπιχειρηματίες για να βγάλουν το βιός τους...

Πάλι αβάντα στο μεγάλο κεφάλαιο κάνεις φασιστοεθνίκι;  :birdman:

ωιμέεεεεεεεεεεεεεεεε τι θα απογίνουν οι καημένοι οι λαθρομετανάστες...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δηλαδίς το μέτρο θα είναι γενικό και όχι μόνο στα μεγάλα καταστήματα όπως είναι και τώρα;  Θα γίνονται και συναλλαγές της τάξεως των δύο καφέδων ή της μιας κανάτας μπύρας; :think:

Μιλάμε για cashless society...

στας ευρώπας στις οποίες θέλομεν να ανήκομεν (δυστυχώς μόνο δια να εισπράττωμεν τα πακέτα Ντελόρ) αυτό γίνεται από ετών...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Και δε μου λε ρε παλουκάρι, αν ο βενζινάς, ο παντοπώλης κτλ πληρώνεται με κάρτες, τί μετρητά θα έχει πανω του για να ληστέψει ο ντόπιος ή εισαγόμενος εγκληματίας;
Ή είναι καλύτερα να κυκλοφορείς με πεντακοσαερυρα για τις καθημερινές συναλλαγές και όχι με 2-3 κάρτες;

Το μόνο που φοβάμαι είναι για τους συντρόφους που θα επισκέπτονται ct και θα έχουν πάνω κανά € 300 το λιγότερο...
Δηλαδη τα ct δεν θα δεχονται καρτες?
Προεδρε, αν καποιος εχει 300 ευρω μετρητα διαθεσιμα για ενα πηδημα τη σημερον ημερα, ψηφιζω ληστεια. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Φανταζεσαι να μπουκαρει ξαφνικα κοσμος μεσα στο δωματιο του ξενοδοχειου και να φωναζει ο συναγωνιστης "Αμαν, σας εστειλε η γυναικα μου να με φωτογραφισετε"? και θα απαντανε οι αλλοι "τι λες ρε βοδι, ληστες ειμαστε".

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Ένα λεπτό για να καταλάβω διότι δεν έχω προλάβει να διαβάσω γρι...

Πάει να πει ότι δεν θα κόβονται πια αποδείξεις διότι δεν θα χρειάζεται.
Πάει να πει ότι θα δηλώνονται αυτόματα τα έξοδά και σε ποιόν ανήκουν και ποιός κατανάλωσε (πλήρωσε ακριβέστερα) ποιό είδος και πότε και πού.
Πάει να πει θα είναι αδύνατη πια η φοροδιαφυγή στη λιανική τουλάχιστον πώληση.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
εδώ πας σε ένα πολυκατάστημα Κωτσόβολο,Χοντος κλπ και για να πληρώσεις κάνεις καμιά 20-25 λεπτά!!!

τα περνάει για σκανάρισμα,βγάλε κάρτα,ταυτότητα-ομάδα αίματος-εσείς είστε ο ίδιος γιατί στη φωτογραφία είχατε μαλλιά-μετά απόδειξη-μετά εγγύηση-'ενα λεπτό να έρθει ο προιστάμενος να τη σφραγίσει-μετά τιμολόγιο-μετά το χαρτί που θα δώσεις στα παιδιά που θα φέρουν στο σπίτι το ψυγείο κλπ κλπ

στο εξωτερικό δίνεις την χρεωστική και σε φορητο μηχανάκι(σε εστιατόριο κλπ)την περνάει και τέρμα

είτε πάρεις λαπτοπ των 2000 ευρώ είτε ο,τιδήποτε...σε 30 δευτρόλεπτα

αν είχαν τα Χάροντς τις διαδικασίες του Κωτσόβολου,θα είχαν φαλησρίσει προ δεκαετιών....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
εδώ πας σε ένα πολυκατάστημα Κωτσόβολο,Χοντος κλπ και για να πληρώσεις κάνεις καμιά 20-25 λεπτά!!!

τα περνάει για σκανάρισμα,βγάλε κάρτα,ταυτότητα-ομάδα αίματος-εσείς είστε ο ίδιος γιατί στη φωτογραφία είχατε μαλλιά-μετά απόδειξη-μετά εγγύηση-'ενα λεπτό να έρθει ο προιστάμενος να τη σφραγίσει-μετά τιμολόγιο-μετά το χαρτί που θα δώσεις στα παιδιά που θα φέρουν στο σπίτι το ψυγείο κλπ κλπ

στο εξωτερικό δίνεις την χρεωστική και σε φορητο μηχανάκι(σε εστιατόριο κλπ)την περνάει και τέρμα

είτε πάρεις λαπτοπ των 2000 ευρώ είτε ο,τιδήποτε...σε 30 δευτρόλεπτα

αν είχαν τα Χάροντς τις διαδικασίες του Κωτσόβολου,θα είχαν φαλησρίσει προ δεκαετιών....

το είπες και μόνος σου .. δίνεις την χρεωστική... εκεί που αναφέρεις δεν δίνεις χρεωστική αλλά πιστωτική και για να πάρει το κατάστημα πιστωτική θέλει να επιβεβαιώσει ότι είσαι εσύ και όχι το πάκη της περιοχής που σου έκλεψε το πορτοφόλι πρίν μισή ώρα και σύ δεν έχεις προλάβει ακόμη να την δηλώσεις..

αλλά χρεωστική σημαίνει ότι στον λογαριασμό έχεις λεφτά.... αλλιώς γιόκ...

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
το είπες και μόνος σου .. δίνεις την χρεωστική... εκεί που αναφέρεις δεν δίνεις χρεωστική αλλά πιστωτική και για να πάρει το κατάστημα πιστωτική θέλει να επιβεβαιώσει ότι είσαι εσύ και όχι το πάκη της περιοχής που σου έκλεψε το πορτοφόλι πρίν μισή ώρα και σύ δεν έχεις προλάβει ακόμη να την δηλώσεις..
αλλά χρεωστική σημαίνει ότι στον λογαριασμό έχεις λεφτά.... αλλιώς γιόκ...

Α, για αυτό με διπλοτριπλοτσεκάρουν τα μουνια  :tickedoff:

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Ο τύπος παραπάνω έχει μπερδέψει credit με debit card ή μου φαίνεται; :think: :2funny:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.755
Πόντοι
2.606

άρα,θα πληρώσω εγώ με πιστωτική για να πάρω το δήθεν φορομπόνους και μετά το ποσό θα μπαίνει στο λογαριασμό με 18& επιτόκιο μαζί φυσικά με τις άλλες αγορές μου(παίρνοντας πάντα σαν δεδομένο ότι θα έχω 2-3-4 χιλιάδες υπόλοιπο και ΔΕΝ θα την ξοφλήσω πάνω στον μήνα,όπως κάνει η πλειοψηφία)

με απλά λόγια,τα 150 ευρώ θα πληρώσω χρυσάφι στην τράπεζα,για να πάρω δήθεν το φορομπόνους

βενζίνη,σούπερ μάρκετ κλπ ψωνίζεις με πιστωτική και σου επιστρέφουν κάποια χρήματα πίσω

φυσικά εσύ τις 50 ευρώ βενζίνη που έβαλες στην πιστωτική,θα τις πληρώσεις 500 ευρώ περίπου μέσω της κάρτας με τους τόκους,τις συνδρομές,τις καθυστηερήσεις και τις λοιπές χρεώσεις....
μεγαλη παγιδα λεμε παλερμο.εχουν βαλει πολυ κοσμο στον κουβα ετσι.Η ψυχολογια ειναι δεν τα βλεπω δεν με πονανε,εκει που θα βαζες εικοσι εβρα γκασολινα,ριχνεις 50ε αορατα και βολταρεις και πιο ανετα.μετα στη λυπητερη κανεις το μαλακα γιατι δεν εχεις να πληρωσεις ολο το ποσο(παρασυρθηκες βλεπεις)και αρχιζεις τις ελαχιστες δοσεις και μετα το εργο ειναι λιγο πολυ γνωστο...
Γουελ ντον αλλη μια φορα απο την κυβερνηση που στην πρεμουρα τους για εσοδα,ταιζουν ακομα πιο πολυ κρεας τις αδηφαγες τραπεζες!!!
Ειμαστε ολοι αναλωσιμοι,νουμερα και υπ'ατμον...ξυπνατε!

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
12.755
Πόντοι
2.606
Α!ΜΗΝ βιαστει κανεις να πει αλλο χρεωστικη ,αλλο πιστωτικη.Λεπτομερεια που μολις η κινηση "πληρωνω με καρτουλα παντου"γινει βιωμα,θα ξεχαστει ταχυστα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Σόρυ τύπε αλλά δεν έχεις καταλάβει τίποτα...
Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός που ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ θα έβαζε βενζίνη αξίας € 50 και θα πλήρωνε μετρητοίς, αν πληρώσει με κάρτα και αντί να τα δώσει χέρι με χέρι στο βενζινά, του τα δώσει μέσω τράπεζας, θα έχει κάποιο φορολογικό όφελος.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Ο τύπος παραπάνω έχει μπερδέψει credit με debit card ή μου φαίνεται; :think: :2funny:
Εντελως ομως?
Και ο αλλος απο κατω λεει, οτι "θα ξεχαστει η διαφορα πιστωτικης και χρεωστικης και θα γινει βιωμα", λες και εκδιδει πλεον καμια τραπεζα πιστωτικες σε κανεναν.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Για 6666666666 φορά στο bou.com η συζήτηση ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι εργαλεία του διαβόλου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Μάλλον νομίζει ότι ξαφνικά ο κόσμος θα αρχίσει να τρέχει στα βενζινάδικα με πιστωτικές να πάρει βενζίνα που δεν θα έβαζε αν είχε να πληρώσει μετρητοίς...

Για 6666666666 φορά στο bou.com η συζήτηση ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι εργαλεία του διαβόλου.

Δεν είναι;  :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=8709]Προς την έξοδο;[/url]
του Τάσου Τέλλογλου 09/09/2011

Στις πιο πρόσφατες γερμανογαλλικές επικοινωνίες ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ εμφανίζεται υπέρμαχος του να «τελειώνουμε με τους Έλληνες μας έχουν φλομώσει στο ψέμα» και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι εκείνη που συνιστά ψυχραιμία και «συντεταγμένο τρόπο αποχώρησης από την ευρωζώνη  μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού …». Αυτό ήταν και ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη συζήτηση μεταξύ της κας Μέρκελ και του κ Bαν Ρομπάι στις αρχές της εβδομάδας.

Και στις δύο χώρες το ανώτερο πολιτικό προσωπικό έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε εκείνους που κυβερνούν στην Αθήνα, όπως είχε γίνει με την κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2007. Η έκθεση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των χωρών αυτών στην Ελλάδα είναι πάντως πιο περιορισμένη αλλά σε ο,τι αφορά τη Γαλλία ακόμα υπαρκτή στη Γερμανία είναι πολύ μικρότερη. Και στις δύο χώρες ωστόσο υπάρχει συνείδηση ότι θα ξοδευτούν χρήματα των φορολογουμένων τους σε μία ιστορία που εμφανίζει «πολύ φτωχή διαχείριση».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η Αθήνα δεν θα ανατρέψουν εύκολα αυτό το κλίμα. Για τον απλούστατο λόγο ότι ουδείς πιστεύει ότι η Αθήνα θα τα εφαρμόσει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=8709]Προς την έξοδο;[/url]
του Τάσου Τέλλογλου 09/09/2011

Στις πιο πρόσφατες γερμανογαλλικές επικοινωνίες ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζύ εμφανίζεται υπέρμαχος του να «τελειώνουμε με τους Έλληνες μας έχουν φλομώσει στο ψέμα» και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είναι εκείνη που συνιστά ψυχραιμία και «συντεταγμένο τρόπο αποχώρησης από την ευρωζώνη  μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού …». Αυτό ήταν και ένα από τα κεντρικά ζητήματα στη συζήτηση μεταξύ της κας Μέρκελ και του κ Bαν Ρομπάι στις αρχές της εβδομάδας.

Και στις δύο χώρες το ανώτερο πολιτικό προσωπικό έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε εκείνους που κυβερνούν στην Αθήνα, όπως είχε γίνει με την κυβέρνηση Καραμανλή μετά το 2007. Η έκθεση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων των χωρών αυτών στην Ελλάδα είναι πάντως πιο περιορισμένη αλλά σε ο,τι αφορά τη Γαλλία ακόμα υπαρκτή στη Γερμανία είναι πολύ μικρότερη. Και στις δύο χώρες ωστόσο υπάρχει συνείδηση ότι θα ξοδευτούν χρήματα των φορολογουμένων τους σε μία ιστορία που εμφανίζει «πολύ φτωχή διαχείριση».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η Αθήνα δεν θα ανατρέψουν εύκολα αυτό το κλίμα. Για τον απλούστατο λόγο ότι ουδείς πιστεύει ότι η Αθήνα θα τα εφαρμόσει.
Να αντιταξω κι εγω το "να τελειωνουμε με τους ξενους γιατι μας εχουν πρηξει τ αρχιδια"?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom