Εάν νομίζεις ότι φταίει ο Παπανδρέου για το ότι χάνονται δουλειές κάνεις λάθος.
Όποιος κατηγορεί τον Παπανδρέου για το ότι χάνονται θέσεις εργασίας περισσότερες από εκείνες που δημιουργούνται είναι φθηνός λαϊκιστής.
Όποιος πιστεύει ότι εάν ήταν ο Σαμαράς θα τα έφτιαχνε και θα είχαμε ανάπτυξη είναι αφελής.
Όποιος πιστεύει ότι γίνεται να έχεις μονίμως ανάπτυξη είναι επίσης αφελής.
Είμαστε εν μέσω ύφεσης. Σε ύφεση χάνονται θέσεις εργασίας περισσότερες από όσες δημιουργούνται. Το θέμα είναι ναστηρίζεις τους ανέργους με επίδομα, με κάτι τέλος πάντων. Κι εγώ έχω πολλούς ανέργους φίλους. Επίσης έχω άλλους που δουλεύουν και δεν πληρώνονται παρά μονο τα δώρα διότι πάει αυτόφωρο ο εργοδότης. Αυτό δεν μου θολώνει την κρίση. Και η κρίση μου λέει ότι πρέπει να οικοκυρέψουμε τα του οίκου μας. Θα μπορούσαμε φίλε να το είχαμε κάνει πιο πριν. Όχι εν μέσω ύφεσης. Έφθασε ο κόμπος στο χτένι τώρα και δε γίνεται να κάνεις αλλιώς.
*Εάν στρέφεσαι εναντίον του καπιταλισμού γενικώς (εάν αυτό εννοείς λατρεμένο μου σύστημα) μιλάμε σε άλλη βάση.
Φίλε μάλλον έχεις πάθει θερμοπληξία, για να ισχυρίζεσαι ότι δε φταιει ο ΓΑΠ κι οποιος το λεει είναι φτηνός λαικιστης !
Να σου θυμίσω ότι ο ΓΑΠ κυβερναει 2 χρονια σχεδόν, κάνοντας ότι είναι δυνατον για να καταστρεψει την οικονομία !
Εκτίναξε τα σπρεντ στο ταβανι, αρνηθηκε δανεισμό απο Ρωσια-Κίνα, έφερε το ΔΝΤ, υπέγραψε μια προδοτική Δανειακη συμβαση, ανεβασε το ΦΠΑ κοκ κοκ .
Την ίδια στιγμή που :
- δεν καταφερε να πιασει τη φοροδιαφυγη (οι εφοριακοι ειναι σε λευκη απεργια)
- δεν καταργησε την κακοδιαχειρηση στο Δημοσιο
- δεν καταργησε τα παραλογα προνόμια των πολιτικών και το νομο περι ευθυνης υπουργων
- βούλιαξε στην υφεση την οικονομία
- δεν εκανε τπτ για να εισπραξει 40 δις βεβαιωμενες οφειλες απο μεγαλοοφειλετες (θυμησου μια χαριστικη ρυθμιση που πηγε να περασει και τους εκραξε το συμπαν)
- άφησε τους κερδοσκόπους να οργιάζουν με τα ελληνικα ομολογα, με την βοηθεια της Τραπεζας της Ελλαδας
- προσπαθει να σκοτωσει τα καλα χαρτια-ΔΕΚΟ της Ελλαδας για πενταροδεκαρες
κτλ κτλ κτλ
Σε αυτο το ασταθες περιβαλλον δεν ανοιγουν νεες δουλειες -αντιθετα κλεινουν !
Σε ενα κρατος που βυθιζεται, οι ιδιωτες παίρνουν τα λιγα κεφαλαια τους και φευγουν, κλεινουν, χρεοκοπούν, περιμενουν...