Νέα

Car battles, νέα μοντέλα, βελτιώσεις κλπ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mad_max
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Προτιμάτε αμάξι...

• Γερμανικό

Ψήφοι: 5 55,6%
  • Ιαπωνικό

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Ιταλικό

Ψήφοι: 2 22,2%
  • Γαλλικό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Αγγλικό

• Αλλο...

• Τίποτα! Βολεύομαι με ΤΑΧΙ & ΜΜΜ...

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    9
OP
OP
mad_max

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
τα τζιπ ειναι αυτοκινητα κατασκευασμενα για  αγροτικες εργασιες για να πηγαινουν σε χωματοδρομους για κυνιγι και γενικα δραστιριοτητες που απαιτειτε υπαιθρια ζωη εχουν προβλεψει οι κατασκευαστες και την περιπτωση που χρειαστει να μπει στην πολη λογω δευτερευουσης αναγκης ς  η στο εθνικο δικυο,οι περισσοτεροι ομως εδω στην ελλαδα το χρησιμοποιειτε για βολτα στην πλατεια κολωνακιου η στην γλυγαδα κηφισια με αποτελεσμα να τα αλλαζετε διοτι σας ειναι αχρηστα εντελως ημουν το καλοκαιρι στην ορεινη καρπαθο και δεν ειδα σχεδον κανενα τζιπ ειδα ομως 100 δες πλατεια κολωνακιου και γλυφαδα....για μενα προσωπικα ειναι η κορυφεα εκφραση του νεοπλουτισμου και γενικα της ελληνικης νηοτροπιας της υποκουλτουρας πουθενα στον κοσμο δεν ειδα να πετανε τοσο ευκολα τα λεφτα τους...ασ το καλο τζιπ στην πλατεια κολωνακιου και αφισες απο το αφισοραμα στα σπιτια . ελεος πια .. και 350 στα σιτι τουρ και 4 ευρω ο καφες στο λαικο μπουρναζι καμμια χρυση αλυσιδα και κανενα χρυσο δοντι μηπως θελετε??

+10000

Ακριβώς όπως τα είπε ο φίλος.

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
41
Πόντοι
1
παντος παιδια εγω πηρα το forester το 20xt
και εχω μηνει ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ
και βρομογκαζο  :badair:
και σταθερο και μεγαλους χωρους :grouphug:
και πολυ καλο ταξιδη  :thumbsup:
και επισεις δεν καιει και ιδιετερα πολυ
και για εκτος δρομου που λεμε
παντα σε λογικα πλαισια βεβεα
με εχει βγαλει ασπροπροσωπο
σε γενικες γραμες δηλαδη παει  :knockinb:

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
και βρομογκαζο  :badair:
και σταθερο και μεγαλους χωρους :grouphug:
και πολυ καλο ταξιδη  :thumbsup:
με εχει βγαλει ασπροπροσωπο
σε γενικες γραμες δηλαδη παει  :knockinb:

Sorry, αλλά το forester δεν έχει σχέση με jeep. Station wagon δεν είναι;

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Μιας και ανφερθηκε το Terios, θελω να προσθεσω οτι ειναι πολυ καλο αυτοκινητο(το καινουριο παντα) που απεχει ετη φωτος στην συμπεριφορα του στον δρομο απο το παλιο, διατηρωντας off road δυνατοτητες που μπορουν να eντυπωσιασουν(μην ξεχμαμε κλειδωμα κεντρικου  διαφορικου+πισω διαφορικο περιορισμενης ολισθησης LSD).Οσον αφορα το Wrangler ειναι μπανικο αυτοκινητο αλλα ρε φιλε ειναι ψυχοβγαλτης στα ταξιδια, σοβαρα αν εχεις σκοπο να κανεις πολλα, καλυτερα να το αποφυγεις γιατι και πολυ καιει, και θα φτανεις με την ψυχη στο στομα.Αλλα ολα εξαρτωντε απο την χρηση που σκοπευεις να κανεις.

Το terios είναι ένα υπερυψωμένο hyundai atos ακριβώς! επειδή την έχω ψάξει πάρα πολύ κι έχω κάνει μερικά test drive, θεωρώ πως είναι κοστολογικά υπερτιμημένο. Πάρε ένα atos άλλαξε ψαλίδια κι αμορτισέρ και είσαι έτοιμος!

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
Παιδιά να πώ κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη....
Διάβασα όλα τα παραπάνω , και σε μέσες άκρες συμφωνώ.
Να προτείνω τη δική μου εκδοχή;
Βολεύει ιδιαίτερα όσους είναι επαγγελματίες, ή εμφανίζουν έστω κι ένα συμβολικό, αγροτικό εισόδημα (δεν χρειάζεται να είσαι κανονικός αγρότης ).

Με κόστος ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΟ ενός από τα τζιπάκια που αναφέρονται πιο πάνω, (και εννοώ τα μικρά, γιατί από τα μεγάλα του στυλ Χ5 υπάρχει τεράστια διαφορα ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ!) αγοραζεις ένα από τα σύγχρονα Pick-up που κυκλοφορούν στην αγορά! Είναι σε μεγάλη άνοδο πωλήσεων σαν κατηγορία, και θα τα ακούσετε να αναφέρονται και σαν S.U.T. (SPORT UTILITY TRUCKS)
Υπάρχουν διάφορα, αλλά εγώ θα προτιμούσα το ISUZU D-MAX ....
Και εξηγούμαι:

Με κόστος από 25000 εώς 28-29000, αγοράζεις την διπλοκάμπινη ή αντίστοιχα την 4Θυρη έκδοση...
Τι σου παρέχει:

1. 3000 cc με 184 ίππους , το νέο μοντέλο, φυσικά Diesel, με common rail, και turbo intercooler, με 39 κιλά ροπής από τις 1.800 εώς τις 3400 στροφές περίπου...Με προδιαγραφές αντιρύπανσης Euro 4, (Είναι πιο καθαρό από τα βενζινοκίνητα, εκτός απο αυτά που επίσης έχουν Euro 4!)
2. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ ΟΧΗΜΑ (όχι του σαλονιού) με επιλογή τετρακίνησης ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ 100 ΧΛΜ/ΩΡΑ  (αργά- γρήγορα) και μπλοκέ με LSD διαφορικά....
3. Εξοπλισμό που θα ζήλευαν πολλά επιβατικά οχήματα (έχει ότι φανταστείτε απο άνεση και ασφάλεια...ABS-EBV,AIRBAGS, A/C, FULL ELECTRICS, CD-MP3 ΜΕ 6 ΗΧΕΙΑ, ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ, TRIP COMPUTER)
4. ʼπλετους χώρους στην καμπίνα, ιδίως το 4Θυρο, (αλλά και το διπλοκάμπινο είναι αποδεκτό,) είναι μέσα μεγαλύτερο απο πολλά μεσαία Ι.Χ....
5. Η καρότσα κλείνει με ένα σχετικά οικονομικο canopy και γίνεται ένα τεράστιο πορτ - παγκάζ....
6. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ : 8,3 λίτρα πετρέλαιο περίπου/100 χλμ, μικτός κύκλος.
7. Αξιοπιστία-αντοχή- οικονομικά σέρβις. (π.χ. το συγκεκριμένο δεν έχει ιμάντα εκκεντροφόρου, αλλά γρανάζωμα και δεν απαιτεί ποτέ αλλαγή του ιμάντα).
8. Απίστευτες εκτός δρόμου δυνατότητες (πάει εκεί που δεν πάει κανένα άλλο).
9. Πολύ αποδεκτή οδική συμπεριφορά στο δρόμο και στο ταξίδι, κλάσεις ανώτερο από τα μικρά - σκληρά τζιπ που αναφέρθηκαν πιο πάνω....θυμήζει μάλλον επιβατικό.
10. Σήμα με 75 ?, ασφάλεια περίπου απο 160 ? το εξάμηνο, ανάλογα με τις καλύψεις που θα επιλέξετε βέβαια...
11. Τεράστια δυνατότητα μεταφοράς φορτίου και ρυμούλκησης (μπορείς στην κυριολεξία να φορτώσεις το σπίτι σου και να φύγεις...)
12. Εμφάνιση ''θηρίου'' που εντυπωσιάζει....
13. Δεν υστερεί και σε ασφάλεια, έχοντας πολύ στιβαρό πλαίσιο, και αντοχή στις συγκρούσεις.
14. Μεγάλο ύψος από το έδαφος που επιτρέπει να περνάει τα πάντα κυριολεκτικά ''από πάνω''.
15. Πλήθος διαθέσιμων αξεσουάρ (που δεν είναι πανάκριβα), για να το κάνει ο καθένας όπως του αρέσει....

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ;

Εγώ προσωπικά το έχω , και κάνω όλες τις δουλειές και όλες τις διαδρομές, χωρίς κανένα πρόβλημα....
Μόνο μείον ότι είναι λιγο δυσκίνητο στην πόλη, αλλά και τα μεγάλα τζιπ το ίδιο είναι!
Απλά , αποκλειστικά για την πόλη έχω ένα μικρό και πάμθηνο κουρσάκι της πλάκας, που έτσι κι αλλοιώς το χρειάζεται και η γυναίκα....
Γιά όλα τα άλλα που είπαμε πιο πάνω το θεριό ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ....
Σκεφτείτε τι προσφέρει με τα λεφτά ενός ολόγυμνου και κατ εμέ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥ Wrangler......

Για σκεφτείτε το σοβαρά! Ένα αμάξι που κάνει τα πάντα , με κόστος τίποτα, και με λογική τιμή αγοράς !

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Εγώ προσωπικά θα επιλέξω jeep cherokee, γιατί κακά τα ψέματα, το μοναδικό τζίπ είναι μόνο αυτό :tickedoff:

Επειδή τυγχάνει να δουλεύω 15 ώρες τη μέρα, γουστάρω για μία ώρα την Κυριακή να πάω άνετα με το τζιπ για καφέ κι ως το Κολωνάκι. Πες το βίτσιο πες το όπως θες, άλλωστε περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. :headbang:

Το προτιμώ φιμέ τζάμια καταμαύρο. Είμαι ψώνιο, ενίοτε θα το έχω ως μουνοπαγίδα μαζί με τον μουνοπαγιδοχαρακτήρα μου! :jerking: :jerking: :jerking:

Συνημμένα

• Overland Black.jpg
    Overland Black.jpg
    17,5 KB · Εμφανίσεις: 14

bullet73

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
41
Πόντοι
1
Παράθεση από: bullet73 στις Σήμερα στις 19:34
και βρομογκαζο  
και σταθερο και μεγαλους χωρους
και πολυ καλο ταξιδη  
με εχει βγαλει ασπροπροσωπ ο
σε γενικες γραμες δηλαδη παει  

Sorry, αλλά το forester δεν έχει σχέση με jeep. Station wagon δεν είναι

οχι καλε μου φηλε
το forester ειναι suv
δηλαδη οχημα ελευθερου χρονου
ειναι ψηλο
και με μονημη τετρακηνηση

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
οχι καλε μου φηλε
το forester ειναι suv
δηλαδη οχημα ελευθερου χρονου
ειναι ψηλο
και με μονημη τετρακηνηση

Eπειδή το πρώτο που κοίταξα λόγω καλής τιμής ήταν το forester δεν θα έλεγα πως είναι ψηλό. Anyway.....

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
Και μερικές φωτό από D-MAX για να δείτε γιατί μιλάω....

Συνημμένα

• CONSOUL GEL.jpg
    CONSOUL GEL.jpg
    58,3 KB · Εμφανίσεις: 44
  • IOT 03.jpg
    IOT 03.jpg
    48,4 KB · Εμφανίσεις: 24

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
Και 2 άκομα....

Συνημμένα

• MITER GEL.jpg
    MITER GEL.jpg
    34,2 KB · Εμφανίσεις: 39
  • KEY IOT 02.jpg
    KEY IOT 02.jpg
    91,5 KB · Εμφανίσεις: 42

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
ok φιλε,λες οτι το τεριος ειναι ακριβο για αυτα που προσφερει.Εδω κανεις ενα μικρο λαθος.Οταν λες οτι κατι ειναι ακριβο,πρεπει να το συγκρηνεις και με κατι αναλογο για να εκφερεις αποψη.Εσυ με τι ακριβως το συγκρηνεις? να σου θυμησω οτι ανταγωνιστης του ειναι το κοντο vitara το οποιο και χειροτερη 4κινηση εχει και ξεκιναει απο τα 24000.Γιατυι λοιπον ακριβο το τεριος??
περι Αtos δεν σχολιαζω, υποθετω οτι απλα υπερβαλεις

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Το θεωρώ υπερτιμημένο γιατί το μοντέλο SX κοστίζει απο 18.000-20.800?. Με κινητήρα μόνο 1.500 κυβικών, με πολύ στενό χώρο μέσα, μικρό σαλόνι, δεν είναι υπερτιμημένο; Δες εδώ
Αφού κάποιος θα δώσει τόσα λεφτά, με 5.000-7.000 ευρώ παραπάνω, παίρνει ένα jeep wrangler ή cherokee, το πολύ 2-3 ετών, σε άριστη κατάσταση το οποίο ΔΕΝ έχει σχέση με Terios.

'Oσο για την σύγκριση με το Atos, είναι σχεδόν ίδια στον εσωτερικό χώρο!

Συνημμένα

• J2005_024_tn.jpg
    J2005_024_tn.jpg
    13,1 KB · Εμφανίσεις: 21

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
Aλλο SUT, άλλο SUV κι άλλο JEEP. Τι να το κάνω να έχω τόσοοοοοο χώρο πίσω; Mόνο σε μετακόμιση θα χρειαζόταν.

Εξαρτάται τη χρήση φίλε.
Αν είσαι γενικά outdoor τύπος, δε βλέπω γιατί να δώσεις τα παραπάνω λεφτά του πανάκριβου Jeep, ενώ μπορείς να κάνεις τα πάντα με το pick-up....και μάλιστα καλύτερα!
Και εννοώ και από δυνατότητες εκτός δρόμου...
Τώρα, αν θέλουμε απλά τη φιγούρα μας όταν πάμε γαι καφέ, τότε ο.κ.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Johnny και λοιποί φίλοι, τα SUT είναι το επόμενο κύμα μόδας που θα μας χτυπήσει...

Βλέπω π.χ. στην Αμερική πρίν απο 10 χρόνια όπου η πλειοψηφία των αυτοκινήτων ήταν SUVs εμείς στην Ελλάδα βλέπαμε τζίπ και αυτόματα θεωρούσαμε τον ιδιοκτήτη του αγρότη. Τώρα όλοι μας έχουμε ή ενδιαφερόμαστε ή μας κεντρίζει την περιέργεια ένα SUV.

Τώρα λοιπόν στην Αμερική η πλειοψηφία των πρώην ιδιοκτητών SUV περνάνε σε SUT. Μας βλέπω λοιπόν σε μερικά χρόνια να κάνουμε κι εμείς το ίδιο...

Ήδη έχουν έρθει και στην Ελλάδα τα πλέον δημοφιλή SUT της άλλης άκρης του Ατλαντικού, που είναι το Chevy Avalance (αααααααααχ  :-* :-* :-*) και το Dogde RAM:

Συνημμένα

• Avalance1.jpg
    Avalance1.jpg
    29,2 KB · Εμφανίσεις: 42
  • Avalance2.jpg
    Avalance2.jpg
    11,7 KB · Εμφανίσεις: 20

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Και το RAM

Συνημμένα

• RAM2.jpg
    RAM2.jpg
    28,2 KB · Εμφανίσεις: 21

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2
Πόντοι
6
Μιας και ακούστηκαν - γράφτηκαν πολλά σχετικά με τα τζιπάκια, επανέρχομαι στο θέμα με σκοπό να επανακαταθέσω την ταπεινή μου άποψη.
ΜΙΑ είναι η ερώτηση. Τι θες να μπορείς να κάνεις με το αμάξι που επιλέγεις για αγορά και πόσα χρήματα είσαι διατεθιμένος να δώσεις.
Θες ένα τουτού για την πόλη --> Πάρε ένα Smart, ένα Matiz..
Θες τουτού για γκάζια και στροφιλίκια --> Πάρε ένα μικρό GTI πάρε ένα EVO, rx-8, M3, Porsche
Θες για μούρη στο Κολωνάκι --> Πολλές επιλογές, αρκεί να έχεις φράγκα...
Θες να πηγαίνεις στο χωριό του πεθερού σου χωρίς να σε ενοχλούν τα 200m χωματόδρομος --> Πάρε ένα SUV.
Θες μούρη στο χιονοδρομικό--> Πάρε ένα X5, ένα ML.
Θες να πηγαίνεις στα κατσάβραχα --> Πάρε Pajero, Land Rover, Wrangler ένα JIMNY(γαμάει στο βουνό...)

Δεν είναι κατακριτέος ο σκοπός ρε παιδιά, για τον οποίο θέλει ο καθένας από μας το αυτοκίνητο...
Δεν μπορώ εγώ να απαγορεύσω σε κάποιον να το παίζει μούρη στο Κολωνάκι. Καλά κάνει.
Γιατί λοιπόν ασχολείστε με το τι κάνουν οι άλλοι? Είναι θέμα επιλογής.

Κι επειδή 'δήλωσα' φανατικός τζιπάκιας σας στέλνω και μερικές προσωπικές φωτό για να καταλάβετε πως το βλέπω από τη δική μου οπτική γωνία. Νομίζω ότι έχω κατασταλάξει στο τι το θέλω το τζιπάκι. Έχω και μία φωτό από το Wrangler ενός φίλου. Έχω φροντίσει να μην φαίνονται πρόσωπα ή πινακίδες. Α, και άν με δείτε στο δρόμο...Δεν με ξέρετε... Δε σας ξέρω.... Έτσι???

Συνημμένα

• DSC00476.JPG
    DSC00476.JPG
    87,1 KB · Εμφανίσεις: 19

dzf

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2005
Κριτικές
5
Like
2