Αυτό είναι από το άρθρο ενός γλύπτη:
''Τι σημαίνει υποκουλτούρα;
Υποκουλτούρα είναι όταν ένας τραγουδιστής ο οποίος τραγουδούσε σε σκυλάδικα, να παίρνει το πρώτο βραβείο αρχαιοελληνικού δράματος. Μπορεί να ήταν καταπληκτικός σε μία παράσταση, αλλά για να πάρεις ένα τέτοιο βραβείο πρέπει να δώσεις 4-5 τουλάχιστον παραστάσεις στην Επίδαυρο, με διαφορετικούς ρόλους.
Η Επίδαυρος δεν είναι Χόλιγουντ που παίρνεις το Όσκαρ. Το θέατρο δεν είναι κινηματογράφος. Το θέατρο απαιτεί, γνώση, παιδεία και θεατρικές σπουδές. Eγώ αν ήμουν στη θέση του, το βραβείο δεν θα το έπαιρνα εγώ, αλλά θα το έδινα σε κάποιον που έχει φύγει από τη ζωή.
Πώς σας φάνηκε που τραγούδησε το Άξιον Εστί;
Το γεγονός δεν είναι ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης τραγούδησε το Άξιον Εστί, το γεγονός θα ήταν αν ο Μίκυς Θεοδωράκης τραγουδούσε το “Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας”.
Δεν είναι απαγορευτικό ο άνθρωπος να τραγουδήσει. Εμένα με ενοχλεί ο τρόπος που γίνεται αυτό το μάρκετινγκ.''
Υποκουλτούρα είναι η εμφάνιση των ομοφυλόφιλων, θα συμπλήρωνα εγώ, που έχει περάσει στα σκυλάδικα ή ο gay σεφ που ταϊζει μεγάλες ποσότητες τροφής τον εαυτό του, διαφημίζοντας διάφορα σουβλατζίδικα ή η δήθεν μουσική που κάνει ένα απαίδευτο βαποράκι απαγγέλοντας την αργκό του δρόμου και των ναρκωτικών και την παίζουν μέσα στο στριπ που πηγαίνουν τα εικοσάχρονα για να την ακούσουν. Το Caissa π.χ. είναι όμως αυτό που ήταν πάντα όπως και το dream girls bar, είναι διαχρονικά και κλασικά.