Νέα

Breaking Bad ( μια σειρά που ήδη έχει γίνει θρύλος) SOS SPOILER

• Μέλος που άνοιξε το νήμα voucheristas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
το godfather των σειρων ειναι το sopranos .-

Ειναι και αυτο απο τα καλυτερα,απλα εμενα το breaking bad μου εδωσε οτι ακριβως ηθελα απο μια σειρα και καμια αλλη ταινια η σειρα δεν μου εχει αφησει τοσο καλη εντυπωση.

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.457
Πόντοι
216
το godfather των σειρων ειναι το sopranos .-
Πολύ βαρετό. Πολύ αργή εξέλιξη. Εγώ θα έβαζα τα δύο καλύτερα τα εξής: 24 και The Shield.

Τελικα τι πιστευετε?

Gustavo ή Walter ηταν ο πραγματικα νο1 μαφιοζος?
Ποιος θ' αφηνε εποχη, αν δεν υπηρχε ο παραγων "καρκινος"?
Σίγουρα ο Γκουστάβο που τα είχε καταφέρι μια χαρά τόσα χρόνια και ξεπάστρεψε τους αντιπάλους του στην αξέχαστη σκηνή στην πισίνα. Ο Χάιζενμπεργκ παραήταν άπληστος και έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η επιχείρησή του πριν τον καταβάλλει πλήρως ο καρκίνος

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Τελικα τι πιστευετε?

Gustavo ή Walter ηταν ο πραγματικα νο1 μαφιοζος?
Ποιος θ' αφηνε εποχη, αν δεν υπηρχε ο παραγων "καρκινος"?

Εγω φιλε πιστευω οτι ο Γκουσταβο ηταν ο πραγματικος μαφιοζος επειδη εφτιαξε μια τελεια μπιζνα και την κρατησε χωρις προβληματα παρα πολλα χρονια. Ενω ο Γουλτερ ηταν πιο ανυπομονος και δεν κατανωουσε πληρως το πως γινοντε οι δουλειες. Το οτι εφαγε τον γκασ δεν σημαινει οτι θα καταφερνε να χτισει το ιδιο κυριως διοτι εγινε απληστος και αλαζοντας...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Ολοι οι αλοι μαλλον καλα του κανανε και τον φτυσανε διοτι δε τους φερθικε καλα,ειδικα ο πινκμαν,του τυπου του γαμησε τη ζωη και τον αδειασε πολλες φορες ακομα και αν τον προστατευε οταν επρεπε.Αλλα η γυναικα και ο γιος του ειναι για να τους αρχισεις στις κλοτσιες απο το συνταγμα και να τους φτασεις γλυφαδα.Ειδικα η γυναικα του.Ο τυπας τα εκανε ολα για παρτη τους (στο μεγαλυτερο μερος της σειρας) και αυτοι αντι να πουνε και ενα ευχαρηστω τον προδοσανε!

Ρε φιλε, τον Πινκμαν δεν τον γαμησε. Του εσωσε καμια 50αρια φορες τον κωλο!

Τα εμπορια ξεκινησε να τα κανει για τον εαυτο ΤΟΥ (δεν ειχε λεφτα για χημειοθεραπειες), μετα εβαλε κατα νου και την οικογενεια, αλλα στο τελος κατεληξε παλι να δουλευει για τον εαυτο ΤΟΥ.
Αρα, δεν ειναι αυτος ο νο1 λογος που μου τη δινει η σταση των δικων του.
Απλα, ειναι ηλιθιο να καταδικαζεις καποιον που κατασκευαζει/εμπορευεται ντρογκες και σκοτωνει εγκληματιες. Οσο για τον Χανκ: Κανεις δεν εμαθε πώς, πού, πότε... και ολοι εσπευσαν να τα φορτωσουν επανω του.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν λεω πως το σεναριο ειναι μουφα. Πραγματι, θα ηταν πολυ πιθανη μια τετοια τροπη στον αληθινο κοσμο!  

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Πολύ βαρετό. Πολύ αργή εξέλιξη. Εγώ θα έβαζα τα δύο καλύτερα τα εξής: 24 και The Shield.
Σίγουρα ο Γκουστάβο που τα είχε καταφέρι μια χαρά τόσα χρόνια και ξεπάστρεψε τους αντιπάλους του στην αξέχαστη σκηνή στην πισίνα. Ο Χάιζενμπεργκ παραήταν άπληστος και έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η επιχείρησή του πριν τον καταβάλλει πλήρως ο καρκίνος

:thumbsup:

Κλασσικο συνδρομο ναπολεοντισμου.

Οσοι εχουν τετοιο χαρακτηρα δεν μπορουν να επιβιωσουν μεσοπροθεσμα, υπο συνθηκες χαμου...

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146

Τα εμπορια ξεκινησε να τα κανει για τον εαυτο ΤΟΥ (δεν ειχε λεφτα για χημειοθεραπειες), μετα εβαλε κατα νου και την οικογενεια, αλλα στο τελος κατεληξε παλι να δουλευει για τον εαυτο ΤΟΥ.
Απλα, ειναι ηλιθιο να καταδικαζεις καποιον που κατασκευαζει/εμπορευεται ντρογκες και σκοτωνει εγκληματιες. Οσο για τον Χανκ: Κανεις δεν εμαθε πώς, πού, πότε... και ολοι εσπευσαν να τα φορτωσουν επανω του.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν λεω πως το σεναριο ειναι μουφα. Πραγματι, θα ηταν πολυ πιθανη μια τετοια τροπη στον αληθινο κοσμο!  
Τον χειραγωγησε πολλες φορες για να τον εχει μαζι του.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Απο το πρωτο επισοδιο μας δειχνει οτι θελει να αφησει στα παιδια του και τη γυναικα του λευτα για το κολεγιο και την υποθηκη αφου τα ειχε υπολογησει κιολας και ειχε πει οτι αν βγαλει ενα συγκεκριμενο ποσο θα σταματησει. Στον χανκ αν θυμαμαι καλα τα φορτωσαν επειδη ηταν ο μπατζανακης του και καλα. Παντος τον πινκμαν τον εσωζε απο καταστασεις που ο ιδιος δημιουργησε. Απο την αρχη προσπαθουσε να τον χειραγωγισει και του ελεγε ψεματα για διαφορα. Δεν λεω οτι τον χρισιμοποιουσε μονο για τον σκοπο του αλλοστε αυτο ηταν και το ωραιο στη σειρα οτι μπορει να τον χειραγογουσε αλλα τον εβλεπε και σαν προστατευομενο του κτλπ. Απλα θεωρω οτι στο τελος (και αυτο γαμαει περισσοτερο στο σεναριο) τα χρηματα και η δυναμη τον διαυθηρανε και τον κανανε αλλο ανθρωπο εχασε το νοημα για το οποιο παλευε και στο τελος παλευε μονο αυτο.Αλλοστε το λεει σε καποια φαση αν θυμαμαι καλα λεει οτι με εχουν αφησει ολοι η ''αυτοκρατορια'' μου ειναι το μονο που μου εμεινε.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Τον χειραγωγησε πολλες φορες για να τον εχει μαζι του.

Ναι ρε φιλε, αλλα ο White ηταν σοβαρος και εγκεφαλος, ενω ο αλλος ηταν στοκος και πρεζακιας.

Φαντασου οτι, αν ο Πινκμαν ηταν λιγο πιο σοβαρος (εστω και χωρις ειδικες ικανοτητες ή γνωσεις), πχ τυπου Tod, η κατασταση θα πηγαινε πολυ πιο ομαλα και για τους δυο.
Ουσιαστικα, ο White παρεκτρεποταν και εκανε πουστιες στον Πινκμαν, επειδη ο Πινκμαν ηταν αυτος που ηταν!!!

(Θυμηθειτε απλα και μονο τη φαση με το τροχοσπιτο και το λογο που παραλιγο να πεθανουν στην ερημο!)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Απο το πρωτο επισοδιο μας δειχνει οτι θελει να αφησει στα παιδια του και τη γυναικα του λευτα για το κολεγιο και την υποθηκη αφου τα ειχε υπολογησει κιολας και ειχε πει οτι αν βγαλει ενα συγκεκριμενο ποσο θα σταματησει. Στον χανκ αν θυμαμαι καλα τα φορτωσαν επειδη ηταν ο μπατζανακης του και καλα. Παντος τον πινκμαν τον εσωζε απο καταστασεις που ο ιδιος δημιουργησε. Απο την αρχη προσπαθουσε να τον χειραγωγισει και του ελεγε ψεματα για διαφορα. Δεν λεω οτι τον χρισιμοποιουσε μονο για τον σκοπο του αλλοστε αυτο ηταν και το ωραιο στη σειρα οτι μπορει να τον χειραγογουσε αλλα τον εβλεπε και σαν προστατευομενο του κτλπ. Απλα θεωρω οτι στο τελος (και αυτο γαμαει περισσοτερο στο σεναριο) τα χρηματα και η δυναμη τον διαυθηρανε και τον κανανε αλλο ανθρωπο εχασε το νοημα για το οποιο παλευε και στο τελος παλευε μονο αυτο. Αλλοστε το λεει σε καποια φαση αν θυμαμαι καλα λεει οτι με εχουν αφησει ολοι η ''αυτοκρατορια'' μου ειναι το μονο που μου εμεινε.

"I'm in the Empire business..."  :sunglasses:

Κοιτα, η αληθεια ειναι πως η σειρα με κερδισε γιατι αποδομει κοινωνικες δομες και ηθικες. Πχ δειχνει πως ειναι πιο ωραιο να κανεις καριερα εγκληματια, παρα να ασχολεισαι με τη γυναικουλα σου, τα παιδακια σου και τη ζωουλα σου.
Δειχνει ποσο ματαια ειναι ολα αυτα και ποσο σημαντικη ειναι, εν τελει, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αξιοπρεπεια και φιλοδοξια του ατομου.

Οσο γι' αυτο που λες:
Νομιζω πως, εξαρχης, ο WW ειχε βλεψεις να διακριθει ως παραγωγος meth και να πλουτισει.
Το κινητρο, περα απο τον καρκινο, δεν ηταν τοσο η οικογενεια του (αυτο αποδεικνυεται και στην πορεια), οσο το καταλυτικο κοντραστ με τους 2 παλιους συνεταιρους.
Νομιζω πως η εμφανισή τους, στην αρχη και το τελος του σιριαλ, αποδεικνυει του λογου το αληθες.
ΤΙΠΟΤΑ δεν ωθησε περισσοτερο  τον WW απο την επιτυχια των 2 αυτων τυπων.

kolotripidakias

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
1
1. o walter white ηταν μεγας manipulator - στο τελος της σειρας ηταν ολοφανερο οτι ολα τα εκανε για την παρτη του. οποιος εχαψε το παραμυθακι οτι τα λεφτα τα μαζευε για την οικογενεια δεν καταλαβε τη σειρα. Το παραδεχεται και ο ιδιος ρε μαγκες. Μια ζωη στο ναι-ναι στην σκυλα την αλλη (ΚΛΑΣΣΙΚΗ ελλεηνιδα), ταλαιπωρημενος με το προβλημα του γιου του, δημοσιος υπαλληλακος σε ενα σχολιο με μαλακισμενα που δεν ενδιαφεροντουσαν για τιποτα, προφανως overqualified για να ειναι καθηγητης (θυμαστε οτι τον ριξανε στην εταιρεια που μετα εκανε εκατομμυριακια τα φιλαρακια του?) - Ε ο ανθρωπος οταν βρηκε την ευκαρια ΤΑ ΓΑΜΗΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. εκανε ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ, ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΕ, χωρις να δινει λογαριασμο σε κανεναν. Ειχε μια ηθικα, τη δικια του. Τον υπολοιπο κοσμο τον εγραψε ΣΤΑ ΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ, και ολοι εμεις φυσικα ειμαστε μαζι του αφου ολοι λιγο πολυ θελουμε να εχουμε την ευκαιρια να τα γραψουμε ολα στα ρχιδια μας.

2. επειδη πολλοι παραπονιουνται για το τελος και τους μηχανοβιους, οτι δηθεν χαλασε το σεναριο κλπ, το θεμα ηταν να δειξουν οτι σε αυτη τη μπιζνα της μεθ, δεν βγαζει ακρη κανεις. προσεξτε τι γινοτανε, ενας ενας οι αρχιβαρωνοι βλεπαν τα δεντρα αναποδα, οσο μεγαλοι κι αν ηταν, οσους στρατιωτες κι αν ειχαν, οσο εξυπνοι κι αν ηταν. Δεν υπηρχε περιπτωση να τη γλυτωσει ο μιστερ Γουαιτ. Ηταν γραφτο απο το πρωτο επεισοδιο οτι θα τη βρει ασχημα. Ειχε την ευκαιρια κι αυτος, οπως πολλοι στη πραγματικη ζωη, να την κανει νωρις - αλλα η απληστια τους τυφλωνει ολους. Ποσσοι ειναι στη φυλακη, σημερα στην ελλαδα, γιατι δεν τους φταναν τα 2 και τα 3 εκατομμυρια ευρω και πηγαν για τα 20 και τα 30?

3. Η σειρα ειναι ΜΟΝΟ για αντρες. Δεν καταλαβαινει καμμια γυναικα ποσο καταπιεσμενοι ειναι οι αντρες στη σημερινη εποχη, αυτες εχουν πιστεψει τις μαλακιες που λενε μεταξυ τους, οτι εμεις κανουμε οτι γουσταρουμε και τις καταπιεζουμε, και δεν καταλαβαινουν οτι εμεις αγωνιζομαστε για να καταφερουμε κατι για τα παιδια μας κ το ονομα μας. Η σειρα, για μενα, το μεγαλυτερο μηνυμα το περναει για την αντρικη ψυχοσυνθεση.

4. Αν διαβασετε παντως συνεντευξεις των δημιουργων, θα γινετα εξω φρενων. Δεν ξερω αν τα λενε επιτηδες για να γλειψουν, αλλα λενε οτι ο μιστερ Γουαιτ ειναι ενα καθαρμα για αυτους, και οτι η γυναικα του ειναι η φωνη της λογικης και της συνειδησης και λοιπες μαλακιες. Προτιμω να σκεφτομαι οτι τρολαρουν το συστημα για να βγαλουν κανα χρημα, γιατι εγω απο αυτα που λενε εχω παρει τα εντελως αντιθετα.

5. Το Σοπρανος ειναι η μονη σειρα που συγκρινεται με το ΒΒ. Ειναι οντως αλλο στυλ, δεν εχει την τρελα και το χιουμορ που ειχε το ΒΒ, αλλα εχτισε χαρακτηρες απιθανους επι χρονια, και εχει καμμια δεκαρια επεισοδια, με αποκορυφωμα το τελευταιο, που ειναι αριστουργηματα. Να την δειτε ολη σιγα σιγα, εγω εβλεπα 1 επεισοδιο ανα 2 μερες σερι, πριν κανα χρονο το εκανα, και ακομα εχω εικονες. Κορυφαιο. Το ΒΒ ειναι πιο 2014 βεβαια. Σαν βιντεογκεημ.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Συμφωνω απολυτα, και προσυπογραφω, ο,τι ακριβως λες!

Δεν εχω δει συνεντευξεις συντελεστων (περα απο μια βραβευση), αλλα εχω κατα νου μια 2ωρη συνεντευξη του Gilligan, στο Youtube...

Πολλες φορες στην τεχνη, ο δημιουργος το παει αλλου απο εκει που το πιανει ο θεατης. Πχ, αν ακουσεις με τι ερεθισματα και τι  συνειρμους εγραψαν καποια κομματια τους οι Pink Floyd, θα κλαις!!!
Ωστοσο, εδω δεν συμβαινει κατι τετοιο.
Το σεναριο ειναι πολυ πιο εγκεφαλικη τεχνη και τα μηνυματα που περναει, σαφη/ Ειδεμη ειναι σκαρτο!

Αν ελεγαν οτι απεχθανονται τον Walter, ο λογος ειναι προφανης: Αποποιηση ευθυνης για πιθανους μιμητες - ειδικα πιτσιρικια. Το αντιστοιχο με την εισαγωγη: "Το βιβλιο δεν εχει σκοπο να προτρεψει σε βια".

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
"I'm in the Empire business..."  :sunglasses:

Κοιτα, η αληθεια ειναι πως η σειρα με κερδισε γιατι αποδομει κοινωνικες δομες και ηθικες. Πχ δειχνει πως ειναι πιο ωραιο να κανεις καριερα εγκληματια, παρα να ασχολεισαι με τη γυναικουλα σου, τα παιδακια σου και τη ζωουλα σου.
Δειχνει ποσο ματαια ειναι ολα αυτα και ποσο σημαντικη ειναι, εν τελει, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αξιοπρεπεια και φιλοδοξια του ατομου.

Οσο γι' αυτο που λες:
Νομιζω πως, εξαρχης, ο WW ειχε βλεψεις να διακριθει ως παραγωγος meth και να πλουτισει.
Το κινητρο, περα απο τον καρκινο, δεν ηταν τοσο η οικογενεια του (αυτο αποδεικνυεται και στην πορεια), οσο το καταλυτικο κοντραστ με τους 2 παλιους συνεταιρους.
Νομιζω πως η εμφανισή τους, στην αρχη και το τελος του σιριαλ, αποδεικνυει του λογου το αληθες.
ΤΙΠΟΤΑ δεν ωθησε περισσοτερο  τον WW απο την επιτυχια των 2 αυτων τυπων.

Μα φυσικα και στο τελος αποδειχτικε ποσο αχτι το ειχε οτι οι αλοι τον ριξανε και πετυχανε και αυτος εμεινε στην αφανεια.Αυτο ειναι το θεμα σου δειχνει οτι οι ανθρωποι κανουν πραγματα για πολους και διαφορους λογους. Σου δειχνει πως οι καταστασεις επιρδουν στην ψυχολογια για να σε οθησουν στο να κανεις πραγματα. Ο τυπος για μενα στην αρχη ηθελε πραγματικα να βοηθησεις την οικογενεια του.Αλλα στη συνεχεια βγηκαν στην επηφανεια και ολα τα αποθημενα του. Και φυσικα δεν την γλιτωσε και αυτος απο τις μεγαλυτερες επιρωες και τις μεγαλυτερες πηγες κακων αυτου του κοσμου...το χρημα και την εξουσια (δυναμη).Θα ελεγα και τις γυναικες αλλα αυτος δεν ειχε τετειο θεμα δεν ενδιαφεροταν καν ειχε τυφλωθει και ηθελε την πριξαρχιδω! Εχεις δικιο για τους πινκ φλοιντ...τα μεγαλυτερα κοματια τους βασιζοντε σε λιτρα αλκοολ τονους ναρκοτικων και στα ψυχολογικα προβληματα του σιντ μπαρετ και του ροτζερ γουροτερς...

kolotripidakias

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
1
ναι ρε kosamf τα ιδια εγραφες οσο εγραφα κι εγω το σχολιο μου. συμφωνουμε.

kolotripidakias

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
1
και το οτι ο γουαιτ ειναι κολλημενος με τη γυναικα του - κι αυτο ποσο μεγαλη αληθεια ε? εδω ο αλλος ο πανος/φανης πως τον λενε, του εχουν κανει τη γυναικα γραβιερα απτις παρτουζες και εκει αυτος κολλημενος χαχαχα

ε πηγε κι η ψηλη η μουλαρα του μιστερ γουαιτ και πηδηξε τον μαλακοπιτουρα, εκει ο καραφλας, κολλημενος. μηνυματαρα: μην κολλατε!

σκεφτειτε τον μιστερ γουαιτ με κανα μωρακι 25χρονο, να γουσταρει αδρεναλινη, χρημα, ταξιδακια κλπ, να τον παιρνει τον μιστερ γουαιτ ταξιδακια στην ευρωπη και να τον τρελαινει στις πιπες στα ξενοδοχεια. θα ειχε ησυχασει κι αυτος, θα ειχε και χαπυ εντ. τον εφαγε τον καραφλα η εμμονη με την φοραδα. που του εκανε και τον γιο του εχθρο, που δεν τον αφηνε να δει και την κορουλα του. μιλαμε για μεγαλα μηνυματα και ολα απο την ζωη.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
και το οτι ο γουαιτ ειναι κολλημενος με τη γυναικα του - κι αυτο ποσο μεγαλη αληθεια ε? εδω ο αλλος ο πανος/φανης πως τον λενε, του εχουν κανει τη γυναικα γραβιερα απτις παρτουζες και εκει αυτος κολλημενος χαχαχα

ε πηγε κι η ψηλη η μουλαρα του μιστερ γουαιτ και πηδηξε τον μαλακοπιτουρα, εκει ο καραφλας, κολλημενος. μηνυματαρα: μην κολλατε!

σκεφτειτε τον μιστερ γουαιτ με κανα μωρακι 25χρονο, να γουσταρει αδρεναλινη, χρημα, ταξιδακια κλπ, να τον παιρνει τον μιστερ γουαιτ ταξιδακια στην ευρωπη και να τον τρελαινει στις πιπες στα ξενοδοχεια. θα ειχε ησυχασει κι αυτος, θα ειχε και χαπυ εντ. τον εφαγε τον καραφλα η εμμονη με την φοραδα. που του εκανε και τον γιο του εχθρο, που δεν τον αφηνε να δει και την κορουλα του. μιλαμε για μεγαλα μηνυματα και ολα απο την ζωη.

Πιστευω πως δεν εχει ακριβως "κολλημα" με τη γυναικα του. Απλα, τη θεωρουσε καταλληλη για μητερα/νοικοκυρα, οπως και το 99% των ανδρων, οταν αποφασιζει να παντρευτει κλπ...

Απο κει κι επειτα, δεν μας αφηνει να καταλαβουμε τις προτιμησεις του, γιατι ο τυπος ειναι συνεχως στη σπιντα (κυνηγημενος, αγχωμενος, αρρωστος κλπ). Σιγουρα γουσταρει τις γκομενες, δηλαδη δεν ειναι ασεξουαλ ή γκει, γιατι την ειχε πεσει στη μουναρα λατινοαμερικανα καθηγητρια, ενω φαινοταν να γουσταρει και τη Lyda (οπως κι ο Tod).

Το θεμα ειναι πως ο WW εζησε μια ζωη καταπιεσμενος και στερημενος και αυτο ακριβως τον κανει μη-συμπαθη σε μενα. Επεισε τον εαυτο του πως η οικογενεια ειναι το παν κλπ κλπ κλπ... μονο και μονο επειδη αυτο πλασαρεται ως american dream και αυτο υποτιθεται πως εξασφαλιζει σταθεροτητα ζωης. Αλλα στην πορεια του εργου, ο θεσμος της οικογενειας ξεφτιλιζεται (και δικαιως).

Ειλικρινης απορια μου: Ο Gas ειχε οικογενεια ή οχι?  Μηπως γαμουσε τη Lyda και θεωρουσε οικογένειά του το παιδι της/του??
Οταν ελεγε "a man provides" το ελεγε ειλικρινα, ή μονο και μονο για να χειραγωγησει το White και να τον φερει στα νερα του?

kolotripidakias

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
1
Ειλικρινης απορια μου: Ο Gas ειχε οικογενεια ή οχι?  Μηπως γαμουσε τη Lyda και θεωρουσε οικογένειά του το παιδι της/του??
Οταν ελεγε "a man provides" το ελεγε ειλικρινα, ή μονο και μονο για να χειραγωγησει το White και να τον φερει στα νερα του?

o γκιλιγκαν ειχε ψιλοδεχθει οτι ο γκας (μαγκες στα αγγλικα ειναι gus by the way, οχι gas) και ο φιλος του ο max που σκοτωθηκε στην βιλα του μεγαλοβαρωνου, ηταν αδελφες. γιαυτο και ο γκας την ειδε τσακ νορις μετα. αυτο για το παιδι της λυντια ακουγεται πολυ αλλα εγω προσωπικα δεν εχω δει κατι που να δειχνει κατι τετοιο. τα αλλα ο γκας τα ελεγε ΑΚΡΙΒΩΣ για αυτο που λες, γιατι ειχε παρει πρεφα τον γουαιτ στην αρχη οτι αμα του πεις για την οικογενεια του, του πατας το φιλοτιμο - γιατι και ο μιστερ γουαιτ το ειχε πιστεψει το παραμυθι που ελεγε σε ολους.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Πιστευω πως δεν εχει ακριβως "κολλημα" με τη γυναικα του. Απλα, τη θεωρουσε καταλληλη για μητερα/νοικοκυρα, οπως και το 99% των ανδρων, οταν αποφασιζει να παντρευτει κλπ...

Απο κει κι επειτα, δεν μας αφηνει να καταλαβουμε τις προτιμησεις του, γιατι ο τυπος ειναι συνεχως στη σπιντα (κυνηγημενος, αγχωμενος, αρρωστος κλπ). Σιγουρα γουσταρει τις γκομενες, δηλαδη δεν ειναι ασεξουαλ ή γκει, γιατι την ειχε πεσει στη μουναρα λατινοαμερικανα καθηγητρια, ενω φαινοταν να γουσταρει και τη Lyda (οπως κι ο Tod).

Το θεμα ειναι πως ο WW εζησε μια ζωη καταπιεσμενος και στερημενος και αυτο ακριβως τον κανει μη-συμπαθη σε μενα. Επεισε τον εαυτο του πως η οικογενεια ειναι το παν κλπ κλπ κλπ... μονο και μονο επειδη αυτο πλασαρεται ως american dream και αυτο υποτιθεται πως εξασφαλιζει σταθεροτητα ζωης. Αλλα στην πορεια του εργου, ο θεσμος της οικογενειας ξεφτιλιζεται (και δικαιως).

Εγω πιστευω οτι στην αρχη την ηθελε πραγματικα την γυναικα του επειδη την γουσταρε. Μετα ομως θεωρω οτι την κυνηγουσε μονο και μονο επειδη δεν ηθελε να δεχτει οτι τον παραταει και οτι δεν μπορει να την ελενξει και οτι ''εχασε'' κατα καποιο τροπο. Λιγο πριν το τελος βεβαια την εχει γραμμενη στα @@ του και το μονο που θελει ειναι να του ξεπλενει τα λευτα.Οταν ομως ειναι κοντα στο να πεθανει καταλαβαινει οτι τελικα την χρειαζετε και μετανιωνει. Δεν νομιζω οτι ο γκασ γαμουσε την λιντα,ουτε οτι ειπε την φραση αυτη για αλλο λογο εκτος απο το να δωσει κινιτρο στον γουολτερ. Για τον γκας δεν μας δινει καμια λεπτομερια για την προσωπικη του ζωη γιατι δεν εχει καμια σημασια για το σεναριο. Το μονο που μας δινει ειναι οτι ολα ξεκινησαν οταν σκοτωσαν τον κολητο του πριν απο πολλα χρονια τοτε που ηταν ακομα αθωος και το πειρε προσωπικα. Για μενα παντος το επισοδιο που τους τρωει ολους στην πισινα ειναι το καλυτερο επισοδιο της σειρας!

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Καποια μαλακια εκανα και βγηκε ολο μαζι σαν παραθεση.Παρντον  *P

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537

Ναι, εννοειται!

Το επεισοδιο με τη συλληβδην δηλητηριαση του καρτελ ειναι νο1! Αν και, δυσκολα ξεχωριζει απο τα υπλοιπα 3 με τα οποια κλεινει η season 4...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom