Νέα

Breaking Bad ( μια σειρά που ήδη έχει γίνει θρύλος) SOS SPOILER

• Μέλος που άνοιξε το νήμα voucheristas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 81
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
voucheristas

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
βλέπε με bs player βρίσκει αυτόματα υπότιτλους
Το χρησιμοποιούσα παλιά, αλλά επειδή πλέον τα κατεβάζω και τα βλέπω στην τηλεόραση και όχι στο κομπιούτερ, τα ψάχνω, μάλλον από συνήθεια με όνομα torrent. Είναι και η μαλακία που ο αποκωδικοποιητής μου δεν παίζει ac ήχο και πρέπει να ψάχνω συγκεκριμένα torrents.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Εχοντας τελειωσει και τις 3 περιοδους του Game of Thrones, ξεκινησα Breaking Bad

Ειμαι προς το τελος του 3ου επεισοδιου, seaseon 1, και αυτο που θα ρωτησω παρακατω εμπεριεχει SPOILER, οποτε οσοι θελετε να προστατευθειτε, ΜΗΝ διαβασετε παρακατω...

Ο τυπος σκοτωνει τον Crazy-8 επειδη εκεινος κρατησε ενα κομματι πιατου, για να επιτεθει.

Αυτο ομως μου φαινεται ανορθολογικο ως επιχειρημα.
Το να θελει ο αλλος να επιτεθει για να ελευθερωθει ειναι φυσικο. Δεν συνεπαγεται, σωνει και καλα, οτι θα επιτιθετο και ΜΕΤΑ την απελευθερωσή του! Επισης, δεν ειχε προηγηθει η συζητηση με τον Walter, οταν ο αλλος σουφρωσε το αιχμηρο αντικειμενο.

Τι να πω...
Ολοι μου λενε οτι το Breaking Bad τους αρεσει περισσοτερο απο το GOT, με αποτελεσμα να εχω πολυ μεγαλες προσδοκιες.
Αυτο εδω μου μοιαζει ως ενα πρωτο φαουλ, απο πολυ νωρις.
Το GOT δεν ειχε σχεδον καθολου ψεγαδια, ενω και το ιδεολογικο - πολιτικο του background ηταν υπερβολικα υψηλου επιπεδου (η πρωτη και τελευταια - μαλλον - σειρα που με εκανε πουτανακι της!)

Σχολια?

Jigsaw24

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2013
Like
736
Πόντοι
96
Κοιτα, ο Crazy-8 θα επιτιθετο οπως και να χει. Μιλαμε για τον υποκοσμο τωρα που σκοτωνουν για την πλακα τους. Ο Crazy-8 αφου βουτηξε το πιατο, μετα πηγε να το παιξει καλος και ολα μελι γαλα και ελευθερωσε με και εγω τα ξεχναω ολα. Φαινοταν και ο Walter αγαθος και αρρωστος και αμα τον ελευθερωνε, θεωρω σιγουρο οτι θα τον σκοτωνε παρα τα λογια που ελεγε. Μολις την ψειλιαστηκε ομως ο Walter τον ξεκανε πρωτος.

Συνεχισε να την βλεπεις την σειρα ειναι γαματη. Για μενα οι καλυτερες σεζον ειναι οι 3 και 4.

OP
OP
voucheristas

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Εχοντας τελειωσει και τις 3 περιοδους του Game of Thrones, ξεκινησα Breaking Bad

Ειμαι προς το τελος του 3ου επεισοδιου, seaseon 1, και αυτο που θα ρωτησω παρακατω εμπεριεχει SPOILER, οποτε οσοι θελετε να προστατευθειτε, ΜΗΝ διαβασετε παρακατω...

Ο τυπος σκοτωνει τον Crazy-8 επειδη εκεινος κρατησε ενα κομματι πιατου, για να επιτεθει.

Αυτο ομως μου φαινεται ανορθολογικο ως επιχειρημα.
Το να θελει ο αλλος να επιτεθει για να ελευθερωθει ειναι φυσικο. Δεν συνεπαγεται, σωνει και καλα, οτι θα επιτιθετο και ΜΕΤΑ την απελευθερωσή του! Επισης, δεν ειχε προηγηθει η συζητηση με τον Walter, οταν ο αλλος σουφρωσε το αιχμηρο αντικειμενο.

Τι να πω...
Ολοι μου λενε οτι το Breaking Bad τους αρεσει περισσοτερο απο το GOT, με αποτελεσμα να εχω πολυ μεγαλες προσδοκιες.
Αυτο εδω μου μοιαζει ως ενα πρωτο φαουλ, απο πολυ νωρις.
Το GOT δεν ειχε σχεδον καθολου ψεγαδια, ενω και το ιδεολογικο - πολιτικο του background ηταν υπερβολικα υψηλου επιπεδου (η πρωτη και τελευταια - μαλλον - σειρα που με εκανε πουτανακι της!)

Σχολια?

Ο walt επειδή δεν ήταν συνηθισμένος να σκοτώνει, ήθελε να βρει μια δικαιολογία να μην το κάνει. Όταν όμως αντιλήφθηκε ότι έλειπε το κομμάτι του πιάτου, τότε ήταν σίγουρος ότι ο άλλος θα τον σκότωνε προφανώς γιατί ο walt είδε τη φάτσα του, επειδή σκότωε τον ξάδερφό του (ο walt δεν γνώριζε ποιος έδωσε τον ξάδερφο την dea) αλλά και για την γενικότερη ταλαιπωρία που υπέστη. Σε κάθε άλλη αμερικανιά θα τον σκότωνε από την αρχή, αυτή είναι και μια από τις πολλές ομορφιές του breaking bad.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
SPOILER ALERT

Εχω φτασει S05 e14. Προκειται για το επεισοδιο με την υψηλοτερη βαθμολογια ολων των εποχων, απο ΚΑΘΕ σειρα/ταινια/animation/ντοκυμαντερ.... τοσο στο imdb οσο και στο rotten!
Κατ' αρχας, να διευκρινισω πως το θεωρω υπερτιμημενο, σε σχεση με αρκετα προηγουμενα που στεκονται ΛΙΓΟ πιο πισω. Αλλα αυτο ειναι τελειως προσωπικη αποψη.

Ηθελα, περισσοτερο, να σχολιασω στο ψαχνο του ζητηματος.
1) Χωρις να συμπαθω τον χαρακτηρα, θεωρω πως ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ενεργειων του μεχρι σημερα (ισως εκτος απο 2-3 μαλακιες στην αρχη) ηταν ορθες. Ηθικα ΚΑΙ αποτελεσματικα.
Υποθετω πως και ο σεναριογραφος ειχε αυτην την προθεση, στηνοντας τον ηρωα: Να ειναι ιδανικος ως προς την ικανοτητά του να επιλεγει κ' να ενεργει.

2) Καποια φλας μπακ της 5ης σεζον εχουν γυριστει στην 1η, ή και νωριτερα (ιδιαιτερα εκεινο με το ανεπιπλωτο σπιτι...!) και αυτο τα λεει ολα. Κανεις, ποτε, δεν θα ξεπερασει αυτη τη σειρα.
Εξαιρω το Game of Thrones, αλλα οχι για την πλοκη, οσο για την ολη παραγωγη, τις ερμηνειες και την αναπτυξη των χαρακτηρων.

3) Το γεγονος πως ενας τυπος με IQ 150-160, ή και ανωτερο, καταληγει προδωμενος και κυνηγημενος απο ολους νομιζω πως ειναι το πιο ρεαλιστικο και, συγχρονως, ζωτικο σημειο του σεναριου.
Η οικογενεια του, οι "συνεργατες" του, ΟΛΟΙ (πλην του, εξιοσου ευφυους Gas) αδυνατουν να συμβαδισουν με τη Ferrari που λεγεται Walter White, γι' αυτο τα κανουν ολα σκατα.
Ο ιδιος του ο γιος τα γαμαει ολα, επειδη δυο ηλιθιες μιλφ αποκαλυπτουν πως ο πατερας του ειναι εγκληματιας (εγω, στη θεση του, θα επαιζα μονομπαντα υπερ του πατερα μου, ο,τι κι αν μου ελεγε η μανα μου κ' η θεια μου...)

Περισσοτερες σκεψεις θα ακολουθησουν μολις δω και τα τελευταια 2 επεισοδια.

Απλα σημειωνω πως δεν λυπηθηκα για το Χανκ. Burn in hell κι αυτος, οπως και ολοι οσους εφαγε μεχρι σημερα ο Μεγαλος...  

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Το breaking bad ειναι ισως το godfather των σειρων και μεταφορικα και σε συγριση με την ταινια. Μιλαμε για πολλα κιλα ταλεντου να μεταφερεις τετεια ενταση,πλοκη και αγωνια για το τι θα γινει οχι τοσο μεσο της δρασης αλλα μεσω των χαρακτιρων και του διαλογου! Και φυσικα σε πήγαινε αργα αργα και οταν επευτε η δραση φροντιζε να σε πεταει πανω και να σε κραταει μπριζομενο στην οθονη!Μιλαμε οι ανθρωποι παιζαν τοσο καλα που θα νομιζες οτι βλεπεις ριαλιτι και οτι καποιος ακολουθει τους χαρακτηρες με την καμερα.Ουτε βλακειες εντυπωσιασμου ουτε χολιγουντιανες κλισεδιες ουτε ψευτικες καταστασεις ουτε τιποτα που να προδιδει οτι βλεπεις εμπορικη σειρα που απευθεινετε στο ευρυ κοινο.Και προφανως ειχε την ''σοφια'' να τελειωσει οταν και οπως επρεπε οχι σαν κατι αλλες σειρες που αρχισανε γαμω και καταληξανε να γελανε και οι πετρες (dexter....).Εγω θα ελεξα οτι το breaking bad ειναι κατι σαν την δισκογραφια των pink floyd  :rockon:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Το φινάλε ήταν μαλακία τύπε. Το δεύτερο μισό της τελευταίας σεζόν ήταν μαλακία. Αντί να υπάρχει μια επική σύγκρουση του Χαίζενμπεργκ με τον γαμπρό του έχουμε τον εντελώς ηλίθιο θανατό του στη συμπλοκή και επική σύγκρουση στο τέλος με τους Ναζιστές οι οποίοι είναι εύρημα των τελευταίων επεισοδίων της σεζόν. Το γάμησαν την μάνα οι σεναριογράφοι και κατέστρεψαν μια όντως πολύ καλή σειρά. Κορυφαία ερμηνεία πό τον ηθοποιό που παίζει τον Πίνκμαν ενώ ο χαρακτ'ηρας του δικηγόρου Σολ ήταν όλα τα λεφτά!

Τι "επικη συγκρουση" ρε, και μαλακιες??

Αφου ο Walt δεν θα σηκωνε οπλο να τον σημαδεψει!

Οποτε, πώς θα πολεμουσαν? Με σαϊτες?

(Παντως, τα τελευταια επεισοδια ειναι ΟΝΤΩΣ υπερτιμημενα. Το εγραψα παραπανω.)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Ηθελα να θεσω και εναν προβληματισμο:

Πιστευετε οτι, αν εξαιρεσουμε το προβλημα υγειας, ο Walt θα καταχωρειτο ως νο1 στη ντρογκα, ή ο Gas?

Για να το πω διαφορετικα:
Θα καταφερνε να γινει ισχυροτερος χωρις να βρεθει νεκρος, ή ο χαρακτηρας του δεν θα το επετρεπε?
Ποιος εκ των 2 εκανε σωστοτερη διαχειριση της μπιζνας?

(Υπενθυμιζω τη ρηση του Mike, περι Jesse James...)

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.457
Πόντοι
216
Το breaking bad ειναι ισως το godfather των σειρων και μεταφορικα και σε συγριση με την ταινια. Μιλαμε για πολλα κιλα ταλεντου να μεταφερεις τετεια ενταση,πλοκη και αγωνια για το τι θα γινει οχι τοσο μεσο της δρασης αλλα μεσω των χαρακτιρων και του διαλογου! Και φυσικα σε πήγαινε αργα αργα και οταν επευτε η δραση φροντιζε να σε πεταει πανω και να σε κραταει μπριζομενο στην οθονη!Μιλαμε οι ανθρωποι παιζαν τοσο καλα που θα νομιζες οτι βλεπεις ριαλιτι και οτι καποιος ακολουθει τους χαρακτηρες με την καμερα.Ουτε βλακειες εντυπωσιασμου ουτε χολιγουντιανες κλισεδιες ουτε ψευτικες καταστασεις ουτε τιποτα που να προδιδει οτι βλεπεις εμπορικη σειρα που απευθεινετε στο ευρυ κοινο.Και προφανως ειχε την ''σοφια'' να τελειωσει οταν και οπως επρεπε οχι σαν κατι αλλες σειρες που αρχισανε γαμω και καταληξανε να γελανε και οι πετρες (dexter....).Εγω θα ελεξα οτι το breaking bad ειναι κατι σαν την δισκογραφια των pink floyd  :rockon:
Δεν έχεις δει το 24 για αυτό το λες...

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.457
Πόντοι
216
Τι "επικη συγκρουση" ρε, και μαλακιες??

Αφου ο Walt δεν θα σηκωνε οπλο να τον σημαδεψει!

Οποτε, πώς θα πολεμουσαν? Με σαϊτες?

(Παντως, τα τελευταια επεισοδια ειναι ΟΝΤΩΣ υπερτιμημενα. Το εγραψα παραπανω.)
Εννοώ να στήσει ένα ανθρωποκυνηγητό και να τον καταδιώκει σε όλη τη χώρα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε Χανκ, ούτε Γκουστάβο, κανένας δηλαδή άξιος αντίπαλος,  εφευρίσκουν τη συμμορία του θείου Τζακ για να υπάρχει κάποιος αντίπαλος. Μόνο που ο Τζακ είναι για τον πούτσο και δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Για μένα η σειρά τελείωσε με τον άδοξο θάνατο του Χανκ...

stamatis57

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Like
1.457
Πόντοι
216
SPOILER ALERT

Εχω φτασει S05 e14. Προκειται για το επεισοδιο με την υψηλοτερη βαθμολογια ολων των εποχων, απο ΚΑΘΕ σειρα/ταινια/animation/ντοκυμαντερ.... τοσο στο imdb οσο και στο rotten!
Κατ' αρχας, να διευκρινισω πως το θεωρω υπερτιμημενο, σε σχεση με αρκετα προηγουμενα που στεκονται ΛΙΓΟ πιο πισω. Αλλα αυτο ειναι τελειως προσωπικη αποψη.

Ηθελα, περισσοτερο, να σχολιασω στο ψαχνο του ζητηματος.
1) Χωρις να συμπαθω τον χαρακτηρα, θεωρω πως ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ενεργειων του μεχρι σημερα (ισως εκτος απο 2-3 μαλακιες στην αρχη) ηταν ορθες. Ηθικα ΚΑΙ αποτελεσματικα.
Υποθετω πως και ο σεναριογραφος ειχε αυτην την προθεση, στηνοντας τον ηρωα: Να ειναι ιδανικος ως προς την ικανοτητά του να επιλεγει κ' να ενεργει.

2) Καποια φλας μπακ της 5ης σεζον εχουν γυριστει στην 1η, ή και νωριτερα (ιδιαιτερα εκεινο με το ανεπιπλωτο σπιτι...!) και αυτο τα λεει ολα. Κανεις, ποτε, δεν θα ξεπερασει αυτη τη σειρα.
Εξαιρω το Game of Thrones, αλλα οχι για την πλοκη, οσο για την ολη παραγωγη, τις ερμηνειες και την αναπτυξη των χαρακτηρων.

3) Το γεγονος πως ενας τυπος με IQ 150-160, ή και ανωτερο, καταληγει προδωμενος και κυνηγημενος απο ολους νομιζω πως ειναι το πιο ρεαλιστικο και, συγχρονως, ζωτικο σημειο του σεναριου.
Η οικογενεια του, οι "συνεργατες" του, ΟΛΟΙ (πλην του, εξιοσου ευφυους Gas) αδυνατουν να συμβαδισουν με τη Ferrari που λεγεται Walter White, γι' αυτο τα κανουν ολα σκατα.
Ο ιδιος του ο γιος τα γαμαει ολα, επειδη δυο ηλιθιες μιλφ αποκαλυπτουν πως ο πατερας του ειναι εγκληματιας (εγω, στη θεση του, θα επαιζα μονομπαντα υπερ του πατερα μου, ο,τι κι αν μου ελεγε η μανα μου κ' η θεια μου...)

Περισσοτερες σκεψεις θα ακολουθησουν μολις δω και τα τελευταια 2 επεισοδια.

Απλα σημειωνω πως δεν λυπηθηκα για το Χανκ. Burn in hell κι αυτος, οπως και ολοι οσους εφαγε μεχρι σημερα ο Μεγαλος...  
Τι ηθικός ρε φίλε; Ο άνθρωπος είναι ο ορισμός του ανήθικου! Δηλητιρίασε ένα μικρό παιδί, έκανε τον Πίνκμαν να χωρίσει την γυναίκα που αγαπούσε, έβλεπε την άλλη γκόμενα του Πίνκμαν να πεθαίνει και ενώ μπορούσε να την σώσει δεν το έκανε κλπ Είναι από τους πλέον ανήθικους χαρακτήρες στην αμερικανική τηλεόραση. Αποτελεσματικές για να προστατεύσει τα ναρκωτικά του και να βγάλει και άλλα βρώμικα χρήματα ναί. Αλλά όχι ηθικές...

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Δεν έχεις δει το 24 για αυτό το λες...

Δεν το εχω δει οντος αν και εχω ακουσει πολυ καλα πραγματα. Ειχα δει καποια επισοδεια απο τον πρωτο κυκλο και δεν μου ειχε κανει καποια εντυπωση οποτε το σταματησα,μπορει λαθως μου ισως καποια στιγμη οταν θα εχω χρονο να του δοσω αλλη μια ευκαιρια. Ισχυει οτι οι ναζι ηταν ευρημα των τελευτεων επισοδειων της σειρας και οτι δεν ηταν και τοσο εξυπνη εξελιξη.Παρολα αυτα ολο το νοημα της σειρας (για μενα) ειναι πως ο γουολτερ απο ενα ανθρωπακι της σειρας εξελιχθηκε και εγινε μεγαλος και τρανος και πως στο τελος τελικα η δυναμη το χρημα,η αλαζωνια και το οτι ηθελε να εχει τα παντα υπο τον ελεγχο του,τον διαυθηρανε και καταντησε να χασει το νοημα τελικα,να χασει την οικογενια του και τους φιλους του και να πεθανει μονος του στη μεση του πουθενα παρακαλωντας εναν αγνωστο για λιγη (πληρωμενη παρεα).Γιαυτο αυτη η σειρα ειναι τοσο ΕΠΙΚΗ,γιατι δεν σε βαζει να διαλεξεις καλους και κακους..σου δειχνει απλα χαρακτηρες και πως αλιλεπιδρουν μεταξυ τους.  :thumbsup:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537
Τι ηθικός ρε φίλε; Ο άνθρωπος είναι ο ορισμός του ανήθικου! Δηλητιρίασε ένα μικρό παιδί, έκανε τον Πίνκμαν να χωρίσει την γυναίκα που αγαπούσε, έβλεπε την άλλη γκόμενα του Πίνκμαν να πεθαίνει και ενώ μπορούσε να την σώσει δεν το έκανε κλπ Είναι από τους πλέον ανήθικους χαρακτήρες στην αμερικανική τηλεόραση. Αποτελεσματικές για να προστατεύσει τα ναρκωτικά του και να βγάλει και άλλα βρώμικα χρήματα ναί. Αλλά όχι ηθικές...

Οσους καθαρισε, τους καθαρισε σε αυτοαμυνα.

Τον Πινκμαν και τον Χανκ δεν εβαλε να τους φανε, παροτι του το προτεινε επανειλημμενα ο Σολ.

Το παιδι, απ' ο,τι καταλαβα, το δηλητηριασε με λουλουδι, κι οχι με τη σκονη που εφαγε τη Lyda. Επισης, ειχε υπολογισει την ποσοτητα ωστε να μην παθει τπτ.

Προσωπικα, θεωρω τον WW εντελως ουδετερο, ηθικα. Ουτε θετικο αλλα ουτε και αρνητικο χαρακτηρα ("αψεγαδιαστος", με μια λεξη). Απ' την αλλη, εχοντας δει και το φιναλε, πλεον, επιμενω πως με εκνευρισε η ελλειψη κατανοησης ολων απεναντι του.
Ειδικα ο γιος του αποδειχτηκε μεγιστος  :jerking:
Και οι 2 πρωην συνεταιροι απομυθοποιουνται με ΕΠΙΚΟ τροπο, στο τελος...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.914
Πόντοι
2.537

Τελικα τι πιστευετε?

Gustavo ή Walter ηταν ο πραγματικα νο1 μαφιοζος?
Ποιος θ' αφηνε εποχη, αν δεν υπηρχε ο παραγων "καρκινος"?

Zwrzetos7

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
16

το godfather των σειρων ειναι το sopranos .-

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Ολοι οι αλοι μαλλον καλα του κανανε και τον φτυσανε διοτι δε τους φερθικε καλα,ειδικα ο πινκμαν,του τυπου του γαμησε τη ζωη και τον αδειασε πολλες φορες ακομα και αν τον προστατευε οταν επρεπε.Αλλα η γυναικα και ο γιος του ειναι για να τους αρχισεις στις κλοτσιες απο το συνταγμα και να τους φτασεις γλυφαδα.Ειδικα η γυναικα του.Ο τυπας τα εκανε ολα για παρτη τους (στο μεγαλυτερο μερος της σειρας) και αυτοι αντι να πουνε και ενα ευχαρηστω τον προδοσανε!

Συνημμένα

• 6382841_700b.jpg
    6382841_700b.jpg
    15,3 KB · Εμφανίσεις: 19

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom