Νέα

BMW vs MERCEDES

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jean-Claud
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 468
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

BMW vs MERCEDES

• Bmw

Ψήφοι: 49 40,2%
  • Mercedes

Ψήφοι: 73 59,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    122

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Παρτο και πηγαινε το σε: Βαψιμο παντου, μεσα εξω. Λυστο ολο και βαφτο απο την αρχη. Ολο.

Το βάψιμο θέλει μάστορα. Και δεν έχω κανέναν που να εμπιστεύομαι με τέτοιο αμάξι.

Ενα δυνατο ανακατασκευασμενο μοτερ, 300-350 αλογα.

Σκεφτόμουν blueprint αλλά είναι θέμα κόστους και ανάλογα διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Αναρτησεις, φρενα, εξατμισεις.

Σαλονι (μπορεις να φορεσεις σαλονι απο Μ), ζαντες Μ, ελαστικα (continental μονο).

Μόνο ο,τι έχει απο τη μαμά του όπως βγήκε απο το εργοστάσιο, Καμμία μετατροπή/ βελτίωση.

Γαμαει το εργαλειο. Αρκει οσοι εργαστουν πανω στο αμαξι να ειναι τεχνιτες και οχι αρχιδακια που απλα κλεβουν λεφτα και απο δουλεια μηδεν.

Ετσι. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο δυστυχώς.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
824
Πόντοι
146
Το βάψιμο θέλει μάστορα. Και δεν έχω κανέναν που να εμπιστεύομαι με τέτοιο αμάξι.

Σκεφτόμουν blueprint αλλά είναι θέμα κόστους και ανάλογα διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Μόνο ο,τι έχει απο τη μαμά του όπως βγήκε απο το εργοστάσιο, Καμμία μετατροπή/ βελτίωση.

Ετσι. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο δυστυχώς.

Αν δεν εχεις σωστο μηχανικο, μην ασχοληθεις καν τυπε. Θα καψεις ασκοπα τα λεφτα σου.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Αν δεν εχεις σωστο μηχανικο, μην ασχοληθεις καν τυπε. Θα καψεις ασκοπα τα λεφτα σου.

Δεν είμαι νεουδι στο άθλημα, εχω πληρώσει για τα μαθήματα που πήρα. Θα βρω την άκρη, ενεργοποιούμαι μετά απο 1 δεκαετία αδράνειας.

Αύριο θα γίνει η πρώτη οπτική

modeljunkie

Μέλος
Εγγρ.
15 Οκτ 2019
Like
9
Πόντοι
1
Μαζί σου 135%.

Ακόμα μπορείς να βρεις αν ψάξεις, αλλά ετοιμάσου για το ενδεχόμενο ανακατασκευής. Τέλος, ετοιμάσου να εχεις διάλογο με βλακόμουτρο που πουλάει το "κλασσικό" με το ραγισμένο ταμπλό σε τιμή BMW 850 2019. Καλύτερα απο Γερμανία ή Ολλανδία

ο παραδεισος των κλασσικων μοντελων σε αριστη κατασταση είναι η ελβετια
αλλα δεν νομιζω να τα πουλανε..

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
ο παραδεισος των κλασσικων μοντελων σε αριστη κατασταση είναι η ελβετια
αλλα δεν νομιζω να τα πουλανε..

Ναι εκεί έχει πολύ ακριβά μοντέλα και μάλιστα ορισμένα μοναδικά - υπήρχαν κάτι άτομα καλά Ελβετοί που έκαναν "μετατροπές" ή έβγαλαν δικό τους αμάξι, Υπήρχε μάλιστα κάποιος βελτιωτής Ελβετός αλλά δε θυμάμαι. Δεν έχω εικόνα ο ίδιος όμως. Εικόνα έχω απο Αγγλία και Ολλανδία.

Αρχισα να χάνω ενδιαφέρον απο τότε που κόπηκε το Group B απο τα ράλυ. Επανέρχομαι όμως.

OP
OP
jean-Claud

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.827
πηγα σε μαντρα και ειχε μια 116d 2015 μοντελο και μια Α class 2016.
μπηκα και στα δυο αμαξια και εκανα συγκριτικο.
η 116 ηταν πιο ποιοτικη εσωτερικα καλυτερα υλικα και εργονομια οι πισω θεσεις ανετες εκτος από τη μεσαια θεση λογω του συστηματος μετάδοσης.
η Α ηταν λιγοτερο ποιοτικη και υπηρχαν μικροατελιες στα πλαισια στις πορτες φαινοταν η λαμαρινα και τα πλαστικα πιο φτηνιαρικα.επισης η ορατοτητα ηταν χαλια κλειστοφοβικο αμαξι και η πισω θεσεις ναι μεν ανετες αλλα το καθισμα στο πλατος ηταν στενο.
από τα δυο αμαξια θα διαλεγα την 116 χωρις δευτερη σκεψη.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
824
Πόντοι
146
πηγα σε μαντρα και ειχε μια 116d 2015 μοντελο και μια Α class 2016.
μπηκα και στα δυο αμαξια και εκανα συγκριτικο.
η 116 ηταν πιο ποιοτικη εσωτερικα καλυτερα υλικα και εργονομια οι πισω θεσεις ανετες εκτος από τη μεσαια θεση λογω του συστηματος μετάδοσης.
η Α ηταν λιγοτερο ποιοτικη και υπηρχαν μικροατελιες στα πλαισια στις πορτες φαινοταν η λαμαρινα και τα πλαστικα πιο φτηνιαρικα.επισης η ορατοτητα ηταν χαλια κλειστοφοβικο αμαξι και η πισω θεσεις ναι μεν ανετες αλλα το καθισμα στο πλατος ηταν στενο.
από τα δυο αμαξια θα διαλεγα την 116 χωρις δευτερη σκεψη.

Σε αυτη τη κατηγορια, αξιζει να παρεις κατι αλλο. Εχει πολλα αμαξια που ψωλιαζουν και τις δυο γερμανιδες.

Αν παρεις κατι, παρε κατι απο τις σωστες κατηγοριες αλλιως μη παρεις τιποτα, τραβηξου για αλλο κατασκευαστη.

Η Volvo ας πουμε, τις ψωλιαζει ανετα και τις δυο. Σε σημειο που τις εχει πεταξει στο ρεμα, τη παιζει τις χυνει και τους ριχνει και ενα κατουρημα στη μαπα. Ετσι οπως το ακους. Σε ολους τους τομεις.

OP
OP
jean-Claud

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.827
Σε αυτη τη κατηγορια, αξιζει να παρεις κατι αλλο. Εχει πολλα αμαξια που ψωλιαζουν και τις δυο γερμανιδες.

Αν παρεις κατι, παρε κατι απο τις σωστες κατηγοριες αλλιως μη παρεις τιποτα, τραβηξου για αλλο κατασκευαστη.

Η Volvo ας πουμε, τις ψωλιαζει ανετα και τις δυο. Σε σημειο που τις εχει πεταξει στο ρεμα, τη παιζει τις χυνει και τους ριχνει και ενα κατουρημα στη μαπα. Ετσι οπως το ακους. Σε ολους τους τομεις.
εχω μπει σε v40 και s60
λοιπον εσωτερικα η ποιοτητα πλαστικων των καινούργιων Volvo είναι χειροτερη από τα vw και ιδια με της φορντ.
της φορντ απλα σχεδιαστικα είναι πιο μοντερνα η σχεδιαση ενώ της βολβο πιο λιτη και σοβαρη στο εσωτερικο.
εγω πιστεω πως αν δεν θες σειρα 1 η Α πας δαγωτο Α3

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Επίσης καλό το Ε38, 7 σειρά. Είχαν θεματάκια όμως με κινητήρα
ε....'ντάξει για bmw μιλάς.
υπάρχει κινητήρας bmw να μην υπερθερμένεται, να μην έχει πρόβλημα με το VANOS, πρόβλημα με λάδια, πρόβλημα με το ρελαντί ακόμα και προβλήματα με τις υδραυλικές βαλβίδες βγάζουν... τα οποία υπάρχουν και σε πρόσφατους κινητήρες, βλέπε Ν55 και Ν13.

ParisPapis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2017
Like
2.069
Πόντοι
456
Aπο τα καλυτερα value for money αυοκινητα αυτη τη στιγμη. Μιλαμε για χλιδη, αρκετα γκατζετ που δεν τα εχουν ουτε καινουρια ακομα και αρκετο γκαζι ακομα και για γουστα.

το μονο θεμα το ελληνικο μπουρδελοκρατος που σε βαζει να πληρωνεις καθε χρονο την αξια του  :jerking:

20151101_161404-940x529.jpg

ParisPapis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2017
Like
2.069
Πόντοι
456
τυπε σαββιδη σορρυ για το οφφ τοπικ, αλλα μιας και μιλαμε για αντρικα αυτοκινητα εκτος των αλλων, δε μπορει να λειπει η υπερκαβλα  :wanker:

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
824
Πόντοι
146
τυπε σαββιδη σορρυ για το οφφ τοπικ, αλλα μιας και μιλαμε για αντρικα αυτοκινητα εκτος των αλλων, δε μπορει να λειπει η υπερκαβλα  :wanker:

Τυπε, δεν στριβει. Μονο οι ειδικες εκδοσεις που βγαζουν και ειναι κωλοφτιαγμενο στριβει, δεν πας ομως βολτα για καφε με αυτο.

Η νορμαλ εκδοση που πας για καφε, δεν στριβει. Σε ευθεια με δεμενο τιμονι και τουβλο στο γκαζι, καλα παει. Αραζεις και στο τελος της ευθειας και το παρακολουθεις να οδηγειται στη φυσικη του καταληξη. Εκει που του αρμοζει, γκρεμος-βραχια-τοιχος-χωραφια για τουμπες.

Καντο μια δοκιμη, παρε το απλο και οδηγησε το λιγο νευρικα μεσα σε καμια πιστα και θα δεις τη τραγικη αληθεια. Το αμαξι ειναι εντυπωσιακο, βγαζει ηχο κτλπ αλλα δεν στριβει.

Οσοι τα αγοραζουν και θελουν να τα τρεχουν σε στροφες, χωνουν οσα λεφτα εχωσαν αρχικα για ολο το αμαξι, για να βαλουν αναρτησεις. Μηπως και το κανουν να στριβει.

Εχει κατι βιντεο που τα τρεχουν στις διαφορες πιστες, δεν σου λενε ομως ποσο χρημα εχουν χωσει και ποσες δοκιμες ειχαν κανει πριν.

Αμαξι ειναι αυτο που το παιρνεις οπως το βγαζει ο κατασκευαστης και παει γαμιοντας. Αυτο ειναι αμαξι με αρχιδια.

Αν ειναι τωρα να χωσουμε χιλιαδες ευρω για να το κανουμε να στριβει, τι να λεει; Για τη μουρη; Τον ηχο; Το στυλ αμερικανια;

Οπως τα βγαζει η μανουλα τους, εργαλεια με αρχιδια:

OP
OP
jean-Claud

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.827
Τύπε έχεις μπει στα καινούργια μοντέλα και είναι έτσι;;
Εγώ πάντως που έχω το XC60 μέχρι κάτω την πόρτα τέρμα είναι καλυμμένη με μαλακά υλικά.
Σε t-roc τερματισμένη έκδοση που έχω μπει (36.000€ αξία) όλο το ταμπλό είναι πλαστικό.Δεν υπάρχει ίχνος δέρματος σε κονσόλα και πόρτες..Να προσέχουμε τι λέμε γιατί υπερβάλουμε ίσως καμία φορά.
Και μην ξεχνάς ποτέ ότι μιλάς για τα πιο ασφαλή οχήματα του πλανήτη.Ακομα και το καπάκι του κινητήρα είναι από αφρό φτιαγμένα για να απορροφάει κραδασμούς ακόμα και σε περίπτωση κρούσης.
ειχα 5 χρονια το s 40 2006 montelo.
αξιοπιστο δεν μπορω να πω αλλα από ποιοτητα ειδικα στο εσωτερικο μαυρα χαλια,ξεκολλησε ο ουρανος τα πλαινα φιλετα σ ολες τις πορτες και τα πλαστικα του ταμπλο ετριζαν καμια σχεση όταν το πρωτοπηρα καινουργιο που ειχε την αισθηση του στιβαρου.
μετα τα 100000 χιλιόμετρα κουδουναγε ολο.
επισης εχω μπει σε s90  στην αντιπροσωπια παλι μου φαινοταν χαμηλης ποιοτητας εσωτερικα.ναι μεν τα δερματα δινουν αισθηση πολυτελειας αλλα τα πλαστικα χαλια.

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
824
Πόντοι
146
ειχα 5 χρονια το s 40 2006 montelo.
αξιοπιστο δεν μπορω να πω αλλα από ποιοτητα ειδικα στο εσωτερικο μαυρα χαλια,ξεκολλησε ο ουρανος τα πλαινα φιλετα σ ολες τις πορτες και τα πλαστικα του ταμπλο ετριζαν καμια σχεση όταν το πρωτοπηρα καινουργιο που ειχε την αισθηση του στιβαρου.
μετα τα 100000 χιλιόμετρα κουδουναγε ολο.
επισης εχω μπει σε s90  στην αντιπροσωπια παλι μου φαινοταν χαμηλης ποιοτητας εσωτερικα.ναι μεν τα δερματα δινουν αισθηση πολυτελειας αλλα τα πλαστικα χαλια.

Στη κατηγορια τους, ειναι καλα αμαξια. Στο θεμα ασφαλεια, τα καλυτερα.

OP
OP
jean-Claud

jean-Claud

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Φεβ 2018
Κριτικές
9
Like
7.827
Στη κατηγορια τους, ειναι καλα αμαξια. Στο θεμα ασφαλεια, τα καλυτερα.
σε θεμα ασφαλειας εως το 2004 ηταν οντως μπροστα από τον ανταγωνισμο.
μετα όμως τους αντεγραψαν οι αλλοι και εβγαζαν και αυτοι ασφαλη αμαξια.
αυτό δεν το βγαζω από το μυαλο μου αλλα από τα κρασ τεστ που γινονται.

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Τύποι αφήστε το xc90 και δείτε xc60 σε θέμα ασφάλειας.
Δεν θα μιλήσω για αυτοκίνητα άλλης δεκαετίας.Μιλαω για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα.Θεωρω ότι δεν είναι κατώτερης ποιότητας και μιλάω εκ πείρας.Εχοντας αποκτήσει Mercedes αρκετές φορές και η ποιο πρόσφατη ήταν του 2017.Τωρα για bmw δεν θέλω να μιλάω καν..

Για πες φιλαράκι γιατί οχι πια BMW. Η καινούργια 330 είναι πολύ καλή, την είδα απο κοντά και ψήνομαι. H 530 γαμάει, αλλά μεγάλη. Δε με ενδιαφέρουν τα φορτηγάκια/ SUV. Audi.. έχω ψυχολογικό γιατι ξέρω οτι απο κάτω απο το κέλυφος υπάρχει ένα σκόντα. Μερσεντές δεν έχω εικόνα. Βόλβο το αυτόματο κιβώτιο είναι αργό και η οθόνη αργή επίσης. Κινητήρες είναι πίσω γενικά.

τι σε απογοήτεψε απο τους βαυαρους;

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Τύπε έχω ξαναγράψει πιο πίσω για bmw..Mercedes συμφωνώ!
Αυτη την στιγμή που μιλαμε το σύστημα πλοήγησης κτλ της Mercedes είναι το top στον κόσμο.Με volvo το κιβώτιο είναι αργό μόνο στην καθημερινή χρήση.Στην σπορ οδήγηση αλλάζει εντελως.Τωρα για την οθόνη πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί λένε ότι είναι αργή στην volvo.Δεν είχα ποτέ θέμα..αφή γαμαει,στην αρχή μόνο θέλει 3-5 δευτερόλεπτα να κάνει τσεκ ο εγκέφαλος,μετά πάει σφαίρα.

Για την οθόνη, ίσως το έφτιαξαν με SW update. Στο ταξίδι είναι άνετο; Ακους λάστιχα ή αέρα; Δεν κατάλαβα και πολλά στο test drive. Ωραίο αμάξι, μόνο το κιβώτιο...δεν αξίζει στο αμάξι. Είχα οδηγήσει και την 530 πετρέλαιο τότε, αλλά μεγάλο αμάξι. Κιβώτιο κινητήρας όμως...και η αίσθηση οτι είναι συμπαγές.

Κρίμα, δεν έχω οδηγήσει ποτέ καινούργιες μερσεντές. 

Σε ρωτάω γιατί είμαι στο τσακ για την 330. Και το μόνο φορτηγάκι/ SUV που μου αρέσει είναι το XC60. Και όσα λες, δείχνουν οτι δε λες αυτά που λένε τα περιοδικά αλλά αυτά που έχεις ζήσει

Monocle

Μέλος
Εγγρ.
12 Νοε 2019
Like
113
Πόντοι
16
Τύπε μου εγώ έχω το t8 με 21’ ζάντα.Δεν φοράω αερανάρτηση αλλά το όχημα είναι πολύ ανετο.Καταλαβαινεις ότι είναι πριμιουμ όχημα.Λιγο αέρα ακους απ έξω μετά τα 120,σε λογικά πλαίσια ομως.Λαστιχα όχι δεν ακους τρέλο ήχο pzero φοράω.Για καθημερινή χρήση γαμαει απλά το αμάξι,είναι άνετο.Το μόνο αρνητικό είναι ίσως ο σπορ χακτηρας του (που δεν ειναι εντονος) και τα φρένα,τα οποία είναι τρομερά αλλά πολύ ευαίσθητα στο θέμα πίεσης.Τα έχω συνηθίσει βέβαια.Τωρα η κατανάλωση μου ενώ λένε ότι φτάνει στο 5.0 με την μπαταρία φορτισμένη εγώ δεν κατέβηκα ποτέ από το 8.0
Έχω δει εκπομπη να το αποθεώνει και άλλη που το πετάει τάρταρα.Ο καθένας απ όπου να τσιμπάει είναι μάλλον..Είχα και q5 το προηγούμενο μοντέλο και σίγουρα είναι καλύτερο όχημα το volvo.

Σε ευχαριστώ για την ειλικρινή απάντηση, και για το χρόνο σου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom