Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.337
- Πόντοι
- 28.786
Απλά πράγματα !!
Γιατί δεν έβαλες τους μισθούς Ιερέων, Μητροπολιτών κλπ;
Γιατί δεν έβαλες τους μισθούς Ιερέων, Μητροπολιτών κλπ;
Οι μισθοί των ιερέων και των μητροπολιτών είναι αυτοί που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων
Φίλε οι ιερείς στη χώρα που ζούμε είναι ακρως απαραίτητοι !!
Με τους ρυθμούς που καιγόμαστε και πνιγόμαστε ποιος θα μας κηδεύει ??
Όχι, και απαιτούν και παίρνουν πάρα πολλά για διάφορες και καλά τελετές τα οποία δεν δηλώνουν. Κανείς δεν ελέγχει το παγκάρι. Το θέμα είναι ότι πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν εργασία. Αν θέλουν οι πιστοί να τους πληρώνουν (όπως γίνεται ας πούμε στην Γερμανία), δικαίωμά τους. Δεν θα το συζητούσα καθόλου
Έτσι κι αλλιώς εγώ θα αποτεφρωθώ, είναι η επιθυμία μου που έχω δηλώσει ξεκάθαρα. Κάθε χρόνο μεγάλα ποσά φεύγουν για τη Βουλγαρία, ενώ θα μπορούσαν να μένουν στην Ελλάδα. Αλλά που να αφήσουν οι μελιστάλακτοι Ιερείς, η τσέπη τους μόνο τους ενδιαφέρει
........
Στίχοι: Βασίλης Δημητρίου
Μουσική: Βασίλης Δημητρίου
1. Γιώργος Νταλάρας
Κάτω από γέφυρες κοιμούνται οι αλήτες
πάνω σε κάρα και βαγόνια στο σταθμό
και μες στο χώμα κρύβονται όλες οι αλήθειες
που σου `πε ο φίλος ένα βράδυ στο στρατό
Πίσω απ’ το σίδερο χτυπάει η αμπάρα
κι ο μάγκας κλαίει που δεν έχει ριζικό
κάτω απ’ τον ήλιο κρύβεται όλη η Ελλάδα
κι όσοι ελπίζουνε ακόμα σε θεό
Στο φωταέριο ανάψανε μαγκάλι
και στο λιμάνι περιμένουνε χρυσό
μα για αγάπες ούτε γίνεται κουβέντα
λες και πως πρόκειται για κάτι μυστικό
1 γαμο, πληρωσα με το ζορι αλλιως δεν μου καθοταν η γυναικα μουΑν θέλεις τελετή να πληρώσεις. Με το ζόρι δεν σε βάζει κανένας να κάνεις γάμο βάφτιση ή κηδεία στην εκκλησία.
Το παγκάρι ελέγχεται και το 35% καταλήγει στο δημοσιο. Αν θέλεις ελεγχο να ζητήσεις από το Υπουργείο να στέλνει εφοριακό να παρευρίσκεται στο άνοιγμα και στην καταμέτρηση του όπως προβλέπει εξάλλου και ο νόμος.
Από κει και πέρα οι μισθοί πληρώνονται από το κράτος στα πλαίσια συμφωνίας με το δημόσιο που προβλεπει την μισθοδοσία του κλήρου σε αντάλλαγμα περιουσίας της Εκκλησίας που δόθηκε για την τακτοποίηση των προσφύγων και ακτημόνων. Να ζητήσεις λοιπόν από την κυβέρνηση να αντιστρέψει την συμφωνία και να επιστρέψει στην εκκλησία όλα τα ακίνητα της συμφωνίας.
Αν θέλεις τελετή να πληρώσεις. Με το ζόρι δεν σε βάζει κανένας να κάνεις γάμο βάφτιση ή κηδεία στην εκκλησία.
Το παγκάρι ελέγχεται και το 35% καταλήγει στο δημοσιο. Αν θέλεις ελεγχο να ζητήσεις από το Υπουργείο να στέλνει εφοριακό να παρευρίσκεται στο άνοιγμα και στην καταμέτρηση του όπως προβλέπει εξάλλου και ο νόμος.
Από κει και πέρα οι μισθοί πληρώνονται από το κράτος στα πλαίσια συμφωνίας με το δημόσιο που προβλεπει την μισθοδοσία του κλήρου σε αντάλλαγμα περιουσίας της Εκκλησίας που δόθηκε για την τακτοποίηση των προσφύγων και ακτημόνων. Να ζητήσεις λοιπόν από την κυβέρνηση να αντιστρέψει την συμφωνία και να επιστρέψει στην εκκλησία όλα τα ακίνητα της συμφωνίας.
Υπάρχει νόμος που επιτρέπει την αποτέφρωση και την λειτουργία σχετικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα από ιδιωτικές ή δημοτικές Επιχειρήσεις. Για να μην ανοίγει κανένας ιδιώτης μια τέτοια εγκατάσταση σημαίνει ότι προβλέπει ότι δεν θα έχουν ζήτηση οι υπηρεσίες αυτές τέτοια που να καλύπτει το κόστος επένδυσης και λειτουργίας και να αφήνει και κέρδος. Συνεπώς για τα θελω σου να πληρώσεις Γιατί δεν έχω διάθεση να πληρώσω εγω
Ο Νόμος αυτός ψηφίστηκε από το 2006 με τρόπο να μην εφαρμοστεί, γιατί δίνει στους Δήμους το δικαίωμα να δώσουν άδεια ή όχι. Και δεν δίνουν, γιατί έχουν κοινά συμφέροντα με την Εκκλησία. Πρόκειται να κατασκευαστεί αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα. Σύμφωνα δε με την αρμόδια αντιδήμαρχο Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά, ο δήμος έχει ήδη κάνει την οικομομικοτεχνική μελέτη και περιμένει, πλέον, μια αλλαγή στις χρήσεις γης στην περιοχή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς για να λειτουργήσει το αποτεφρωτήριο, θα πρέπει να ενταχθεί ως «κοινωφελή χρήση», κάτι το οποίο δεν προβλέπεται στον Ελαιώνα. Η απόσβεση της επένδυσης όπως δηλώνει η κ. Παπαχελά θα έχει γίνει σε δυο χρόνια, αφού ετησίως περίπου 1.000 Έλληνες μεταφέρονται στη Βουλγαρία, προκειμένου να αποτεφρωθούν, με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ. Στην Αθήνα το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ. Κάθε χρόνο η Ελλάδα χάνει 3.000.000 €. Αυτά για το αν αθα πληρώσεις εσύ την καύση όσων επιθυμούν την αποτέφρωση, που ισχλύει εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη.
Από που κι ως που η Εκκλησία είχε περιουσία; Πότε δούλεψαν για να την αποκτήσουν; Φυσικά οι Οθωμανοί τους είχαν δώσει εκτάσεις. Μετά την Επανάσταση οι εκτάσεις αυτές θα έπρεπε να είναι Δημόσιες. Τα παραχωρητήρια των Τούρκων δεν είχαν ΚΑΜΙΑ αξία. Κι όμως μας κουνάνε στα μούτρα τα τραγόβουλα του Αυτοκράτορα Αλέξιου, που ΦΥΣΙΚΑ τα αναγνώρισαν οι Οθωμανοί. Λες κι έχουν την παραμικρή αξία οι τίτλοι της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας στο Ελληνικό Κράτος. Όσο για το επιχείρημά σου, η «Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάσταση ακτημόνων» (18/9/1952) δεν περιέχει καμία απολύτως αναφορά στη μισθοδοσία του κλήρου. Άλλο επομένως η συμβατική υποχρέωση, που προϋποθέτει σύμβαση, συμφωνία των δύο θεσμών, και άλλο η υποχρέωση αποζημίωσης για την εκκλησιαστική περιουσία, που αφαίρεσε το Κράτος. Την 24/7/1968 o αναγκαστικός νόμος 469/1968 (ΦΕΚ Α΄ 162/1968) εξομοίωσε μισθολογικά τον κληρικό με τον δημόσιο υπάλληλο. Άρα το κράτος από το 1968, για πρώτη φορά, αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμπληρώνει τον παραπάνω ειδικό λογαριασμό με στόχο ο εφημέριος - ιερέας να λαμβάνει μισθό ίσο με του δημοσίου υπαλλήλου. Αυξάνεται επομένως η οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου, αφού από την 1/9/1962[16] είχε καταργηθεί η «ενοριακή εισφορά» των πιστών, οπότε ο λογαριασμός χρηματοδοτείτο πλέον από κρατικούς πόρους και την εισφορά (35%) εκ των εσόδων των Ναών (παγκάρια, μισθώματα κλπ.). Οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος (Μητροπολίτες, τιτουλάριοι - βοηθοί επίσκοποι) μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό από την 1/1/1980, ενώ οι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης από την 7/10/1971 και της Δωδεκανήσου από την 25/9/1969[17]. Ακόμα, Η ειδική εισφορά από τα ακαθάριστα έσοδα των Ναών καταργήθηκε την 28/1/2004 (νόμος 3220/2004, ΦΕΚ Α΄ 15/2004) επί «Εκσυγχρονισμού» και Κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη και δεν αντικαταστάθηκε. Αυτά για την ενημέρωσή σου. Πηγή
1 γαμο, πληρωσα με το ζορι αλλιως δεν μου καθοταν η γυναικα μου
Ας άλλαζες γυναίκα
2 βαφτιση , με βαφτισαν με το ζορι χωρις να με ρωτησουν σε ηλικια που δεν μπορουσα να αντιδράσω
δεν σε εμποδίζει κανένας να μην βαφτίσεις τα παιδιά σου
3 κηδεια ομοιως πληρωσαμε οικογενειακως παρα την φιλοσοφια του πατερα μας και αδερφιων, την οποια ομως δεν στερνιζοταν η μανα μας που εκανε κουμαντο.
ας μην πλήρωνες... και για την δικιά σου κηδεία φρόντισε να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις πριν πεθάνεις ώστε να μην μπορεί η κυρά σου ή τα παιδιά σου να αντιταχθούν... για παράδειγμα μπορείς να βάλεις στην διαθήκη σου όρο πολιτικής κηδείας με ποινή αποκλήρωσης εφόσον δεν τηρηθεί η θέληση σου
4 ομοιως και οι αστρολογοι κοβουν νομιμες αποδειξεις οποτε θελουν για παροχη υπηρεσιων και το κρατος δεν τους κυνηγα γιατι παιρνει φραγκα, παραμενουν ομως απατεωνες που εξαπατουν τον κοσμο και το κρατος ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑ.
δεν είδα κανέναν αστρολόγο ή κανέναν παπά να κυνηγά και να βάζει κάποιον στο μαντρί του με το ζόρι... όσοι πάνε ΘΕΛΟΥΝ και πάνε
αμα ειμαι απατεωνας και βαζω συνεργατη το κρατος δεν ειναι ολα καλα και ωραια, σε αυτο το τομεα δυστυχως ζηλευω κατι κομμουνιστικα καθεστωτα που απαγορευουν τις θρησκειες και τερμα η εκμεταλευση του ανθρωπου για ψευτικες ελπιδες.
Εξακολουθώ να επιμένω ότι η κρατική επιβολή είναι φασισμός αισχίστου είδους... δεν δέχομαι την αυθεντία κανενός κράτους και κανενός πατερούλη ο οποίος θα μου πει τι θα κάνω