Δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω αλλά λίγο αμφιβάλλω ότι απέχει από την πραγματικότητα.
Μ' αυτά και μ' αυτά φτάσαμε σήμερα εδώ που είμαστε ... (Από σχόλιο σε αρθρο στο
Capital.gr
)
QUIZ για δυνατούς κρατικοδίαιτους (α)...λύτες:
1. Τι ποσοστό των συντάξεων στα… ευγενή ταμεία είναι «πρόωρες» στην Μπανανία;
Α: 20%
Β: 91%!
2. Τι ποσοστό όσων συνταξιοδοτήθηκαν-αποχώρησαν από το Δημόσιο Της Συμφοράς το 2015 ήταν ΚΑΤΩ των 55 ετών;;;
Α: Κανένας. Έχουμε μνημόνια. Αυτά δεν γίνονται.
Β: 47.99%!
3. Η ΜΕΣΗ ηλικία αποχώρησης από το Δημόσιο για το 2015, εν μέσω αυξήσεων εισφορών για το ασφαλιστικό και περικοπών συντάξεων, ήταν…
Α: 65 έτη
Β: 54,8 έτη!
4. Οι ανώτατες αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων του Βαθέος Κράτους στην χρεοκοπημένη, μνημονιακή, καταρρέουσα Ελλάδα…
Α: Αντιστοιχούν στο 150%, άντε… 200% του μέσου μισθού της χώρας… μάξιμουμ.
Β: Αντιστοιχούν στο 550% του μέσου μισθού της χώρας… μίνιμουμ!
5. Όταν το ελληνικό Κράτος ρώτησε πρόσφατα «ποια ΝΠΙΔ λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση σε επίπεδο άνω του 50% του προϋπολογισμού τους», έλαβε απάντηση …
Α: Από όλα τα Υπουργεία. Εννοείται.
Β: Από 3 Υπουργεία μόνο!
6. Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων ( 8,1 δις ) και της επιδότησης στα ταμεία ΔΕΗ –ΟΤΕ (1,114 δις) «ισοδυναμεί» με την κατάργηση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ΕΝΦΙΑ (2,84 δις) , την κατάργηση ΚΑΘΕ φόρου σε νομικά πρόσωπα ( 2,66 δις ) και την κατάργηση του 49% της φορολογίας ΟΛΩΝ των φυσικών προσώπων ( 7,8 δις ).
Α: Λάθος
Β: Σωστό!
7. Πόσα χρόνια απαιτούνται για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας;;;
Α: 1 χρόνος
Β: 10 ολόκληρα χρόνια!
8. Τι διάστημα απαιτήθηκε για να σταματήσουν να ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ οι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ για δολοφονία ΔΥ, που ομολόγησαν το έγκλημα τους, επειδή το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο… «καθυστερούσε» να συνεδριάσει;;;
Α: Η μισθοδοσία διεκόπη αμέσως.
Β: 3 ολόκληρα χρόνια!
9. Οι… επίσημοι φορείς – φοΝεις του Δημοσίου, εκτός από τα… φαντάσματα, που ΔΕΝ έχουν απογραφεί ακόμα αλλά χρηματοδοτούνται από τον φορολογούμενο μετά από 3 μνημόνια είναι:
Α: Έχουν απογραφεί όλοι.
Β: 178!
10. Σε σύνολο 148 χωρών σε ότι αφορά τη γραφειοκρατία και το κρατικό βάρος προς τις επιχειρήσεις σε έρευνα για λογαριασμό του World Economic Forum η Ελλάδα κατέλαβε την θέση Νο…
Α: Κάπου στη μέση… Την 70η θέση
Β: Την 144η θέση!
11. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ η ανώτατη σύνταξη που δίνεται στην Αυστρία ανέρχεται στο 145% του μέσου μισθού. Στην Ισπανία 153%. Στην Γερμανία ανέρχεται στο 150% του μέσου μισθού της χώρας. Ο Μ.Ο. 20 χωρών του ΟΟΣΑ είναι στο 191% του μέσου μισθού κάθε χώρας. Στην Ελλάδα η ανώτατη σύνταξη που επιτρέπεται να δοθεί είναι…
Α: Στο 153% του μέσου μισθού όπως στην Ισπανία.
Β: Στο 327% του μέσου μισθού!
12. Στην Ισπανία απαιτούνται 10 μέρες για μία εξαγωγή. Πόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για μία εξαγωγή ελληνικών προιόντων;;;
Α: 10 και εδώ. Ποια η διαφορά;;;
Β: 16 έως 20! Αφού 11 με 14 ημέρες χρειάζονται για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων εγγράφων
13. Την ανώτατη σύνταξη στην Γερμανία (η οποία το ’13 ήταν 2.800 μεικτά) την ελάμβαναν 11 άντρες και 7 γυναίκες σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Bild. Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του ΄16 ο αριθμός των συνταξιούχων που λαμβάνουν περισσότερα από 2.500 ευρώ είναι…
Α: Περίπου 200…
Β: 11.805! (251 λαμβάνουν περισσότερα από 4.000.)
14. Σύμφωνα με την ΔΟΕ τα κενά στα σχολεία υπολογίζονταν πρόσφατα σε 1500 και η κυβέρνηση ανακοίνωνε προσλήψεις. Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε βουλευτικά γραφεία, στους δήμους και σε υπουργικά γραφεία είναι…
Α: Δεν είναι δυνατή η απόσπαση εκπαιδευτικών σε γραφεία βουλευτών.
Β: 1058!
15. Το ποσοστό του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ανταποδοτικού τέλους που πληρώνει ο φορολογούμενος (έχει δεν έχει) στην ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΗ, «κερδοφόρα» και «υγιή» ΕΡΤ στα συνολικά της έσοδα είναι:
Α: 60%
Β: 96,3%!
Δυστυχώς φίλοι, η σωστή απάντηση είναι το Β σε όλες τις ερωτήσεις, σε μια χώρα υπόδουλη σε ένα άρρωστο κομματικό σύστημα…
Τα «Β» είναι εκατοντάδες και είναι αυτά που «χτίζουν» εκείνο το ανυπέρβλητο τείχος των παθογενειών της χώρας που παραμένει η κοιτίδα του κρατισμού, το άντρο της γραφειοκρατίας και το λίκνο του δημοσιοϋπαλληλισμού.
Όσο τα «Β» δεν αλλάζουν, όταν η πολιτική βούληση είναι 0 και όταν κυριαρχεί μία προκρούστεια λογική που προσπαθεί να φέρει την πραγματικότητα στα «δικά μας» μέτρα, ούτε 40 χρόνια δεν φτάνουν, ούτε 400 μνημόνια δεν είναι αρκετά, ούτε 4.000 «αξιολογήσεις» δεν αρκούν για να πάψουμε επιτέλους να είμαστε ένα ανίκητο σύμπλεγμα κομματικών και ιδιωτικών συμφερόντων…