Νέα

Αυτό είναι το Ελλάντα. Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 542K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.174
Πόντοι
19.795
Ισως φιλε !! Δεν ειμαι βεβαιος.

Παντως ιστορικα βλεποντας το τα οικονομικα και πολιτικα αδιεξοδα τελικα σε πολεμους κατεληγαν.

Ισως οταν αποφασισουν να αφησουν την Ιταλια να σκασει μας παει καπου αλλου το "ωστικο κυμα".
Ναι, μονο που τωρα τα δεδομενα ειναι διαφορετικα. (Εννοω για "συμβατικο πολεμο" οπως τον ξεραμε, τουλαχιστον, μεχρι τωρα. Εδω ο αλλος οργανωσε προβοκατορικο πραξικοπημα, και το κατεστειλε μεσω "φεις μπουκ" και σε ζωντανη αναμεταδοση απο ολα τα τηλεοπτικα δικτυα.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του post σου φίλε !!  :hi: :hi:

Δεν είμαι αριστερός αλλά προσπαθώ να αντλώ κάποια θετικά στοιχεία και απο τις ιδεολογίες με τις οποίες γενικά διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι παντού υπάρχει κάτι αληθινό αρκεί να μπορείς να το ανακαλύψεις και να το διαβάσεις. Το nickname μου δεν είναι τυχαίο !! :grin: :grin:

Σε αυτό το πνεύμα λοιπον θα δανειστώ κάτι απο τον αριστερό Γκράμσι το οποίο πιστεύω περιγράφει απόλυτα τη τωρινή μας κατάσταση στην Ελλάδα.

''Οταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί τότε έρχεται η εποχή των τεράτων''.

Αυτό ζούμε σήμερα. Δεν μπορεί να γεννηθεί το καινούργιο !!

Οι αριστεροί που επαγγέλονταν το καινούργιο και το διαφορετικό αποδείχθηκαν περισσότερο μνημονιακοί και καρεκλοκένταυροι απο τους δεξιούς και τους πάλαι ποτέ ( λέμε τώρα ) Σοσιαλιστές !!

Οι δε δεξιοί που επαγγέλονται το διαφορετικό και το καινούργιο ισχυρίζονται ότι με παλιά υλικά και με παλιά συνταγή θα φτιάξουν καινουργια σούπα.

Πόσταρα ένα γνωμικό του Αινστάιν λίγες σελίδες πρίν που έλεγε ότι ''Ηλίθιος είναι αυτός που επαναλαμβάνει το ίδιο πείραμα με τις ίδιες παραμέτρους και μεθόδους και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα''.

Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά δεν βλέπω λύση !! Απλή διολίσθηση προς τη καταστροφή βιώνουμε !! Μόνο κάποια ευρύτερη τεράστια γεωπολιτική αλλαγή που θα αλλάξει τα τοπικά δεδομένα μπορεί να μας βγάλει απο τη παρπαάνω πορεία. Κοντολογίς σε θαύμα ελπίζουμε όσο μοιρολατρικό και αν ακούγεται αυτό !!

Δεν διεκδικώ την πατρότητα του κειμένου φίλε.  Παρέφρασα την ιστορική παρέμβαση του μεγάλου Γεωργίου Σεφέρη στο BBC επ ευκαιρία της δεύτερης επετείου της χούντας. Επειδη έχω ζήσει και εκείνη την εποχή δεν βρίσκω και μεγάλες διαφορές με την σημερινή.

Βεβαίως τότε υπήρχε ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος ήξερε πως να επαναλάβει το ίδιο πείραμα με διαφορετικές παραμέτρους ώστε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επιθυμώ να βρεθεί επιτέλους ένας ηγέτης ο οποίος θα πει στον κακομαθημένο μίζερο βαλκανιο Έλληνα "δεν υπόσχομαι τίποτε εκτός από δάκρυα πόνο ιδρώτα και αίμα" και να συμπληρώσει τον λόγο του με αυτό που γράφω κάτω από κάθε μήνυμα. Αυτόν τον ηγέτη θα τον ψηφίσω με δύο χέρια

Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26
^Εδώ ρισπέκτ. Βέβαια εδώ πέφτουμε πάντα στην ίδια παγίδα που πέφτει πάντα ο έλληνας, θέλει έναν "ηγέτη". Έναν συνάδελφο σε μια καρέκλα θέλει, αλλιώς ο πούστης ή τεμπελιάζει ή φοβάται γιατί ξέμαθε από τα παλαιά χρόνια. Στην ουσία θέλουμε κάποιον που αυτό που θα κάνει είναι να γκαρίζει τα αποτελέσματα της δουλειάς που θα ρίξουμε εμείς, στους άλλους μαλάκες ηγέτες.

Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.

Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτοια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τα τέλη του 14, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.

Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:

Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη του κόσμου αλλά και του λαού μας.

Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.

Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως σε τέτοιες καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος.
Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.

Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό, και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η μαυρίλα που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι Εθνική επιταγή.

Με όλα τα σέβη  Τραμουντάνα, όντας εσύ μεγαλύτερος κατά πολύ, αλλα τυφλή ήσαν η γενεά σου; Δεν τον βλέπανε τον γαμόγκρεμό τόσα χρόνια, έπρεπε να έρθει ο μαλάκας να σπρώξει την χώρα στο χείλος της για να πούμε "α, την γαμήσαμε". Ο κάθε ηλίθιος που πέρασε από την προεδρική και προθυπουργική καρέκλα εδώ πέρα εκμεταλεύτηκε την μικροαστικότητα και την χωριατιά στο μέγιστο για μάξιμουμ κέρδη και έσπρωχνε προς τον γκρεμό άλλοτε με σταθερό ρυθμό και άλλοτε με λίγο πιο γοργό βήμα.

Μηπως αυτο ειναι αναγκαιο κακο (και οχι βεβαια μονο για την Ελλαδα) για να γεννηθει το καινουργιο; :hi:

Είναι και παραείναι αναγκαίο κακό. Τώρα, βλέπουμε τις σπίθες αυτού να ανάβουν στην Αμερική και στην Βρετανία, αλλά το κυριότερο βλέπουμε και μια δίοδο όπως είπες, με την τεχνολογία και αυτό ανοίγει την πύλη ενός καινούργιου και καθοριστικού πολέμου για την ελευθερία. Ενός πολέμου, όπου τα μόνα θύματα θα είναι κάτι συσκευές, κομμάτια υπολογιστή και κάτι πλαστικά...εκτός και μπλέξεις φανατικούς μούσλιμς, εκεί θα έχεις 100% και θύματα κανονικά.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Βρε Ντεριντά και τέζα όλοι

15894822_10210218951702493_2189238338313858368_n.jpg

:2funny: :2funny:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Κι ένα τρίτο ενδεχόμενο, θα ήταν το: Ντεεεεριντά-ρι Ντεεεεριντά-ρι, στον γιαλό πετούν οι γλάροι... :grin: :grin:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
:2funny: :2funny: :2funny:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485840739165.jpg
    FB_IMG_1485840739165.jpg
    64,9 KB · Εμφανίσεις: 16

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
Επιθυμώ να βρεθεί επιτέλους ένας ηγέτης ο οποίος θα πει στον κακομαθημένο μίζερο βαλκανιο Έλληνα "δεν υπόσχομαι τίποτε εκτός από δάκρυα πόνο ιδρώτα και αίμα" και να συμπληρώσει τον λόγο του με αυτό που γράφω κάτω από κάθε μήνυμα. Αυτόν τον ηγέτη θα τον ψηφίσω με δύο χέρια
Φίλε τραμουντάνα δεν σε γνωρίζω προσωπικά, αλλά θέλω να υποκλιθώ λόγω της τελευταίας σου παραγράφου.  :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Φίλε τραμουντάνα δεν σε γνωρίζω προσωπικά, αλλά θέλω να υποκλιθώ λόγω της τελευταίας σου παραγράφου.  :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel: :kneel:

φίλε μου δυστυχώς ή ευτυχώς μόνον έτσι θα πάρουμε ξανά μπροστά... ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ...

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Δια της ψήφου γέρο ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
Είναι πολλοί αυτοί που είναι άχρηστοι , αγράμματοι , με μηδενικές γνώσεις
και μηδενική όρεξη για δουλειά ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
που με τσιμπούκια σε ένα Βουλευτή ή Δήμαρχο ή Νομάρχη
μπορούν να παίρνουν μεγαλύτερο μισθό
ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΕΣΥ.

Η Ελληνική Δημοκρατία, τους δίνει αυτό το δικαίωμα !!!!!!!!!
Κανείς δεν θέλει να αλλάξει αυτό !!!!!

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.945
Πόντοι
496
φίλε μου δυστυχώς ή ευτυχώς μόνον έτσι θα πάρουμε ξανά μπροστά... ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ...

θα συμφωνησω.Απλα δεν προκειται να συμβει ποτε με δημοκρατικο πολιτευμα, διοτι το 70-80% του εκλογικου σωματος
ειναι ο ''μιζερος - παρασιτικος βαλκανιος ελληνας'' που λες..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom