Νέα

Αυτό είναι το Ελλάντα. Μια εικόνα Χίλιες Λέξεις

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mindreader
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 542K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Μεγααααααλη η χαρη του !!! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485465552565.jpg
    FB_IMG_1485465552565.jpg
    46,1 KB · Εμφανίσεις: 13
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Αντε να πεις οχι τωρα !! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485540706861.jpg
    FB_IMG_1485540706861.jpg
    40 KB · Εμφανίσεις: 15
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Περιληψη της οκτωβριανης επαναστασης !! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485508281015.jpg
    FB_IMG_1485508281015.jpg
    369,7 KB · Εμφανίσεις: 17
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Η κριση οδηγει σε "ακραιες" καταστασεις !! :grin: :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485540790605.jpg
    FB_IMG_1485540790605.jpg
    33,6 KB · Εμφανίσεις: 17
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Στο σχολειο μας ελεγαν οτι ο ελληνικος πολιτισμος ηταν παντα "ανθρωποκεντρικος" !! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485540730562.jpg
    FB_IMG_1485540730562.jpg
    154,9 KB · Εμφανίσεις: 15
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Τεραστιος δασκαλος !! Διεισδυτικος οσο ελαχιστοι !!
Παντα πιστευα οτι η μελαγχολια που παντα απεπνεε η εικονα του προερχοταν απο βαθια γνωση.

Οσο περισσοτερο αποκτας αυτο που λεγεται γνωση τοσο αυτο σε "βαραινει" ψυχικα. Γιατι απλα συνειδητοποιεις τη μικροτητα των ανθρωπων

Συνημμένα

• FB_IMG_1485540777086.jpg
    FB_IMG_1485540777086.jpg
    56,1 KB · Εμφανίσεις: 14
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ειναι κωμικο. Αλλα και αληθινο !!
Για αυτο και τραγελαφικο.

Συνημμένα

• FB_IMG_1485540939788.jpg
    FB_IMG_1485540939788.jpg
    24,9 KB · Εμφανίσεις: 11
OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Κι ομως καταγωμαστε απο αυτους που φτιαξανε αυτα !!

Συνημμένα

• FB_IMG_1485540890251.jpg
    FB_IMG_1485540890251.jpg
    41,5 KB · Εμφανίσεις: 12

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
462
Πόντοι
306
και γράψαν αυτά:

serveimage

serveimage

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
462
Πόντοι
306
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι έγινε σε 'μας πέραν τις Τουρκοκρατίας, και καταντήσαμε να 'μαστε όπως είμαστε σήμερα:

Αμόρφωτοι, ηλίθιοι, απαίδευτοι δίχως καν γνώση αυτού.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι έγινε σε 'μας πέραν τις Τουρκοκρατίας, και καταντήσαμε να 'μαστε όπως είμαστε σήμερα:

Εγινε οτι τρωμε πολυ απο αυτο που σερβιρεται σημερα απο το Συριζα και σερβιροταν τα τελευταια 50 χρονια απο τα λαμογια που ψηφιζαμε σα μαλακες για να μας κυβερνουν.

Συνημμένα

• FB_IMG_1485497330547.jpg
    FB_IMG_1485497330547.jpg
    50,7 KB · Εμφανίσεις: 14

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
462
Πόντοι
306
Εγινε οτι τρωμε πολυ απο αυτο που σερβιρεται σημερα απο το Συριζα και σερβιροταν τα τελευταια 50 χρονια απο τα λαμογια που ψηφιζαμε σα μαλακες για να μας κυβερνουν.

Μπερδέψατε το σανό με το κουτόχορτο, αγαπημένη σαλάτα των Ελλήνων!

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ο συνδυασμος πολιτικης συνεπειας, δημοσιογραφικης δεοντολογιας και ανιδιοτελειας !! :grin: :grin:

Οχι δεν τρωνε ουτε σανο ουτε κουτοχορτο οι Ελληνες !! :grin:

Συνημμένα

• FB_IMG_1485497571628.jpg
    FB_IMG_1485497571628.jpg
    48,8 KB · Εμφανίσεις: 11
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Κριτικές
1
Like
340
Πόντοι
26

Συναίβει το Βυζάντιο και ο Χριστιανισμός και μας αποτελείωσαν. Απλά δεν το παραδεχόμαστε γιατί δεν θέλουμε να αποδεχτούμε ότι είμασταν σκλάβοι ευραίων μονομάχων και τρελών εκατόνταρχων που δοκιμάσαν να σφάξουν την ελληνική γλώσσα στην προσπάθειά τους να την μιλήσουν και μετά μας χέσαν το πτώμα οι Τούρκοι. Απλά πράγματα. Τουλάχιστον οι μοναχοί, σαν καλοί χριστιανοί και καλοί καριόληδες χειραφετητές κόσμου, κρύψαν και ευτυχώς διατηρήσαν αρχαία έγγραφα και τις διάφορες μεταφράσεις τους στα μοναστήρια(όχι μόνον δικά μας, πολλών λαών που ήταν πολλοί εφυείς και γαμήθηκαν είτε από χριστιανισμό είτε από σταυροφορίες), οπότε κάπως θυμηθήκαμε ως Έλληνες μετά το 1400 "Α, ναι, καταγόμαστε από τους μάγκες που φτιάξαν την δημοκρατία."

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.

Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτοια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τα τέλη του 14, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.

Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:

Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη του κόσμου αλλά και του λαού μας.

Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.

Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως σε τέτοιες καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος.
Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.

Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό, και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η μαυρίλα που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι Εθνική επιταγή.

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.

Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτοια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τα τέλη του 14, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.

Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:

Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη του κόσμου αλλά και του λαού μας.

Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.

Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως σε τέτοιες καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος.
Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.

Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό, και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η μαυρίλα που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι Εθνική επιταγή.
Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του post σου φίλε !!  :hi: :hi:

Δεν είμαι αριστερός αλλά προσπαθώ να αντλώ κάποια θετικά στοιχεία και απο τις ιδεολογίες με τις οποίες γενικά διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι παντού υπάρχει κάτι αληθινό αρκεί να μπορείς να το ανακαλύψεις και να το διαβάσεις. Το nickname μου δεν είναι τυχαίο !! :grin: :grin:

Σε αυτό το πνεύμα λοιπον θα δανειστώ κάτι απο τον αριστερό Γκράμσι το οποίο πιστεύω περιγράφει απόλυτα τη τωρινή μας κατάσταση στην Ελλάδα.

''Οταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί τότε έρχεται η εποχή των τεράτων''.

Αυτό ζούμε σήμερα. Δεν μπορεί να γεννηθεί το καινούργιο !!

Οι αριστεροί που επαγγέλονταν το καινούργιο και το διαφορετικό αποδείχθηκαν περισσότερο μνημονιακοί και καρεκλοκένταυροι απο τους δεξιούς και τους πάλαι ποτέ ( λέμε τώρα ) Σοσιαλιστές !!

Οι δε δεξιοί που επαγγέλονται το διαφορετικό και το καινούργιο ισχυρίζονται ότι με παλιά υλικά και με παλιά συνταγή θα φτιάξουν καινουργια σούπα.

Πόσταρα ένα γνωμικό του Αινστάιν λίγες σελίδες πρίν που έλεγε ότι ''Ηλίθιος είναι αυτός που επαναλαμβάνει το ίδιο πείραμα με τις ίδιες παραμέτρους και μεθόδους και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα''.

Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά δεν βλέπω λύση !! Απλή διολίσθηση προς τη καταστροφή βιώνουμε !! Μόνο κάποια ευρύτερη τεράστια γεωπολιτική αλλαγή που θα αλλάξει τα τοπικά δεδομένα μπορεί να μας βγάλει απο τη παρπαάνω πορεία. Κοντολογίς σε θαύμα ελπίζουμε όσο μοιρολατρικό και αν ακούγεται αυτό !!

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
40.178
Πόντοι
19.795
Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του post σου φίλε !!  :hi: :hi:

Δεν είμαι αριστερός αλλά προσπαθώ να αντλώ κάποια θετικά στοιχεία και απο τις ιδεολογίες με τις οποίες γενικά διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι παντού υπάρχει κάτι αληθινό αρκεί να μπορείς να το ανακαλύψεις και να το διαβάσεις. Το nickname μου δεν είναι τυχαίο !! :grin: :grin:

Σε αυτό το πνεύμα λοιπον θα δανειστώ κάτι απο τον αριστερό Γκράμσι το οποίο πιστεύω περιγράφει απόλυτα τη τωρινή μας κατάσταση στην Ελλάδα.

''Οταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί τότε έρχεται η εποχή των τεράτων''.

Αυτό ζούμε σήμερα. Δεν μπορεί να γεννηθεί το καινούργιο !!

Οι αριστεροί που επαγγέλονταν το καινούργιο και το διαφορετικό αποδείχθηκαν περισσότερο μνημονιακοί και καρεκλοκένταυροι απο τους δεξιούς και τους πάλαι ποτέ ( λέμε τώρα ) Σοσιαλιστές !!

Οι δε δεξιοί που επαγγέλονται το διαφορετικό και το καινούργιο ισχυρίζονται ότι με παλιά υλικά και με παλιά συνταγή θα φτιάξουν καινουργια σούπα.

Πόσταρα ένα γνωμικό του Αινστάιν λίγες σελίδες πρίν που έλεγε ότι ''Ηλίθιος είναι αυτός που επαναλαμβάνει το ίδιο πείραμα με τις ίδιες παραμέτρους και μεθόδους και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα''.

Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά δεν βλέπω λύση !! Απλή διολίσθηση προς τη καταστροφή βιώνουμε !! Μόνο κάποια ευρύτερη τεράστια γεωπολιτική αλλαγή που θα αλλάξει τα τοπικά δεδομένα μπορεί να μας βγάλει απο τη παρπαάνω πορεία. Κοντολογίς σε θαύμα ελπίζουμε όσο μοιρολατρικό και αν ακούγεται αυτό !!
Μηπως αυτο ειναι αναγκαιο κακο (και οχι βεβαια μονο για την Ελλαδα) για να γεννηθει το καινουργιο; :hi:

OP
OP
Mindreader

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Ισως φιλε !! Δεν ειμαι βεβαιος.

Παντως ιστορικα βλεποντας το τα οικονομικα και πολιτικα αδιεξοδα τελικα σε πολεμους κατεληγαν.

Ισως οταν αποφασισουν να αφησουν την Ιταλια να σκασει μας παει καπου αλλου το "ωστικο κυμα".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom