Mindreader
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 24 Φεβ 2014
- Κριτικές
- 110
- Like
- 20.342
- Πόντοι
- 28.786
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι έγινε σε 'μας πέραν τις Τουρκοκρατίας, και καταντήσαμε να 'μαστε όπως είμαστε σήμερα:
Αμόρφωτοι, ηλίθιοι, απαίδευτοι δίχως καν γνώση αυτού.
Εγινε οτι τρωμε πολυ απο αυτο που σερβιρεται σημερα απο το Συριζα και σερβιροταν τα τελευταια 50 χρονια απο τα λαμογια που ψηφιζαμε σα μαλακες για να μας κυβερνουν.
Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι έγινε σε 'μας πέραν τις Τουρκοκρατίας, και καταντήσαμε να 'μαστε όπως είμαστε σήμερα:
Αμόρφωτοι, ηλίθιοι, απαίδευτοι δίχως καν γνώση αυτού.
Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του post σου φίλε !!Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.
Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτοια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τα τέλη του 14, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.
Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:
Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη του κόσμου αλλά και του λαού μας.
Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.
Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως σε τέτοιες καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος.
Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.
Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό, και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η μαυρίλα που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι Εθνική επιταγή.
Μηπως αυτο ειναι αναγκαιο κακο (και οχι βεβαια μονο για την Ελλαδα) για να γεννηθει το καινουργιο;Θα συμφωνήσω στο μεγαλύτερο κομμάτι του post σου φίλε !!![]()
Δεν είμαι αριστερός αλλά προσπαθώ να αντλώ κάποια θετικά στοιχεία και απο τις ιδεολογίες με τις οποίες γενικά διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι παντού υπάρχει κάτι αληθινό αρκεί να μπορείς να το ανακαλύψεις και να το διαβάσεις. Το nickname μου δεν είναι τυχαίο !!![]()
Σε αυτό το πνεύμα λοιπον θα δανειστώ κάτι απο τον αριστερό Γκράμσι το οποίο πιστεύω περιγράφει απόλυτα τη τωρινή μας κατάσταση στην Ελλάδα.
''Οταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί τότε έρχεται η εποχή των τεράτων''.
Αυτό ζούμε σήμερα. Δεν μπορεί να γεννηθεί το καινούργιο !!
Οι αριστεροί που επαγγέλονταν το καινούργιο και το διαφορετικό αποδείχθηκαν περισσότερο μνημονιακοί και καρεκλοκένταυροι απο τους δεξιούς και τους πάλαι ποτέ ( λέμε τώρα ) Σοσιαλιστές !!
Οι δε δεξιοί που επαγγέλονται το διαφορετικό και το καινούργιο ισχυρίζονται ότι με παλιά υλικά και με παλιά συνταγή θα φτιάξουν καινουργια σούπα.
Πόσταρα ένα γνωμικό του Αινστάιν λίγες σελίδες πρίν που έλεγε ότι ''Ηλίθιος είναι αυτός που επαναλαμβάνει το ίδιο πείραμα με τις ίδιες παραμέτρους και μεθόδους και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα''.
Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά δεν βλέπω λύση !! Απλή διολίσθηση προς τη καταστροφή βιώνουμε !! Μόνο κάποια ευρύτερη τεράστια γεωπολιτική αλλαγή που θα αλλάξει τα τοπικά δεδομένα μπορεί να μας βγάλει απο τη παρπαάνω πορεία. Κοντολογίς σε θαύμα ελπίζουμε όσο μοιρολατρικό και αν ακούγεται αυτό !!