You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 1K
- Εμφανίσεις 32K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
ρε παιδια οπως εχει στην θεσσαλονικη ατομα που συκωνουν την βουλγαρικη σημαια,εχει και στην αθηνα κολημενους με τετοιες μαλακιες.ειπαμε οτι η μαλακια των ελληνων δεν εχει ορια.παντως ολων αυτων η ζωη τους διαρκεια 90 λεπτα,οσο και ο ποδοσφαιρικος αγωνας.με τα ξαναπευτουν στο ληθαργο τους μεχρι την επομενη κυριακη.κατι σαν τα προβατα που τα βγαζει ο τσομπανος να βοσκησουν οποτε θελει.οταν τα εχει στο μαντρι εγκλοβισμενα τα δινει γιαρμα.και εχει πολλους που τους αρεσει ο γιαρμας.
μην μπερδευεσαι καλη μου.λεμε 'ενα πιτα σουβλακι' κ 'ενα πιτα γυρο'.δυο διαφορετικα πραγματα.απλα αυτο που θελουμε αυτο ζηταμε ακριβως.δεν λεμε πιτα γυρο οπως λες......καταλαβες τωρα?απλα πραγματακιαμα ειναι δυνατον να ζητανε ενα σουβλακι γυρο????????????????????/
δλδ οταν θελετε σουβλακι με πιτα ζητατε ενα σουβλακι σουβλακι;;;
σαν την καρετα καρετα;;;
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
πλλλακα με κανεις;;;;;;;;;; εχω ακουσει αθηναιους να ζητανε σουβλακι γυρο!!!!!!!!μην μπερδευεσαι καλη μου.λεμε 'ενα πιτα σουβλακι' κ 'ενα πιτα γυρο'.δυο διαφορετικα πραγματα.απλα αυτο που θελουμε αυτο ζηταμε ακριβως.δεν λεμε πιτα γυρο οπως λες......καταλαβες τωρα?απλα πραγματακια
Μαζι σου ηταν? γι'αυτο δεν το σηκωνε η χαμουραAAxxx...το μωράκι μου
Τελικά θα αρραβωνιαστείτε με το δικό σου? Μην το αφήνεις το θέμα. Χτες μου έκανε παράπονα ότι την αμελείς.
life97
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2007
- Κριτικές
- 24
- Like
- 90
- Πόντοι
- 2.357
Α ρε καρντασινα........Ναι ο πασατεμποs ασπρα σποριαπλλλακα με κανεις;;;;;;;;;; εχω ακουσει αθηναιους να ζητανε σουβλακι γυρο!!!!!!!!
και ο ηλιοσποροs μαυρα σπορια
Ασπρα σπορια μαυρα σπορια και για σουβλακι σαντουιτs...
πλακα με κανειs???
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
Α ρε καρντασινα........Ναι ο πασατεμποs ασπρα σπορια
και ο ηλιοσποροs μαυρα σπορια
Ασπρα σπορια μαυρα σπορια και για σουβλακι σαντουιτs...
πλακα με κανειs???
μαλλον δεν ξερουν τι ζητανε....στη θεσ/νικη ζηταμε τα πραγματα οπως τα θελουμε....ενα πιτα γυρο απ ολα ας πουμε,η ενα σουβλακι πιτα απ ολαπλλλακα με κανεις;;;;;;;;;; εχω ακουσει αθηναιους να ζητανε σουβλακι γυρο!!!!!!!!
life97
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2007
- Κριτικές
- 24
- Like
- 90
- Πόντοι
- 2.357
ειναι καλοι ανθρωποι και πανω απ ολα φιλοξενοι....Αααα ολα κι ολα το καλο να λεγεται και δεν επιστρεφεται...
Περα απ τιs μικροδιαφορεs τηs γλωσσαs...........το γλωσσοφιλο ειναι αλλο....διευκρινιζω
ειδες τι εγραψες ομως μεχρι κ ο μπαμπινιωτης.....μας εδωσε δικιο.το με κ το σε ειναι πιο σωστα.διαβασε λιγο το βημα κ θα καταλαβεις σε λεω ρε δικε μου να πουμεειναι καλοι ανθρωποι και πανω απ ολα φιλοξενοι....Αααα ολα κι ολα το καλο να λεγεται και δεν επιστρεφεται...
Περα απ τιs μικροδιαφορεs τηs γλωσσαs...........το γλωσσοφιλο ειναι αλλο....διευκρινιζω
life97
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2007
- Κριτικές
- 24
- Like
- 90
- Πόντοι
- 2.357
ειδες τι εγραψες ομως μεχρι κ ο μπαμπινιωτης.....μας εδωσε δικιο.το με κ το σε ειναι πιο σωστα.διαβασε λιγο το βημα κ θα καταλαβεις σε λεω ρε δικε μου να πουμε
Ε δεν θα τιs μαλωσουμε κιολαs!!!!!! Τιs θεσαλονικιεs εννοω!!!!
Αλλο πραγμα ειχα στο μυαλο μου αλλα τεσπα...
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Hold Your Horses!!!
Υπάρχει διαφορά φίλοι μου μεταξύ της κλαψομούνικης επαρχιώτικης μεμψιμοιρίας της πλειοψηφίας των θεσσαλονικέων και του παραγωγικού τοπικισμού άλλων περιοχών.
Έχετε ακούσει πολλούς μυτιληνιούς, κρητικούς, κερκυραίους, συριανούς, ναυπλιώτες κτλ κτλ (αναφέρω περιοχές που στους νεώτερους ιστορικούς χρόνους άκμασαν όταν η Αθήνα ήταν ακόμα χωριό βουτηγμένο στις λάσπες) να εξαντλούνται σε ένα κούφιο καταγγελτικό λόγο κατά του κράτους των Αθηνών χωρίς να παίρνουν την παραμικρή πρωτοβουλία για να κάνουν την καθημερινή ζωή του τόπου τους λίγο καλύτερη – γεγονός σύνηθες για τους περισσότερου θεσσαλονικιούς?
Τυπικό παράδειγμα η Κρήτη. Οι τρελο-κρητικοί (μαυριδεροί απόγονοι Αράβων και Σαρακηνών στην πλειοψηφία τους) μεγαλούργησαν οικονομικά στήνοντας εκ του μηδενός συνεταιριστικές οργανώσεις (αγροτικούς συνεταιρισμούς, τράπεζες κτλ) με εξαγωγική δραστηριότητα και ναυτιλιακές εταιρίες λαϊκής βάσης που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου τους – χωρίς να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις οικονομικές κρατικές επιχορηγήσεις.
Η νοοτροπία του αδικημένου και της θυματοποίησης σε σχέση με το κράτος των Αθηνών που συστηματικά καλλιεργείται στην Θεσσαλονίκη σε κάθε επίπεδο (πολιτικό, οικονομικό, αθλητικό κτλ κτλ) δεν έχει αντίστοιχο της σε καμία περιοχή της Ελλάδας – και υπερβαίνει κατά πολύ τις συνήθεις ποντικομαχίες μεταξύ όμορων περιοχών (Βόλος-Λάρισα κτλ κτλ).
Η συμπρωτεύουσα του Φραπέ δεν σκαμπάζει βέβαια από αυτά … ότι ώρα κι αν κάνει κάποιος μια γύρα στις καφετέριες θα δει καθίσματα γεμάτα από κηφήνες που χαλαρά χτυπάνε φραπέδες σχολιάζοντας το οικονομικό αδιέξοδο και την αθηνοκεντρική πολιτική του γκουβέρνου.
εννοειται πως δεν θα μαλωσουμεΕ δεν θα τιs μαλωσουμε κιολαs!!!!!! Τιs θεσαλονικιεs εννοω!!!!
Αλλο πραγμα ειχα στο μυαλο μου αλλα τεσπα...
loukritia!
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2008
- Like
- 14
- Πόντοι
- 366
γ τους αθηναιους ελεγα βρε οχι γ μας!!!!μαλλον δεν ξερουν τι ζητανε....στη θεσ/νικη ζηταμε τα πραγματα οπως τα θελουμε....ενα πιτα γυρο απ ολα ας πουμε,η ενα σουβλακι πιτα απ ολα
α δικος μας εισαι κι εσυ?ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΕΣ...ΟΙ ΠΙΟ SEXY ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...!!!!
και οποιος αμφιβαλει ας ερθει καμια βολτα να δει.
centrino εισαι λιγο υπερβολικος αλλα σε γενικες γραμμες δεν εχεις αδικο....
Άρθρο του Γ. Μπαμπινιώτη στο ΒΗΜΑ
"...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρώτινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση. Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα.Και οι δύο αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους αιώνες από τους Έλληνες. Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος.Ο βασικότερος λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι μάλλον επειδή η Νότιος Ελλάδα απελευθερώθηκε πρώτη και η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο νέο κράτος ήταν αυτή που μιλούσαν σε εκείνα τα μέρη. Σήμερα, ειδικά μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά.Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Π. Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος.Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας "θα σου πω κάτι", "θα της δώσω κάτι", στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το "σφάλμα" που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: "θα σας πω κάτι", "θα τους δώσω κάτι". Χρησιμοποιούν δηλαδή αιτιατική! Επομένως, καθαρά από απόψεως ομοιογένειας, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό...."
δειτε και την αποδειξη κυριοι.
"...Το όλο θέμα ξεκινά σε παλαιότερες εποχές, με την κατάργηση της δοτικής, οπότε και γεννιέται η ανάγκη να βρεθεί νέα λύση εκεί που μέχρι πρώτινος χρησιμοποιούταν η συγκεκριμένη πτώση. Έτσι, καθημερινές φράσεις όπως π.χ. το "λέγεις μοι" παύουν να υφίστανται και η γλώσσα αναζητά έναν νέο τρόπο έκφρασης. Στην Βόρειο Ελλάδα προτιμήθηκε η αιτιατική ενώ στην Νότιο Ελλάδα η γενική για να δώσουν (σε νεώτερα ελληνικά) "με λες" και "μου λες", αντίστοιχα.Και οι δύο αυτοί τύποι είναι σωστοί καθώς χρησιμοποιούνται κανονικότητα μέσα στους αιώνες από τους Έλληνες. Κατά μίαν άποψη η αιτιατική είναι πιο κοντά στην δοτική οπότε, όσο παράξενο και να ακούγεται, ο βορειοελλαδίτικος τύπος (με λες) θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι πιο δικαιολογημένος.Ο βασικότερος λόγος που σήμερα η σύνταξη με γενική θεωρείται ορθότερη (μου λες) είναι μάλλον επειδή η Νότιος Ελλάδα απελευθερώθηκε πρώτη και η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στο νέο κράτος ήταν αυτή που μιλούσαν σε εκείνα τα μέρη. Σήμερα, ειδικά μέσω των μέσων μαζική ενημέρωσης, έχει καθιερωθεί γενικότερα ο τύπος με την γενική. Το βέβαιο είναι πως έχει περάσει στο υποσυνείδητό μας ως ο ορθός τρόπος αν και αυτό όπως είδαμε δεν στέκει πραγματικά.Παρεμπιπτόντως, δυο από τους λογοτέχνες που έχουν γράψει με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ο Κώστας Π. Καβάφης και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος.Ας μην ξεχνάμε το εξής σημαντικό: οι νοτιοελλαδίτες, που εκφράζουν τη δοτική μέσω γενικής λέγοντας "θα σου πω κάτι", "θα της δώσω κάτι", στον πληθυντικό διαπράττουν ακριβώς το "σφάλμα" που καταλογίζουν στα εκ Βορρά αδέλφια τους, και λένε: "θα σας πω κάτι", "θα τους δώσω κάτι". Χρησιμοποιούν δηλαδή αιτιατική! Επομένως, καθαρά από απόψεως ομοιογένειας, τα βόρεια ιδιώματα είναι πιο συνεπή διότι χρησιμοποιούν αιτιατική και στον ενικό και στον πληθυντικό...."
δειτε και την αποδειξη κυριοι.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 15
- Εμφανίσεις
- 2K
- Απαντήσεις
- 94
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 273