Νέα

Αθήνα Vs Θεσσαλονίκη!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα loukritia!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 32K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Αστειεύεσαι προφανώς... Έχεις πάει Θεσσαλονίκη να πεις ότι είσαι Αθηναίος ? Μην το κάνεις...believe me
θεσσαλονικια βερα ειμαι φιλε μου..και οχι...δεν εχω κανεναν προβλημα..ας ειναι κ απο το τιμπουκτου ο αλλος...σε κολλημενα βληματα επεσες?

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
θεσσαλονικια βερα ειμαι φιλε μου..και οχι...δεν εχω κανεναν προβλημα..ας ειναι κ απο το τιμπουκτου ο αλλος...σε κολλημενα βληματα επεσες?
Είπα ότι δεν θα συνεχίσω,  οπότε αστο καλύτερα...  :)

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Υπαρχει αλλη πολη στον κοσμο που να τη λένε συμπρωτευουσα για να μη κλαιει? :think:

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16

Κρινεις παντα απο τη μοναδα ρε παχουλιτσα...
η πλειοψηφεια ειναι οπως τα ειπε ο συναγωνιστης...

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
εμεις φταιμε παλι;;;; :think: :think:
Πίστεψε με ότι κανείς Αθηναίος δεν ασχολείται υποτιμητικά με την Θεσσαλονίκη!Όσο ασχολείται με την Σαλονίκη , ασχολείται και με την Πάτρα και τις υπόλοιπες πόλεις!Επείδη έχω πάρε-δώσε με την πόλη σου ξέρω ότι για μια μεγάλη μερίδα κατοίκων σας είναι τρόπος ζωής  ότι για όλα φταίει η κωλοΑθήνα!

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Λοθκριτια? Τι ακριβως ζηλευεις απο τα ροκ σχηματα στην Αθηνα? Οτι ροκ σκηνικο σκαει στην Ελλαδα απο τη Θεσσαλονικη ξεκιναει.( Το που και πως καταληγει ειναι αλλο θεμα, δεν φταιει η Θεσσαλονικη γιάυτο)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και όμως. Έχει βάση αυτή η διάσταση. Δείτε το λίγο ιστορικά. Η Αθήνα ήταν μια πόλη συνυφασμένη με τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους , το 1830. Ένδοξη στην αρχαιότητα, παράκμασε έκτοτε, για να ξανααρχίσει να αναπτύσσεται μετά την ελληνική ανεξαρτησία.

Η Θεσσαλονίκη, πήρε άλλο δρόμο. Μια κάποια σημαντική πόλη στη ρωμαική, εποχή, αναβαθμίστηκε αρκετά στο Βυζάντιο και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σημαντική καμπή στην ιστορία της πόλης η έλευση των Εβραίων το 1492 ( που διώχτηκαν από το Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα στην Ισπανία).
Έτσι πήρε εμπορικό και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Το 1912, ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την πόλη στο "φώτο φίνις" από τους Βούλγαρους. Τη βρήκε με πλυθησμό όχι μόνο ελληνικό, αλλά και τούρκικο, σλάβικο κλπ. Ήταν ουσιαστικά η μόνη μεγάλη πόλη που προσαρτήθηκε στην Ελλάδα τότε. Μια πόλη με εντελώς διαφορετική φυσιογνωμία, από την τότε πρωτεύουσα του Βασιλείου της Ελλάδος.

Η Θεσσαλονίκη όντως διετέλεσε για λίγο καιρό πρωτεύουσα κράτους σε διάσταση με την Αθήνα. Ήταν η εποχή του κινήματος εθνικής άμυνας του Βενιζέλου. Κυριολεκτικά η Ελλάδα είχε χωριστεί σε 2 κράτη τότε. Τότε ήταν που βγήκε ο όρος " κράτος των Αθηνών" και δε λεγόταν ειρωνικά αλλά με κυριολεκτική σημασία. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά η Θεσσαλονίκη ( και όλες οι νεοπροσαρτηθείσες περιοχές) αντιμετωπίζονταν τρόπον τινά " αποικιοκρατικά". Βέβαια τα πράγματα άλλαξαν άρδην μετά το 1922 με τις ανταλλαγές πλυθησμών αλλά και μετά το 1945 με την εκρίζωση των Εβραίων. Η αντίθεση αυτή πάντως υποκρύπτει την αντίθεση μεταξύ " Παλαιάς" και "Νέας" Ελλάδας.

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
δλδ μου λετε οτι θα πεις σε εναν νορμαλ ανθρωπο εδω οτι εισαι απο αθηνα και;;;;θα σε δειρει?????? :headbang: :headbang: :headbang:
Λοθκριτια? Τι ακριβως ζηλευεις απο τα ροκ σχηματα στην Αθηνα? Οτι ροκ σκηνικο σκαει στην Ελλαδα απο τη Θεσσαλονικη ξεκιναει.( Το που και πως καταληγει ειναι αλλο θεμα, δεν φταιει η Θεσσαλονικη γιάυτο)
ολα τα καλα σε σας  ερχονται.... :'(

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.530
Πόντοι
17.885
Πάντως σύμφωνα με Μπαμπινιώτη-Πανούση μιλάμε για άλλο κράτος εκεί πάνω!  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ψωμιάδης Πανίκας

Συνημμένα

• kotopoyla_giorti-350.jpg
    kotopoyla_giorti-350.jpg
    13,4 KB · Εμφανίσεις: 22

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.352
Πόντοι
22.785
loyk........στο εχο ξαναπι ζιλεβουνε ορισμενι
πολι θα θελανε να μενουν σαλονικα τορα το τι λενε
αφτο ινε φλουδες απο λαλαμακι
γαμο τα πολιτιακια λεμε...... κριμα που εφιγα

OP
OP
loukritia!

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
loyk........στο εχο ξαναπι ζιλεβουνε ορισμενι
πολι θα θελανε να μενουν σαλονικα τορα το τι λενε
αφτο ινε φλουδες απο λαλαμακι
γαμο τα πολιτιακια λεμε...... κριμα που εφιγα
δε νομιζω να ζηλευει καποιος κ αντ'αυτου να βριζει την θεσσ ρε αμτζ μου...

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Οταν ανεβηκαμε να δωσουμε εξετασεις στη Θεσσαλονικη, αγορια κοριτσια απο την Αθηνα και καποια στιγμη βγηκαμε το βραδυ παλι συνοδευοντας τα κοριτσια, βλεπαμε πως ειναι ντυμενες οι Θεσσαλονικες και ντρεπομαστε για το πως ηταν ντυμενες οι δικες μας οι Αθηναιες. Ξαφνικα ηταν σαν να συνοδευαμε τρολ και οχι γυναικες. Το θεμα ομως ειναι οτι και το πρωι οι Θεσσαλονικες ηταν ντυμενες οπως το βραδυ

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Καλα ολα αυτα που λες ρε Ιπποτη αλλα δεν ειχε μονο η Θεσ/νικη διαφορετικη τυχη. Η Κρητη δηλαδη δεν ειχε αλλη τυχη; Η Κερκυρα, η Κεφαλλονια και τα υπολοιπα εκει; Η Ξανθη, η Κομοτηνη, η Καστορια, τα Δωδεκανησα; Προκειται απλα για ενα κομπλεξ για το αντιπαλον δεος, κομπλεξ που συνηθως παρουσιαζεται διογκωμενο στον "μικρο" της υποθεσης. Οι Λευκιμμιωτες τα χουν με τους Κερκυραιους, οι Κερκυραοι συλληβδιν με τους Ηπειρωτες, το Κερατσινι με το Περαμα, η Καλλιθεα με την Νεα Σμυρνη, η Καβαλα με την Ξανθη, οι βορειοιταλοι με τους νοτιοιταλους κλπ. Δε γινεται να επιζησει ο κομπλεξικος χωρις να ανακαλυψει εναν αποδιοπομπαιο τραγο να του φορτωσει ολα τα στραβα που του τυχαινουν.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Καλα ολα αυτα που λες ρε Ιπποτη αλλα δεν ειχε μονο η Θεσ/νικη διαφορετικη τυχη. Η Κρητη δηλαδη δεν ειχε αλλη τυχη; Η Κερκυρα, η Κεφαλλονια και τα υπολοιπα εκει; Η Ξανθη, η Κομοτηνη, η Καστορια, τα Δωδεκανησα; Προκειται απλα για ενα κομπλεξ για το αντιπαλον δεος, κομπλεξ που συνηθως παρουσιαζεται διογκωμενο στον "μικρο" της υποθεσης. Οι Λευκιμμιωτες τα χουν με τους Κερκυραιους, οι Κερκυραοι συλληβδιν με τους Ηπειρωτες, το Κερατσινι με το Περαμα, η Καλλιθεα με την Νεα Σμυρνη, η Καβαλα με την Ξανθη, οι βορειοιταλοι με τους νοτιοιταλους κλπ. Δε γινεται να επιζησει ο κομπλεξικος χωρις να ανακαλυψει εναν αποδιοπομπαιο τραγο να του φορτωσει ολα τα στραβα που του τυχαινουν.
Σωστόοοοοοοος

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Συνημμένα

• image1.jpg