Νέα

Ασφαληστρικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MUAY THAI
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Like
2
Πόντοι
6
Καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να μη πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και το ποσό που πηγαίνει για τις ασφαλιστικές καλύψεις του εργαζομένου να μπορεί ο ίδιος να το διαχειρίζεται? Αυτονόητο βεβαίως ότι το κράτος σταματάει να σου παρέχει έστω και τη στοιχειώδη περίθαλψη?

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Μα αυτό δε γίνεται στη μαύρη εργασία; :2funny: :2funny:

OP
OP
MUAY THAI

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Like
2
Πόντοι
6
Ναι εννοώ οι εισφορές να πηγαίνουν στα χέρια του εργαζομένου ένα Αμερικάνικου τύπου σύστημα.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να μη πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και το ποσό που πηγαίνει για τις ασφαλιστικές καλύψεις του εργαζομένου να μπορεί ο ίδιος να το διαχειρίζεται? Αυτονόητο βεβαίως ότι το κράτος σταματάει να σου παρέχει έστω και τη στοιχειώδη περίθαλψη?

Kαι πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους τα λαμόγια;;;;;; πουτανες θα γίνουν οι γυναίκες τους;

Βρε δεν πας καλά, εχουνε κανει την μαγαλύτερη απάτη και θα μας αφήσουνε να τους την χαλάσουμε;;;;;;;;;

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Ναι εννοώ οι εισφορές να πηγαίνουν στα χέρια του εργαζομένου ένα Αμερικάνικου τύπου σύστημα.
Με τίποτα. Οι μηχανικοί πληρώνουν ΤΣΜΕΔΕ υποχρεωτικά, οι άλλοι ΟΑΕΕ κλπ - εδώ είναι Ελλάδα φιλαράκι. ;)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Φίλε, μάλλον είσαι νέος (εγώ δεν είμαι) και δεν καταλαβαίνεις το εξής:

Ζεις σε μια χώρα όπου ΛΙΓΟΙ φτιάνουν νόμους για τους πολλούς, και με βάση αυτούς τους νόμους οι λίγοι απομυζούν τους πολλούς για πολλά λεφτά (πλούτο) και πολλά χρόνια.
Αν δεν ακολουθήσεις αυτούς τους νόμους είσαι παράνομος, τρώς πρόστιμο, πας μέσα, κλπ.
Αν τους ακολουθήσεις, πιάνεσαι κορόϊδο.

Γίνομαι πιο σαφής:
Εγώ έχω ένσημα (IKA) περίπου 33 χρόνια.
Αν τα λεφτά που έχω πληρώσει στο ΙΚΑ το ΙΚΑ (ή το κράτος - δε με ενδιαφέρει, πάντως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ήταν να μου κολλάνε και να πληρώνω ένσημα) ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕ όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να κάνει κάτι να τα πολλαπλασιάσει, σήμερα θα είχε από μένα στην άκρη περίπου 1.000.000 ευρώ. Έχω κάνει όλους τους υπολογισμούς, έχω αφαιρέσει ό,τι μου έχει δώσει (τυχόν) το ΙΚΑ αυτά όλα τα χρόνια (πολύ λίγα πράματα - όταν είναι κανείς νέος δε χρειάζεται γιατρούς, περίθαλψη κλπ), και έπρεπε να μένουν αυτά που σου λέω: Περίπου 1 εκ ευρώ.

Με σύνταξη 2.000 το μήνα, (25.000 το χρόνο) ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ έπρεπε να φτάνουν τα λεφτά να μου δίνουν σύνταξη?  Για 40 χρόνια προφανώς.

Αντί γι' αυτό θα μου δίνουν 1.000 το μήνα (όταν την πάρω), και ήδη μου λένε ότι "Το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί θα σκάσει σύντομα", "ο προϋπολογισμός δεν αντέχει να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία", κλπ κλπ.

Ξέρεις γιατί?
Γιατί όλα αυτά τα 30 χρόνια με κορόϊδευαν.
Μου έλεγαν ότι μαζεύουν λεφτά για τη σύνταξή μου (και για την περίθαλψή μου όταν θα είμαι ηλικιωμένος και θα τη χρειάζομαι), και μου τα έπαιρναν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αλλά ό,τι έπαιρναν ΤΟ ΕΤΡΩΓΑΝ.

Δεν το καταλάβαινα τότε, πλήρωνα σα μαλάκας τις εισφορές μου (πολλά λεφτά - μιλάμε πρόσφατα πλήρωνα πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα στο ΙΚΑ γιατί ο μισθός μου ήταν ψηλός), και τώρα, πάπαλα.
ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ.
Θες με δομημένα ομόλογα, θες με άτοκες καταθέσεις στην ΤτΕ, πάντως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
Και έτσι θα πάρω αρχίδια σύνταξη (νομίζω ότι θα καταλήξουμε στο σημείο να παίρνουν όλοι μια σύνταξη 300Ε το μήνα ίσα-ίσα να μην ψοφάμε), και πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος.
Το ίδιο έχει γίνει με ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα σφαλιστικά ταμεία (τα λεφτά τους έχουν εξανεμιστεί), και αυτό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αυτό, κάποιος που να τον καθήσουν στο σκαμνί, βρε παιδί μου.

Και συ τώρα έρχεσαι και ρωτάς αν "να μη πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές".
Θα σε πάνε ΜΕΣΑ αν σε πιάσουν.
Αντί να τους πας εσύ.

warrel1985

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Έτσι αμερικάνινικου τύπου σύστημα , και όταν θες να πας στο γιατρό να παίρνεις και το δικηγόρο μαζί σου για να διαπραγματευτεί με την ασφαλιστική σου.Ρε ουστ , δε θέλουμε.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Έτσι αμερικάνινικου τύπου σύστημα , και όταν θες να πας στο γιατρό να παίρνεις και το δικηγόρο μαζί σου για να διαπραγματευτεί με την ασφαλιστική σου.Ρε ουστ, δε θέλουμε.

Ενώ εδώ?
Ποιός διαπραγματεύεται με το ΙΚΑ σου?
Ο βουλευτής σου?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Αρα ποια ειναι η λυση?
Ιδιωτικες ασφαλισεις και προαιρετικη ασφαλιση στους οργανισμους κοινωνικης ασφαλισης, ή ακομη χειροτερα κατάργησή τους και σύνταξη απ' ευθείας απο τον κρατικο προυπολογισμο?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006

Ζεις σε μια χώρα όπου ΛΙΓΟΙ φτιάνουν νόμους για τους πολλούς, και με βάση αυτούς τους νόμους οι λίγοι απομυζούν τους πολλούς για πολλά λεφτά (πλούτο) και πολλά χρόνια.
Αν δεν ακολουθήσεις αυτούς τους νόμους είσαι παράνομος, τρώς πρόστιμο, πας μέσα, κλπ.

Γίνομαι πιο σαφής:
Αν τα λεφτά που έχω πληρώσει στο ΙΚΑ το ΙΚΑ (ή το κράτος - δε με ενδιαφέρει, πάντως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ήταν να μου κολλάνε και να πληρώνω ένσημα) ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕ όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να κάνει κάτι να τα πολλαπλασιάσει, σήμερα θα είχε από μένα στην άκρη περίπου 1.000.000 ευρώ. Έχω κάνει όλους τους υπολογισμούς, έχω αφαιρέσει ό,τι μου έχει δώσει (τυχόν) το ΙΚΑ αυτά όλα τα χρόνια (πολύ λίγα πράματα - όταν είναι κανείς νέος δε χρειάζεται γιατρούς, περίθαλψη κλπ), και έπρεπε να μένουν αυτά που σου λέω: Περίπου 1 εκ ευρώ.

Με σύνταξη 2.000 το μήνα, (25.000 το χρόνο) ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ έπρεπε να φτάνουν τα λεφτά να μου δίνουν σύνταξη?  Για 40 χρόνια προφανώς.

Αντί γι' αυτό θα μου δίνουν 1.000 το μήνα (όταν την πάρω), και ήδη μου λένε ότι "Το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί θα σκάσει σύντομα", "ο προϋπολογισμός δεν αντέχει να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία", κλπ κλπ.

Ξέρεις γιατί?
Γιατί όλα αυτά τα 30 χρόνια με κορόϊδευαν.
Μου έλεγαν ότι μαζεύουν λεφτά για τη σύνταξή μου (και για την περίθαλψή μου όταν θα είμαι ηλικιωμένος και θα τη χρειάζομαι), και μου τα έπαιρναν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αλλά ό,τι έπαιρναν ΤΟ ΕΤΡΩΓΑΝ.

Δεν το καταλάβαινα τότε, πλήρωνα σα μαλάκας τις εισφορές μου (πολλά λεφτά - μιλάμε πρόσφατα πλήρωνα πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα στο ΙΚΑ γιατί ο μισθός μου ήταν ψηλός), και τώρα, πάπαλα.
ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ.
Θες με δομημένα ομόλογα, θες με άτοκες καταθέσεις στην ΤτΕ, πάντως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
Και έτσι θα πάρω αρχίδια σύνταξη (νομίζω ότι θα καταλήξουμε στο σημείο να παίρνουν όλοι μια σύνταξη 300Ε το μήνα ίσα-ίσα να μην ψοφάμε), και πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος.
Το ίδιο έχει γίνει με ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα σφαλιστικά ταμεία (τα λεφτά τους έχουν εξανεμιστεί), και αυτό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αυτό, κάποιος που να τον καθήσουν στο σκαμνί, βρε παιδί μου.

Και συ τώρα έρχεσαι και ρωτάς αν "να μη πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές".
Θα σε πάνε ΜΕΣΑ αν σε πιάσουν.
Αντί να τους πας εσύ.
Κάτι δεν μας λες καλα παντως.
Με 1.000 ευρω κατά μεσο ορο το μηνα εισφορες επι 33 χρονια (δηλαδη εδινες το 1978 340.000 δραχμες εισφορες στο ΙΚΑ? Ε κοψε κατι.), αποκλειεται να παρεις 1.000 ευρω συνταξη.
Η υπερβολη ακυρωνει το επιχειρημα σου.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.939
Πόντοι
496
Αρα ποια ειναι η λυση?
Ιδιωτικες ασφαλισεις και προαιρετικη ασφαλιση στους οργανισμους κοινωνικης ασφαλισης, ή ακομη χειροτερα κατάργησή τους και σύνταξη απ' ευθείας απο τον κρατικο προυπολογισμο?

Σαφέστατα...........Δεν μπορούσες να το διατυπώσεις καλύτερα...

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Κάτι δεν μας λες καλα παντως.
Με 1.000 ευρω κατά μεσο ορο το μηνα εισφορες επι 33 χρονια (δηλαδη εδινες το 1978 340.000 δραχμες εισφορες στο ΙΚΑ? Ε κοψε κατι.), αποκλειεται να παρεις 1.000 ευρω συνταξη.
Η υπερβολη ακυρωνει το επιχειρημα σου.

Όχι φίλε.
Έχω κάνει υπολογισμούς, έρευνα, παραδοχές, και μπορώ να στα στείλω. Είναι δουλειά που την εκανα πριν 1 χρόνο, αλλά την έχω κρατήσει. Λίγα πράματα έχουν αλλάξει μέσα στον τελευταίο χρόνο, και αυτά μάλλον προς το χειρότερο.
Ήμουν πάντα μισθωτός (όχι βαρέα), και από τα 33 χρόνια τα 25 πάνω από την (εκάστοτε) "ανώτατη" κλάση του ΙΚΑ.
Και τα νούμερα είναι (περίπου) όπως στα λέω.
Έχουν φάει (ή κατασπαταλήσει - για μένα το αποτέλεσαμ είναι το ίδιο) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, και δεν αναφέρομαι σε μένα, το ίδιο έχουν κάνει με όλον τον κόσμο.
Δεν είναι ηπρώτη φορά που το συζητάω το θέμα, και πάντα θα βρίσκονται οι "έξυπνοι" που θα λένε ότι υπάρχει εισφοροδιαφυγή, ότι υπάρχει συνταγογράφηση καλλυντικών αντί για φάρμακα, και άλλα διάφορα τέτοια. Και αυτά υπάρχουν, αλλά τα νούμερα είναι ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ, που θα μπορούσαν να συγχωρήσουν πολύ περισσότερα τέτοια "επί μέρους" σφάλματα. Και εν πάσει περιτώσει, το ΙΚΑ (και το κάθε ταμείο) δεν είναι υποχρεωμένο να πληρώνει σύνταξη σε κάποιον που έκανε εισφοροδιαφυγή (και δεν έχει ένσημα).
Τα λεφτά ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, και να μη μου λένε (σήμερα) "Λόγω της εισφοροδιαφυγής που γίνεται δε μπορούμε να μαζέψουμε λεφτά για να σας πληρώσουμε".
Και αυτά που μαζέυατε 33 χρόνια τώρα, τι τα κάνατε βρε κοπρίτες?  είναι η απάντηση.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μην νομίζεται οτι και οι ιδιοτικές εταιρείες ασφάλησης, ειναι τίμιες.

Λαμόγια του κερατά ειναι και αυτοί οι κύριοι

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16

Συνημμένα

• Psomiadis3.jpg
    Psomiadis3.jpg
    98,1 KB · Εμφανίσεις: 9

dimk93

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Like
192
Πόντοι
16

Γίνομαι πιο σαφής:

Προφανως δεν εχεις καμμια γνωση για το πως λειτουργουν τα ασφαλιστικα ταμεια....
Δηλαδη αν τον 1ο χρονο που ξεκινησες να δουλευεις ειχες σοβαρη ασθενεια,τροχαιο,αναπηρια κτλ,κτλ τι επρεπε να σου πει το ταμειο??Δεν εχουν μαζευτει λεφτα στον λογαριασμο σου κ δεν εχεις να λαμβανεις τιποτα??ειτε για νοσηλεια,ειτε για αναπηρικη συνταξη,ειτε για συνταξη θανατου??Δεν νομιζω...
Επισης οι εισφορες ΔΕΝ πανε ολες για την συνταξη,οπως υπολογισες παραπανω...
κ επειδη εσυ ησουν υγιης στα νειατα σου,αυτο δεν ισχυει για ολους τους ασφαλισμενους σε ενα ταμειο!!

Για ολα τα υπολοιπα-κακοδιαχειριση,κλεψιμο κτλ- εχεις απολυτο δικιο.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Προφανως δεν εχεις καμμια γνωση για το πως λειτουργουν τα ασφαλιστικα ταμεια....
Δηλαδη αν τον 1ο χρονο που ξεκινησες να δουλευεις ειχες σοβαρη ασθενεια,τροχαιο,αναπηρια κτλ,....

Θέλεις ΚΑΙ ΕΣΥ να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.
Από το 1980 που άρχισα εγώ να δουλεύω, ή μάλλον από μετά τον πόλεμο που στήθηκαν τα ταμεία έγινε τίποτα συνταρακτικό και ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ να έχουν τιναχτεί στον αέρα όπως είναι τιναγμένα?
Είχαμε καμμιά επιδημία, καταστροφή, λιμό, κάτι που εξανέμισε τα κεφάλαιά τους?

ΠΡΟΦΑΝΩΣ αν κάποιος έχει ατύχημα, ασθένεια κλπ θα τον καλύψουν, και αυτό είναι μέσα στα στατιστικά όρια (και πράγματι ήταν για 50 χρόνια) του γενικού πληθυσμού. Δεν έγινε κάτι έκτακτο.
Πως δηλαδή "δεν εχω γνωση για το πως λειτουργουν"?
Και εσύ τι γνώση έχεις παραπάνω?
Θέλεις να μου πεις ότι εγώ "έτυχε" να μη χρειαστώ το ταμείο μου 30 χρόνια, αλλά ότι το μεγαλύτερο μέρος των ασφαλισμένων το χρειάστηκε και άρα καλώς το ξετίναξε?

Μάλλον εσύ δε πας καλά στο μυαλό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom