Καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να μη πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές και το ποσό που πηγαίνει για τις ασφαλιστικές καλύψεις του εργαζομένου να μπορεί ο ίδιος να το διαχειρίζεται? Αυτονόητο βεβαίως ότι το κράτος σταματάει να σου παρέχει έστω και τη στοιχειώδη περίθαλψη?
Φίλε, μάλλον είσαι νέος (εγώ δεν είμαι) και δεν καταλαβαίνεις το εξής:
Ζεις σε μια χώρα όπου ΛΙΓΟΙ φτιάνουν νόμους για τους πολλούς, και με βάση αυτούς τους νόμους οι λίγοι απομυζούν τους πολλούς για πολλά λεφτά (πλούτο) και πολλά χρόνια.
Αν δεν ακολουθήσεις αυτούς τους νόμους είσαι παράνομος, τρώς πρόστιμο, πας μέσα, κλπ.
Αν τους ακολουθήσεις, πιάνεσαι κορόϊδο.
Γίνομαι πιο σαφής:
Εγώ έχω ένσημα (IKA) περίπου 33 χρόνια.
Αν τα λεφτά που έχω πληρώσει στο ΙΚΑ το ΙΚΑ (ή το κράτος - δε με ενδιαφέρει, πάντως ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ήταν να μου κολλάνε και να πληρώνω ένσημα) ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕ όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να κάνει κάτι να τα πολλαπλασιάσει, σήμερα θα είχε από μένα στην άκρη περίπου 1.000.000 ευρώ. Έχω κάνει όλους τους υπολογισμούς, έχω αφαιρέσει ό,τι μου έχει δώσει (τυχόν) το ΙΚΑ αυτά όλα τα χρόνια (πολύ λίγα πράματα - όταν είναι κανείς νέος δε χρειάζεται γιατρούς, περίθαλψη κλπ), και έπρεπε να μένουν αυτά που σου λέω: Περίπου 1 εκ ευρώ.
Με σύνταξη 2.000 το μήνα, (25.000 το χρόνο) ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ έπρεπε να φτάνουν τα λεφτά να μου δίνουν σύνταξη? Για 40 χρόνια προφανώς.
Αντί γι' αυτό θα μου δίνουν 1.000 το μήνα (όταν την πάρω), και ήδη μου λένε ότι "Το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί θα σκάσει σύντομα", "ο προϋπολογισμός δεν αντέχει να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία", κλπ κλπ.
Ξέρεις γιατί?
Γιατί όλα αυτά τα 30 χρόνια με κορόϊδευαν.
Μου έλεγαν ότι μαζεύουν λεφτά για τη σύνταξή μου (και για την περίθαλψή μου όταν θα είμαι ηλικιωμένος και θα τη χρειάζομαι), και μου τα έπαιρναν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αλλά ό,τι έπαιρναν ΤΟ ΕΤΡΩΓΑΝ.
Δεν το καταλάβαινα τότε, πλήρωνα σα μαλάκας τις εισφορές μου (πολλά λεφτά - μιλάμε πρόσφατα πλήρωνα πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα στο ΙΚΑ γιατί ο μισθός μου ήταν ψηλός), και τώρα, πάπαλα.
ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ.
Θες με δομημένα ομόλογα, θες με άτοκες καταθέσεις στην ΤτΕ, πάντως ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ".
Και έτσι θα πάρω αρχίδια σύνταξη (νομίζω ότι θα καταλήξουμε στο σημείο να παίρνουν όλοι μια σύνταξη 300Ε το μήνα ίσα-ίσα να μην ψοφάμε), και πρέπει να είμαι και ευχαριστημένος.
Το ίδιο έχει γίνει με ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ τα σφαλιστικά ταμεία (τα λεφτά τους έχουν εξανεμιστεί), και αυτό ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για αυτό, κάποιος που να τον καθήσουν στο σκαμνί, βρε παιδί μου.
Και συ τώρα έρχεσαι και ρωτάς αν "να μη πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές".
Θα σε πάνε ΜΕΣΑ αν σε πιάσουν.
Αντί να τους πας εσύ.