Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.389
Πόντοι
786
εγώ πάντως νομίζω ότι όσοι (κυρίως όσες) πιστεύουν στις θρησκείες πιστεύουν και στην αστρολογία,

άλλο ζήτημα αν αναγνωρίζουμε κάποιες αξίες που ενσωματώνουν οι θρησκείες, αν σεβόμαστε τα ιερά των άλλων και αν δεν είμαστε τόσο υπερόπτες ώστε να ερμηνεύουμε την ύπαρξη

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
τι παπαριές είναι αυτές ?

αυτό που όλοι αποκαλούμε θεό  δεν έχει αρχη τελος και λογικές απαρχές κι εξηγησεις .

ειναι ολα και τα παντα .....

εκεί τελειώνουν οι συμπερασματικές λογικές των επιτηδιων ....

πιστευεις  η οχι απο εντσικτο και οχι γιατι εχει αποδειχθεί θεωρητικά...

η πίστη ειναι πράξη .... εχει σχεση με την πραγματικοτητα την καθημερινοτητα τη στιγμη και τη φυση το ενστικτο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέρα από το καθαρά μαθηματικό μέρος, η βάση της απόδειξης του Γκέντελ περί της υπάρξεως του Θεού δεν ήταν εντελώς καινούργια αφού έμοιαζε με το επιχείρημα του άγγλου θεολόγου και φιλοσόφου του 11ου αιώνα Ανσέλμου του Καντέρμπουρι, το οποίο, με τη σειρά του, βασίζεται στη μέθοδο της «εις άτοπον απαγωγής» των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων και μαθηματικών. Ο συλλογισμός του Ανσέλμου ήταν ο εξής:

1. Ο Θεός είναι η υπέρτατη ύπαρξη.

2. Η ιδέα του Θεού υπάρχει στη σκέψη μας.

3. Μια ύπαρξη που υπάρχει τόσο στη σκέψη όσο και στην πραγματικότητα είναι ανώτερη από μια ύπαρξη που υπάρχει μόνο στη σκέψη.

4. Αν ο Θεός υπήρχε μόνο στη σκέψη μας, τότε θα μπορούσαμε να συλλάβουμε την ιδέα μιας ανώτερης ύπαρξης η οποία υπάρχει και στην  πραγματικότητα.

5.  Αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ύπαρξη ανώτερη από τον Θεό.

6. Αρα ο Θεός υπάρχει στην πραγματικότητα.

Το πρώτο και ένα από τα παλιότερα “κλασσικά” επιχειρήματα υπέρ της ύπαρξη Θεού (με ηλικία σχεδόν μία χιλιετία) είναι το οντολογικό επιχείρημα. Το επιχείρημα αυτό προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού με τη λογική και μόνο, χωρίς αναφορά στον εξωτερικό κόσμο, βασιζόμενο μονάχα στον τυπικό ορισμό του ποιος και τι είναι ο Θεός. Παρόμοια επιχειρήματα με του Ανσέλμου έχουν καταθέσει φιλόσοφοι όπως ο Καρτέσιος, ο Λάιμπνιτς, ο Γκέντελ και ο Alvin Plantinga. Στην κλασσική του μορφή, όπως παρουσιάζεται από τον Ανσέλμο, το επιχείρημα έχει ως εξής:
Ο Θεός είναι εξ ορισμού το ανώτερο ον που μπορεί να συλληφθεί με το νου.
Αλλά αν ο Θεός δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, τότε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα ον που θα είχε όλες τις ιδιότητες του Θεού και θα υπήρχε στην πραγματικότητα, οπότε αυτό το ον θα ήταν ανώτερο από το Θεό.
Αφού ο Θεός είναι ανώτερο ον που μπορεί να συλληφθεί με το νου, αυτό είναι αδύνατον.
Άρα ο Θεός πρέπει να υπάρχει στην πραγματικότητα.
Αν και ένας απρόσεκτος αναγνώστης μπορεί να διαισθανθεί γιατί αυτό δεν μπορεί να είναι σωστό, είναι πιο εύκολο να πει ότι το επιχείρημα μοιάζει λάθος, παρά να βρει τι ακριβώς είναι λάθος. Αυτή η ιδιότητα του οντολογικού επιχειρήματος προκαλούσε ενδιαφέρον στους φιλοσόφους για αιώνες. Μια πιο προσεκτική ανάλυση όμως, αποκαλύπτει το σφάλμα που περιέχει. Στην ουσία, το οντολογικό επιχείρημα είναι ύπουλα κυκλικό• εισάγει λαθρα μια προ-υπόθεση σε ένα καίριο σημείο. Αυτό μπορεί να μην είναι προφανές σ'αυτή τη μορφή, αλλά μπορούμε να το ξαναγράψουμε για την κάνουμε πιο εμφανή. Αναλογιστείτε την ακόλουθη τροποποιημένη μορφή του οντολογικού επιχειρήματος που καθιστά προφανή την κρυμμένη εικασία.

Εξ ορισμού ο Θεός είναι ένα ον παντοδύναμο, που γνωρίζει τα πάντα, είναι πανάγαθο το οποίο υπάρχει.
Άρα ο Θεός υπάρχει.
Το σφάλμα είναι προφανές: δεν μπορείς απλά να ορίσεις ότι κάτι υπάρχει. Κάποιος μπορεί να κολλήσει φράσεις όπως το “και το οποίο υπάρχει” σε οποιονδήποτε ορισμό που επιθυμεί, αλλά αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει την ύπαρξή του στην πραγματικότητα. Αν αυτό ήταν δυνατό, η φιλοσοφία θα ήταν ένα πολύ επικερδές επάγγελμα. Σκεφτείτε ορισμούς όπως “η τσάντα γεμάτη χρήματα δίπλα μου η οποία υπάρχει”. Προφανώς αυτό δεν είναι έγκυρη λογική. Ένας ορισμός, αν είναι ακριβής, αντικατοπτρίζει ορθά την πραγματικότητα• δεν πλάθει την πραγματικότητα. Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι που προσπαθεί να κάνει αυτό το επιχείρημα, αν και με έναν πολύ πιο πλάγιο τρόπο.

Το κεντρικό σημείο είναι αυτό: Αν είναι αληθές ότι έναν ον που υπάρχει στην πραγματικότητα είναι ανώτερο από ένα που υπάρχει στη φαντασία, τότε το να ορίσουμε το Θεό ως το ανώτερο δυνατόν ον εμπεριέχει τον ισχυρισμό ότι ο Θεός υπάρχει. Αλλά αυτό προσπαθεί να αποδείξει το επιχείρημα! Το οντολογικό επιχείρημα χρησιμοποιεί το αποδεικτέο ως αρχική υπόθεση, διαπράττοντας το στοιχειώδες σφάλμα του κυκλικού επιχειρήματος. Συνεπώς είναι λογικά ασυνεπές και δεν αποδεικνύει τίποτα.

Οι άθεοι δεν δέχονται την οντολογική δέσμευση που προσπαθεί να εισάγει λάθρα αυτό το επιχείρημα με τους ορισμούς του. Είναι σίγουρα πιθανό να συλλάβει κανείς ένα ον ονόματι “Θεός” που υπάρχει μόνο στη σκέψη και είναι εξίσου πιθανό να συλλάβει κανείς ένα ον ονόματι “Θεός” που υπάρχει και στη σκέψη και στην πραγματικότητα. Ένας θα μπορούσε ακόμα και να συμφωνήσει ότι αν η δεύτερη περίπτωση υπήρχε στην πραγματικότητα θα ήταν ανώτερη από την πρώτη. Αλλά δεν μπορεί να θεωρήσει πως ένα τέτοιο ον πρέπει να υπάρχει και στην πραγματικότητα. Ξαναλέω πως είναι μια προσπάθεια να ενσωματωθεί η ύπαρξη στον ορισμό και να εξαχθεί το συμπέρασμα πως το οριζόμενο κατά συνέπεια υπάρχει και αυτό είναι εσφαλμένο. Είναι ένα ανεπίτρεπτο άλμα από το ένα επίπεδο στο άλλο. Το να ορίζει κανείς το Θεό ως ένα ον που πρέπει να υπάρχει είναι ακριβές μόνο αν ο Θεός όντως υπάρχει και το αληθές του ορισμού μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο εξετάζοντας την εξωτερική πραγματικότητα.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
οχι δεν τη διαβασα και ουτε προκειται...ειναι απλα μια μελετη,οπωσ χιλιαδες αλλες...
αν ειχε αποδειχτει κατι και ειχε γινει θεσφατον, φανταζομαι θα το ξεραμε ολοι και δεν θα περιμεναμε το βουρδελα.κομ για να το μαθουμε...

29-6-2014 ανέβηκε η είδηση είναι πολύ πρόσφατη, αν εσύ πάντως περιμένεις στους καιρούς που ζούμε να πάρει δημοσιότητα από τα ΜΜΕ κάτι τέτοιο πλανάσαι πλάνην οικτρά

αντιθέτως το "σωματίδιο του θεού" έπαιζε επί μέρες και στην ελληνική τηλεόραση

και μιας και το ανέφερες προηγουμένως, οι πιστοί δεν έχουν ν'αποδείξουν τίποτα, είναι τεράστια κοτσάνα αυτό που ζητάται κατά κόρον απ' αυτούς, ούτε είναι υποχρεωμένοι να αποδείξουν ούτε και τους χρειάζεται να αποδείξουν, καθένας πιστεύει για τον εαυτό του και μάλιστα όποιος είναι συνειδητά ορθόδοξος δεν έχει ανάγκη για αποδείξεις και δεν είναι ούτε στρουθοκαμηλισμός, ούτε η εύκολη δικαιολογία, ούτε τίποτα, καθένας πράττει κατά το δοκούν και αφού δεν βλάπτει τον διπλανό του εμένα μου περισσεύει

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
το παρα πολλοί τι σημαίνει ?

πιστευω οτι 99 στις 100 περιπτώσεις που ξεψυχανε σε καθε γωνια τησ γης  ακριβώς το αντιθετο συμβαινει.

τι σε κάνει να αναφέρεσαι στην απόλυτη μειονότητα ? που μπορεί και ναναι και καποιος  με ανίατη μορφη  επικοινωνίας με τον εαυτό του ?
πιστευε οτι ποσοστα σε βολευει εγω να αναφερω οτι στα τελευταια 5 που θυμαμαι 1 πιστευε και πριν και την κρισιμη ωρα, 3 δεν πιστευαν ουτε πριν ουτε την κρισιμη ωρα και 1, οχι ακριβως οπως λες εσυ, δεν πιστευε πριν και την κρισιμη ωρα ελεγε θεε ΑΝ υπαρχεις παρε με να ησυχασω. επειτα αυτα τα ποσοστα "αλλαξοπιστισαντων" αθεων δεν αποδεικνυουν απολυτως τιποτα για την υπαρξη θεου, αλλα ειναι τα επιχειρηματα που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ οτι δεν υπαρχει ο θεος των θρησκειων και αφου δεν υπαρχει και καμια καλη ενδειξη οφειλουμε να μην πιστευουμε και σε οποιονδηποτε "προσωπικο" θεο

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
νταξει αυτο δεν σημαινει και τιποτα...αν βρισκεσαι ενα βημα πριν το θανατο, λες και κανεις τα παντα για αν τη σκαπουλαρεις...
οπως αλλοι μεσα στην απελπισια τους παιρνουν ματζουνια για να καταπολεμησουν τον καρκινο πχ.......
το οτι κανεις επικληση στο θεο εκεινη την ωρα,δεν σημαινει οτι υπαρχει κιολας...

δεν αποδεικνύει τιποτα το θεό ..... η τον δέχεσαι η οχι .....

απλά κα΄ποιος ανέφερε τη στιγμή του θανάτου .....

η ζωή και ο θάνατος ειναι αλληλένδετες εννοιες ,,, το ενα επιφέρει το άλλο ..... η φύση που λέμε ...

το πίστευε και μη ερεύνα ειναι σοφό - αληθινό και πραγματικό ....

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
πιστευε οτι ποσοστα σε βολευει εγω να αναφερω οτι στα τελευταια 5 που θυμαμαι 1 πιστευε και πριν και την κρισιμη ωρα, 3 δεν πιστευαν ουτε πριν ουτε την κρισιμη ωρα και 1, οχι ακριβως οπως λες εσυ, δεν πιστευε πριν και την κρισιμη ωρα ελεγε θεε ΑΝ υπαρχεις παρε με να ησυχασω. επειτα αυτα τα ποσοστα "αλλαξοπιστισαντων" αθεων δεν αποδεικνυουν απολυτως τιποτα για την υπαρξη θεου, αλλα ειναι τα επιχειρηματα που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ οτι δεν υπαρχει ο θεος των θρησκειων και αφου δεν υπαρχει και καμια καλη ενδειξη οφειλουμε να μην πιστευουμε και σε οποιονδηποτε "προσωπικο" θεο

τοσο κοντά σε μελλοθάνατους ζεις ?  νεκροθάφτης στο επάγγελμα ?

εσυ εισαι  βέβαιος για τον προσωπικό σου θεό ?

δεν εχεις φύλακα άγγελο ? πεπρωμένο ... γλυκό η πικρό ?  χ'ερι βοήθεια και συμπαράστασης ?  μόνος εδω στο α΄πειρο ?  δεν ειναι απαξιωτικό νάχεις τοση μοναξιά ? πέτυχες τιποτα στη ζωή σου ? φτωχαδάκι ?

γιατι ο θεός .. ο θεο΄ς όλων μας λειτουργεί κατα τάξη μελχισεδεκ .... δινει προμήθειa 10% σε οτι κάνεις με τη βοήθειά του ..... έχεις λαμβάνειν ?

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
εχω ικανοποιητικο εισοδημα που καλυπτει της αναγκες μου(κυριως γιατι εχω μικρες αναγκες ενα 200 το μηνα για το αμαξι και αλλα τοσα για διασκεδαση μενω με την οικογενεια για τα αλλα, παλιοτερα και για πολλα χρονια εμενα μονος αλλα ειχα και αλλο εισοδημα), εχω σχεση, εχω την υγεια μου, ειμαι ευτυχισμενος  :dancing:

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
οχι δεν ειμαι συναδελφος του απολυτου, σπουδασα σε τομεα που καθυστερει τους πελατες του

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
εχω ικανοποιητικο εισοδημα που καλυπτει της αναγκες μου(κυριως γιατι εχω μικρες αναγκες ενα 200 το μηνα για το αμαξι και αλλα τοσα για διασκεδαση μενω με την οικογενεια για τα αλλα, παλιοτερα και για πολλα χρονια εμενα μονος αλλα ειχα και αλλο εισοδημα), εχω σχεση, εχω την υγεια μου, ειμαι ευτυχισμενος  :dancing:

ζήτα και θα σου δώσει ..... όοσ περισσότερα τοσο καλύτερα ,,,,, ετσι λειτουργεί αυτο που λέμε θεός.... πιστεψέ το αφου το διαπιστωσεις μονος σου

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
οι άλλοι 2 ήταν παράφρονες? τα μαθηματικά με την φυσική δεν συνδέονται?

Αφού δεν έχεις το επίπεδο να δεις αν αυτή η μαθηματική απόδειξη είναι σωστή, γιατί το συζητάς? Η Κοσμολογία χρησιμοποιεί τα μαθηματικά. Αυτά απέδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι Γαλαξίες απομακρύνονται με σταθερή ταχύτητα και θεμελιώθηκε η θεωρία του BIG BANG. ΟΙ καθ' ύλην αρμόδιοι επιστήμονες για τη δημιουργία του κόσμου είναι οι Φυσικοί, όχι οι Μαθηματικοί. Τα μαθηματικά είναι πολύτιμο εργαλείο και τίποτα άλλο. Ο  Πασκάλ, αυτό το καταπληκτικό μαθηματικό μυαλό, έφτιαξε το στοίχημα του Πασκάλ που δεν αντέχει στην παραμικρή λογική κριτική, το ανάλυσα πιο πάνω. Αλλά, για τη χάρη της συζήτησης, δέχομαι ότι επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη Θεού. Γιατί ο Θεός αυτός να μην είναι η τριάδα των Σίβα, Βράχμα και Βισνού, η τριάδα των Όσιρι, Ίσιδας και Ώρου, το Ελληνικό Δωδεκάθεο, η παρέα του Όντιν ή η αόρατη Ροζ Μονόκερος? Πως αυθαίρετα λες αφού υπάρχει Θεός, αυτός είναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ?

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ζήτα και θα σου δώσει ..... όοσ περισσότερα τοσο καλύτερα ,,,,, ετσι λειτουργεί αυτο που λέμε θεός.... πιστεψέ το αφου το διαπιστωσεις μονος σου
ναι καλα, εχω και φιλους της εκκλησιας ανεργους, δεν θα επρεπε ο θεος να δωσει την δουλεια μου σε αυτους που προσευχονται σε αυτον αντι σε εμενα τον αθεο  :jerking:

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
οχι δεν ειμαι συναδελφος του απολυτου, σπουδασα σε τομεα που καθυστερει τους πελατες του

ιατρο -φαρμακευτικά  ?

οταν έχω προβλημα εγω ζητάω και αυτος μου δινει .... οτιδήποτε ζητω .... και ουτε γατα ουτε ζημιά .....

στα πλαίσια του εκάστοτε εφικτού φυσικά και της δεδομένης χρονικής στιγμής ...

πρόσεξέ το αυτο .... δεν πραγματποιείται το κάθε τι κάθε στιγμή ..... υπάρχουν τα  ναι και τα δεν .....

το έχεις  διαπιστωσει ποτέ ?

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.273
Πόντοι
5.006
ιατρο -φαρμακευτικά  ?

οταν έχω προβλημα εγω ζητάω και αυτος μου δινει .... οτιδήποτε ζητω .... και ουτε γατα ουτε ζημιά .....

πρόσεξέ το αυτο .... δεν πραγματποιείται το κάθε τι κάθε στιγμή ..... υπάρχουν τα  ναι και τα δεν .....

μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι....
πραγματικα φιλε εισαι πολυ τυχερος...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ναι καλα, εχω και φιλους της εκκλησιας ανεργους, δεν θα επρεπε ο θεος να δωσει την δουλεια μου σε αυτους που προσευχονται σε αυτον αντι σε εμενα τον αθεο  :jerking:

όχι αλλα κάποιος άλλος της εκκλησίας μπορεί να τους δώσει (εσόσον ακολουθεί τους κανόνες της)...

εσένα κανένας...

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
οι άλλοι 2 ήταν παράφρονες? τα μαθηματικά με την φυσική δεν συνδέονται?

Αφού δεν έχεις το επίπεδο να δεις αν αυτή η μαθηματική απόδειξη είναι σωστή, γιατί το συζητάς? Η Κοσμολογία χρησιμοποιεί τα μαθηματικά. Αυτά απέδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι Γαλαξίες απομακρύνονται με σταθερή ταχύτητα και θεμελιώθηκε η θεωρία του BIG BANG. ΟΙ καθ' ύλην αρμόδιοι επιστήμονες για τη δημιουργία του κόσμου είναι οι Φυσικοί, όχι οι Μαθηματικοί. Τα μαθηματικά είναι πολύτιμο εργαλείο και τίποτα άλλο. Ο  Πασκάλ, αυτό το καταπληκτικό μαθηματικό μυαλό, έφτιαξε το στοίχημα του Πασκάλ που δεν αντέχει στην παραμικρή λογική κριτική, το ανάλυσα πιο πάνω. Αλλά, για τη χάρη της συζήτησης, δέχομαι ότι επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη Θεού. Γιατί ο Θεός αυτός να μην είναι η τριάδα των Σίβα, Βράχμα και Βισνού, η τριάδα των Όσιρι, Ίσιδας και Ώρου, το Ελληνικό Δωδεκάθεο, η παρέα του Όντιν ή η αόρατη Ροζ Μονόκερος? Πως αυθαίρετα λες αφού υπάρχει Θεός, αυτός είναι ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ?

εγώ παραδέχτηκα ότι δεν έχω την κατάρτιση για να αξιολογήσω την έρευνα, εσύ γιατί την προσπέρασες και έψαχνες δικαιολογίες ότι την έγραψε ημιπαράφρων για να την απαξιώσεις?

επίσης ούτε το "σωματίδιο του θεού" είχα την κατάρτιση να αξιολογήσω σαν εύρημα, τι σημαίνει για σένα ότι θα πρέπει να το απορρίψω?

ζητήθηκε στο φόρουμ επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη θεου, παρέθεσα αυτό που βρήκα, σου ξίνισε

όσο για το ποιός θεός αποδεικνύεται πως υπάρχει (αν αποδεικνύεται ότι υπάρχει) δεν με αφορά, εσένα μάλλον θα πρέπει να αφορά αυτό που είσαι άθεος και αναίρεσε (αν δεχτούμε ότι έχει ισχύ) την κοσμοθεωρία σου, εμένα άσε με να παίζω με τις πιθανότητες να έχω επιλέξει τον σωστό θεό :grin:

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.273
Πόντοι
5.006
όχι αλλα κάποιος άλλος της εκκλησίας μπορεί να τους δώσει (εσόσον ακολουθεί τους κανόνες της)...

εσένα κανένας...
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
εδω εχεις απολυτα δικιο...η εκκλησια ειναι ενας απο τους καλυτερους δρομους για επαγγελματικη αποκατασταση σε πληθωρα επαγγελματων....

OP
OP
bourdeliotis

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
ιατρο -φαρμακευτικά  ?

οχι οταν εχω πονοκεφαλο περνω ντεπον και περναει σε 20 λεπτα, ο ενας φιλος μου της εκκλησιας, ειναι και κατα των φαρμακων οταν εχει πονοκεφαλο δεν παιρνει ντεπον και κραταει ο πονοκεφαλος κανα 10ωρο και μας πρηζει σαν τις γκομενες με περιοδο. επιστημη-θεος 2-0

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6

ΟΧΙ ΡΕ !!

Ο κάθε μαλάκας κολήμένος με την εκκλησιά και τους παπάδες νομίζεις οτι έχει στον ήλιο μοίρα καλύτερη απο σένα ?

δεν λειτουργούν τα πράματα ετσι .... σε διαβεβαιώ .... έπρεπε ναχεις ζήσει ενα διάστημα δίπλα στη Μητέρα Τερέζα για να μάθεις ποιοί είναι οι ευλογημένοιι και τυχεροί και ποιοι δεν έχουν στον ηλιο μοίρα παρόλες τις προσευχούρες και τα προσκυνήματα

Επισκέπτης
εγώ παραδέχτηκα ότι δεν έχω την κατάρτιση για να αξιολογήσω την έρευνα, εσύ γιατί την προσπέρασες και έψαχνες δικαιολογίες ότι την έγραψε ημιπαράφρων για να την απαξιώσεις?

επίσης ούτε το "σωματίδιο του θεού" είχα την κατάρτιση να αξιολογήσω σαν εύρημα, τι σημαίνει για σένα ότι θα πρέπει να το απορρίψω?

ζητήθηκε στο φόρουμ επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη θεου, παρέθεσα αυτό που βρήκα, σου ξίνισε

όσο για το ποιός θεός αποδεικνύεται πως υπάρχει (αν αποδεικνύεται ότι υπάρχει) δεν με αφορά, εσένα μάλλον θα πρέπει να αφορά αυτό που είσαι άθεος και αναίρεσε (αν δεχτούμε ότι έχει ισχύ) την κοσμοθεωρία σου, εμένα άσε με να παίζω με τις πιθανότητες να έχω επιλέξει τον σωστό θεό :grin:

μιας και ανέφερες το μποζόνιο του Χιγκς, υπόψιν ότι αποδεικνύει την μη ύπαρξη Θεού

άρα σκορ 1-1  :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom