Νέα

απλες σκεψεις που ευκολα καταριπτουν τις περισσοτερες θρησκειες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bourdeliotis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη ρώμη .... και ο πουθενάς καλός ειναι .....

αν έρθει κατι ανάποδο και δεν διορθωνεται σημαίνει οτι ετσι γράφει το πεπρωμένο και ετσι θα γινει ... τέλειωσαν οι μέρες μου σε αυτο το παραμύθι .... ακολουθεί το επόμενο ... και αν σε αυτο τα πήγα καλουτσικα μεχρι ενα σημειο στο επομενο θα τα πάω  καλύτερα γιατι ξέρω να πλάθω - διορθώνω - προετοιμάζω - το μέλλον.  

πολύ - μα πού απλά .... χωρίς φιλοσοφίες και παπαριές ..... καρατσεκαρισμένο ..

αμ πες το ντε...

Επισκέπτης
οκ συγνώμη .... αλλά βαριέμαι //// αυτη η κοσμολογία δε μου λεει τιποτα .... ολα ειναι μέσα μου ..... γιατι να την καλέσω ? ρωτας και μαθαινεις ....

τύπε, μίλα ελεύθερα, χωρίς γρίφους, μη φοβάσαι

μην τα λες μασημένα

Αν έχεις να πεις κάτι που δεν το έχει το wikipedia ή το google, πες το στον κόσμο, μην το κρατάς κρυφό, μοιράσου το, κάνε το καλό

Μόνο αν μπορείς πες το μονομιάς και όχι σε επεισόδια, γιατί κι εμείς βαριόμαστε να αλλάξουμε συζήτηση μετά από 50 σελίδες... 

Επί τη ευκαιρία, θα σου πρότεινα να ανοίξεις ένα νέο θρεντ

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη ρώμη .... και ο πουθενάς καλός ειναι .....

αν έρθει κατι ανάποδο και δεν διορθωνεται σημαίνει οτι ετσι γράφει το πεπρωμένο και ετσι θα γινει ... τέλειωσαν οι μέρες μου σε αυτο το παραμύθι .... ακολουθεί το επόμενο ... και αν σε αυτο τα πήγα καλουτσικα μεχρι ενα σημειο στο επομενο θα τα πάω  καλύτερα γιατι ξέρω να πλάθω - διορθώνω - προετοιμάζω - το μέλλον.  

πολύ - μα πού απλά .... χωρίς φιλοσοφίες και παπαριές ..... καρατσεκαρισμένο ..
Μην αψηφας αυτα που ερχοντε και δεν διορθωνοντε. Το ''τελειωσε'' ειναι μια λεξη.Το να περασεις τα βαρια λουκια της ζωης ειναι κατι αλλο διαφορετικο που δε περιγραφετε με λεξεις.

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
τύπε, μίλα ελεύθερα, χωρίς γρίφους, μη φοβάσαι

μην τα λες μασημένα

Αν έχεις να πεις κάτι που δεν το έχει το wikipedia ή το google, πες το στον κόσμο, μην το κρατάς κρυφό, μοιράσου το, κάνε το καλό

αρκετά για απόψε....  εχουμε δουλίτσες αυριο ....  καλή νύχτα - καλό ? μπα.... δεν ειναι του χαρακτήρα μου .....

για πλάκα τα γράφω ....για να ξεστραβωθούν και να καταλάβουν ποσο απλά και φανερά ειν - όλα ....

Επισκέπτης
αρκετά για απόψε....  εχουμε δουλίτσες αυριο ....  καλή νύχτα - καλό ? μπα.... δεν ειναι του χαρακτήρα μου .....

για πλάκα τα γράφω ....για να ξεστραβωθούν και να καταλάβουν ποσο απλά και φανερά ειν - όλα ....

να σου κάνω μια ερώτηση;

έχεις εβραικές ρίζες;  :think:

monosgiapanta

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2012
Like
0
Πόντοι
6
Μην αψηφας αυτα που ερχοντε και δεν διορθωνοντε. Το ''τελειωσε'' ειναι μια λεξη.Το να περασεις τα βαρια λουκια της ζωης ειναι κατι αλλο διαφορετικο που δε περιγραφετε με λεξεις.

μάθε ελληνική γραμματική .....

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
παντως ολοι οι ακροδεξιουληδες φασιστουληδες (κοσνικ, τσολιας κ.α)
προσπαθουν να μας πεισουν οτι υπαρχει θεος (ολο για ορθοδοξια μιλαγαν)  :uglystupid:
και αναθεμα αν πανε τη κυριακη στην εκκλησια  :uglystupid:
ειπαμε η υποκρισια (σε ολους τους τομεις) ειναι συνωνυμο με τους ακροδεξιουςυπαρχει θεος λενε, τιμαμε  :jerking:  την ορθοδοξια, και δεν πατανε ποτε στην εκκλησια
πατρις θρησκεια οικογενεια, και τη κυριακη παντρεμενοι και ελευθεροι
τρεχουν σε αλλοδαπες ιεροδουλες  :2funny:
καλα κανουν γιατι υποκρινονται ειναι το θεμα  :uglystupid:

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.109
Πόντοι
1.686
προσπαθουν να μας πεισουν οτι υπαρχει θεος (ολο για ορθοδοξια μιλαγαν)  :uglystupid:
ειπαμε η υποκρισια (σε ολους τους τομεις) ειναι συνωνυμο με τους ακροδεξιουςυπαρχει θεος λενε, τιμαμε την ορθοδοξια  :jerking: και δεν πατανε ποτε στην εκκλησια
τρεχουν σε αλλοδαπες ιεροδουλες  :2funny:
καλα κανουν γιατι υποκρινονται ειναι το θεμα  :uglystupid:

Εγώ πάω στην Ανάσταση για φιλί στις γκόμενες !  :rockon:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
ειπαμε η υποκρισια (σε ολους τους τομεις) ειναι συνωνυμο με τους ακροδεξιουςυπαρχει θεος λενε, τιμαμε   :jerking:  την ορθοδοξια, και δεν πατανε ποτε στην εκκλησια
τρεχουν σε αλλοδαπες ιεροδουλες  :2funny:
καλα κανουν γιατι υποκρινονται ειναι το θεμα  :uglystupid:

φίλε εγώ δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν για τίποτα, άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν μέσα σ'αυτό το θρεντ ότι οι θρησκείες είναι απάτη, ότι δεν υπάρχει θεός κλπ

επίσης ποτέ δεν υποστήριξα για τον εαυτό μου ότι είμαι βιωματικά ορθόδοξος και πρότυπο πιστού νιώσε λίγο :uglystupid:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
τι επιχειρήματα ζητάς ρε μαθηματικός είμαι? πας καλά? :idiot:

Δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός για να καταλάβεις τι παίζει.

Η οντολογική απόδειξη του Γκέντελ ανήκει στην κατηγορία των οντολογικών επιχειρημάτων περί ύπαρξης θεού που στηρίζονται σε μεταφυσικές αρχές και υποθέσεις περί ύπαρξης θεού.

Για παράδειγμα ο Γκέντελ λέει ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη του θεού σε όλους τους πιθανούς κόσμους. Γιατί κάπου, σε κάποιον κόσμο μπορεί να υπάρχει θεός. Αυτό είναι ένα αξίωμα το οποίο όμως μπορεί να ισχύει και αντίστροφα.

Αυτό που αποδεικνύουν οι τύποι είναι ότι τα αξιώματα του Γκέντελ έχουν εσωτερική συνοχή και από το ένα μπορείς να φθάσεις στο άλλο. Δεν αποδεικνύουν βέβαια αυτή καθ' αυτή την ύπαρξη του θεού.

Εγώ κάλιστα στα αρχικά αξιώματα του Γκέντελ θα μπορούσα να είχαν αντικαταστήσει τον θεό με τον διάβολο.

Ε, τότε θα αποδεικνύονταν ότι υπάρχει και ο διάβολος.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματικός για να καταλάβεις τι παίζει.

Η οντολογική απόδειξη του Γκέντελ ανήκει στην κατηγορία των οντολογικών επιχειρημάτων περί ύπαρξης θεού που στηρίζονται σε μεταφυσικές αρχές και υποθέσεις περί ύπαρξης θεού.

Για παράδειγμα ο Γκέντελ λέει ότι κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη του θεού σε όλους τους πιθανούς κόσμους. Γιατί κάπου, σε κάποιον κόσμο μπορεί να υπάρχει θεός. Αυτό είναι ένα αξίωμα το οποίο όμως μπορεί να ισχύει και αντίστροφα.

Αυτό που αποδεικνύουν οι τύποι είναι ότι τα αξιώματα του Γκέντελ έχουν εσωτερική συνοχή και από το ένα μπορείς να φθάσεις στο άλλο. Δεν αποδεικνύουν βέβαια αυτή καθ' αυτή την ύπαρξη του θεού.

Εγώ κάλιστα στα αρχικά αξιώματα του Γκέντελ θα μπορούσα να είχαν αντικαταστήσει τον θεό με τον διάβολο.

Ε, τότε θα αποδεικνύονταν ότι υπάρχει και ο διάβολος.

ασφαλώς και δεν αποδεικνύονται τα ίδια τα αξιώματα γι'αυτό άλλωστε λέγονται αξιώματα, το ίδιο το άρθρο που ανέβασα αναφέρει αυτά που λες

το συμπέρασμά σου ποιό είναι, ότι δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού από την παραπάνω έρευνα? σίγουρα όχι αλλιώς θα τρέχαμε όλοι αλλόφρωνες σε όποιον ναό βρίσκαμε μπροστά, αλλά είναι μια φιλότιμη επιστημονική προσέγγιση σε κάτι που μάλλον είναι αδύνατον να προσεγγιστεί επιστημονικά

όσο για τον διάβολο δεν νομίζω ότι μπορεί να αντικαταστήσει τον θεό στα παραπάνω αξιώματα γιατί απλούστατα δεν συνιστά υπέρτατη ύπαρξη, ούτε ακόμα και για τους οπαδούς του ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom