Vagelis_20
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιουλ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Στην Αγγλία και ειδικά στο λονδίνο με κάτω από 4000€ το μήνα , μόνος,
ζεις σαν σκουλήκι.
Σε leeds,nachester,birmingham και newcastle
ζεις σαν σκουλήκι με οποιοδήποτε ποσό μπορεί να έχει απολαβές ένας μισθωτός.
Είναι πόλεις για σκουλήκια.
Σιγά ρε συ που ζεις σαν σκουλήκι..Ανάλογα με το πορτοφόλι σου κανονίζεις πως ζεις..Θα σου πως για Μαντσεστερ που ξέρω αφού έχω πάει και μου τα χουν πει.Πλέον εκεί πολλοί κυρίως νέεοι εργαζόμενοι μένουν με άλλους 2 ο καθένας το δωμάτιό του και μοιράζονται την κουζίνα και ισως και το μπάνιο και πάει 300 ευρώ στον καθένα.Να φας το φαί εκεί είναι πιο φτηνό από εδώ.Τα μέσα ναι μεν το απλό εισιτήριο είναι πανάκριβο για λεωφορεία όμως βγάζεις εβδομαδιαία κάρτα και σου ρχεται το ίδιο με εδώ.Δε νομίζω ότι πολλοί εκεί περνάνε τόσο άσχημα όπως εδώ.Και δεν σου μιλάω για πτυχιούχους με μισθό καθαρό κάπου 1400-1600 λίρες το μήνα τουλάχιστον αλλά για ανειδίκευτους εργάτες οτι πάλι με οικονομία και κάποιες στερήσεις τα γάζεις βόλτα.Τώρα Λονδίνο ναι είναι σαφώς ακριβότερα αλλά και οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι.Αν στο Μαντσεστερ και Λιντς παίρνει ο ανειδίκευτος εργάτης ελάχιστο μισθό 1000 λίρες το μήνα στο Λονδίνο παίρνουν κάπου 1300 λίρες.Πάλι αναγκαστικά βρίσκεις άτομα να μοιραστείτε νοίκι σε ένα τριάρι.Αν δεν καπνίζεις και δεν χρησιμοποιείς το μετρό και τα ταξί τους που είναι πανάκριβα πάλι δεν σου πάει ο κούκος αηδόνι.Αν και στις μεταφορές υπάρχει το σύστημα με την oyster card και σου ρχονται πιο οικονομικές οι μεταφορές.Οπότε μη λέμε υπερβολές και πράγματα που δεν στέκουν.