Συνήθως εμφανίζεσαι άμα τη εκφορά του πεοθηλασμούωραια συμπεριφορα ρε μεγαλε στις κοπελες που βγαζουν το ψωμι τους..
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Απατη με φωτοβολταικα
- Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 107
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 91
- Πόντοι
- 866
Συνήθως εμφανίζεσαι άμα τη εκφορά του πεοθηλασμού
Ποτε θες να εμφανιζομαι;
Ποτε θες να εμφανιζομαι;
Έχει σημασία πότε θέλω εγώ;
erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 91
- Πόντοι
- 866
Έχει σημασία πότε θέλω εγώ;
Αν κρινω οτι εχεις ενα ποιντ..ναι
Αν κρινω οτι εχεις ενα ποιντ..ναι
Ιt is completely out of my authority η... ξαφνική εμφάνιση
Επισκέπτης
Επειδή έψαξα κάποια πραγματάκια όσων αφορά την κατασκευή Φ/Β πάρκου 100 ΚW, το οποίο αρχικά μου φάνηκε πολύ επικερδές
αφού με μια επένδυση 300.000-350.000 ευρώ το κέρδος σε βάθος 20ετίας θα ήταν περί των 1.000.000-1.200.000 ευρώ,
ας προσθέσω κι εγώ τα έξοδα που δεν αναφέρονται.....
- Αγορά χωραφιού αν δεν έχεις από 4.000 ευρώ και πάνω
- Έξοδα συντήρησης του πάρκου 1.500 το χρόνο
- Ασφάλιση του πάρκου 1.500 το χρόνο, αλλιώς δάνειο από τράπεζα γιοκ!
- Εξοδα περίφραξης περί των 5.000 ευρώ
- Πληρωμή καλωδίου σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ περί τα 500 ευρώ ανά 100 μέτρα
- Εξοδα έναρξης Ο.Ε. ή Ε.Π.Ε. εταιρίας 500 ευρώ γιατί δεν δικαιούσε σαν ιδιώτης
και το σημαντικότερο...
- Ετήσια φορολογία!!! που είναι 25% για το 50% των κερδών της εταιρίας (στα 60.000 είναι 7.500 ευρώ)
και το άλλο 50% πιστώνεται στη φορολογική δήλωση του ιδιώτη, οπότε τουλάχιστων άλλα τόσα αν δεν έχεις κι άλλα εισοδήματα.
Αφορολόγητα είναι μόνο τα Φ/Β μέχρι 10 ΚW.
Αν προσθέσουμε όλα αυτά το κόστος φτάνει στα 700.000, οπότε μιλάμε για μια επένδυση με κέρδος 50% σε βάθος 20ετίας
και με την προϋπόθεση ότι το κράτος θα φανεί συνεπής!!!!
Ευχαριστώ δεν θα πάρω
αφού με μια επένδυση 300.000-350.000 ευρώ το κέρδος σε βάθος 20ετίας θα ήταν περί των 1.000.000-1.200.000 ευρώ,
ας προσθέσω κι εγώ τα έξοδα που δεν αναφέρονται.....
- Αγορά χωραφιού αν δεν έχεις από 4.000 ευρώ και πάνω
- Έξοδα συντήρησης του πάρκου 1.500 το χρόνο
- Ασφάλιση του πάρκου 1.500 το χρόνο, αλλιώς δάνειο από τράπεζα γιοκ!
- Εξοδα περίφραξης περί των 5.000 ευρώ
- Πληρωμή καλωδίου σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ περί τα 500 ευρώ ανά 100 μέτρα
- Εξοδα έναρξης Ο.Ε. ή Ε.Π.Ε. εταιρίας 500 ευρώ γιατί δεν δικαιούσε σαν ιδιώτης
και το σημαντικότερο...
- Ετήσια φορολογία!!! που είναι 25% για το 50% των κερδών της εταιρίας (στα 60.000 είναι 7.500 ευρώ)
και το άλλο 50% πιστώνεται στη φορολογική δήλωση του ιδιώτη, οπότε τουλάχιστων άλλα τόσα αν δεν έχεις κι άλλα εισοδήματα.
Αφορολόγητα είναι μόνο τα Φ/Β μέχρι 10 ΚW.
Αν προσθέσουμε όλα αυτά το κόστος φτάνει στα 700.000, οπότε μιλάμε για μια επένδυση με κέρδος 50% σε βάθος 20ετίας
και με την προϋπόθεση ότι το κράτος θα φανεί συνεπής!!!!
Ευχαριστώ δεν θα πάρω
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Η αγορά της ενέργειας είναι far west. Ναι πολύ λαμογιά, αλλά κυρίως άπειρη ξερολιά από άσχετους που οδηγεί σε ανασφάλεια για τους μη γνώστες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.Ρε παιδιά,
Δεν το ξέρω το θέμα......
Διάβασα όμως όσα γράφτηκαν εδώ, και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:
Εάν διαβάσεις την κείμενη νομοθεσία θα σου λυθούν οι απορίες, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό ποσοστό.Δεδομένα:
Η ΔΕΗ πουλάει 0,11~0,14 την kWh ........Παράλληλα, μειώνεις και την αγορά που κάνεις (αλλά αυτή με 0,11).
Σωστά μέχρι εδώ?
Για εγκαταστάσεις σε στέγη είναι προϋπόθεση η ύπαρξη ρολογιού ΔΕΗ.Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τον κάτοχο του κτιρίου να κόψει τη ΔΕΗ ως προμηθευτή, να το νοικιάσει στη γυναίκα του (οπότε θα μείνει ολόκληρη η παραγωγή του Π για πούλημα με 0,45), και η γυναίκα του να ξαναβάλει ρεύμα στο σπίτι που θα το αγοράζει όλο με 0,11 σαν άσχετη με τα panels?
Ρίξε μία ματιά στο νόμο.....δεν θα έχει ούτε το 1/20 της αξίας που έχει σήμερα.
Δυστυχώς outdated τα περισσότερα.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ
Πολλές ανακρίβειες.Επειδή έψαξα κάποια πραγματάκια όσων αφορά την κατασκευή Φ/Β πάρκου 100 ΚW, το οποίο αρχικά μου φάνηκε πολύ επικερδές
......
Ευχαριστώ δεν θα πάρω
Εάν περιμένετε να βρείτε απάντηση σε τέτοια θέματα στο bou.tv....όντως, καλύτερα να μην κάνετε την επένδυση.
Άλλωστε, είναι ήδη πολύ αργά για όποιον δεν είναι ήδη μέσα στο παιχνίδι, οπότε τζάμπα στύβετε τα μυαλά σας.
(Εξαιρούνται μικρές εγκαταστάσεις σε στέγες και αυτόνομα συστήματα)
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Μπορούμε να παίρνουμε το ρεύμα της ΔΕΗ με 0,11, να το αποθηκεύουμε με κάποιον τρόπο (πχ μπαταρίες ή κάπως αλλιώς) και να της το ξαναπουλάμε με 0,55???
Αυτή είναι η απορία.
(για στέγες πάντα)
....η οποία μεταφράζεται στην απορία: "Επιτρέπει η ΔΕΗ να συνδεθείς μέσω συσσωρευτών?"
antipa
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2010
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
....η οποία μεταφράζεται στην απορία: "Επιτρέπει η ΔΕΗ να συνδεθείς μέσω συσσωρευτών?"
Εννοείται ότι δε θα το κάνεις νόμιμα,
αλλά αν δεν δω ακριβώς τη συνδεσμολογία και τι σφραγίζει η ΔΕΗ στο όλο κύκλωμα εκτός του μετρητή δεν μπορώ να την λύσω....
Η αποθηκευση ρεύματος εχει υψηλό κόστος και αυτό εχει επιδραση σε ολα τα θεματα σχετικά με ρευμαΜπορούμε να παίρνουμε το ρεύμα της ΔΕΗ με 0,11, να το αποθηκεύουμε με κάποιον τρόπο (πχ μπαταρίες ή κάπως αλλιώς) και να της το ξαναπουλάμε με 0,55???
Αυτή είναι η απορία.
(για στέγες πάντα)
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Ως Έλλην δεν νομίζω πως τη σκέφτηκα πρώτος αυτή τη μαλακία ,
απλά θέλει μελέτη αν γίνεται κι αν αξίζει...
κατά τα λοιπά....λαμόγια το κράτος....λαμόγια η ΔΕΗ κλπ κλπ κλπ κλπ
Λοιπόν ο από πάνω καλά τα λέει.
Προσθέτω:
Εγγυημένα για σύμβαση με ΔΕΗ είναι μόνο τα 10αράκια στις στέγες.
Και με πολύ καλό rate (0.55 - 0.57 αν δεν κάνω λάθος)
Για τα άλλα υπάρχουν ήδη χιλιάδες αιτήσεις και πιθανότατα δεν θα ικανοποιηθούν όλες.
Τραπεζικός δανεισμός 50% παίζει - ΑΦΟΥ πρώτα υπογράψεις τη σύμβαση με τη ΔΕΗ.
Ανεπίσημα παίζει και μέχρι 75%.
Απόσβεση στη 5ετία (επαναλαμβάνω: ΑΝ καταφέρεις τελικά να συμβληθείς με ΔΕΗ).
Και μετά βγάζεις ότι βγάλεις για 15 χρόνια.
Η εγκατάσσταση έχει όριο ζωής τα 20 χρόνια..
Προσθέτω:
Εγγυημένα για σύμβαση με ΔΕΗ είναι μόνο τα 10αράκια στις στέγες.
Και με πολύ καλό rate (0.55 - 0.57 αν δεν κάνω λάθος)
Για τα άλλα υπάρχουν ήδη χιλιάδες αιτήσεις και πιθανότατα δεν θα ικανοποιηθούν όλες.
Τραπεζικός δανεισμός 50% παίζει - ΑΦΟΥ πρώτα υπογράψεις τη σύμβαση με τη ΔΕΗ.
Ανεπίσημα παίζει και μέχρι 75%.
Απόσβεση στη 5ετία (επαναλαμβάνω: ΑΝ καταφέρεις τελικά να συμβληθείς με ΔΕΗ).
Και μετά βγάζεις ότι βγάλεις για 15 χρόνια.
Η εγκατάσσταση έχει όριο ζωής τα 20 χρόνια..
Α-Ω
Μέγας
- Εγγρ.
- 15 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 14
- Like
- 5.023
- Πόντοι
- 3.715
Δε θα βάφτιζα τον τίτλο του θέματος Απάτη με τα ΦΒ γιατί είναι εντελώς αποκαρδιωτικό κάτι τέτοιο. Θέλει πολύ προσοχή και καλοζυγισμένη επένδυση ίδιων κεφαλαίων όσο γίνεται περισσότερο. Η τράπεζα έχει μπει για να βγάλει και η ΔΕΗ για να μπορεί να ντηλάρει τους αυξημένους ρύπους λόγω λιγνίτη (να βγάζει κι αυτή).
θυμάμαι την τελευταία 3ετία όλες τις εκθέσεις με τα Φ/Β κι ανανεώσιμες, τουλάχιστον στην Αττική.
Είχε πραγματικά πάρα πολύ πλάκα η επίσκεψη μου σε αυτές.
Πήγα ως δυνητικός αγοραστής, αλλά και λόγω παρεμφερούς ενασχόλησης.
Τι πρόσεξα;
Υπάρχουν μερικές εταιρίες που έχουν πίσω τη μαμά Γερμανίδα/ Ιαπωνέζα/ Αμερικάνα κλπ, 2-3 αμιγώς ελληνικές με τίμια πρόταση για γερά πορτοφόλια, άλλο level,
οι περισσότεροι όμως ήταν στο στυλ πουλάω κυλότες, καπότες,,,έχω και ΦΒ και ένα μετατροπέα κινεζιά που θα χρειαστείς φίλε 4 τον πρώτο χρόνο κι άμα ζήσουν. Θα δουλέψουν; Σίίίίίγουρα.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τα λαμόγια και οι άσχετοι που λόγω του πολύ μεγάλου περιθωρίου κέρδους (100% και βάάάλε) στο αντικείμενο της πώλησης μυρίστηκαν το λουφέ και ακονίζουν τα γιαταγάνια παρέα με τις τράπεζες υπό τις ευλογίες του κράτους δικαίου που έχουμε ''εκλέξει'' διαχειριστή.
80% απόδοση κάτω στην 20ετία, δηλαδή 1% κάθε χρόνο λιγότερη παραγωγή με αντίκτυπο στο ποσό που θα αγοράσει ο μοναδικός πελάτης και συνέπεια στην ετήσια δόση προς το δανειστή κι ακόμη επιμήκυνση της περιόδου που το σύστημα ΔΕΝ θα είναι κερδοφόρο για μένα τον ιδιώτη (δάνειο τράπεζας για 15 έτη, που μπορεί από καμμιά στραβή της εγκατάστασης να μου βγουν 17-18-19...και μετά να εισπράξω).
Έξοδα συντήρησης...μετατροπέας με 5-7-10 χρόνια ζωής (;!) λέω να χρειαστεί αλλαγή στη δεκαετία, επομένως x3 οι μετατροπείς, δεν είναι φτηνοί, ένα καλό 8-10% ίσως και παραπάνω της επένδυσης. Καλώδια/ μόνωση/ υγρασία/ ...πρέπει ο εγκαταστάτης να ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εγώ αμφιβάλλω για τους περισσότερους από αυτούς.
Ασφάλιση των εγκαταστάσεων με τους όρους της τράπεζας ότι κι αν συνεπάγεται ως έξοδο;
προσωπικά το μεγαλύτερο ρίσκο μου είναι να κάνω ένα συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, μια εταιρία στην Ελλάδα που αμφιβάλλω ότι θα είναι ίδια μετα από -όχι 25 που λένε τα κωλόχαρτα- αλλά 10 χρόνια βάζω/ λέω. Εδώ καταρρέει το σύμπαν γύρω γύρω, οι μαλάκες πλασάρουν εικόνες χαριτωμένες από τον άλλο πλανήτη που ζούνε, δηλαδή τα κλασσικά ψέμματα και ο κόσμος είναι έτοιμος πάλι για ακόμη μια φορά να αγοράσει ελπίδα με δανεικά.
Θέλει προσοχή κι όχι βεβιασμένες κινήσεις.
4000000 στέγες στην Ελλάδα, x 45,000 euros/ στέγη = 180 BN αν ντύσουν όλοι στέγες και ταράτσες
συν συντήρηση, ασφάλειες, φάκελοι/ μελέτες, έξτραζ που θα βγούνε στη φόρα
μεγάλη η μπουκιά.
Καλό το πλάνο της κατανεμημένης παραγωγής, αλλά ακόμη καλύτερη η αυτονόμηση κάθε οικίας, εκεί έχει νόημα το παιχνίδι, να μην κρέμεσαι από καμμιάς ΔΕΗ τα αρχίδια και να έχεις τη δική σου ενέργεια. Έχεις φράγκα; Προχώρα,,,δεν έχεις; Κάτσε εκεί που κάθεσαι, το έχεις ξαναδεί το έργο.
θυμάμαι την τελευταία 3ετία όλες τις εκθέσεις με τα Φ/Β κι ανανεώσιμες, τουλάχιστον στην Αττική.
Είχε πραγματικά πάρα πολύ πλάκα η επίσκεψη μου σε αυτές.
Πήγα ως δυνητικός αγοραστής, αλλά και λόγω παρεμφερούς ενασχόλησης.
Τι πρόσεξα;
Υπάρχουν μερικές εταιρίες που έχουν πίσω τη μαμά Γερμανίδα/ Ιαπωνέζα/ Αμερικάνα κλπ, 2-3 αμιγώς ελληνικές με τίμια πρόταση για γερά πορτοφόλια, άλλο level,
οι περισσότεροι όμως ήταν στο στυλ πουλάω κυλότες, καπότες,,,έχω και ΦΒ και ένα μετατροπέα κινεζιά που θα χρειαστείς φίλε 4 τον πρώτο χρόνο κι άμα ζήσουν. Θα δουλέψουν; Σίίίίίγουρα.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα, τα λαμόγια και οι άσχετοι που λόγω του πολύ μεγάλου περιθωρίου κέρδους (100% και βάάάλε) στο αντικείμενο της πώλησης μυρίστηκαν το λουφέ και ακονίζουν τα γιαταγάνια παρέα με τις τράπεζες υπό τις ευλογίες του κράτους δικαίου που έχουμε ''εκλέξει'' διαχειριστή.
80% απόδοση κάτω στην 20ετία, δηλαδή 1% κάθε χρόνο λιγότερη παραγωγή με αντίκτυπο στο ποσό που θα αγοράσει ο μοναδικός πελάτης και συνέπεια στην ετήσια δόση προς το δανειστή κι ακόμη επιμήκυνση της περιόδου που το σύστημα ΔΕΝ θα είναι κερδοφόρο για μένα τον ιδιώτη (δάνειο τράπεζας για 15 έτη, που μπορεί από καμμιά στραβή της εγκατάστασης να μου βγουν 17-18-19...και μετά να εισπράξω).
Έξοδα συντήρησης...μετατροπέας με 5-7-10 χρόνια ζωής (;!) λέω να χρειαστεί αλλαγή στη δεκαετία, επομένως x3 οι μετατροπείς, δεν είναι φτηνοί, ένα καλό 8-10% ίσως και παραπάνω της επένδυσης. Καλώδια/ μόνωση/ υγρασία/ ...πρέπει ο εγκαταστάτης να ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εγώ αμφιβάλλω για τους περισσότερους από αυτούς.
Ασφάλιση των εγκαταστάσεων με τους όρους της τράπεζας ότι κι αν συνεπάγεται ως έξοδο;
προσωπικά το μεγαλύτερο ρίσκο μου είναι να κάνω ένα συμβόλαιο με τη ΔΕΗ, μια εταιρία στην Ελλάδα που αμφιβάλλω ότι θα είναι ίδια μετα από -όχι 25 που λένε τα κωλόχαρτα- αλλά 10 χρόνια βάζω/ λέω. Εδώ καταρρέει το σύμπαν γύρω γύρω, οι μαλάκες πλασάρουν εικόνες χαριτωμένες από τον άλλο πλανήτη που ζούνε, δηλαδή τα κλασσικά ψέμματα και ο κόσμος είναι έτοιμος πάλι για ακόμη μια φορά να αγοράσει ελπίδα με δανεικά.
Θέλει προσοχή κι όχι βεβιασμένες κινήσεις.
4000000 στέγες στην Ελλάδα, x 45,000 euros/ στέγη = 180 BN αν ντύσουν όλοι στέγες και ταράτσες
συν συντήρηση, ασφάλειες, φάκελοι/ μελέτες, έξτραζ που θα βγούνε στη φόρα
μεγάλη η μπουκιά.
Καλό το πλάνο της κατανεμημένης παραγωγής, αλλά ακόμη καλύτερη η αυτονόμηση κάθε οικίας, εκεί έχει νόημα το παιχνίδι, να μην κρέμεσαι από καμμιάς ΔΕΗ τα αρχίδια και να έχεις τη δική σου ενέργεια. Έχεις φράγκα; Προχώρα,,,δεν έχεις; Κάτσε εκεί που κάθεσαι, το έχεις ξαναδεί το έργο.
lastpontian
Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Μαΐ 2010
- Κριτικές
- 12
- Like
- 0
- Πόντοι
- 11
εχετε μαθει για κατι καινουρια συστηματα φβ που δεν ειναι πανελ αλλα ειναι σαν βεργες που δεν παιζει ρολο η κληση που θα εχουν για καλυτερη αποδωση μιας και θα εχουν την ιδια αποδωση καθολη τη διαρκει της ημερας.θα μαθω λεπτωμεριες και θα τις ποσταρω.
petroskonstantinou17
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Αυγ 2010
- Like
- 5
- Πόντοι
- 66
Προς ΦΕΘΡΥ, Βολταιρο και λοιπους ηλιθιους που ισχυριζονται οτι δεν υπαρχουν ελληνες σε Κατω Ιταλια ( Μεγαλη Ελλαδα)....
ΡΕ μαγκες μια απορια....εαν δεν υπαρχουν ελληνες στην κατω ιταλια...γιατι οι οπαδοι της ομαδας του Κροτωνα (πολη που ιδρυθηκε απο ΕΛΛΗΝΕΣ) φωναζουν "SALUTATE LA MAGNA GRECIA"?
Συγνωμη που ποσταρω σε ασχετο θεμα...αλλα...πρεπει να αντιμετωπιστει η πολιτικη μαλακια της ακρας αριστερας...του βολταιρου...του φεθρυ...και θελω να βεβαιωθω οτι θα δουν το παραπανω
ΡΕ μαγκες μια απορια....εαν δεν υπαρχουν ελληνες στην κατω ιταλια...γιατι οι οπαδοι της ομαδας του Κροτωνα (πολη που ιδρυθηκε απο ΕΛΛΗΝΕΣ) φωναζουν "SALUTATE LA MAGNA GRECIA"?
Συγνωμη που ποσταρω σε ασχετο θεμα...αλλα...πρεπει να αντιμετωπιστει η πολιτικη μαλακια της ακρας αριστερας...του βολταιρου...του φεθρυ...και θελω να βεβαιωθω οτι θα δουν το παραπανω
majestic69
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 4
- Like
- 277
- Πόντοι
- 36
μαγκες φωτοβολταικα κεραμυδια πεθαναν τα αλλα...........
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 12
- Εμφανίσεις
- 799
- Απαντήσεις
- 153
- Εμφανίσεις
- 20K
- Απαντήσεις
- 110
- Εμφανίσεις