Μεγάλη απάτη αδέλφια.
Την ψάχνω εδώ και χρόνια με τα φωτοβολταικα. Εχω αρκετη γη ανεκμετάλευτη και φυσικά με ενδιαφέρη να έχω σταθερό εισόδημα πάρά να είναι χέρσα.
Όπως καταλαβένεται η ξαφνική ενασχόληση τόσων πολλών ΛΑΜΟΓΙΩΝ με τα φωτοβολταικά, μου θυμίζει "ημέρες χρηματιστηρίου" - τότε που όλοι οι άσχετοι και τα λαμόγια γίναν ειδημονες σένα βραδυ.
Φυσικά η ΔΕΗ οσονούπο θα πουληθεί και μετά οι νέοι ιδιοκτιτες δεν νομίζω να δεσμευτούνε για τα συμβόλαια.
Το άλλο που άκουσα από ανθρώπους που εργάζονται στη ΔΕΗ, είναι ότι ναι μεν θα το πέρνει το ρευμα ΑΛΛΑ όποτε έχει ανάγκες. Δλδης, πέντε μέρες αυτόν τον μήνα - δεκα τον άλλον, παναπεί ότι δεν θα είναι σταθερή η απορόφυση - άρα δεν θα είναι σταθερη η απόσβεση ή το κέρδος.
Μόνο οι μεγάλοι παραγωγοί (Μυτιληνέος και σία) θα έχουν σταθερη απορόφυση της παραγωγής τους.
Μάγκες πίαστε τα γιοφύρια
Γρήγορες απαντήσεις στα τονισμένα:
Δεν είναι θέμα ΔΕΗ. Οτιδήποτε αγοραπωλησία γίνεται μέσω ΔΕΣΜΗΕ. Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι αυτός που κάνει τη καθημερινή κατανομή (πόσο ρεύμε θα χρειαστώ. από που θα το πάρω και σε τι τιμή)
Η ΔΕΗ υπογράφει σύμβαση με τον παραγωγό ηλ. ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκού. Δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο, παίρνει όλο το ρεύμα θέλοντας και μη.
Όχι. Οι μεγάλοι παραγωγοί έχουν το ελάχιστο εγγυημένο (δεν θυμάμαι την ακριβή τεχνική ορολογία). Με απλά λόγια, αν έχεις βάλει μπροστά μια μεγάλη γεννήτρια δεν συμφέρει να τη κλείσεις τελείως και μετά να την ξανανοίξεις. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να "βγάζει" ένα μίνιμουμ κάθε μέρα. Αυτό το μίνιμουμ, που ουσιαστικά είναι σαν να δουλεύει μια παραγωγική μονάδα στο 10-15% είναι που εγγυαται ο ΔΕΣΜΗΕ ότι θα αγοράζει από σένα.
Γενικά πάντως να ξέρετε ότι το φωτοβολταϊκό ρεύμα είναι ακριβό.
Αν το θέλουμε πρέπει να το επιδοτήσουμε, αλλιώς κανένας δεν θα βάλει.
ΥΓ. Οι πρώτοι (του 2006) που ήδη έχουν παραγωγή περίπου 2 χρόνια τώρα βγάζουν 20-25.000 το