Νέα

Απατη με φωτοβολταικα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 107
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Μεγάλη απάτη αδέλφια.
Την ψάχνω εδώ και χρόνια με τα φωτοβολταικα. Εχω αρκετη γη ανεκμετάλευτη και φυσικά με ενδιαφέρη να έχω σταθερό εισόδημα πάρά να είναι χέρσα.
Όπως καταλαβένεται η ξαφνική ενασχόληση τόσων πολλών ΛΑΜΟΓΙΩΝ με τα φωτοβολταικά, μου θυμίζει "ημέρες χρηματιστηρίου" - τότε που όλοι οι άσχετοι και τα λαμόγια γίναν ειδημονες σένα βραδυ.
Φυσικά η ΔΕΗ οσονούπο θα πουληθεί και μετά οι νέοι ιδιοκτιτες δεν νομίζω να δεσμευτούνε για τα συμβόλαια.
Το άλλο που άκουσα από ανθρώπους που εργάζονται στη ΔΕΗ, είναι ότι ναι μεν θα το πέρνει το ρευμα ΑΛΛΑ όποτε έχει ανάγκες. Δλδης, πέντε μέρες αυτόν τον μήνα - δεκα τον άλλον, παναπεί ότι δεν θα είναι σταθερή η απορόφυση - άρα δεν θα είναι σταθερη η απόσβεση ή το κέρδος.
Μόνο οι μεγάλοι παραγωγοί (Μυτιληνέος και σία) θα έχουν σταθερη απορόφυση της παραγωγής τους.
Μάγκες πίαστε τα γιοφύρια

Γρήγορες απαντήσεις στα τονισμένα:

Δεν είναι θέμα ΔΕΗ. Οτιδήποτε αγοραπωλησία γίνεται μέσω ΔΕΣΜΗΕ. Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι αυτός που κάνει τη καθημερινή κατανομή (πόσο ρεύμε θα χρειαστώ. από που θα το πάρω και σε τι τιμή)

Η ΔΕΗ υπογράφει σύμβαση με τον παραγωγό ηλ. ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκού. Δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο, παίρνει όλο το ρεύμα θέλοντας και  μη.

Όχι. Οι μεγάλοι παραγωγοί έχουν το ελάχιστο εγγυημένο (δεν θυμάμαι την ακριβή τεχνική ορολογία). Με απλά λόγια, αν έχεις βάλει μπροστά μια μεγάλη γεννήτρια δεν συμφέρει να τη κλείσεις τελείως και μετά να την ξανανοίξεις. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να "βγάζει" ένα μίνιμουμ κάθε μέρα. Αυτό το μίνιμουμ, που ουσιαστικά είναι σαν να δουλεύει μια παραγωγική μονάδα στο 10-15% είναι που εγγυαται ο ΔΕΣΜΗΕ ότι θα αγοράζει από σένα.

Γενικά πάντως να ξέρετε ότι το φωτοβολταϊκό ρεύμα είναι ακριβό.
Αν το θέλουμε πρέπει να το επιδοτήσουμε, αλλιώς κανένας δεν θα βάλει.

ΥΓ. Οι πρώτοι (του 2006) που ήδη έχουν παραγωγή περίπου 2 χρόνια τώρα βγάζουν 20-25.000 το μήνα. χρόνο. Οι καινούργιοι πάλι θα βγάζουν, αλλά λιγότερα.

rafman

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2007
Like
4
Πόντοι
66
................... ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ ΣΠΙΚΙΝΓΚ..............

ΤΡΙΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ :smitten: :smitten: :smitten:

Αυτό είναι το "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ  :s&m_3:

Φαντάσου πόσο Σοσιαλιστές θα ήταν οι ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ και οι ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  :s&m_3:

για αυτό ψήφισε  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (η μόνη ελπίδα) :cheesy:
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Οι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι πολλά από τα πάρκα ήταν κακοσχεδιασμένα και χαμηλών προδιαγραφών"

Μήπως και στην Ελλάδα βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση;

Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καθόλου προδιαγραφές. Ενεργές εταιρίες στο χώρο δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν εξειδικευμένο προσωπικό.

Όποιος θέλει, χωρίς σπουδές σε αντιστοιχο αντικείμενο (πολλές φορές χωρίς καθόλου σπουδές), χωρίς πτυχίο, δηλώνει μελετητής - σχεδιαστής - χωροθέτης - εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών πάρκων και κρύβει την άγνοια του πίσω από τη φράση "turn key sollutions".
Υπάρχουν εγκαταστάτες φωτοβολταϊκών πάρκων στους οποίους η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, ήταν και παραμένουν άγνωστες έννοιες.

Αλλά και ο ίδιος ο επενδυτικός κόσμος, αρνείται να πληρώσει ελάχιστο κόστος παραπάνω, για μια πλήρη και αξιοπρεπή μελέτη που θα του επιφέρει ασφάλεια και μακροπρόθεσμα κέρδη, αλλά προτιμάει τα έργα "με το κλειδί στο χέρι" που δεν του προσφέρουν κανέναν έλεγχο (σε υλικά και κατασκεύη) και έχουν μελέτες copy-paste!!!!

Κράτος δεν έχουμε (για να ελέγξει), δεν είχαμε ποτέ!!!! Ο κόσμος πότε έπαψε να ενδιαφέρεται??????????????????????????????

Άλλη μια κατάρρευση προδιαγράφεται!

o palios

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
6
δεν ειναι καθολου σιγουρο ομως οτι η Δεη θα συνεχισει για παντα  να αγοραζει το πανακριβο ρευμα ,που παραγει ο καθενας απο φωτοβολταικα.
Ειδικα αν πωληθει καποια στιγμη ,το δικτυο διανομης ,που ειναι ηδη ζημιογονο σε ιδιωτες....

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
δεν ειναι καθολου σιγουρο ομως οτι η Δεη θα συνεχισει για παντα  να αγοραζει το πανακριβο ρευμα ,που παραγει ο καθενας απο φωτοβολταικα.
Ειδικα αν πωληθει καποια στιγμη ,το δικτυο διανομης ,που ειναι ηδη ζημιογονο σε ιδιωτες....

Καλά εσύ εισαι πολύ δίσπιστος.

ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΥΗΤΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;;;;;;;;;

Για όναμα της .....................

johny_car

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Trikardos αν εσύ ενημερώνεσαι για εναλλακτικά σχέδια (όπως αυτά που ανέφερες πιο πριν) και ψάχνεσαι και το σκέφτεσαι, σε πληροφορώ ότι είσαι από τους λίγους (και πολύ καλά κάνεις). Οι περισσότεροι έξω είναι σχεδόν έτοιμοι. Θα τους προτείνει ο κολλητός - κουμπάρος ένα "καλό" μηχανολόγο, θα τσιμπήσουν κι ένα δάνειο και τέλος.... Μετά αν δεν έχουν κάνει σωστό οικονομικό προγραμματισμό και πέσουν έξω, τότε πάλι θα φταίει το κράτος.

Δε φταίει το κράτος, αν εσύ δε σκέφτεσαι σωστά. Δε μπορεί σε όλα σε αυτό τον τόπο, το κράτος να είναι ο "από μηχανής Θεός". Πρέπει να δούμε και λίγο μόνοι μας τι κάνουμε...

Πώς θα κάνει κάποιος φωτοβολταικό πάρκο, αν ο ίδιος δεν έχει ιδέα από αυτά; Θα χρειάζεται ένα σωρό εργάτες (ίσως και εργατικό δυναμικό high skilled) και θα τον φάνε τα έξοδα μισθοδοσίας. Για φανταστείτε να γίνεται αυτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για λόγους συντήρησης. Με το που ανοίγει και θέτει σε λειτουργία το πάρκο, έχει αμέσως αυξημένα έξοδα. Για παράδειγμα, εγώ δε ξέρω να φτιάχνω τυρόπιτες, πώς θα πάω να ανοίξω τυροπιτάδικο;

Τώρα όσον αφορά, τα ΜΜΕ και τα σχετικά, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο. Μην είμαστε πια τόσο ευκολόπιστοι. Την έχουμε πατήσει τόσες φορές. Μυαλό πότε θα βάλουμε;

Τέλος, δε ξέρω τι θα γίνει με τη ΔΕΗ, γιατί τα πράγματα γενικά είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή. Αλλά κι η ΔΕΗ είναι μια εταιρεία. Οπότε, λογικό είναι κάποια στιγμή να μην αγράσει το πανάκριβο ρεύμα από τα πάρκα των ΑΠΕ, αλλά να στραφεί σε πιο οικονομικές λύσεις (ελαχίστου κόστους).

Άντε γιούρια στον ταβλά με τα κουλούρια όλοι μαζί..... ? Ας ηρεμήσουμε λίγο.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ανοιξα αυτό το θρεντ, για να ενημερωσω.

Ημουν σχεδόν ψημένος να κάνω 150kw και μου ζήταγαν 450000ευρά.
Για μένα σοβαρό ποσο (που φυσικά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα ήταν από τράπεζα).

Όταν λοιπόν τα έβαλα κάτω και άρχησα να το ψάχνω είχα σοβαρές αντιρήσεις.
Ηταν και η λαμογίστικη συμπεριφορά των "μελετητών¨( :jerking:) που με χάλαγε.

ΟΛΑ ΡΟΔΙΝΑ μου τάλεγανε!!!!!!!!!!!!

Πουθενά δεν αναφέρανε διάφορες παραμέτρους (συντήρησ- εργασιά- ασφάλεια κλπ) λες και ουσιαστικά μου χάριζαν την "κότα με τα χρυσα αυγά"

Μάγκες η υπόθεση μυρίζει από μακρυα σκατίλα- απάτη.

Είδα και ενα πανό που διαφήμιζε "τεχνική εταιρεία" έξω από το χωριό μου (κάτι σαν ΕΛΔΕΚ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΈΚΑΝΑ.

Ας βρούνε αλλού κορόιδα.

Όσο για την ανυπαρξία της προστασίας του πολίτη από το κράτος (κυρίος στην ενημέροση) ας μην πω τιποτα - γιατί διαολοβλαστημίσω

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, όμως...........

1. Άμα όνειρευσε (που δεν είναι κακό) να αρπάξεις την καλή. χώρίς κόπο (αυτό είναι κακό, κατεμέ)
2. Αμα έχει όλη μέρα τα παπαγαλάκια τα ΜΜΕ και τον κουμπάρο να σου πιπιλάνε τον μυαλό.
3. Αμα το κράτος είναι ΛΑΜΟΓΙΟ από θέση ισχύος
4. Αμα η απελπισία σε οδηγεί σε αυτοχειρία

Τι να κάνει ο μέσος ανθρωπος;;;;;;
να ψηφισει ΚΚΕ !

ass-sniper

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Καλά τα λέει ο Τρίκαρδος Φωτοβολταϊκά=χρηματιστήριο Νο2!!!!!!Θα το δείτε σε λίγα χρόνια,αλλά μου κάνει εντύπωση που ο Έλληνας δε βάζει μυαλό,πάλι θα τον κλέψουν οι Πασόκοι

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Μια ζωή οι ίδιες μαλακίες σε αυτή τη χώρα, τώρα και με τη σφραγίδα της "πρασινης ανάπτυξης".

www.energia.gr/article.asp?art_id=38987]http://www.energia.gr/article.asp?art_id=38987[/url]

Όταν γίνει κι εδώ κάτι αντίστοιχο έχει να πέσει πολύ κλάμα...γιατι εδώ θα γίνει αποκλειστικά για τους μικρούς παραγωγούς.
Ο μαλάκας ο Έλληνας έσπευσε γιατί νόμισε πως θα κάθεται, θα ξύνει τ' αρχίδια του και θα βγάζει λεφτά, οι αετονύχηδες έσπευσαν επίσης, και να που καλύφθηκε το πλαφόν ως το 2020  :2funny: :2funny: :2funny:
Να σημειώσουμε επίσης ότι στη νησιωτική Ελλάδα δεν παίζει διασύνδεση, και καλείται να εκτιμήσει η τοπική ΔΕΗ αν χρειάζεται ρεύμα οπότε τρέχα γύρευε....

Ας μη μιλήσουμε για συντήρηση που χρειάζονται αυτά τα πράγματα, για το καθάρισμα απο βρωμιές και σκόνη, η για περίπτωση καμιάς ξαφνικής καταιγίδας που παίζει (ακόμα και με ένα σωρό προστασίες και αλεξικέραυνα) να καουν πχ μερικά inverter και μιλάμε για τρελή ζημιά....

pepe(1)

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Γρήγορες απαντήσεις στα τονισμένα:

Δεν είναι θέμα ΔΕΗ. Οτιδήποτε αγοραπωλησία γίνεται μέσω ΔΕΣΜΗΕ. Ο ΔΕΣΜΗΕ είναι αυτός που κάνει τη καθημερινή κατανομή (πόσο ρεύμε θα χρειαστώ. από που θα το πάρω και σε τι τιμή)

Η ΔΕΗ υπογράφει σύμβαση με τον παραγωγό ηλ. ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκού. Δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο, παίρνει όλο το ρεύμα θέλοντας και  μη.

Όχι. Οι μεγάλοι παραγωγοί έχουν το ελάχιστο εγγυημένο (δεν θυμάμαι την ακριβή τεχνική ορολογία). Με απλά λόγια, αν έχεις βάλει μπροστά μια μεγάλη γεννήτρια δεν συμφέρει να τη κλείσεις τελείως και μετά να την ξανανοίξεις. Άρα πρέπει οπωσδήποτε να "βγάζει" ένα μίνιμουμ κάθε μέρα. Αυτό το μίνιμουμ, που ουσιαστικά είναι σαν να δουλεύει μια παραγωγική μονάδα στο 10-15% είναι που εγγυαται ο ΔΕΣΜΗΕ ότι θα αγοράζει από σένα.

Γενικά πάντως να ξέρετε ότι το φωτοβολταϊκό ρεύμα είναι ακριβό.
Αν το θέλουμε πρέπει να το επιδοτήσουμε, αλλιώς κανένας δεν θα βάλει.

ΥΓ. Οι πρώτοι (του 2006) που ήδη έχουν παραγωγή περίπου 2 χρόνια τώρα βγάζουν 20-25.000 το μήνα. χρόνο. Οι καινούργιοι πάλι θα βγάζουν, αλλά λιγότερα.
Δηλαδή Tipos κάποιος που θα ξεκινήσει τώρα πόσα θα βγάζει σε 2-3 χρόνια;;;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ρε παιδιά,
Δεν το ξέρω το θέμα.
Και δεν το ξέρω (ενώ ξέρω και φυσική, και ηλεκτρισμό, και οικονομία), γιατί δεν ασχολήθηκα να το μάθω. Κυριάρχησε μέσα μου (πριν ξεκινήσει αυτό εδώ το thread) η ιδέα ότι λαμογιά κρύβεται πίσω από την υπόθεση, οπότε δεν ασχολήθηκα.
Διάβασα όμως όσα γράφτηκαν εδώ, και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία:

Δεδομένα:
Η ΔΕΗ πουλάει 0,11~0,14 την kWh στην κατανάλωση, και δεσμεύεται να αγοράζει το περίσσευμα της παραγωγής του καταναλωτή προς 0,45.
(Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος).

Περίπτωση Α:
Έχεις χωράφι, στήνεις τα panels, παράγεις ρεύμα Π, το πουλάς. Κατανάλωση χωραφιού = 0, άρα πουλάς όλο όσο παράγεις, Π.

Περίπτωση Β:
Έχεις ταράτσα πάνω σε κτίριο, στήνεις τα panels, παράγεις ρεύμα Π. (Ίδιος είναι ο ήλιος είτε στο χωράφι είτε στην ταράτσα)
Κατανάλωση κτιρίου = Κ, άρα σου περισσεύει .Π-Κ = Δ, και αυτό το Δ πουλάς με 0,45. Παράλληλα, μειώνεις και την αγορά που κάνεις (αλλά αυτή με 0,11).

Σωστά μέχρι εδώ?

Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τον κάτοχο του κτιρίου να κόψει τη ΔΕΗ ως προμηθευτή, να το νοικιάσει στη γυναίκα του (οπότε θα μείνει ολόκληρη η παραγωγή του Π για πούλημα με 0,45), και η γυναίκα του να ξαναβάλει ρεύμα στο σπίτι που θα το αγοράζει όλο με 0,11 σαν άσχετη με τα panels?

Κάτι δε μου πάει καλά με αυτά τα περί συμψηφισμών...

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Το ξαναποστάρω..............

Αν ένα σπίτι που παράγει ρεύμα απο φωτοβολταϊκό σύστημα 12000Kwh, καταναλώνει για παράδειγμα 8000 kWh , καταβάλει στην ΔΕΗ από 0,11 έως 0,14 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ αγοράζει για παράδειγμα τις 12,000 kWh υποχρεωτικά στα 0,55 ευρώ...

Ο ενεργειακός συμψηφισμός, μειώνει την διαφορά που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει η ΔΕΗ, καθώς οι 4,000 kWh που θα περισσεύουν θα αφήνουν στον καταναλωτή, 2,200 ευρώ το χρόνο, για να πληρώσει το δάνειο που πήρε με στόχο να βάλει τα φωτοβολταϊκά στην στέγη...

Εάν ο συμψηφισμός ήταν λογιστικός, δηλαδή (12,000 x 0,55) - ( 8,000 x 0,14)= 6,600€ - 1,120€ = 5,480 € θα έπρεπε να επιστρέψει στον καταναλωτή, η ΔΕΗ !! Η ΔΕΗ με τον ενεργειακό συμψηφισμό και όχι λογιστικό μειώνει το κόστος της, στο παράδειγμα μας περίπου 3,280 ευρώ ετησίως.

Κάποιοι δανειολήπτες είχαν πιστέψει ότι θα εισέπρατταν 5.500 € τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για την αποπληρωμή του δανείου τους. Οι Τράπεζες διαφημίζουν ότι τα δάνεια είναι μικρής διάρκειας ακριβώς επειδή υπόσχονται κέρδος για τον καταναλωτή-δανειολήπτη από τον συμψηφισμό των τιμολογίων παραγωγής - κατανάλωσης...

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί που δανείζονται για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών ως επέκταση των στεγαστικών τους δανείων. Δηλαδή θα πληρώνουν για 20-25 χρόνια και επιβαρύονται με διπλή τιμή εγκατάστασης ( περίπου 25-35,000 ευρώ είναι το κόστος για μια ταράτσα)...

Mεσίτες, ασφαλιστές, μηχανικοί, call centers , πουλάνε μη αληθινές ιστορίες και σενάρια στους δανειολήπτες..."

σχολιο:

ΠΟΥΘΕΝΑ στο συμβολαιο που υπογραφει καποιος με την δεη, δεν γραφει ξεκαθαρα οτι αγοραζεται ολο το παραγομενο ρευμα.Αλλα γραφει στο αρθρο 8 οτι γινεται "ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ" και οχι τυχαια.Υπαρχουν δυο μετρητες.ο ενας μετραει τι καταναλωνεται και ο αλλος τι παραγεται.ταυτοχρονη καταμετρηση σημαινει την διαφορα ενδειξης των δυο μετρητων.καλο ε?μεγαλη απατη.διαφημιζουν ακομη και οι τραπεζες οτι θα βγαζουμε εισοδημα ως και 7000 ευρω τον χρονο.σιγα μην μας δινουν και δωρο τα χριστουγεννα

rakomelo

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
φωτοβολταικα=χρηματιστήριο Νο 3

το χρηματιστήριο 2 ήταν οι πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια που μπορούσες να βγάλεις σε 3 λεπτά

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Το ξαναποστάρω..............

Με το που το ξαναποστάρησες όμως δε σημαίνει ότι μου απάντησες κι όλας.

Δε χρειαζόταν, το είχα διαβάσει.

Ξαναδιάβασε τι δεν έχω καταλάβει.

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει τον κάτοχο του κτιρίου να κόψει τη ΔΕΗ ως προμηθευτή, να το νοικιάσει στη γυναίκα του (οπότε θα μείνει ολόκληρη η παραγωγή του Π για πούλημα με 0,45), και η γυναίκα του να ξαναβάλει ρεύμα στο σπίτι που θα το αγοράζει όλο με 0,11 σαν άσχετη με τα panels?

Κάτι δε μου πάει καλά με αυτά τα περί συμψηφισμών...

Aν κατάλαβα καλά το ερώτημά σου είναι "πως θα την στρώσουμε όμορφα"

Μπα χλωμό το βλέπω

Η ΔΕΗ βάζει πολλές προυποθέσεις για να αγοράσει το ρεύμα όπως
.... οτι γινεται "ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ" και οχι τυχαια.Υπαρχουν δυο μετρητες.ο ενας μετραει τι καταναλωνεται και ο αλλος τι παραγεται.ταυτοχρονη καταμετρηση σημαινει την διαφορα ενδειξης των δυο μετρητων.καλο ε?
πρέπει δλδης να αγοραζεις για να της πουλάς..............

αν δεν το κατάλαβες θα στο εξηγήσει ο παππαΓιώργης

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Κατ' αρχήν στην περίπτωση του σπιτιου δεν γίνεται να αποσυνδεθείς απο τη ΔΕΗ και να πουλάς σκέτα.
Ο διπλός μετρητής είναι προϋπόθεση για να μπορεις να πουλάς, οπότε αυτο με τη διακοπή και το νοικιασμα στη γυναικα δεν παίζει  :grin:

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
Δηλαδή Tipos κάποιος που θα ξεκινήσει τώρα πόσα θα βγάζει σε 2-3 χρόνια;;;

ένα 20άρι σου δίνει 15.000-16.500 το χρόνο (ανάλογα με την ηλιοφάνεια της περιοχής).
το κόστος είναι γύρω στα 70.000 - 80.000 (χωρίς τη γη που θα το εγκαταστήσεις).
κάνε τους υπολογισμούς σου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom