Νέα

Απαράδεκτος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Altec73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 92
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Πούτσα και ξύλο
αλύπητα

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
το 99% των εικαστικων ειναι τρελοι και αταλαντοι.
Βρε φιλαράκι, δεν αφήνουμε τις αυθαίρετες γενικεύσεις;
Εσύ δηλαδή που το ξέρεις; Δουλεύεις στην ΕΘνική Πινακοθήκη η έχεις τελειώσει την Καλών Τεχνών;

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545
Βρε φιλαράκι, δεν αφήνουμε τις αυθαίρετες γενικεύσεις;
Εσύ δηλαδή που το ξέρεις; Δουλεύεις στην ΕΘνική Πινακοθήκη η έχεις τελειώσει την Καλών Τεχνών;

Καλα πηγαινε σε καμια εκθεση οπου δεν υπαρχει λογοκρισια να δεις τι εκτρωματα κυκλοφορουν. Ο καθε τελειωμενος τοπ παιζει καλλιτεχνης. Δε μπορω να δεχθω οτι οι καλλιτεχνες της αρχαιας Ελλαδος και της Αναγεννησης εχουν την ιδια αξια με τα μεταμοντερνα καραγκιοζακια.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Καλα πηγαινε σε καμια εκθεση οπου δεν υπαρχει λογοκρισια να δεις τι εκτρωματα κυκλοφορουν. Ο καθε τελειωμενος τοπ παιζει καλλιτεχνης. Δε μπορω να δεχθω οτι οι καλλιτεχνες της αρχαιας Ελλαδος και της Αναγεννησης εχουν την ιδια αξια με τα μεταμοντερνα καραγκιοζακια.
Ξαναρωτάω λοιπόν. Και καλοπροαίρετα. Αλλά θέλω μια ειλικρινή απάντηση:
Έχεις σχέση με τον χώρο των εικαστικών η απλά έτσι σου κάπνισε και το είπες;
Επίσης: το ειρωνικό σου σχόλιο για την ΜΗ ύπαρξη προληπτικής λογοκρισίας, μήπως θα επιθυμούσε κατά βάθος την επαναλειτουργία της;

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
83
Πόντοι
4.545
Ξαναρωτάω λοιπόν. Και καλοπροαίρετα. Αλλά θέλω μια ειλικρινή απάντηση:
Έχεις σχέση με τον χώρο των εικαστικών η απλά έτσι σου κάπνισε και το είπες;
Επίσης: το ειρωνικό σου σχόλιο για την ΜΗ ύπαρξη προληπτικής λογοκρισίας, μήπως θα επιθυμούσε κατά βάθος την επαναλειτουργία της;

1ον. Πρεπει αν υπαρχει λογοκρισια. Δε μπορει πχ σε μια εκθεση να γαμαει καποιος θρησκευτικα συμβολα, ουτε να βλεπεις σκληρο πορνο. Τις προαλλες ενας γαμαγε ενα καρπουζι.
2ον. Δεν ειμαι επαγγελματιας του χωρου αλλα δεν ειμαι και καποιος που δε καταλαβαινει αυτα που βλεπει. Θες να μου πεις δηλαδη οτι μπορεις να συγκρινεις τους αρχαιους Ελληνες καλλιτεχνες και αυτους της Αναγεννησης με τη πλειοψηφια των συγχρονων εικαστικων?

Αν θες μου απαντας. Πως περιγραφεις πολιτικα τον εαυτο σου? Οι αποψεις σου ειναι κλασσικα αναρχικες. Δε ξεφευγεις καθολου απο τη γραμμη. Καλα εισια τοσο πολυ ταυτισμενος?

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
1ον. Πρεπει αν υπαρχει λογοκρισια. Δε μπορει πχ σε μια εκθεση να γαμαει καποιος θρησκευτικα συμβολα, ουτε να βλεπεις σκληρο πορνο. Τις προαλλες ενας γαμαγε ενα καρπουζι.
2ον. Δεν ειμαι επαγγελματιας του χωρου αλλα δεν ειμαι και καποιος που δε καταλαβαινει αυτα που βλεπει. Θες να μου πεις δηλαδη οτι μπορεις να συγκρινεις τους αρχαιους Ελληνες καλλιτεχνες και αυτους της Αναγεννησης με τη πλειοψηφια των συγχρονων εικαστικων?

Αν θες μου απαντας. Πως περιγραφεις πολιτικα τον εαυτο σου? Οι αποψεις σου ειναι κλασσικα αναρχικες. Δε ξεφευγεις καθολου απο τη γραμμη. Καλα εισια τοσο πολυ ταυτισμενος?
Για να ξεφεύγω απο τη "γραμμή" που λες, πρέπει υποχρεωτικά να ονειρεύομαι την επιστροφή της λογοκρισίας, και μάλιστα με τον αφελή και σχολικό -συγχώρεσέ μου τος εκφράσεις- που το κάνεις εσύ;
Σου απαντώ και στο δεύτερο σκέλος όμως: είμαι ανέντακτος αριστερός. Και είμαι αριστερός, μεταξύ άλλων, γιατί είμαι ΚΑΤΑ της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ λογοκρισίας. Είτε πρόκειται για τον Μοντιλιάνι, είτε για τον οποιοδήποτε σημερινό ζωγράφο η γλύπτη, είτε πρόκειται για τον Μπετόβεν, ειτε για το τελευταίο πανκιό. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Και εφόσον σου απάντησα, θα θεωρούσα δίκαιο να μου πεις κι εσύ τι πρεσβεύεις πολιτικά.
Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Και είμαι αριστερός, μεταξύ άλλων, γιατί είμαι ΚΑΤΑ της ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ λογοκρισίας.

Έίναι γνωστό άλλωστε ότι σε όλα τα αριστερά καθεστώτα δεν υπάρχει λογοκρισία.
Π.χ. Σοβιετία επί Στάλιν , Α.Γερμανία του Χώνεκερ , Αλβανία του Ενβέρ Χότζα , Κούβα της Δυναστείας των Κάστρο ...

Επισκέπτης
Καταφερατε παλι να το κανετε πολιτικο και αυτο το thread.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Έίναι γνωστό άλλωστε ότι σε όλα τα αριστερά καθεστώτα δεν υπάρχει λογοκρισία.
Π.χ. Σοβιετία επί Στάλιν , Α.Γερμανία του Χώνεκερ , Αλβανία του Ενβέρ Χότζα , Κούβα της Δυναστείας των Κάστρο ...
Δεν επιθυμώ διάλογο με κάποιον που ακόμα να φέρει τις αποδείξεις για την -δήθεν- ομοφυλοφιλία του Άρη Βελουχιώτη, όπως ισχυριζόταν. Μην νομίζεις οτι το ξέχασα Λαλάκη επειδή πέρασε κάμποσος καιρός!
Ειδικά αν αυτός ο κάποιος τυγχάνει και θαυμαστής του ναζισμού, ενός καθεστώτος που έκαιγε τα βιβλία στις πλατείες!

Επισκέπτης
Το να είσαι υπέρ η κατά της λογοκρισίας είναι απο μόνο του πολιτικό ερώτημα, φίλε.
Ελπίζω να μην διαφωνείς και σ' αυτό.

Ναι μεχρι να αρχισει ως συνηθως flame war για τα πολιτικα! :dancing:

By the way μιας και αναφερατε για λογοκρισια και καμενα βιβλια εγω το βιβλιο μαθηματικων στο Λυκειο το ειχα στην τουαλετα να σκουπιζω τον κολο μου.Ανηκω στο ναζιστικο στρατοπεδο λες?

OP
OP
Altec73

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
72.830
Πόντοι
12.056
Μην Σπαμαρετε στο θρεντ μου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :jerking: :jerking:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ναι μεχρι να αρχισει ως συνηθως flame war για τα πολιτικα! :dancing:

By the way μιας και αναφερατε για λογοκρισια και καμενα βιβλια εγω το βιβλιο μαθηματικων στο Λυκειο το ειχα στην τουαλετα να σκουπιζω τον κολο μου.Ανηκω στο ναζιστικο στρατοπεδο λες?
Όχι, δεν ανήκεις στο ναζιστικό στρατόπεδο γι' αυτό.
Εκτός αν συνήθιζες να σκουπίζεσαι με όλη τη βιβλιοθήκη σου!      :)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μην Σπαμαρετε στο θρεντ μου...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :jerking: :jerking:
Φιλαράκι, μίλησες για κάποιο μαλάκα ζωγράφο, που όλοι καταδικάσαμε.
Μετά, κάποιος άλλος είπε να επαναφερθεί η λογοκρισία.
Τόσο σπαμ σου φαίνεται που συζητάμε και επ' αυτού;

MR DRAMBUIE

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Κυριοι, καλησπερα. Τα βιντεο φυσικα δεν τα ειδα, λογω ευαισθησιας προς τα ζωα και ειδικως προς τα σκυλια. Αυτο που μπορω να πω σιγουρα, ειναι οτι αυτο δεν ειναι τεχνη. Αν υπηρχε η ιδια θεματικη με ενα ψηφιακο σκυλι, θα μπορουσα να δω τα βιντεο και θα εκρινα αν σε αυτο που βλεπω υπαρχει τεχνη η οχι. Σε ενα εγκλημα ομως δεν μπορω να συμμετεχω. Επισης θα ηθελα να πω, οτι τον εμπνευστη και εφαρμοστη της ιδεας αν τον ειχα μπροστα μου, ευχαριστως θα τον καθαριζα αν δεν ειχα νομικες επιπτωσεις. Χωρις την παραμικρη ιδεα τυψης. Τελειωνοντας, επειδη το θεμα γενικευεται, αποψη μου ειναι, οτι στην τεχνη επιτρεπονται τα παντα. Ο καθενας μπορει να γαμαει ενα καρπουζι η να προσβαλλει ενα οποιοδηποτε συμβολο. Η εκφραση οποιασδηποτε μορφης ειναι θεμιτη. Η τεχνη δεν ειναι αληθεια. Ειναι κατι παραπανω. Κι ο καθενας τη βιωνει με τον τροπο του, αναλογα με τα συναισθηματα του και τις εμπειριες του. Εσυ, που την προσλαμβανεις κρινεις. Και μπορεις αν θες να την απορριπτεις ατομικως, αλλα ποτε γενικως.

Dinos(1)

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Το να είσαι υπέρ η κατά της λογοκρισίας είναι απο μόνο του πολιτικό ερώτημα, φίλε.
Ελπίζω να μην διαφωνείς και σ' αυτό.
οπα μισο λεπτο ρε ανθρωπε.
Αλλο λογοκρισια, και αλλο να σκοτωνεις ενα σκυλο. Αλλωστε δες τα συνθετικα της λεξης: "λογος" και "κριση" αυτο δεν ειναι λογος, ειναι εγκλημα, και καθως ειμαι κατα των νομων, θα ηθελα να τν βρω να του σπασω την κεφαλα αυτοπροσωπος του φονια

Επισκέπτης
Όχι, δεν ανήκεις στο ναζιστικό στρατόπεδο γι' αυτό.
Εκτός αν συνήθιζες να σκουπίζεσαι με όλη τη βιβλιοθήκη σου!      :)

Οχι ειμαι εκλεκτικος χεχε. Ουτοσιαλως ειναι που ειναι για πεταμα τα περισσοτερα "εκπαιδευτικα" (ο θεος να τα κανει) βιβλια στα σχολεια, αγαθοεργεια εκανα!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Κυριοι, καλησπερα. Τα βιντεο φυσικα δεν τα ειδα, λογω ευαισθησιας προς τα ζωα και ειδικως προς τα σκυλια. Αυτο που μπορω να πω σιγουρα, ειναι οτι αυτο δεν ειναι τεχνη. Αν υπηρχε η ιδια θεματικη με ενα ψηφιακο σκυλι, θα μπορουσα να δω τα βιντεο και θα εκρινα αν σε αυτο που βλεπω υπαρχει τεχνη η οχι. Σε ενα εγκλημα ομως δεν μπορω να συμμετεχω. Επισης θα ηθελα να πω, οτι τον εμπνευστη και εφαρμοστη της ιδεας αν τον ειχα μπροστα μου, ευχαριστως θα τον καθαριζα αν δεν ειχα νομικες επιπτωσεις. Χωρις την παραμικρη ιδεα τυψης. Τελειωνοντας, επειδη το θεμα γενικευεται, αποψη μου ειναι, οτι στην τεχνη επιτρεπονται τα παντα. Ο καθενας μπορει να γαμαει ενα καρπουζι η να προσβαλλει ενα οποιοδηποτε συμβολο. Η εκφραση οποιασδηποτε μορφης ειναι θεμιτη. Η τεχνη δεν ειναι αληθεια. Ειναι κατι παραπανω. Κι ο καθενας τη βιωνει με τον τροπο του, αναλογα με τα συναισθηματα του και τις εμπειριες του. Εσυ, που την προσλαμβανεις κρινεις. Και μπορεις αν θες να την απορριπτεις ατομικως, αλλα ποτε γενικως.
Πέστα, Χρυσόστομε!

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
οπα μισο λεπτο ρε ανθρωπε.
Αλλο λογοκρισια, και αλλο να σκοτωνεις ενα σκυλο. Αλλωστε δες τα συνθετικα της λεξης: "λογος" και "κριση" αυτο δεν ειναι λογος, ειναι εγκλημα, και καθως ειμαι κατα των νομων, θα ηθελα να τν βρω να του σπασω την κεφαλα αυτοπροσωπος του φονια
Αν διάβαζες προσεκτικά αυτό που έγραφα παραπάνω, θα έβλεπες οτι δεν νομιμοποιείται κανένας να σκοτώσει ένα ζώο η έναν άνθρωπο εν ονόματι της "τέχνης". Και οτι κάτι τέτοιο είναι ποινικά κολάσιμο. Που σημαίνει ΦΥΛΑΚΗ.
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι συνηγορώ στην επαναφορά της λογοκρισίας, που πρότεινε κάποιος άλλος φίλος.
Και σε βεβαιώ πως η ιστορία της λογοκρισίας μας διδάσκει πως όπου εφαρμόστηκε, δεν εφαρμόστηκε σε περιπτώσεις σαν το μαλάκα ζωγράφο που θανάτωσε το σκυλάκι, αλλά κυρίως για να φιμώσει ιδέες.

ΠΛΑΤΩΝ

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
1
πολυ απλα αυτο το αρχιδι που το παιζει καλλιτεχνης πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα !
ισως και με λιθοβολισμο γιατι οχι? :rockon:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom