Νέα

Απαλλαγή από στρατιωτική θητεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα korjohn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 166
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
τυπε αμα εισαι αντρας και προπαντων ελληνας πρεπει να υπηρετησεις

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
δες εδω:

Απαλλαγές στράτευσης
Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες ατόμων οι οποίες απαλλάσσονται από τη στράτευση. Αυτές είναι:
α. Όσοι κρίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση, για λόγους υγείας.
β. Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα από οποιοδήποτε ποινικό δικαστήριο σε κάθειρξη ή σε ποινή που για τους στρατιωτικούς συνεπάγεται καθαίρεση και το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκαν δεν έχει αμνηστευθεί, ούτε έχει επακολουθήσει χάρη ή παραγραφή της ποινής με άρση των συνεπειών της καταδίκης.
γ. Ο πατέρας τριών ή περισσότερων ζώντων τέκνων, εφόσον επιθυμεί.
δ. Ο μόνος ή ο μεγαλύτερος γιος γονέων που έχουν πεθάνει, ο οποίος έχει έναν τουλάχιστον άγαμο και ανήλικο ή άγαμο και ανίκανο για κάθε εργασία αδελφό ή αδελφή, εφόσον επιθυμεί.
ε. Ο χήρος πατέρας ενός τουλάχιστον ζώντος ανήλικου ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, εφόσον επιθυμεί.
στ. Ο πατέρας ενός τουλάχιστον ζώντος ανήλικου ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, ο οποίος έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία, εφόσον επιθυμεί.
ζ. Οι αλλοδαποί που μονάζουν στην περιοχή του Αγίου Όρους και αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με την πρόσληψη τους ως δόκιμοι ή μοναχοί, κατ' επιταγή της παραγράφου 1 του άρθρου 105 του Συντάγματος της Ελλάδας. Οι Έλληνες ιερείς πλέον υπηρετούν κανονικά τη στρατιωτική τους θητεία.

και εδω:

Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης και αναβολή κατάταξης

Απαλλαγή
Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης, σύμφωνα με το άρθρο 13, τυγχάνουν:
Α. Υποχρεωτικά
Όσοι κρίνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας. Το Π.Δ. 133/2002 (ΦΕΚ Α΄ 109/17.5.2002)[15] καθορίζει μεταξύ άλλων τα νοσήματα, τις παθήσεις και τις βλάβες της υγείας που πρέπει να έχουν οι υπόχρεοι για να κριθούν ακατάλληλοι για στράτευση (Ι/5).
Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα από οποιοδήποτε ποινικό δικαστήριο σε κάθειρξη ή σε ποινή που για τους στρατιωτικούς συνεπάγεται καθαίρεση και το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκαν δεν έχει αμνηστευθεί, ούτε έχει επακολουθήσει χάρη ή παραγραφή της ποινής με άρση των συνεπειών της καταδίκης.
Β. Εφόσον το επιθυμούν
Ο πατέρας 3 ή περισσότερων ζώντων τέκνων.
Ο μόνος ή ο μεγαλύτερος γιος γονέων που έχουν πεθάνει, ο οποίος έχει έναν τουλάχιστον άγαμο και ανήλικο ή άγαμο και ανίκανο για κάθε εργασία αδελφό ή αδελφή.
Ο χήρος πατέρας ενός τουλάχιστον ζώντος ανήλικου ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου.
Ο πατέρας ενός τουλάχιστον ζώντος ανήλικου ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου, ο οποίος έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.
Οι μοναχοί ή οι δόκιμοι μοναχοί που μονάζουν σε Μονή του Αγίου Όρους.
Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με τη νέα διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 13, οι θρησκευτικοί λειτουργοί, μοναχοί ή δόκιμοι μοναχοί γνωστής θρησκείας, πλην της περιπτώσεως των μοναχών και δοκίμων μοναχών του Αγίου Όρους, δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση στράτευσης.
Ειδική περίπτωση αποτελεί η δυνατότητα απαλλαγής των ομογενών που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση (πλην Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας), την Αλβανία και την Τουρκία, εφόσον η εγγραφή τους σε μητρώο αρρένων πραγματοποιείται ή πραγματοποιήθηκε μετά τη συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους (άρθρο 55 παρ. 1 γ).

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
μη γραφετε μαλακιες ρε...κι εγω ειδικες δυναμεις πηγα αλλα δε λεω γιωτα οποιον δεν πηγε  :jerking:

αμα ο αλλος δουλευει κι εχει οντως προβλημα δικαιολογειται

palias4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2008
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Να πας στον στρατο να γινεις αντρας σαν τους υπολοιπους μαλακες ελληνες, γαμα τις δουλειες κ ολα τα αλλα, η πατριδα πανω απο ολα.
Το Ι5 θα σου κλεισει πολλες πορτες, ειναι το πρωτο πραγμα που σε ρωτανε σε οποιαδηποτε συνεντευξη. ουτε σε μπουρδελο θα σε βαζουν, θα σε διωξουν και απο το bourdela.com.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
γιαυτο ειναι τεραστια μαλακια η αναβολη λογω σπουδων. υποχρεωτικη στα 18 και μετα κανε σπουδες κανε οτι θες.

speres

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2013
Like
6
Πόντοι
16
γιαυτο ειναι τεραστια μαλακια η αναβολη λογω σπουδων. υποχρεωτικη στα 18 και μετα κανε σπουδες κανε οτι θες.
ακριβως αυτο.κι αν σου τυχει μετεκπαιδευση εκει ειναι διαφορετικα πρωτον γιατι ειναι 1 εβδομαδα μονο, αν και νομιζω αν τους πας χαρτι οτι δουλευεις δεν πας καθολου.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.337
Πόντοι
8.645

Ακριβώς, όπως οι Κύπριοι. Κι εγώ μετάνιωσα που δεν το 'κάνα έτσι.
Βέβαια υπάρχουν μερικά μαλακισμένα που λένε "Α όχι, θέλω να τελειώσω τώρα που 'χω πάρει φόρα με το διάβασμα από τις πανελλήνιες" αλλά αρχίδια, το αντίθετο γίνεται, οι περισσότεροι τον πρώτο χρόνο σπουδών το ρίχνουν στο κωλοβάρεμα και στα δαπιτοπάρτυ

Επισκέπτης
Παίδες θέτω το θέμα.Πριν 3 χρόνια τελείωσα το Πολυτεχνείο.Στάθηκα τυχερός και βρήκα σχεδόν αμέσως δουλεία οπότε δεν έκοψα αναβολή και δεν πήγα φαντάρος.Το είχα ξεχάσει σχεδόν το θέμα.Σε λίγο λοιπόν λήγει η αναβολή και με καλεί η πατρίδα.Το θέμα είναιότι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η ζωή μου είναι αδύνατο να μπω φαντάρος.Είμαι ο μόνος εργαζόμενος στην οικογένεια πλέον και ουσιαστικά συντηρώ το σπίτι και τους δικούς μου,το επάγγελμα είναι τέτοιο που αν τα αφήσω όλα για ένα χρόνο και φύγω εκτός του ότι δεν θα έχω έσοδα,όταν θα επιστρέψω δεν θα υπάρχει καμία δουλειά να με περιμένει.Ο μόνος δρόμος νομίζω είναι η απαλλαγή,το λεγόμενο Ι5.Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;Έχει γλιτώσει κανείς την θητεία και έχει να προτείνω τρόπο-συμβουλές;

Οπως στα γραφει ο nikakhs kilod ειναι. Σημερα το περνεις για πλακα το Ι5. Εγω πηρα στη δεκαετια του 80. Πουθενα δε μου ζητησαν απολυτιριο.

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
Παίδες θέτω το θέμα.Πριν 3 χρόνια τελείωσα το Πολυτεχνείο.Στάθηκα τυχερός και βρήκα σχεδόν αμέσως δουλεία οπότε δεν έκοψα αναβολή και δεν πήγα φαντάρος.Το είχα ξεχάσει σχεδόν το θέμα.Σε λίγο λοιπόν λήγει η αναβολή και με καλεί η πατρίδα.Το θέμα είναιότι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η ζωή μου είναι αδύνατο να μπω φαντάρος.Είμαι ο μόνος εργαζόμενος στην οικογένεια πλέον και ουσιαστικά συντηρώ το σπίτι και τους δικούς μου,το επάγγελμα είναι τέτοιο που αν τα αφήσω όλα για ένα χρόνο και φύγω εκτός του ότι δεν θα έχω έσοδα,όταν θα επιστρέψω δεν θα υπάρχει καμία δουλειά να με περιμένει.Ο μόνος δρόμος νομίζω είναι η απαλλαγή,το λεγόμενο Ι5.Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;Έχει γλιτώσει κανείς την θητεία και έχει να προτείνω τρόπο-συμβουλές;
   αυτό δεν ισχύει, εφόσον έχεις συμπληρώσει χρόνο, ο εργοδότης σου είναι υποχρεωμένος να σε ξαναπροσλάβει για τουλάχιστον έναν χρόνο μετά την λήξη της θητείας σου.
    επειδή χλωμό το βλέπω να βγαίνεις Ι5 (ψυχολογικούς λόγους επικαλούνται πάρα πολλοί και δεν είναι και σωστό κιόλας) θα σου πρότεινα τα εξής που θα έκανα εγώ στην θέση σου:
    1. Επεδίωξε να γίνεις ΔΕΑ (Έφεδρος Αξιωματικός) μιας και έχεις πτυχίο. Ναι μεν υπηρετείς κάτι μήνες παραπάνω (στο 18μηνο ήταν 5) αλλά θα πληρώνεσαι, δεν θα στα ζαλίζουν υπαξιωματικοί και παλιοί και πίστεψε με, ο ΔΕΑ υπηρετεί συνολικά λιγότερο χρόνο μέσα σε στρατόπεδο από τον απλό φαντάρο. Μετά τις 2 το μεσημέρι είσαι έξω, όλα τα πσκ έξω, εκτός από ένα στο τόσο που θα κάνεις υπηρεσία.

2. Επεδίωξε να πας αλεξιπτωτιστής. Θα κάνεις όλη την θητεία Ασπρόπυργο και λογικά από ένα σημείο και μετά θα σε παίζει 1-1 με διανυκτέρευση, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι μπορείς να βρεις για ημιαπασχόληση.  

ΔΕΑ αλεξίπτωτα θεωρώ είναι το τέλειο. Θα είσαι Αθήνα, κάθε μέρα έξω με μισθό.

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
τα φυλάκια στον Έβρο τα έχει ακόμα ο στρατός? Γιατί παίζει να γίνεις δεα και να σε στείλουν εκεί και να είσαι μονίμως μέσα. Δε λέει

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
Mια μαλακία και μισή είναι ο στρατός
Όχι γενικά , προφανώς κάποιος πρέπει να φυλάει μια χώρα από τους εχθρούς, αλλά έτσι όπως έχει γίνει στην Ελλάδα
Το απόλυτο μπάχαλο
Μπορεί να σου τύχουν πολλές κακοτοπιές, από το να έχεις τίποτα ηλίθιους στο θάλαμο/λόχο ή βύσματα(και να μπλέξεις ή να πήξεις στις αγγαρείες) μέχρι να χάσεις τη ζωή σου από μαλακία κάποιου καραβανά (όπως οι 5 φαντάροι στην υποστολή της σημαίας με την ηλεκτροπληξία)
Αν μπορείς απόφυγέ το
Άχρηστο είναι
Αγγαρειομάχος θα είσαι και θα πάρεις τρελά κιλά
Αν είναι να το αποφύγεις καν'το νορμάλ όμως.  Όχι να βγεις τρελός ή γκέι
Είπαμε...

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
I5 έχω μεν πάρει εγώ αλλά με τρόπο που δεν ενδιαφέρεται κανείς...αρχικά με αναπηρία 54% που μετά αναβαθμίστηκε σε άνω του 67% οπότε προφανώς κι εγώ θα την άλλαζα με την προ αναπηρίας κατάσταση που δεν μπορεί να επανέλθει

:headbang: :huh: :think: :tickedoff: :tickedoff:
Π.χ. τι νόημα έχει η διετής  αναβολή που σου δίνουν ξανά όταν πάρεις πρώτη φορά για λόγους υγείας που είναι ισόβιοι, μέχρι και σε έναν νάνο του έδωσαν αναβολή και ρώταγε γιατί θα ψηλώσω σε αυτή την ηλικία για να υπηρετήσω?

OP
OP
K

korjohn

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Mια μαλακία και μισή είναι ο στρατός
Όχι γενικά , προφανώς κάποιος πρέπει να φυλάει μια χώρα από τους εχθρούς, αλλά έτσι όπως έχει γίνει στην Ελλάδα
Το απόλυτο μπάχαλο
Μπορεί να σου τύχουν πολλές κακοτοπιές, από το να έχεις τίποτα ηλίθιους στο θάλαμο/λόχο ή βύσματα(και να μπλέξεις ή να πήξεις στις αγγαρείες) μέχρι να χάσεις τη ζωή σου από μαλακία κάποιου καραβανά (όπως οι 5 φαντάροι στην υποστολή της σημαίας με την ηλεκτροπληξία)
Αν μπορείς απόφυγέ το
Άχρηστο είναι
Αγγαρειομάχος θα είσαι και θα πάρεις τρελά κιλά
Αν είναι να το αποφύγεις καν'το νορμάλ όμως.  Όχι να βγεις τρελός ή γκέι
Είπαμε...

Πως μπορεί να γίνει νορμάλ τύπε;

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Αντιρρησιας συνειδησης. Αρκει να ειναι καποιος οντως, και οχι γιαλαντζι.

Δεν πας καλά! Αντιρρησίας συνείδησης είναι η μεγαλύτερη παπαριά που υπάρχει. Σε γαμάνε ανάποδα με δικαστήρια κλπ. Σου δίνεται η δυνατότητα να βγεις Ι5/ανυποταξία και θα πας για αντιρρησίας???

Για να μην μιλήσω για την εναλλακτική θητεία και πόσο μεγάλη βλακεία είναι.

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Να εχουμε στρατο αφου χρειαζεται αλλα αυτοι που θελουν να πανε να πληρωνονται.
Να γινουν και μονιμοι και τελος. Οι κληρωτοι δεν φταινε σε κατι να τραβιουνται τζαμπα τοσο καιρο.
Αν το κρατος δεν μπορει να τους πληρωσει, απλα να μην παρει νεα αεροπλανα.
Για να μπορει να τους πληρωνει. Απλα πραγματα.

Εχω παει φανταρος και περασα και πολυ καλα προσωπικα. Μου αρεσε αυτο που εζησα ενα χρονο, γιατι το δα σαν εμπειρια.  Πηγα σχετικα μεγαλος(26) αφου ειχα τελειωσει με σπουδες και τα ρεστα και πριν ψαξω για δουλεια.
Εγω(ισως και λογω ηλικιας) το δα θετικα και προσπαθησα να κρατησω μονο τα θετικα(οσο ειναι ευκολο κατι τετοιο).
Καποιοι αλλοι(πολλοι αλλοι για την ακριβεια) θα σου πουν οτι δεν υπαρχει μεγαλυτερο χαραμισμα χρονου απ τον στρατο. Και οτι δεν φταινε σε τιποτα να τους τρεχουν δεξια και αριστερα για την "πατριδα" την στιγμη που η "πατριδα" τους εχει γραμμενους κανονικοτατα οταν βγαινουν εξω και ψαχνουν δουλεια σαν τους μαλακες και δεν βρισκουν κιολας.
Οπως τους εχει γραμμενους και σε ολα τα αλλα θεματα που θα αντιμετωπισουν στην ζωη τους.
Το "μη ρωτας τι μπορει να κανει η πατριδα σου για σενα αλλα δες τι μπορεις να κανεις εσυ για την πατριδα σου"(ή καπως ετσι)ειναι απ τις μεγαλυτερες μαλακιες/φρασεις που εχω ακουσει.

Αυτα. Ο καθενας οπως το βλεπει.

+1
Σωστό και εύστοχο σχόλιο...η τελευταία έκφραση που είπες ειδικά (αυτό με το τι κάνει η πατρίδα για σένα) είναι άλλη μια κενή έκφραση που δεν έχει κανένα νόημα και λογική...είναι όπως το περίφημο "god bless america" και άλλες πολλές "σοφές κουβέντες"

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
είναι κλισέ η φράση αυτή αλλά έχει μια βάση...

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μονο καποιοι θαλαμαρχες και ομαδαρχες κτλπ εχουν το παντελονι μεσα απο κατι γαλοτσες.Ξεχωριζουν απο τον αριθμο που εχουν οι ''σαρδελες'' τους και μερικοι εχουν και λοχιοσημα.

Αναλογα το έτος έχουν και το νουμεράκι στο μπράτσο το 4 ειναι η διοικουσα τάξη που γράφει ποινολογια. Λοχιόσημα ειναι για τους πρωτους σε μαθηματα και στρατιωτικά προσοντα ο αρχηγος έχει τον βαθμο του αρχιλοχια και οπου τον βλέπει ενας δοκιμος τον χαιρετάει στρατιωτικά αλλιως ποινολογιο.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
200
Πόντοι
166
Αναλογα το έτος έχουν και το νουμεράκι στο μπράτσο το 4 ειναι η διοικουσα τάξη που γράφει ποινολογια. Λοχιόσημα ειναι για τους πρωτους σε μαθηματα και στρατιωτικά προσοντα ο αρχηγος έχει τον βαθμο του αρχιλοχια και οπου τον βλέπει ενας δοκιμος τον χαιρετάει στρατιωτικά αλλιως ποινολογιο.
Δεν εχω δει ποτε κατω απο 4αρι με λοχιοσημο μαν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom