Νέα

Απαλλαγή από στρατιωτική θητεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα korjohn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 166
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Tsarkitis

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Περι στρατού.

Οπως ολα στην Ελλάδα, και εκει τα ίδιδα. Συμβαίνουν πράγματα για λάθος λόγο, συμβαίνουν πράγματα χωρίς νόημα, δε συμβαίνουν πράγματα που πρέπει και συμβαίνουν πράγματα που δε πρέπει.
Ανεκπαίδευτος τελείως απολύθηκα, ούτε σχολείο μαχητή δε πέρασα με υπαιτιότητα των διοικητών και των μονίμων γενικώς. τους έλεγα οτι ειμαι ανεκπαίδευτος τελείως και να με βάλουν στο επόμενο σχολείο μαχητή και δε τους ένοιαζε καθόλου. με βάλαν αλφαμήτη και δε μου είπαν τίποτα για το τι κάνει ο αμ. έκανα κάτι που δεν έπρεπε, με τιμώρησε ο δικας και τους είπε να είναι ολοι σα λυσασμένα σκυλιά εναντίον μου. Νόμιζε οτι ετσι θα μάθαινα το σύστημα λειτουργίας του αμιτη. Δε σκέφτηκε απλά να μου το πει, να μου το πει με λογάκια ή γραπτώς σε στυλ 1) κανεις αυτο, 2) κανεις εκείνο.
Δε ξαναασχολήθηκα φυσικά με κανένα, δε χαιρέταγα κανένα. Λυσάξανε κάτι αλλοι αξιωματικοί, με τιμωρούσαν και δε με αφηναν καν να μιλήσω. Κι εγω δε το επεδίωκα βέβαια, δε με αφορούσε ολη η υπόθεση εξ αλλου. Αυτούς τους ηλίθιους αφορούσε.
Ένοιωθα οτι αμα γινόταν πόλεμος θα αυτομολούσα στου τούρκους, θα τους τα έλεγα οοοολα οτι ξέρω για το στρατό και τη μονάδα μου και θα πολέμαγα μαζί τους με σκοπό να σκοτώσω οσο πιο πολλούς μπορώ απο τον ΕΛληνικό στρατό.
Αυτά περι Ελληνικού στρατού.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
οι χειροτεροι που συναντησα σε στρατοπεδο ηταν δυο κατηγοριες
τα εποπια
κ το πολιτικο προσωπικο της μοναδας

Tsarkitis

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
τα εποπια

Εμένα πάλι ηταν οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί τα μεγαλύτερα μουνόπανα, νούμερο 2 οι εποπ. Οι ΕΜΘ ηταν αρχικανίβαλοι πρωτογονομαλάκες αλλα οχι κομπλεξικοί ομως!

fontas.dimi

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2014
Κριτικές
2
Like
35
Πόντοι
6
Οι εποπ να πούμε κάτι κοιλαράδες που κοπροσκυλάνε με το φραπέ στο χέρι και ένας να παραφυλά μην σκάσει μύτη ο διοικητής οπότε να προσποιηθούν ότι κάνουν μάθημα στους νεοσύλλεκτους...

Μεγάλο μπουρδέλο ο ελληνικός στρατός.Κάνεις 5 βολές όλη τη θητεία.¨ολη την υπόλοιπη μαζεύεις τις γόπες και τα σκατά των εποπ.Ήμουν 314 Γ ΕΣΣΟ και θυμάμαι θέλαν να μας πάνε για σχοινάκια και ακυρώθηκε.Θέλαν να μας πάνε για ασκηση και ακυρώθηκε γιατί δεν είχαν βενζίνη...Έχουν περιορίσει το φαγητό σε ποσότητα και ποιότητα ενώ αντιλαμβάνεσαι ότι σε περίπτωση ντου απότ ους Τούρκους ή όποιους άλλους θα μας γαμήσουν ασάλιωτα αφού πολύ πιθανόν να μην φτάνει το πετρέλαιο στα τεθωρακισμένα για 100 χιλιόμετρα...Πήγαινε εσύ με το G3A3 το σκουριασμένο να ανταλλάξεις πυρά..

Για να πω την αλήθεια δεν κατακρίνω όποιον δεν πάει.Μαγκιά του.Ούτε χάνει και με τη  κρίση πια αν είναι οικογένεια μες στη φτώχεια και έχουν ανάγκη από λεφτά καλύτερα να πάει να δουλέψει.Πια δεν υπάρχουν απολυτήρια στρατού πράσινα,κιτρινα,κόκκινα και ουσιαστικά κανείς δεν σου ζητά απολυτήριο στρατού.

Tsarkitis

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Αφου δεν εχει κάνει πραξικόπημα,
αφου δεν εξασφαλίζει νίκη σε ενδεχόμενο πόλεμο
αφου δεν εχει νόημα κανένα

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ και να εισβάλουν οι τούρκοι να ησυχάσουμε. Αρκετά με το αστείο.

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
τα εποπια
κανεις λαθος.
οι χειροτεροι που μπορεις να συναντησεις στην στρατιωτικη σου θητεια ειναι:

1.πωρωμενοι ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ που δεν εχουν βγαλει ουτε καν το λυκειο και θεωρουν πως το να τσαμπουκαλευονται στη μοναδα τους δινει γαλονια στη ζωη
2. νεοι ανθυπολοχαγοι που βγηκαν πωρωμενοι απο ευελπιδων κ μισουν τους μορφομενους λογω κομπλεξ κατωτεροτητας
3.ρωσοποντιοι κατοικοι των γυρω περιοχων(για εβρο μιλαω παντα)που απο βαρεμαρα δεν εχουν τι να κανουν και ξεσπανε σε νεους στη μοναδα

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
κανεις λαθος.

1.πωρωμενοι ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ που δεν εχουν βγαλει ουτε καν το λυκειο και θεωρουν πως το να τσαμπουκαλευονται στη μοναδα τους δινει γαλονια στη ζωη
2. νεοι ανθυπολοχαγοι που βγηκαν πωρωμενοι απο ευελπιδων κ μισουν τους μορφομενους λογω κομπλεξ κατωτεροτητας
3.ρωσοποντιοι κατοικοι των γυρω περιοχων(για εβρο μιλαω παντα)που απο βαρεμαρα δεν εχουν τι να κανουν και ξεσπανε σε νεους στη μοναδα

ειχα 2 πομακους γυφτουλες στο κεντρο δεν πειραζανε κανεναν

πηραν αναβολη την πρωτη εβδομαδα

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
κανεις λαθος.

1. πωρωμενοι ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ που δεν εχουν βγαλει ουτε καν το λυκειο και θεωρουν πως το να τσαμπουκαλευονται στη μοναδα τους δινει γαλονια στη ζωη
3. ρωσοποντιοι κατοικοι των γυρω περιοχων(για εβρο μιλαω παντα)που απο βαρεμαρα δεν εχουν τι να κανουν και ξεσπανε σε νεους στη μοναδα

4. τα εποπια κ
5. το πολιτικο προσωπικο της μοναδας

5/5 και σε πολύ σημαντική μονάδα του Σ.Ξ. στον Έβρο...

Και όχι στην Αεροπορία, ούτε στην Τρίπολη.  :rolleyes:

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Αφου δεν εχει κάνει πραξικόπημα,
αφου δεν εξασφαλίζει νίκη σε ενδεχόμενο πόλεμο
αφου δεν εχει νόημα κανένα

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ και να εισβάλουν οι τούρκοι να ησυχάσουμε. Αρκετά με το αστείο.

να σου πω την αλήθεια πάντα το είχα απορία πως και οι τούρκοι δεν πάιρνουν τόσο καιρό την ελλάδα  :grin:
να φοβούντε τους χεζοκαραβανάδες δεν το κόβω...  :grin: ειδικές δυνάμεις (εκτός των ουκάδων) δεν είναι μάχημες για real καταστάσεις ούτε για πλάκα... από εξοπλισμό είμαστε μια τρύχα από τα αρχίδια τους
η ευρώπη μας έχει χεσμένους, το αμέρικα το ίδιο.. τι στον πούτσο τους κρατάει ?   :grin:

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
να σου πω την αλήθεια πάντα το είχα απορία πως και οι τούρκοι δεν πάιρνουν τόσο καιρό την ελλάδα  :grin:
να φοβούντε τους χεζοκαραβανάδες δεν το κόβω...  :grin: ειδικές δυνάμεις (εκτός των ουκάδων) δεν είναι μάχημες για real καταστάσεις ούτε για πλάκα... από εξοπλισμό είμαστε μια τρύχα από τα αρχίδια τους
η ευρώπη μας έχει χεσμένους, το αμέρικα το ίδιο.. τι στον πούτσο τους κρατάει ?   :grin:
Εγω ξερω οτι σε αχανη αποθηκη επιστρατευσης που εχω μπει το πρωτο πρωτο διπλα στην εξωθυρα ειναι ενα μπαουλο με πυξιδες και χαρτες.Της Αθηνας δεν ηταν παντως.Πολεοδομικος χαρτης Κωνσταντινουπολεως.Και στο Διδυμοτειχο που υπηρετησα μας λεγανε οτι φτανουν οι βενζινες για τις καναδεζες,τα σταγερ,τα μερσεντες τζιπακια για Κωνσταντινουπολη.Εξαλλου η Ανατολικη Θρακη μια πεδιαδα ειναι.Γι αυτο και με τα τη Μικρασιατικη Καταστροφη,στη Συνθηκη της Λωζαννης,αν και ο ελληνικος στρατος κατειχε τη περιοχη και ο πληθυσμος ηταν και ελληνικος,εντουτοις αποφασισθηκε να εκκενωθει και να παραχωρηθει στη Τουρκια εναντι αλλων διεκδικησεων και πιεσεων αν και δεν υπηρχε καμια αντικειμενικη απειλη σε στρατιωτικο επιπεδο.Απλως θεωρησαν οτι αργα η γρηγορα δε θα μπορουσε να κρατηθει λογω της μορφολογιας του εδαφους.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Εγω ξερω οτι σε αχανη αποθηκη επιστρατευσης που εχω μπει το πρωτο πρωτο διπλα στην εξωθυρα ειναι ενα μπαουλο με πυξιδες και χαρτες.Της Αθηνας δεν ηταν παντως.Πολεοδομικος χαρτης Κωνσταντινουπολεως.Και στο Διδυμοτειχο που υπηρετησα μας λεγανε οτι φτανουν οι βενζινες για τις καναδεζες,τα σταγερ,τα μερσεντες τζιπακια για Κωνσταντινουπολη.Εξαλλου η Ανατολικη Θρακη μια πεδιαδα ειναι.Γι αυτο και με τα τη Μικρασιατικη Καταστροφη,στη Συνθηκη της Λωζαννης,αν και ο ελληνικος στρατος κατειχε τη περιοχη και ο πληθυσμος ηταν και ελληνικος,εντουτοις αποφασισθηκε να εκκενωθει και να παραχωρηθει στη Τουρκια εναντι αλλων διεκδικησεων και πιεσεων αν και δεν υπηρχε καμια αντικειμενικη απειλη σε στρατιωτικο επιπεδο.Απλως θεωρησαν οτι αργα η γρηγορα δε θα μπορουσε να κρατηθει λογω της μορφολογιας του εδαφους.

Και όχι μόνο. Όταν κατέρρευσε το Μέτωπο στην Μικρασιατική Εκστρατεία, το Επιτελείο αποφάσισε προέλαση προς την Κων/λη, αλλά οι "σύμμαχοί" μας οι Γάλλοι (οι οποίοι και είχαν στρατό στα τότε "σύνορα" Ελλάδας-Τουρκίας) κατά κύριο λόγο, και σιγοντάροντας και κατά δεύτερο λόγο και οι μαϊντανοί οι Άγγλοι, μας διεμήνυσαν ότι θα πολεμήσουμε και με αυτούς αν προχωρήσουμε.... Σε στεριά και σε θάλασσα.

Αυτή η Στρατιά ήταν, που όταν κατέβηκε από τον Έβρο στην Αθήνα, επέβαλε τους όρους της με την δύναμη των όπλων.

Και μας χώριζαν μόλις 60 Χμ από την Κων/λη, όσα ήταν νωρίτερα και στην Άγκυρα...

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Και όχι μόνο. Όταν κατέρρευσε το Μέτωπο στην Μικρασιατική Εκστρατεία, το Επιτελείο αποφάσισε προέλαση προς την Κων/λη, αλλά οι "σύμμαχοί" μας οι Γάλλοι κατά κύριο λόγο, και σιγοντάροντας και κατά δεύτερο λόγο και οι μαϊντανοί οι Άγγλοι, μας διεμήνυσαν ότι θα πολεμήσουμε με αυτούς αν προχωρήσουμε.... Σε στεριά και σε θάλασσα.

Και μας χώριζαν μόλις 60 Χμ από την Κων/λη, όσα ήταν νωρίτερα και στην Άγκυρα...
Η στρατια Εβρου που συγκροτησε ο Παγκαλος ηταν πραγματι πανισχυρη και ουσιαστικη η καταληψη της Κωνσταντινουπολης φανταζε εφικτη για να μη πω σιγουρη.Υπηρχε και η πεποιθηση τουλαχιστον στο στρατιωτικο κατεστημενο,οτι την ηττα στη Μικρα Ασια επρεπε να τη ρεφαρει με πορεια προς  Κωνσταντινουπολη.Οι Τουρκοι χρειαζονταν πλωτα μεσα για να μεταφερουν στρατευματα απο την ασιατικη πλευρα στην ευρωπαικη.Αυτο ομως ηταν αδυνατο γιατι ο ελληνικος στολος ειχε ηδη κυριαρχησει στο Αιγαιο.Και να μη ξεχναμε οτι η Κωνσταντινουπολη ηταν υπο διεθνη ελεγχο.Οπως ειπες,ηταν καθαρα πολιτικη αποφαση των συμμαχων.

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
Στο στρατό, τελικά γνωρίζει κανείς γιατί πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι κάθε πρωί; ή σε τι μας βοηθάει όλη αυτή η διαδικασία;

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Στο στρατό, τελικά γνωρίζει κανείς γιατί πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι κάθε πρωί; ή σε τι μας βοηθάει όλη αυτή η διαδικασία;

Σου ελέγχει το συνειδητό και το υποσυνείδητο τύπε.
Τίποτα δεν ειναι τυχαίο και μην το υποτιμάς, επειδή έχουν περάσει ψυχές και ψυχές από το χωνευτήρι.

Η δύναμη της συνήθειας: Σου σπάει τα παλιά μοτίβα πριν μπεις μέσα στον Ε.Σ., και σου ανεβάζει νέα μοτίβα στον "σκληρό" σου.

Το συγκεκριμένο γίνεται το πρώτο που σκέφτεσαι το πρωί και με την αίσθηση μάλιστα του επείγοντος (στρες...) , δημιουργεί την αίσθηση της πειθαρχίας προς τους ανωτέρους (ποινή γαρ..), αλλά και της ομοιογένειας με τους άλλους γύρω σου, με την αίσθηση του ότι με το καθημερινό τελετουργικό εντάσσεσαι και ανήκεις σε μία νέα ομάδα πλέον.

Και στην τελική, δεν θα πας να γυρίσεις για να αράξεις εύκολα στο κρεββάτι σου τεμπελιάζοντας, κάτι εξάλλου, το οποίο επιφυλάσσεται μόνο για τα βύσματα τύπε...

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Κριτικές
28
Like
2.826
Πόντοι
6.265
γιατι υπαρχει κανενας πλεον που στρωνει το κρεβατι του?
το 99% κοιμαται απο πανω με sleeping bag και δικο του σεντονι

απλα ενα ψιλοτεντωμα κανουν ολοι το πρωι τραβοντας απο τις ακρες την κουβερτα που εχει ζαρωσει

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
δίνω και μια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα

Κάθε πρωί στη βασική εκπαίδευση, οι εκπαιδευτές, που στην εποχή μου ήταν βετεράνοι του Βιετνάμ, εμφανίζονται στους θαλάμους και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι επιθεώρηση των κρεβατιών. Πρέπει να είναι σωστά στρωμένα, τετραγωνισμένες γωνίες, τεντωμένα σεντόνια, το μαξιλάρι κεντραρισμένο ακριβώς κάτω από το κεφαλάρι και η κουβέρτα διπλωμένη σωστά στο κάτω μέρος.

Ήταν μία απλή διαδικασία, μέτρια το πολύ. Αλλά κάθε πρωί υποχρεωτικά έπρεπε να φτιάχνουμε τα κρεβάτια μας στη τελειότητα. Φάνταζε λίγο γελοίο τότε, ειδικά σκεπτόμενοι ότι ήμασταν επίδοξοι πραγματικοί μαχητές, σκληροί από τη μάχη, αλλά η σοφία πίσω από αυτή την απλή ενέργεια μου έχει αποδειχθεί πολλές φορές με τα χρόνια.

Αν στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε πρωί θα έχεις ολοκληρώσει τη πρώτη δουλειά της ημέρας. Θα σου δώσει ένα μικρό αίσθημα υπερηφάνειας και θα σε ενθαρρύνει να κάνεις ακόμα μία δουλειά, και ακόμα μία, και ακόμα μία. Μέχρι το τέλος της ημέρας, αυτή η μία ολοκληρωμένη δουλειά θα έχει μεταμορφωθεί σε πολλές ολοκληρωμένες δουλειές. Το στρώσιμο του κρεβατιού θα ενισχύσει επίσης την ιδέα ότι τα μικρά πράγματα μετράνε. Αν δε μπορείς να κάνεις τα μικρά πράγματα σωστά, ποτέ δε θα μπορέσεις να κάνεις τα μεγάλα σωστά. Και, αν παρ’ελπίδα είχες μια άθλια μέρα, θα γυρίσεις σπίτι σε ένα στρωμένο κρεβάτι, κρεβάτι που εσύ έφτιαξες, και ένα στρωμένο κρεβάτι δίνει κουράγιο ότι αύριο θα είναι καλύτερα.

Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, ξεκινήστε με το να στρώνετε το κρεβάτι σας.

Admiral William H. McRaven

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Περι στρατού.

Οπως ολα στην Ελλάδα, και εκει τα ίδιδα. Συμβαίνουν πράγματα για λάθος λόγο, συμβαίνουν πράγματα χωρίς νόημα, δε συμβαίνουν πράγματα που πρέπει και συμβαίνουν πράγματα που δε πρέπει.
Ανεκπαίδευτος τελείως απολύθηκα, ούτε σχολείο μαχητή δε πέρασα με υπαιτιότητα των διοικητών και των μονίμων γενικώς. τους έλεγα οτι ειμαι ανεκπαίδευτος τελείως και να με βάλουν στο επόμενο σχολείο μαχητή και δε τους ένοιαζε καθόλου. με βάλαν αλφαμήτη και δε μου είπαν τίποτα για το τι κάνει ο αμ. έκανα κάτι που δεν έπρεπε, με τιμώρησε ο δικας και τους είπε να είναι ολοι σα λυσασμένα σκυλιά εναντίον μου. Νόμιζε οτι ετσι θα μάθαινα το σύστημα λειτουργίας του αμιτη. Δε σκέφτηκε απλά να μου το πει, να μου το πει με λογάκια ή γραπτώς σε στυλ 1) κανεις αυτο, 2) κανεις εκείνο.
Δε ξαναασχολήθηκα φυσικά με κανένα, δε χαιρέταγα κανένα. Λυσάξανε κάτι αλλοι αξιωματικοί, με τιμωρούσαν και δε με αφηναν καν να μιλήσω. Κι εγω δε το επεδίωκα βέβαια, δε με αφορούσε ολη η υπόθεση εξ αλλου. Αυτούς τους ηλίθιους αφορούσε.
Ένοιωθα οτι αμα γινόταν πόλεμος θα αυτομολούσα στου τούρκους, θα τους τα έλεγα οοοολα οτι ξέρω για το στρατό και τη μονάδα μου και θα πολέμαγα μαζί τους με σκοπό να σκοτώσω οσο πιο πολλούς μπορώ απο τον ΕΛληνικό στρατό.
Αυτά περι Ελληνικού στρατού.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom