Νέα

Απαλλαγή από στρατιωτική θητεία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα korjohn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 166
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
παιδεια εγω αυτο που καταλαβα απο την στρατιωτικη μου θητεια ειναι οτι με τοσους που για να γλυτωσουνε καποιους μηνες θητειας το παιζουνε τρελοι οι επιτροπες και γενικα ο στρατος (που ειναι και ανεκαθεν κομπλεξικοι...) σε ταλαιπορουν και σε ρεζιλευουν μεχρι αηδιας .Με αποτελεσμα καποια παιδεια που εχουνε σοβαρα θεματα και χρειαζονται το ι5 να τραβιουνται χωρις λογο (και μπορει μεσα απο αυτην την διαδικασια να κανουν και κακο στον εαυτο τους η σε καναν αλλο...)Μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα! Και στην τελικη τοσο πολυ δυσκολο ειναι να ξυσεις τα αρχιδια σου 10 μηνακια, η ζωη εξω ειναι δυσκολοτερη θητεια και εκει τα ι5 δεν περνανε!!!!!(και δεν αναφερομαι το που και πως υπηρετησα εγω και το ποσο δυσκολα ηταν ισως το πραγματικο ι5 το γλυτωσα παρα τριχα...)

Κανένας δεν σε ταλαιπωρεί και δεν σε ρεζιλεύει. Αλλά η διαδικασία είναι απίστευτα γραφειοκρατική και χρονοβόρα. Σε αυτό ευθύνεται ο στρατός που σε στέλνει σε πεντακόσια μέρη. Γιατί για παράδειγμα οι γιατροί του φρουραρχείου σε στέλνουν στους γιατρούς στην Πεντέλη??? Δεν μπορούν να έχουν τους κατάλληλους γιατρούς στο φρουραρχείο? Γιατί δεν μπορείς απλά να στείλεις τα δικαιολογητικά μέσω ΚΕΠ? Γιατί πρέπει να τρέχεις στο γαμημένο Ρουφ να τους πας τα χαρτιά που σου στέλνουνε??? Δεν μπορούν να τα στείλουν στον εαυτό τους?

Για αυτά δεν φταίνε οι πολίτες αλλά το πανηλίθιο σύστημα του Ελληνικού δημοσίου.

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
αυτες είναι οι μαλακίες!!!   αντί η οικγένεια μας και το περιβάλλον στο όποιο ζούμε να μας πιέζει να πάμε μόλις τελειώσουμε το λύκειο και να ξεμπερδευούμε!!!! τα αναβάλουμε  με αποτελέσματα σαν αυτό του παληκαριού!!!

εκεί που έχεις στρωθεί και προσπάθεις να βρεις ένα ρύθμο, σε κόβει τελείως

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Σε μια σοβαρη επιχειρηση δεν σε επαιρναν αν ειχες Ι5.τωρα αν μιλας για κανα σουπερμαρκετ να κανεις τον αποθηκαριο οκ παω πασσο.Ουτε καν ναυτικο φυλαδιο δεν μπορεις να βγαλεις αν δεν εχεις τελειωσει στρατο.

Τιποτα απ ολα αυτα δεν ισχυει. Γιατι απλουστατα σε μια σοβαρη επειχειρηση δεν κοιτανε αν εχεις τελειωσει τον στρατο. Δεν θα την βοηθησει την σοβαρη επειχειρηση σε κατι αν εχεις παει στρατο ή οχι.
Αυτα με το στιγμα λογω Ι5 παλια. Τωρα πλεον και Ι500 να παρεις κανεις δεν ασχολειται.
Και οι 2 κολλητοι που εχω πηραν Ι5. Κανενα προβλημα δεν εχει κανεις τους. Δουλευουν κανονικα σε ξενοδοχειο και εστιατοριο.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1
Η θητεία δεν έχει τίποτα να κάνει με την άμυνα της χώρας. Υπάρχει για να τρώνε κάποιοι και να δικαιολογούν την ύπαρξη τους.

Εγγρ.
5 Οκτ 2011
Κριτικές
7
Like
169
Πόντοι
16
επειδης εχω ναυτικο φυλαδιο να πω οτι οταν κανεις τα χαρτια σου ζητανε και το απολυτηριο στρατου υποχρεωτικα...

kazabuburas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2012
Κριτικές
27
Like
645
Πόντοι
376
Δλδ τι λέτε να μην έχουμε στρατό;;

Να εχουμε στρατο αφου χρειαζεται αλλα αυτοι που θελουν να πανε να πληρωνονται.
Να γινουν και μονιμοι και τελος. Οι κληρωτοι δεν φταινε σε κατι να τραβιουνται τζαμπα τοσο καιρο.
Αν το κρατος δεν μπορει να τους πληρωσει, απλα να μην παρει νεα αεροπλανα.
Για να μπορει να τους πληρωνει. Απλα πραγματα.

Εχω παει φανταρος και περασα και πολυ καλα προσωπικα. Μου αρεσε αυτο που εζησα ενα χρονο, γιατι το δα σαν εμπειρια.  Πηγα σχετικα μεγαλος(26) αφου ειχα τελειωσει με σπουδες και τα ρεστα και πριν ψαξω για δουλεια.
Εγω(ισως και λογω ηλικιας) το δα θετικα και προσπαθησα να κρατησω μονο τα θετικα(οσο ειναι ευκολο κατι τετοιο).
Καποιοι αλλοι(πολλοι αλλοι για την ακριβεια) θα σου πουν οτι δεν υπαρχει μεγαλυτερο χαραμισμα χρονου απ τον στρατο. Και οτι δεν φταινε σε τιποτα να τους τρεχουν δεξια και αριστερα για την "πατριδα" την στιγμη που η "πατριδα" τους εχει γραμμενους κανονικοτατα οταν βγαινουν εξω και ψαχνουν δουλεια σαν τους μαλακες και δεν βρισκουν κιολας.
Οπως τους εχει γραμμενους και σε ολα τα αλλα θεματα που θα αντιμετωπισουν στην ζωη τους.
Το "μη ρωτας τι μπορει να κανει η πατριδα σου για σενα αλλα δες τι μπορεις να κανεις εσυ για την πατριδα σου"(ή καπως ετσι)ειναι απ τις μεγαλυτερες μαλακιες/φρασεις που εχω ακουσει.

Αυτα. Ο καθενας οπως το βλεπει.

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.044
Πόντοι
4.415
παλια τα Ι5 γραφανε ακριβως το λογο που πηρες απαλλαγη πχ ψυχοπαθης-αλκοολικος-τοξικομανης-ομοφυλοφιλος κτλ κτλ..τωρα εχει αλλαξει αυτο και γραφει μονο οτι εχεις απαλλαγει νομιμα για λογους υγειας τιποτα παραπανω..

Μετα κανεις μια αιτηση στο ΚΕΠ κ δεν γραφει τίποτα.... Στο δημοσιο μπαίνεις, υπαρχουν παραδειγματα... Σε σωματα ασφαλείας μαλλον οχι...

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.044
Πόντοι
4.415
Ενας αλλος λογος ειναι υπερβαρος, νομιζω πανω απο 150 κιλα, ισως κ λιγοτερα, ειδικα αν εισαι κ κοντος, γιατι σε περνανε οι αλλοι για κουβα κ σου πετανε σκουπιδια στο κεφαλι....
:2funny:

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.044
Πόντοι
4.415
:tits2:

Επισης μπορεις να ζητησεις κ άμεσα αναβολ ή  ή απαλλαγη, εξηγώντας τους λογους στον υπευθυνο ή κάποιον ανωτερο...
Ανθρωποι ειναι, θα σε καταλαβουν, αν πεσεις σε στραβοξυλο μιλα σε αλλον...

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.044
Πόντοι
4.415
Θα πεις ακριβως οτι εισαι ο μονος εργαζομενος σε οικογενεια χ ατομων και πρεπει να δουεψεις για να συντηρησεις την οικογενεια σου, που ειναι ολοι ανεργοι... Σε αλλη πέριπτωση, απλα μην κανεις τις υπηρεσιες σου, κ σε χρονο dt θα σε διωξουν, διοτι δεν υπηρετεις... Μην εκτελεις τα παραγγελματα, κ ζητα να δεις υπευθυνο για αναβολες, απαλλαγες..

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν ξέρω τι παίζει με εταιρείες. Από αυτά που έχω ακούσει δεν τρέχει τίποτα. Εξάλλου και απαλλαγή να έχεις μπορεί να είναι για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας και δεν αναγράφεται πουθενά.
Επειδή έχουμε οικογενειακή φίλη αντισυνταγματάρχη πτυχιούχο Νομικής μέσα στη στρατολογία του Γ'Σώματος η οποία ήταν μάλιστα και διευθύντρια του στρατολογικού γραφείου στο Β'Σώμα πριν αυτό συγχωνευτεί με της Θεσ/νίκης είχα ρωτήσει για λογαριασμό ενός παιδιού που το σκεφτόταν σοβαρά να πάρει αναβολή και μελλοντικά Ι5 και οι γνώσεις της είπαν πως ΜΠΟΡΕΙ να κάνει αίτηση ο εργοδότης στην αρμόδια στρατολογία και να του αποκαλυφθούν τα αίτια του Ι5. Προσωπικά δεν είναι αυτός ο λόγος που είμαι κάθετος στην απαλλαγή απλώς ενημερώνω  :P

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Επειδή έχουμε οικογενειακή φίλη αντισυνταγματάρχη πτυχιούχο Νομικής μέσα στη στρατολογία του Γ'Σώματος η οποία ήταν μάλιστα και διευθύντρια του στρατολογικού γραφείου στο Β'Σώμα πριν αυτό συγχωνευτεί με της Θεσ/νίκης είχα ρωτήσει για λογαριασμό ενός παιδιού που το σκεφτόταν σοβαρά να πάρει αναβολή και μελλοντικά Ι5 και οι γνώσεις της είπαν πως ΜΠΟΡΕΙ να κάνει αίτηση ο εργοδότης στην αρμόδια στρατολογία και να του αποκαλυφθούν τα αίτια του Ι5. Προσωπικά δεν είναι αυτός ο λόγος που είμαι κάθετος στην απαλλαγή απλώς ενημερώνω  :P

Η κυρία λέει μαλακίες..Οι μόνοι που έχουν δικαίω,α να γνωρίζουν τα αίτια του Ι5 και του Ι4 είναι τα ένοπλα σώματα αν θελήσει κάποιος να κάνει αίτηση, η αστυνομία,η πυροσβεστική και το λιμενικό..Επίσης δεν μπορεί ο Ι5 να έχει επαγγελματικό δίπλωμα και ο Ι4 διπλωμα για νταλίκα.Προσπάθεια εταιρίας να μάθει τι και πως είναι παράνομο και προστατεύεται το απόρρητο από την αρχή προστασίας δεδομένων και όχι από το στρατό..Αν αποκαλυφθεί σε κάποιον το Ι5 ή Ι4 θα γίνει κανονικά ενορκη διοικητική εξέταση άρση τηλεφωνικού απορρήτου και θα πέσει τρελή καμπάνα σε όποιον έκανε λαδιά και φυλάκιση.

Ghostrider

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2006
Like
12
Πόντοι
1

Ο εργοδότης μπορεί να κάνει αίτηση για να μάθει προσωπικά δεδομένα σχετικά με την υγεία ενός ανθρώπου??? Τότε γιατί όταν θέλουν να μάθουν την στρατολογική σου κατάσταση, σου ζητάνε να τους πας το απολυτήριο και δεν το παίρνουν οι ίδιοι από το κράτος?

Αυτό μου ακούγεται εντελώς λάθος και καραπαράνομο.

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Ο εργοδότης μπορεί να κάνει αίτηση για να μάθει προσωπικά δεδομένα σχετικά με την υγεία ενός ανθρώπου??? Τότε γιατί όταν θέλουν να μάθουν την στρατολογική σου κατάσταση, σου ζητάνε να τους πας το απολυτήριο και δεν το παίρνουν οι ίδιοι από το κράτος?

Αυτό μου ακούγεται εντελώς λάθος και καραπαράνομο.

Άσε στην κοσμάρα τους πολλοί στρατιωτικοί δεν ξέρουν τι γίνεται...Εγώ πήγα όταν απολυόμουν να μου δώσει ο Ανθ/στης την ταυτότητα και το απολυτήριο και τον ρώτησα πριν ανοίξω το φάκελο το Ι4 θα φαινεται στο απολυτήριο;Θα ξέρει ο εργοδότης;Μου λέει μα φυσικά και θα ξέρει και φαίνεται!!!Και ανοίγω όλος αγωνία και βλέπω....Ι1-Ι2-Ι3-Ι4 Ρωτώ και το Διοικητή και μυ πε ότι απαγορεύεται και γι αυτό έχει όλα τα γιώτα μαζεμένα για να μην ξέρει ο εργοδότης ή το δημόσιο τι και πως..

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.044
Πόντοι
4.415
Η κυρία λέει μαλακίες..Οι μόνοι που έχουν δικαίω,α να γνωρίζουν τα αίτια του Ι5 και του Ι4 είναι τα ένοπλα σώματα αν θελήσει κάποιος να κάνει αίτηση, η αστυνομία,η πυροσβεστική και το λιμενικό..Επίσης δεν μπορεί ο Ι5 να έχει επαγγελματικό δίπλωμα και ο Ι4 διπλωμα για νταλίκα.Προσπάθεια εταιρίας να μάθει τι και πως είναι παράνομο και προστατεύεται το απόρρητο από την αρχή προστασίας δεδομένων και όχι από το στρατό..Αν αποκαλυφθεί σε κάποιον το Ι5 ή Ι4 θα γίνει κανονικά ενορκη διοικητική εξέταση άρση τηλεφωνικού απορρήτου και θα πέσει τρελή καμπάνα σε όποιον έκανε λαδιά και φυλάκιση.

Αυτό μου ακούγεται πιο σωστο...

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Οι μόνοι που έχουν δικαίω,α να γνωρίζουν τα αίτια του Ι5 και του Ι4 είναι τα ένοπλα σώματα αν θελήσει κάποιος να κάνει αίτηση, η αστυνομία,η πυροσβεστική και το λιμενικό.Προσπάθεια εταιρίας να μάθει τι και πως είναι παράνομο και προστατεύεται το απόρρητο από την αρχή προστασίας δεδομένων και όχι από το στρατό..Αν αποκαλυφθεί σε κάποιον το Ι5 ή Ι4 θα γίνει κανονικά ενορκη διοικητική εξέταση άρση τηλεφωνικού απορρήτου και θα πέσει τρελή καμπάνα σε όποιον έκανε λαδιά και φυλάκιση.
Έχεις δίκιο 100% σε αυτά που λες αλλά αυτό δε σημαίνει πως αν έχει άτομο μέσα δικό του δεν μπορεί να μάθει τι και πως. Και τα κινητά προστατεύονται από απόρρητο κλπ κλπ αλλά πολύ εύκολα μπορείς να βρεις τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αν έχεις κονέ μέσα στην πχ Cosmote,Vodafone κ.α
Μη ξεχνάτε ότι πατάμε επί ελληνικού εδαφους,αν δε γίνονται αυτά εδώ που αλλού θα γινόντουσαν  :grin: :-

nikakhs

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
3
Πόντοι
1
Παίδες θέτω το θέμα.Πριν 3 χρόνια τελείωσα το Πολυτεχνείο.Στάθηκα τυχερός και βρήκα σχεδόν αμέσως δουλεία οπότε δεν έκοψα αναβολή και δεν πήγα φαντάρος.Το είχα ξεχάσει σχεδόν το θέμα.Σε λίγο λοιπόν λήγει η αναβολή και με καλεί η πατρίδα.Το θέμα είναιότι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα η ζωή μου είναι αδύνατο να μπω φαντάρος.Είμαι ο μόνος εργαζόμενος στην οικογένεια πλέον και ουσιαστικά συντηρώ το σπίτι και τους δικούς μου,το επάγγελμα είναι τέτοιο που αν τα αφήσω όλα για ένα χρόνο και φύγω εκτός του ότι δεν θα έχω έσοδα,όταν θα επιστρέψω δεν θα υπάρχει καμία δουλειά να με περιμένει.Ο μόνος δρόμος νομίζω είναι η απαλλαγή,το λεγόμενο Ι5.Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;Έχει γλιτώσει κανείς την θητεία και έχει να προτείνω τρόπο-συμβουλές;

καλησπερα φιλε , δεν χρειαζετε να αγχωνεσαι

ημουν στο γραφειο και εδινα τα παραπεμπτικα τις πρωτες μερες για αυτους που θελουν να παρουν αναβολη η απαλλαγη

στις πρωτες μερες θα περασεις καποιες τυπικες εξετασεις και αργοτερα ψυχολογο ( τα παιδια αυτα ειναι εκει και κανουν την θητεια τους ειναι απλοι φανταροι σαν κ εσενα , οποτε να εισαι ειλικρινης ) ,

εκει θα αναφερεις ξεκαθαρα αυτο που ειπες κ εδω οτι πρεπει να παρεις απαλλαγη γιατι πρεπει να φροντισεις την οικογενεια σου κ δεν μπορεις να μεινεις κλεισμενος εκει μεσα γιατι δεν μπορεις να ελεγξεις τον ευατο σου,

επειτα

θα σου δωσει παραπεμπτικο , θα περασεις μια επιτροπη γιατρων κανονικων και θα πεις ακριβως τα ιδια κ σε αυτους με περισσοτερο θεατρινισμο αυτην την φορα , οπου κ εκεινοι θα συμπληρωσουν στο χαρτι σου μετα την

διαγνωση τους . την επομενη μερα θα περασεις επιτροπη που θα εξεταζει τα χαρτια με το ιατρικο πορισμα οπου και θα αποφανθει αν θα παρεις απαλλαγη κτλ ( συνηθως το 30% παιρνει απαλλαγη σε σοβαρα θεματα αναπηριας και

οι υπολοιποι βγαινουν γιωταδες ) . αυτο ομως δεν θα σε πτοησει . η ιδια ακριβως διαδικασια επαναλαμβανετε για τις επομενες 3 μερες ( παραπεμπτικο - γιατροι - επιτροπη ) .

99% την τριτη φορα το δινουν ολοκληρωτικα σε ολους ( ειχα δωσει πανω απο 100 παραπεμπτικα , την πρωτη φορα πηραν απαλλαγη 20-30 ατομα και την τελευταια ειχαν παρει ολοι )

γενικα κανεις δεν σε κραταει αν δεν θελεις , απλα πρεπει να εισαι αποφασιστικος και να το δειξεις . αυτο λεει η εμπειρια μου απ οσα ειδα εκει μεσα .

καλη τυχη να εχεις

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Έχεις δίκιο 100% σε αυτά που λες αλλά αυτό δε σημαίνει πως αν έχει άτομο μέσα δικό του δεν μπορεί να μάθει τι και πως. Και τα κινητά προστατεύονται από απόρρητο κλπ κλπ αλλά πολύ εύκολα μπορείς να βρεις τα στοιχεία του ιδιοκτήτη αν έχεις κονέ μέσα στην πχ Cosmote,Vodafone κ.α
Μη ξεχνάτε ότι πατάμε επί ελληνικού εδαφους,αν δε γίνονται αυτά εδώ που αλλού θα γινόντουσαν   :grin: :-

Εγώ ξέρω παλιο γειτονα που πήρε Ι5 γιατί είχε σοβαρά ψυχολογικά αν και μεγάλος επιστήμονας.Στη Siemens δουλεύει Χημικός Μηχανικός παρακαλώ..Αν ήθελε η Siemens δεν θα μάθαινε;;Κι αν έμαθε ότι το παλικάρι ήταν αυτιστικός και είχε και άλλα προβλήματα θα τον έπαιρναν;;Η προσωπική του ζωή ξέρω είναι μοναχική και χάλια αλλά σαν επαγγελματίας κάνει και δουλεια και παίρνει χοντρα λεφτά

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom