suits 1
3. Το μαύρο κοστούμι είναι για κηδείες και τα Όσκαρ. Τα σωστά χρώματα κοστουμιού για δουλειά και για έξοδο είναι μπλε, γκρι, καφέ στις διάφορες αποχρώσεις τους.
Το μαύρο πάει με όλα τα χρώματα.Το καφέ με τα σκατά και τους γέρους
6. Οι εξωτερικές τσέπες έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα. Αν αγοράσετε κοστούμι και είναι ραμμένες, μην τις ανοίξετε και ποτέ μα ποτέ μην τις γεμίζετε με κινητά, κλειδιά και λοιπά αξεσουάρ. Μπορείτε να τα κρατήσετε στα χέρια σας ή ακόμα καλύτερα να χρησιμοποιήσετε την τσάντα της συνοδού σας.
Οι εξωτερικές τσέπες είναι για να βάζεις τις καπότες.Αν τις δώσεις στη συνοδό σου θα έχεις μουρμούρα!!!
Εγώ πάντως εκτός από τις καπότες βάζω και τις καρτούλες που δίνω στα γκομενάκια.Ο κύριος ας τις έχει ραμμένες,εγώ τις ξήλωσα.
7. Φαρδιά πέτα, φαρδιά γραβάτα. Στενά πέτα, στενή γραβάτα. Έτσι απλά.
Ένας μπάρμπας μου,ράφτης επί 50 χρόνια με παρουσία και σε πασαρέλες του εξωτερικού (τα κοστούμια του,δεν έκανε το μοντέλο) μου είχε πει να παίρνω γραβάτα που να μη μοιάζει με σαλιάρα μωρού,ούτε με λιγαδούρα ναύτη.Ανάλογα το πλάτος του θώρακα παίρνεις και τη γραβάτα.Και αφού την έχεις φορέσει και είναι στο ύψος της ζώνης στο παντελόνι,το υπόλοιπο που περισσεύει το βάζεις από πίσω στη θηλιά που έχει.Αν δεν έχει,μια χρυσή καρφίτσα κάνει τη δουλειά ωραία...Για πέτα και πιάσε δε μου είχε πει...
11. Κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί καλοντυμένος όταν φοράει φτηνό παπούτσι – Oscar Wilde
Και τα μυτερά,καθώς και τα ημιάρβυλλα αφήστε τα για τους γελοίους.
13. Αγαπήστε το μαντηλάκι σας στο πέτο χωρίς φόβο, αρκεί να μην είναι ασορτί με τη γραβάτα. Παίξτε με συμπληρωματικά χρώματα.
Βάλτε κι ένα γαρύφαλο,μπριγιαντίνι στα μαλλιά και θα είστε ίδιος ο Σταυρίδης...Μαντήλι τον 21ο Αιώνα;Μάλλον ο τύπος πάσχει από Αλτσχάιμερ...
Το κοστούμι πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει.Αν έχεις περιττά κιλά,πρώτα χάσ'τα και μετά φόρα κοστούμι.Αν η γραβάτα φτάνει πάνω από τον αφαλό,βάλε φόρμα γυμναστικής καλύτερα..
Και μην εμφανιστεί κανείς με κοστούμι πουά σαν του Μέσι.Θα μοιάζει με ψαρόνι!!!